Aktuality KB Breza

10 ročník Brezanská Biela Stopa - PRETEKY SA USKUTOČNIA 28.1.2024 !!!

 AKTUALIZÁCIA 26.1.2024 - POZOR ZMENA -  PRETEKY SA USKUTOČNIA 28.Januára 2024 v ZÁKAMENNOM - pri Reštaurácii Kamenec !!!
 
Klub biatlonu Breza oznamuje, že sa nám podarilo spraviť bežecký okruh v Zákamennom pri Reštaurácii Kamenec (na konci Zákamenného smerom do Oravskej Lesnej)

Po minuloročnej slabučkej zime, keď sa nám podarili len preteky vo Vavrečke sme sa opäť rozhodli zorganizovať Oravský pohár v behu na lyžiach. Náš Klub biatlonu Breza v spolupráci s lyžiarskym oddielom OŠK Breza a Obec Breza Vás pozývajú na jubilejný 10. ročník Brezanskej bielej stopy. Preteky sa uskutočnia v nedeľu 28.1.2024 pri Reštaurácii Kamenec v Zákamennom. Začiatok prezentácie je od 09:45 hod a štart žiackych kategórií je naplánovaný na 11:00 hod.  Propozície - stiahni tu.
Online prihlásenie - prihlás tu !!!
Možnosť prihlásenia priamo na mieste aj v deň pretekov !!
Aktuálny zoznam prihlásených - pozri tu


Ďalšie preteky máme v pláne, ale všetko bude závisieť od vhodných snehových podmienok, kde budeme pomáhať organizovať 1. ročník Pohodovej Desiatky. Časový rozpis a kategórie sú rovnaké ako v prípade Brezanskej bielej stopy. 
Online prihlásenie - prihlás tu !!!

UPOZORNENIE: V prípade nevhodného počasia (dážď a nedostatok snehu) budú tieto preteky presunuté.

Odkaz na mapku miesta pretekov - Reštaurácia Kamenec v Záíkamennom

Traja naši odchovanci začnú sezónu vo Svetovom pohári

 V sobotu 25. novembra 2023 sa začína zimná biatlonová sezóna. Až traja naši odchovanci sa predstavia v "najvyššej biatlonovej lige". Úvodné preteky sa uskutočnia vo Švédskom Östersunde kde budú Slovensko reprezentovať sestry Mária a Zuzana Remeňové. Benjamín Belicaj ako junior mal tiež štartovať na týchto pretekoch, ale napokon z neznámych dôvodov sa jeho debut medzi mužmi presúva na ďalšie kolo do Hochfilzenu. Pre portál slovenskybiatlon.sk sa Benjamín ku svojej nominácii vyjadril takto: "Teším sa na prvý štart. Bude to náročné, veď budem jedným z najmladších pretekárov, ale získam veľa skúseností. Asi najviac sa teším na to, že budem pretekať s biatlonistami, na ktorých som sa doteraz iba pozeral v televízii. Teraz som dostal šancu byť s nimi v štartovom poli." Za náš klub budeme držať našim bývalým členom palce a prajeme im v nadchádzajúcej sezóne pevné zdravie a veľa úspechov. Foto - reprezentácia Slovenska (zdroj Slovenskybiatlon.sk)

 

Vyhodnotenie Oravskej bežeckej ligy za rok 2023

 Náš klub v spolupráci s O.Z.Vavrečské Labute a TT Vavrečka v sobotu 18. novembra usporiadali v kultúrnom dome vo Vavrečke vyhodnotenie Oravskej bežeckej ligy za ročník 2023.
Fotogaléria od autora Mira Kovalička – pozri tu

V uplynulom ročníku sa na štart 16 pretekov postavilo dohromady až 1483 pretekárov čo je oproti minulému roku nárast o 50%. Detí do 15 rokov bolo 814. Najslabšie sme mali obsadené kategórie dorastu a juniorov kde dohromady štartovalo iba 85 pretekárov (51 dorastencov a 34 juniorov). V dospeláckych kategóriách štartovalo 389 mužov a 212 žien.
Oceňovalo sa prvých päť bežcov v každej kategórii ale podmienka bola minimálna účasť na 6 pretekoch.
Cena sa tak ušla až 75 bežcom.

Náš klub reprezentovalo osem bežcov. Na medailové pozície dosiahli Lenka Malinková, ktorá obsadila 3.miesto v kategórii 16-18 ročných Dorasteniek. a Adriána Kormaňáková, ktorá v kategórii Ženy II. dokonca zvíťazila. V kategórii Muži III. Juraj Maxa obsadil 4.miesto.

Foto: Kategória Ženy II. - víťazka Adriána Kormaňáková (druhá z ľava)

Ocenených bolo aj sedem bežcov ktorí odbehli všetkých 16 kôl – Matúš Štraus,  Jozef Košút,  František Letoštiak,  Ľudovít Buckulčík,  Pavol Florek,  Eva Mokošáková,  Eva Kormančíková.

 Oravská Bežecká Liga (všetci bežci a organizátori) sa tento rok rozhodli oceniť putovným pohárom bežca ktorý dosiahol mimoriadne výsledky aj mimo ligy cenou Bežecká Osobnosť Oravy. Organizačný tím OBL-ky (J.Maxa, M.Voška, M.Náčin, J.Madleňák) na základe dosiahnutých výsledkov / výkonov v roku 2023 zaradil do hlasovania desiatku bežcov a bežkýň z Oravy.

 Víťazom sa so ziskom 40% hlasov stal JOZEF JAGELKA zo Zubrohlavy reprezentújúci klub MK Tvrdošín, ktorý zabehol v tomto roku už svoj STÝ maratón. Putovný pohár venovala firma ANAMI Michal Miškovič, ktorý ho víťazovi aj osobne odovzdal.

Redukované poradie OBL-ky za rok 2023 – pozri tu 
Pre zaradenie do bodovania OBL-ky bola potrebná minimálna účasť na 6 pretekoch
Ceny odovzdávali domáci športovci Alžbeta Bucová, Mário Košút, Rasťo Poláčik, Patrik Barčák a učiteľky ZŠ Breza.

Zoznam ocenených:

Predškoláci
1., Juraj VOŠKA (TT Vavrečka), 2., Samuel HOLMÍK (TT Vavrečka),
Predškoláčky
1., Lenka STOKLASOVÁ (Zubrohlava), 2. Lucia RENTKOVÁ (TT Vavrečka), 3. Sára SMRŽÍKOVÁ (Lokca), 4., Sofia METESOVÁ (Zubrohlava)
Žiaci I. 
1., Filip GALČÍK (Námestovo), 2., Adam MEDVECKÝ (MPK Dolný Kubín), 3., Zachej VOJTECHOVSKÝ (TT Vavrečka), 4., Teodor CHAJDIAK (TT Vavrečka), 5., Marek KRAMARČÍK (Breza)
Žiačky I.
1., Denisa KRAMARČÍKOVÁ (Breza), 2. Ema SMRŽÍKOVÁ (Lokca), 3., Zuzana VOŠKOVÁ (TT Vavrečka), 4., Alžbeta VOŠKOVÁ (TT Vavrečka), 5. Natália MAJKÚTOVÁ (Zubrohlava)
Žiaci II. 
1., Viktor CHAJDIAK (TT Vavrečka), 2., Peter HOLMÍK (TT Vavrečka), 3., D´ Angel ONDRÍK (MPK Dolný Kubín), 4., Michal SMRŽÍK (Lokca), 5., Richard RENTKA (TT Vavrečka)
Žiačky II.
1., Ľubomíra GEREKOVÁ (ŠKP Námestovo), 2., Veronika BALÚNOVÁ (MK Tvrdošín), 3., Dorota HOLMÍKOVÁ (TT Vavrečka), 4., Miriama LEŠŇOVSKÁ (MPK Dolný Kubín), 5., Marcela KOBILIAKOVÁ (Rabča)   
Žiaci III. 
1., Daniel ONDRÍK (MPK Dolný Kubín), 2., Matúš VOŠKA (ŠKP Námestovo), 3., Ján BUC (TT Vavrečka), 4., Alex MAJKÚT (Zubrohlava)
Žiačky III.
1., Eliška MALINKOVÁ (Zákamenské pirane), 2., Daniela ONDRÍKOVÁ (MPK Dolný Kubín), 3., Simona PAĽOVÁ (Lokca), 4., Nela VOŠKOVÁ (Námestovo) 

Dorastenci 
1., Šimon VOŠKA (ŠKP Námestovo), 2., Samuel FLOREK (Bežecký klub Dolný Kubín), 3., Oliver KAKUS (Zákamenné)
Dorastenky
1., Zuzana GEREKOVÁ (SKP Námestovo), 2., Tereza KAKUSOVÁ (Zákamenné), 3., Lenka MALINKOVÁ (KB Breza),
Juniori 
1., Matúš ŠTRAUS (Oravská Polhora),   
Juniorky
1., Alexandra JADROŇOVÁ (BUM Námestovo), 2., Barbora BANDÍKOVÁ (Rabčice)

Ženy I. 
1., Alžbeta MIKOLAJČÍKOVÁ (Novoť), 2., Eva MOKOŠÁKOVÁ (Zubrohlava), 3., Mária OGUREKOVÁ (Námestovo), 4., Andrea JANIDŽÁROVÁ (Námestovo), 5., Zuzana GALČÍKOVÁ (Námestovo)
Ženy II. 
1., Adriána KORMAŇÁKOVÁ (KB Breza), 2., Marcela JANKOLOVÁ (Jankola run team), 3., Eva KORMANČÍKOVÁ (Oravské Veselé), 4., Monika ČAJKOVÁ (Ťapešovo) 5., Anna CHORVÁTOVÁ (Orava tím)
Ženy III. 
1., Ľubomíra MAXOVÁ (Rabča), 2., Anna ŽITKOVÁ (Istebné), 3., Ľubica JAGNEŠÁKOVÁ (Zubrohlava) 

Muži I. 
1., Jozef KOŠÚT (Klin), 2., František LETOŠTIAK (MK Tvrdošín), 3., Miloš MAGERČÁK (Dynamečko Suchá Hora), 4., Andrej BOLEK (Mútne), 5., Michal STOKLASA (Zubrohlava)
Muži II.

1., Peter MALINKA (Zákamenské pirane), 2., Juraj KUBALÁK (Tvrdošín), 3., Martin JANKOLA (Jankola run team), 4., Marián CHAJDIAK (TT Vavrečka), 5., Jozef GREŇA (Námestovo)
Muži III.

1., Vladimír PÁNIK (Krtko team Trstená), 2., Patrik SKURČÁK (TT Vavrečka), 3., Ľudovít BUCKULČÍK (Zákamenné), 4., Ignác BANDÍK (Rabčice), 4., Juraj MAXA (KB Breza)
Muži IV.
1., Pavol FLOREK (Zákamenné), 2., Štefan VERNÍČEK (Zákamenné), 3., Jiří MALINKA (Zákamenné),

 PARTNERI / SPONZORI VYHODNOTENIA:

KB Breza, Obec Vavrečka, ANAMI – Michal Miškovič, ADECO Námestovo, Reštaurácia Kamenec, SPOLOČNÍK do každého počasia, DS AUTO, Universal s.r.o., Oravabau s.r.o., Ján Maťuga – obchod a služby, Marek Voška, Ján Madleňák, Cukráreň Gerek, Mäso – údeniny Miroslav Kubica, Skialpinista.sk, ACTIVELAB Námestovo, žiaci SOU-s Žilina Bôrik (1989-1993), TT Vavrečka, o.z. Vavrečské Labute, JS Design – Jozef Svetlošák, Pivovar Urpiner, Peter Bolek

Foto: Členovia o.z. Vavrečské Labute a TT Vavrečka pri príprave jedál. Bez ich pomoci by sme túto akciu určite nezvládli na takejto úrovni.

 

 Členovia nášho klubu stoja za celým projektom Oravskej bežeckej ligy a preto chceme poďakovať všetkým za účasť (cca 180 ľudí), za skvelú atmosféru ktorá tam panovala, za výbornú zábavu o ktorú sa nám starala skupina DARK STONE nášho bežca Albína Kormaňáka.
Kultúrny program nám na úvod pripravili sestry Zuzka a Ľubka Gerekové spolu so súrodencami Šimonom a Nelkou Voškovou a na záver nám zahrali a zaspievali Dorotka Holmíková a Zuzka Vošková.
Za prípravu jedál veľká vďaka Jánovi Madleňákovi st. a ml., a tímu Vavrečanov (rodina Prajová, rodina Chajdiaková, rodina Vojtechovská, rodina Košútová, Rasťo Poláčik, Paťo Skurčák) za vegetariánsky guľáš zase vďaka Petrovi Bolekovi. O pitný režim (pivko a kofola) sa postaral Marek Voška. Za obsluhu a pomoc s vyhodnotením ďakujeme učiteľkám ZŠ Breza a členom KB Breza.
 Celou akciou nás spoza mikrofónu doprevádzal náš dvorný komentátor Ján Madleňák z Oravskej Jasenice.
Za krásnu koláž z perníčkov ďakujeme Adelke Čulovej a za perníkove srdiečka Katke Genzorovej.
Jedno obrovské ďakujem patrí všetkým sponzorom, ale hlavne Obci Vavrečka, ktorá nám poskytla sálu a členom TT Vavrečka a o.z. Vavrečské Labute za pomoc s celou organizáciou vyhodnotenia.
Všetkým odkazujeme, že svojou účasťou a podporou OBL-ky dávate celému projektu zmysel a my Vám na oplátku sľubujeme, že spravíme všetko pre to aby sme takýchto skvelých ľudí dokázali naďalej spájať a motivovať k behu a zdravému životnému štýlu. Už sa tešíme na nový ročník – za OBL: Juraj Maxa, Martin Náčin, Ján Madleňák a Marek Voška.

Titul Majstra Slovenska pre Benjamína Belicaja

 V dňoch 30.septembra a 1.októbra sa v Osrblí konali Majstrovstvá Slovenska v letnom biatlone na kolieskových lyžiach. Náš klub reprezentovali iba naši odchovanci súrodenci Sebastián a Benajamín Belicajový zo Zákamenného teraz reprezentujúci klub ŠKP Banská Bystrica.
V sobotu boli na programe rýchlostné preteky na 7,5 km. Sebastián v kategórii dorastu B spravil na strelnici iba dve chyby (1,1) ale stačilo mu to až na 6.miesto so stratou 1:40 min. na víťaza Michala Adamova. Benjamín štartoval v kategórii juniorov a po čistej streľbe zvíťazil o 3 sekundy pred oddielovým kolegom Arturum Iskhakovom. 
V nedeľu sa súťažilo v stíhacích pretekoch na 10 km a strieľali sa až 4 položky. Sebastián opäť pohorel na strelnici kde minul až 11 terčov (2,4,2,3) a obsadil konečné 6.miesto. Benjamín vyštartoval s 5 sek. náskokom pred A.Iskhakovom a po druhú sreľbu sa držali spolu. Tu však Benjamín minul o jednu ranu naviac čo súper využil a trochu mu odskočil. Benajmín aj napriek čistej streľbe v ďalších dvoch položkách už stratu nedokázal zmazať a napokon so stratou 51 sekúnd obsadil konečné 2.miesto. Výsledky - stiahni tu.  Letnú sezónu tak Benjamín uzavrel so ziskom dvoch medailí. Obom Našim chlapcom držíme palce a prajeme veľa úspechov v zimnej sezóne. Foto: Benajmín Belicaj - Majster Slovenska v rýchlostných pretekoch. (archív pretekára)

Majstrovstvá Sveta v letnom biatlone aj s účasťou Benjamína Belicaja a Márie Remeňovej

 V dňoch 24.-27.augusta 2023 sa v biatlonovom areáli Osrblie konali Majstrovstvá Sveta v letnom biatlone na kolieskových korčuliach. Pretekov sa zúčastnili aj naši odchovanci, keď v kategórii juniorov štartoval Benjamín Belicaj zo Zákamenného a Mária Remeňová z Hruštína. Ako prvé boli na programe kvalifikačné preteky v superšprinte. Benjamínovy sa aj napriek 4 chybám na strelnici podarilo kvalifikovať do finále súťaže keď skončil na 29.mieste. Majke Remeňovej na postup nestačila ani dobrá streľba (1,1) a postup do hlavnej súťaže jej tak ušiel iba o dve miesta keď skončila na 32.mieste. Foto: Benjamín Belicaj s rodinou a fanúšikom z KB Breza
Benjamín vo finále superšprintu podal oveľa lepší výkon na strelnici keď na štyroch položkách minul iba 3-krát (1,1,1,0) a to ho posunulo až na konečné 14.miesto so stratou iba 13 sekúnd na TOP 10.
Ako druhé boli na programe preteky v šprinte, kde sa bežalo 7,5 km a 2-krát strieľalo. Benjamín opäť predviedol veľmi dobrý výkon, keď na strelnici minul iba raz (1,0) a skončil napokon na 16.mieste ako druhý najlepší Slovenský reprezentant za Martinom Cienikom. V šprinte žien sa opäť nedarilo Majke na strelnici, kde minula až 4-krát (2,2) a to ju odsunulo až na 33.miesto.
Benjamín si svojimi výkonmi vybojoval účasť v záverečných stíhacích pretekoch na 10 km. Štartoval zo 16.miesta so stratou 52 sekúnd a spoliehal sa na dobrú streleckú formu z predošlých dní. Lenže teraz mu to hneď od začiatku akosi nepadalo a keď pred poslednou položkou ešte aj stratil zásobník bolo po všetkých nádejách na dobré umiestnenie. Napokon v štyroch streľbách minul až 9 terčov a skončil na konečnom 29.mieste. V rovnakej kategórii podal výborný výkon reprezentačný kolega Jakub Borguľa, ktorý minul iba 3 terče a napokon skončil na 5.mieste.

Slovenský pohár v letnom biatlone a kvalifikácia na Majstrovstvá Sveta

 V dňoch 12.-13.augusta sa v Osrblí konal Slovenský pohár v letnom biatlone na kolieskových lyžiach, ktorý bol zároveň aj kvalifikáciou na blížiace sa Majstrovstvá Sveta v letnom biatlone, ktoré budú na konci augusta v Osrblí.  Z našich odchovancov sa pretekov zúčastnili súrodenci Benjamín a Sebastián Belicajový a Mária Remeňová. Zuzana Remeňová pre armádny výcvik neštartovala.
Chlapci súťažili v rýchlostných pretekoch na 7,5 km a v pretekoch s hromadným štartom na 12,5 km. Benajmín v rýchlostných pretekoch obsadil celkové piate miesto, ale v kategórii juniorov bol druhý. Sebastián v kategórii dorastencov obsadil 3.miesto. V pretekoch s hromadným štartom bol Benajmín vo svojej kategórii prvý a Sebastián po zlej streľbe skončil na 6.mieste.
Dievčatá bežali v rýchlostných pretekoch 6 km a v masáku 10 km. V kategórii žien nenašla Mária Remeňová ani v jedných pretekoch premožiteľku a tak sa tešila z víťazstva. Nomináciu na Majstrovstvá Sveta si tak vybojovali Benajmín Belicaj (ŠKP Banská Bystrica) a Mária Remeňová (ŽP Podbrezová).
Foto: Sestry Mária a Zuzana Remeňové (autor - archív pretekárok)

 

Úspešný vstup našich odchovancov do letnej biatlonovej sezóny

 V dňoch 24.-25.júna 2023 sa v Osrblí konalo I.kolo Viessmann pohára v letnom biatlone pre kategórie dorastu a dospelých. Náš klub síce nemá medzi pretekármi žiadne zastúpenie, ale dobré meno nám stále robia naši odchovanci. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky a v kategórii juniorov podal parádny výkon Benjamín Belicaj (ŠKP B.Bystrica), ktorý na strelnici minul až tri terče, ale výborným behom to dotiahol napokon na konečné 2.miesto. V kategórii žien zase dominovali sestry Remeňové (ŠK Železiarne Podbrezová). Obe na strelnici nesklopili po tri terče a tak sa rozhodovalo ktorá z nich bude rýchlejšia. Napokon sa z víťazstva tešila Mária, ktorá Zuzanu zdolala o dve sekundy.

Foto: Mária a Zuzana Remeňové - 1. a 2.miesto - (archív ŠK Žel.Podbrezová)

 

 


  V nedeľu sa súťažilo v pretekoch s hromadným štartom. Kategórie Mužov a Juniorov štartovali spoločne na 6 km trati a museli absolvovať po 4 streľby. Benjamín Belicaj sa hneď od začiatku držal medzi najlepšími aj keď pri prvej streľbe minul dva terče stále mal na dohľad najlepších. Napokon spravil na strelnici dohromady až 5 chýb, ale skvelý beh ho vyniesol celkovo na druhé miesto za Moldavského pretekára, ktorý pravidelne beháva na svetovom pohári. Vo svojej kategórii Juniorov jasne dominoval a zvíťazil, keď druhému S.Ilavskému nadelil viac ako minútu a tretiemu J.Borguľovi až dve minúty. Medzi ženami to bol opäť sesterský súboj. Oproti včerajšku sa však rozhodlo na strelnici. Aj keď po prvých dvoch streľbách mali obe po dva netrafené terče tak všetko sa rozhodlo na dvoch posledných položkách v stoji na ktorých chybovala Majka iba 2-krát a Zuzka až 5-krát. Takže ďalšie víťazstvo si na svoje konto pripísala Mária Remeňová a druhá Zuzana Remeňová zaostala o 55 sekúnd. Ďalšia pretekárka v poradí dobehla za sestrami so stratou až desiatich minút. Výsledky oba dni - pozri tu.

Foto: Benjamín Belicaj - 1. miesto - (archív ŠK Žel.Podbrezová)

Naši bežci zažili úspešný vstup do letnej sezóny

llll

Biela Stopa SNP - bežci z Oravy vybojovali až 5 medailí.

 Prvý marcový víkend (4.-5.marca 2023) sa konal jubilejný 50 ročník masového behu Biela Stopa SNP. V sobotu súťažili dospeláci v pretekoch voľnou technikou. Náš klub reprezentovala trojica bežcov - manželia Peter a Mária Sitárikový a Jarmila Kakusová ktorí bežali trať 25 km. Peter Sitárik štartoval až z tretieho koridoru a tak musel na úzkej trati dosť namávaho predbiehať výkonnostne slabších pretekárov. Aj keď sa mu to dosť rýchlo podarilo, tak už nemal šancu súperiť s najlepšími. Napokon skončil celkovo na 21.mieste, ale vo svojej kategórii 46-55 r. obsadil konečné 10.miesto. V rovnakej kategórii skončil Jozef Madleňák z Oravanu Or.Jasenica na 24.mieste. Viac sa darilo jeho manželke Márii Sitárikovej, ktorá po veľmi dobrom výkone vybojovala vo svojej kategórii 46-55 r. skvelé 3.miesto. Jarmila Kakusová skončila medzi ženami celkovo na trinástom mieste, ale vo svojej kategórii 36-45 r. obsadila pekné 5.miesto. Ďalší Oravskí bežci skončili nalsedovne: Michal Strežo (BK Dolný Kubín) 17-35 r. 31.miesto, Miroslava Strežová (BK Dolný Kubín) 17-35 r. 17.miesto, Jozef Janík (ŠKP Námestovo) 36-45 r. 14.miesto, Peter Škvarka (Dolný Kubín) 36-45 r. 18.miesto. Výsledky 25 km voľnou technikou- stiahni tu.

Na hlavnej 50 km trati podali opäť výborné výkony bežci z Vavrečky reprezentujúci klub ŠKP Námestovo - Mário Košút a Slavomír Praj. V celkovom poradí obsadil Mário Košút výborné 5.miesto, ale vo svojej kategórii 17-35 r. finišoval na 4.mieste. Slavomír Praj dobehol do cieľa celkovo na deviatom mieste, ale vo svojej kategórii 46-55 r. obsadil výborné 2.miesto. V rovnakej kategórii skončil Jaroslav Genšor (Vittoria Námestovo) 7.miesto, Rastislav Trabalík (Oravan Or.Jasenica) 25.miesto a Miroslav Kasan (Slovan Vavrečka) 28.miesto. V kategórii 56-65 r. mužov obsadil Jozef Jagelka zo Zubrohlavy 16.miesto a Juraj Vajduliak z MK Tvrdošín 20.miesto. Výsledky 50 km voľnou technikou - stiahni tu.

V nedeľu boli na programe preteky klasickou technikou na 30 km. Najlepší výsledok dosiahol Slavomír Praj, ktorý dobehol celkovo na 7.mieste, ale vo svojej kategórii 46-55 r. nedal svojim súperom žiadnu šancu a zvíťazil. V rovnakej kategórii obsadil Peter Sitárik 9.miesto, Miroslav Kasan 24.miesto, Ladislav Kubalák (Tvrdošín) 40.miesto.
Mário Košút skončil celkovo na 16.mieste ale vo svojej kategórii 17-35 r. bol deviaty. Jozef Jagelka 56-65 r. získal 22.miesto a Kamil Slušňák (Slavia D.Kubín) 23.miesto.
Medzi ženami podala výborný výkon Daniela Chajdiaková z TT Vavrečka, ktorá dobehla celkovo na 2. mieste a aj vo svojej kategórii skončila druhá. Výsledky 30 km klasickou technikou - stiahni tu.

 Po dospelákoch sa na štart postavili žiacke kategórie. Na trati 2 km klasickou technikou vybojovala Klaudia Sitáriková (KBL Jasná L.Mikuláš) v kat. ml. žiačok 3.miesto. Spomedzi chlapcov bol najrýchlejší Viktor Chajdiak (ŠKP Námestovo / TT Vavrečka), ktorý skončil na v kat. ml. žiakov na 4.mieste, Ján Buc (ŠKP Námestovo / TT Vavrečka) na 6.mieste a Peter Holmík (ŠKP Námestovo / TT Vavrečka) dobehol na 8.mieste. V kategórii st. žiačok na trati 4 km klasicky obsadila Nela Janíková (ŠKP Námestovo) 6.miesto. Výsledky žiaci klasickou tech. - stiahni tu.

 

 

 

 

Slovenský pohár v behu na lyžiach - ďalšie medaily pre Petra a Máriu Sitárikových

 V dňoch 18.-19.februára 2023 sa konali ďalšie dve kolá SP v behu na lyžiach. V sobotu sa súťažilo v Osrblí, kde ŠKP B.Bystrica organizovala Memoriál Jozefa Michalecha a Gustáva Schlanka. Náš klub reprezentovala dvojica Peter Sitárik a jeho manželka Mária Sitáriková. Peter v kategórii 50-59 r. bežal trať 10 km voľnou technikou a po veľmi dobrom výkone s časom 32:01 min. napokon obsadil pekné 3.miesto. V kategórii žien nad 50 rokov sa po prvý krát v tejto sezóne postavila na štart aj jeho žena Mária, ktorá na trati 5 km voľne porazila svoju jedinú súperku a s náskokom 17 sekúnd zvíťazila. Ich vnučka Klaudia Sitáriková reprezentujúca KBL Jasná Lipt. Mikuláš skončila v kategórii ml. žiačok r. 2011 na peknom 5.mieste.
Na pretekoch sa zúčastnili aj ďalší Oravský pretekári z Vavrečky, ktorí však reprezentujú klub ŠKP Námestovo. V kategórii 40-49 r. mužov skončil Slavomír Praj na 4.mieste, v kategórii muži do 30 rokov skončil Mário Košút na 6.mieste. Spomedzi mladších žiakov (r. 2012) dosiahol najlepšie umiestnenie Viktor Chajdiak, ktorý skončil na 9.mieste, na 20.mieste dobehol Pavol Holmík a na 22.mieste Eliáš Vojtechovský. V kategórii ml. žiakov r. 2011 skončil Ján Buc na 13.mieste. Výsledky Osrblie - stiahni tu.

 V nedeľu sa naši dvaja pretekári presunuli na preteky do strediska Látky - Prašivá. Obaja najprv v doobedňajších žiackych pretekoch povzbudzovali svoju vnučku Klaudiu, ktorá napokon na trati 1,4 km klasicky skončila na 6.mieste. Až na záver celého programu štartovali veteránske kategórie a Sitárikovci opäť nesklamali. Peter sa na náročnej 7,5 km trati hneď od začiatku držal na špici "pelotónu" a kontroloval si tak svojich najväčších súperov zo svojej kategórie. Postupne im z čela odbehla trojica mladších pretekárov a tak sa mohol sústrediť na súboj s F. Klementom s ktorým o deň skôr v Osrblí prehral o 7 sekúnd. Tentokrát si však dal väčší pozor a držal si ho na dištanc. Napokon mu v jednom z kopcov ušiel a vybudoval si asi 30 sekundový náskok, ktorý si napokon udržal až do cieľa. Pripísal si tak svoje prvé tohtoročné víťazstvo. Ďalšie víťazstvo do rodinnej zbierky pridala na trati 5 km po veľmi dobrom výkone aj jeho manželka Mária. Výsledky Látky - stiahni tu

 Foto: hore - Peter Sitárik 3.miesto v Osrblí a dolu Mária Sitáriková 1.miesto v Osrblí - autor L.Sitáriková

10. ročník Brezanská biela stopa - ZRUŠENÉ !!!

 UPOZORNENIE - PRETEKY SÚ ZRUŠENÉ :
Aj napriek veľkému úsiliu organizátorov pokračovať v Oravskom pohári v behu na lyžiach sa nám "vďaka" počasiu nepodarí usporiadať 10.ročník Brezanskej bielej stopy v pôvodnom termíne 19.2.2023. Dnešný a zajtrajší dážď nám neumožní pripraviť kvalitné trate a určite neprospeje ani všetkým účastníkom stáť celé doobedie vonku na daždi. Preteky presunieme na najbližší víkend samozrejme ak budú vhodné snehové podmienky.

 

 

 



 Klub biatlonu Breza v spolupráci s lyžiarskym oddielom OŠK Breza a Obec Breza Vás pozývajú na jubilejný 10. ročník Brezanskej bielej stopy. Preteky sa uskutočnia v sobotu 18.2.2023 (v prípade dažďa sa presunú na nedeľu 19.2.2023) v areáli SKI Krušetnica, kde nám Miro Florek ratrakom pripravil krásne bežecké trate. Začiatok prezentácie je od 10:00 hod a štart žiackych kategórií je naplánovaný na 11:00 hod. Propozície - stiahni tu.
Online prihlásenie - prihlás tu !!!

Ďalšie preteky sú naplánované na nedeľu 19.februára, kde opäť v areáli SKI Krušetnica budeme pomáhať organizovať 1. ročník Pohodovej Desiatky. Časový rozpis je rovnaký ako v prípade Brezanskej bielej stopy. 
Online prihlásenie - prihlás tu !!!

UPOZORNENIE: V prípade nevhodného počasia (dážď) budú tieto preteky presunuté o týždeň na 25. alebo 26.februára opäť podľa aktuálneho počasia.

Začal sa Oravský pohár v behu na lyžiach

Výsledky - stiahni tu
Fotogaléria od Jarky Kakusovej - pozri tu

 V sobotu 11. februára si po roku do Vavrečky opäť prišli zmerať svoje sily Oravskí bežkári. Obec Vavrečka v spolupráci s OZ Vavrečské labute a TT Vavrečka a našim klubom pripravili krásny 2,7 km dlhý okruh pre dorast a dospelých a 1 km okruh pre žiakov. Keď k tomu pridáme výborné občerstvenie ako guľáš, šúľance, koláče pivko a punč tak organizátori a všetci dobrovoľníci svojou námahou prispeli k úžasnému športovému podujatiu. Napokon sa na štart dohromady postavilo 60 pretekárov. 
Foto: Peter Sitárik - víťaz kategórie Muži III.

Najprv štartovali žiacke kategórie, kde tí najmenší do 8 rokov si odbehli 400 metrov a spolu s nimi sa na trať postavil aj najstarší účastník 80 ročný Lojzko Poláčik na svojich drevených lyžiach. Po nich nasledovali ml. žiaci 9-11 rokov na trati 1 km klasicky a st. žiaci 12-14 rokov 2 km klasicky.
Poradie bolo nasledovné:
Chlapci 400 m:
1. Zachej Vojtechovský (TT Vavrečka), 2. Matúš Briš (Oravská Lesná), 3. Teodor Chajdiak (TT Vavrečka)
Dievčatá 400 m:
1. Zuzana Vošková (Vavrečka), 2. Alžbeta Vošková (Vavrečka)

Chlapci 1 km:
1. Viktor Chajdiak (TT Vavrečka), 2. Peter Holmík (TT Vavrečka), 3. Eliáš Vojtechovský (TT Vavrečka)
Dievčatá 1 km:
1. Dorota Holmíková (TT Vavrečka), 2. Melánia Floreková (Lomná), 3. Soňa Jančigová (Vavrečka)

Chlapci 2 km:
1. Jakub Hnojčík (Cyklistická tour), 2. Ján Buc (TT Vavrečka), 3. Sebastián Poláčik (TT Vavrečka)
Dievčatá 2 km:
1. Nela Janíková (ŠKP Námestovo), 2. Anežka Brišová (Oravská Lesná), 3. Edita Ferenčíková (Vavrečka)

Po žiakoch nasledoval hromadný štart kategórií dorastu a dospelých. Hlavné mužské kategórie (Muži I. až III.) bežali 4 kolá (10,8 km), Ženy I. až III. + Muži IV. 3 kolá (8,1) km a dorast 2 kolá (5,4 km). Hneď od začiatku sa na čele sformovala domáca dvojica bežcov z TT Vavrečka – Mário Košút (Muži I.), Slavomír Praj (Muži II.) a spolu s nimi držal krok náš zástupca Peter Sitárik (Muži III.). Táto trojica si postupne budovala čoraz väčší náskok pred ostatnými pretekármi a do konca druhého kola sa držala viac-menej pohromade. Potom sa však začal Mário Košút „starším“ borcom vzďaľovať a o víťazovi nebolo pochýb. Dvojica Sitárik – Praj tak bojovala o druhé miesto. Tento súboj napokon vyhral náš Peter Sitárik, ktorý Slavovi odbehol v záverečnom stúpaní. Mário Košút trať zvládol za 34 minút a 41 sekúnd a Peter Sitárik za nim zaostal len o 39 sekúnd a Slavomír Praj o minútu.

 Medzi ženami bola hneď od úvodu najrýchlejšia Mária Sitáriková z Brezy (Ženy III.), ktorá 8 km zvládla za 36 minút a 26 sekúnd. Druhá dobehla domáca pretekárka Alžbeta Bucová (Ženy I.) a tretia skončila naša pretekárka Adriána Kormaňáková (Ženy II.).

Foto: Adriána Kormaňáková víťazka v kategórii Ženy II.

V kategórii Veteránov nad 60 rokov bol najrýchlejší domáci bežec Pavol Trabalka, ktorý zdolal Pavla Floreka zo Zákamenného a tretí bol ďalší domáci pretekár Anton Kristofčák.
V doraste štartovali iba dvaja súťažiaci a z víťazstva sa tak tešili Tomáš Hurák z klubu Cyklistická tour a Veronika Slaničanová z Vavrečky.

Aj v mene KB Breza a všetkých zúčastnených chceme touto cestou poďakovať organizačnému tímu z OZ Vavrečské labute pod vedením Slava Praja, Rasťa Poláčika, Fera Vojtechovského, Mariána Chajdiaka a všetkým ostatným dobrovoľníkom. Spoza mikrofónu nás doprevádzala dvojica Ján Madleňák a Majo Kasan, pri prezentácii pomáhali Betka Bucová, Miška Pazúriková, Erika Prajová, Pavol Hrubjak, guľáš pripravili chlapi z výboru TJ Vavrečka, punč Fero Pazúrik a Kajo Jančiga, stan postavila partia Maja Kasana. Celú akciu sponzorsky podporila Obec Vavrečka za čo jej patrí veľké ĎAKUJEM. Pevne veríme, že o rok sa opäť všetci stretneme vo Vavrečke.

Začiatok zimnej sezóny 2023 - medaila pre Petra Sitárika

 Posledný januárový víkend 28.-29.1.2023 sa v Levoči konali preteky Slovenského pohára v behu na lyžiach. Náš klub reprezentoval Peter Sitárik a niekoľko našich odchovancov. V sobotu boli na programe preteky klasickou technikou, kde si Peter na trati 10 km počínal celkom dobre a napokon obsadil konečné 4.miesto v kategórii Muži 50-59 rokov. Viac sa na klasickej trati 1 km darilo jeho vnučke Klaudii Sitárikovej (ml.žiačky 12r.), ktorá nedala svojim súperkám šancu a s tesným náskokom zvíťazila. Z našich bývalých pretekárov obsadila Eliška Ferenčíková 5.miesto (st.žiačky 14 r.) a jej sestra Radka skončila na 8.mieste (talenty 11 r.). Výsledky sobota (stiahni tu).
Foto: Peter Sitárik s vnučkou Klaudiou Sitárikovou

V nedeľu boli pre kategórie od starších žiakov až po dospelých na programe preteky voľnou technikou. Náš Peter Sitárik si na 10 km trati opäť počínal veľmi dobre a už od štartu bojoval o medailové pozície. Vedúca dvojica sa všetkým bežcom rýchlo vzďaľovala a tak bolo jeho cieľom zabojovať aspoň o bronzovú medailu. To sa mu po viacerých útokoch aj podarilo a v poslednom kole si už dokázal postrážiť 20 sekundový náskok. Ďalšie tesné víťazstvo si vybojovala opäť jeho vnučka Klaudia z klubu KBL Jasná Lip.Mikuláš. Z našich odchovancov dosiahol najlepší výsledok Sebastián Belicaj, ktorý v kategórii st.dorastencov na trati 7,5 km vybojoval 4.miesto. Eliška Ferenčíková obsadila 7.miesto a Radka Ferenčíková 10.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Vyhodnotenie Oravskej bežeckej ligy 2022

 V sobotu 12. novembra 2022 sa na Chate Slaná Voda v Oravskej Polhore uskutočnilo záverečné vyhodnotenie uplynulej bežeckej sezóny OBL-ky.
Za týmto projektom stoja viacerí členovia nášho klubu, ktorí pomáhajú organizačne, ale aj sa zúčastňujú jednotlivých behov. V tomto ročníku sa do bojov o body zapojilo 9 našich bežcov a najviac sa darilo našim ženám v kategórii Ženy II., kde si celkové víťazstvo vybojovala Adriána Kormaňáková a 5.miesto získala Jarmila Kakusová. V kategórii Žiačky III. obsadila Lenka Malinková 2.miesto. V kategórii Ženy I. obsadila Michaela Maxová 6.miesto a v kategórii Muži III. skončil Juraj Maxa na 7.mieste.

Foto: Kategória Ženy II. - víťazka Adriána Kormaňáková (vľavo) a 5.miesto Jarmila Kakusová (vpravo)

Fotoalbum z vyhodnotenia od autorov Miro Kovalíček a Patrícia Kovalíčková si môžete pozrieť na tomto odkaze - pozri tu.
Na úvod sa zúčastnený dozvedeli zopár čísiel zo štatistiky: v roku 2022 sa uskutočnilo 15 pretekov v ktorých dohromady štartovalo viac ako tisíc bežcov. Do OBL-ky bolo zaradených 950 pretekárov z okresov Námestovo, Tvrdošín a Dolný Kubín. Z tohto počtu bolo 462 žiakov do 15 rokov, 71 dorastencov a juniorov do 21 rokov, a 417 dospelákov. Do celkového bodovania sa započítavalo 12 najlepších výsledkov a tri najhoršie respektíve neúčasť sa škrtali. Na zaradenie do celkového bodovania bola potrebná účasť minimálne na 5 pretekoch. Aspoň piatich pretekov sa zúčastnilo 120 bežcov. Až 9 pretekárov sa zúčastnilo všetkých 15 kôl.
Z pohľadu víťazstiev v jednotlivých kolách bola najúspešnejšia dvojica Patrik Skurčák z TT Vavrečka (Muži III.) a Štefan Verníček zo Zákamenného (Muži IV.), ktorí ak štartovali tak nenašli ani raz premožiteľa. Najviac víťazstiev - 13 vybojoval Patrik Skurčák. Po 12 víťazstiev mali Štefan Verníček a Matej Graňák. Najpočetnejšie klubové zastúpenie mal klub TT Vavrečka 38, a MK Tvrdošín 16.
 A takto vyzeral zoznam ocenených bežcov za sezónu 2022:
Žiaci I. 6-8 rokov
1., Patrik SPUCHLÁK (Námestovo), 2., Teodor CHAJDIAK (TT Vavrečka), 3., Zachej VOJTECHOVSKÝ (TT Vavrečka), 4., Peter GREŇA (Námestovo), 5., Marek KRAMARČÍK (Breza)
Žiačky I.
1., Marcela KOBILIAKOVÁ (Rabča), 2. Zuzana GREŇOVÁ (Námestovo), 3. Denisa KRAMARČÍKOVÁ (Breza), 4., Dorota HOLMÍKOVÁ (TT Vavrečka), 5., Mária GREŇOVÁ (Námestovo)
Žiaci II. 9-11 rokov
1., Viktor CHAJDIAK (TT Vavrečka), 2., Michal SPUCHLÁK (Námestovo), 3., Šimon MURÍN (Oravská Polhora), 4., Tomáš SPUCHLÁK (Námestovo), 5., Peter HOLMÍK (TT Vavrečka)

Žiačky II.

1., Nela VOŠKOVÁ (Námestovo), 2. Eliška MALINKOVÁ (Zákamenné), 3., Ľubomíra GEREKOVÁ (Námestovo), 4., Veronika BALÚNOVÁ (MK Tvrdošín)
Žiaci III. 12-15 rokov
1., Šimon VOŠKA (Námestovo), 2., Matúš VOŠKA (Námestovo), 3., Pavol SPUCHLÁK (Námestovo), 4., Tadeáš CHAJDIAK (TT Vavrečka), 5., Richard MIKLUŠÁK (TT Vavrečka)
Žiačky III.
1., Alžbeta JADROŇOVÁ (Ťapešovo), 2., Lenka MALINKOVÁ (KB Breza), 3., Zuzana GEREKOVÁ (Námestovo), 4., Natália BRANDYSOVÁ (Zákamenné), 5., Nela ŠPITÁLOVÁ (Námestovo)
Dorastenci 16-18 rokov
1., Samuel FLOREK (BK Dolný Kubín), 2., Adam REVAJ (Rabča), 3., Oliver KAKUS (Zákamenné)
Dorastenky
1., Alexandra JADROŇOVÁ (Ťapešovo), 2., Tereza KAKUSOVÁ (Zákamenné)
Juniori 19-21 rokov
1., Matej GRAŇÁK (Oravan Oravská Jasenica), 2., Matúš ŠTRAUS (Oravská Polhora)
Muži I. 22-39 rokov
1., Miloš MAGERČÁK (Dynamečko Suchá Hora), 2., Dávid MATIS (ŠKP Trstená), 3., Pavol BAKOŠ (TJ Chlebnice), 4., František LETOŠTIAK (MK Tvrdošín), 5., Ivan VIDIEČAN (MTS Krivá)
Muži II. 40-49 rokov
1., Peter MALINKA (Zákamenné), 2., Vladimír MADLEŇÁK (Oravan Oravská Jasenica), 3., Tomáš MADLEŇÁK (TT Vavrečka), 4., Jozef GREŇA (Námestovo), 5., Jozef REVAJ (Rabča)
Muži III. 50-59 rokov
1., Patrik SKURČÁK (TT Vavrečka), 2., Vladimír PÁNIK (Krtko team Trstená), 3., Ľudovít BUCKULČÍK (Zákamenné), 4., Jozef KUBIZNA (Oravan Oravská Jasenica), 5., Jozef JAGELKA (Zubrohlava)
Muži IV. 60 a viac rokov
1., Štefan VERNÍČEK (Zákamenné), 2., Pavol FLOREK (Zákamenné), 3., Jiří MALINKA (Zákamenné), 4., Juraj VAJDULIAK (MK Tvrdošín)
Ženy I. 22-39 rokov
1., Dominika VALKOVÁ (Rabča), 2., Alžbeta MIKOLAJČÍKOVÁ (Novoť), 3., Mária OGUREKOVÁ (Námestovo), 4., Eva MOKOŠÁKOVÁ (Bike run Zubrohlava)
Ženy II. 40-49 rokov
1., Adriána KORMAŇÁKOVÁ (KB Breza), 2., Anna CHORVÁTOVÁ (Orava tím), 3., Marcela JANKOLOVÁ (Jankola run team), 4., Marcela TROPEKOVÁ (Rabča), 5., Jarmila KAKUSOVÁ (KB Breza)
Ženy III. 50 a viac rokov 1., Ľubomíra MAXOVÁ (Rabča),

Ďalšie ocenenia dostali deviati pretekári, ktorí absolvovali všetkých 15 kôl:
Patrik SPUCHLÁK            Marcela KOBILIAKOVÁ
Eliška MALINKOVÁ          Ľubomíra GEREKOVÁ
Pavol SPUCHLÁK             Alžbeta JADROŇOVÁ
Miloš MAGERČÁK            Ľudovít BUCKULČÍK
Jozef JAGELKA
Cenu za najpočetnejšie klubové zastúpenie obdržali kluby TT Vavrečka a MK Tvrdošín.
Ocenenie Behá celá rodina (od starých rodičov až po vnúčatá) dostala rodina Floreková (Zákamenné/Lomná) a rodina Malinková - Kakusová zo Zákamenného
Za podporu a pomoc s organizáciou OBL-ky boli odmenení títo naši podporovatelia:
Peter SITÁRIK               Marek VOŠKA
Alena BELORITOVÁ      Ľubica KUBASOVÁ
Blažena NÁČINOVÁ      Yveta VOLČEKOVÁ
Mária KOLENOVÁ         Daniela BRONTVAJOVÁ
Ján MADLEŇÁK            Juraj MAXA
Martin NÁČIN                Stanislav KRAKOVSKÝ (noviny Spoločník)
Miroslav KOVALÍČEK     Patrícia KOVALÍČKOVÁ
Tomáš FERENČÍK (noviny My Orava)

Špeciálne ocenenia dostali aj bežci, ktorí podali mimoriadne výkony mimo našej OBL-ky, ktorí vždy keď majú voľno vo svojich nabitých kalendároch tak prídu podporiť našu ligu. Jedná sa o túto štvoricu pretekárov:
Martin RUSINA (BMSC Bratislava) -  2.miesto polmaratón MMM Košice, Majster Slovenska v horskom behu
Mário KOŠÚT (TT Vavrečka) - 7.miesto polmaratón MMM Košice, Zimný triatlon Majstrovstvá Európy Asiago (ITA) 2.miesto Muži U23, 2.miesto štafeta, Kros Duatlon Majstrovstvá sveta - pre poruchu na biku odstúpil z 3.miesta, Oravaman 9.miesto
Slavomír PRAJ (TT Vavrečka) - účasť na NorseMan Xtreme Triathlon (NOR), Jánošík Slovak Xtreme Triathlon 7.miesto (3,8 km plávanie - 185 km bike - 42 km beh), Oravaman, Spartan race Šamorín - 1.miesto, víťaz Biela Stopa SNP 30 km klasicky
Roman PETRIKOVIČ (MK Tvrdošín) - Ultra maratón Salzburg-Mozart 105 km, Big Bears Backyard Ultra 222 km osobný rekord. víťaz Hriňovská stovka 1.miesto v kategórii

Na záver sme odovzdali ešte dve extra ceny pre Petra HUŠLU za bojovnosť , nezlomnú vôľu a oddanosť behu a pre Michala STRNÁLA za pomoc s organizáciou vyhodnotenia a prípravou bežeckých tratí.
Ceny odovzdávali zástupcovia obcí - Július Piták (starosta Rabče), Karol Graňák (starosta Oravskej Jasenice), zástupca organizátorov behov - Patrik Barčák (Beh Bobrovským chotárom), za OBL-ku Juraj Maxa. Spoza mikrofónu nás celou akciou doprevádzal náš dvorný komentátor Ján Madleňák z Oravskej Jasenice.

  O kultúrny program sa nám na úvod postarali sestry Zuzka a Ľubka Gerekové z Námestovo, potom neskôr ich zase vystriedal Adam Revaj z Rabče. O celovečernú zábavu sa nám postaral ďalší náš bežec Albín Kormaňák so svojou manželkou Katarínou a Elenou Štefaničiakovou ktorí spolu tvoria hudobnú skupinu DARK STONE.
Foto: Podporovatelia a hlavný organizátori OBL-ky sú z nášho klubu - Juraj Maxa, Martin Náčin, Marek Voška, Peter Sitárik, Ľubica Kubasová

Skvelá atmosféra tejto dovolíme si tvrdiť "Veľkej Bežeckej Rodiny" je dôkazom, že to čo robíme má zmysel. V mene organizátorov Juraja Maxu, Mareka Vošku a Martina Náčina chceme všetkým poďakovať za účasť, za podporu a pevne veríme, že sa budúci rok všetci opäť uvidíme či už na tratiach, alebo mimo nich.
Ceny na vyhodnotenie zasponzoroval Klub biatlonu Breza spolu s týmito partnermi: Oravabau s.r.o., Universal s.r.o., Farby-laky Jozef Jagelka, Slavomír Praj, Ján Madleňák, Beh cez 4 chotáre, ADECO Námestovo, Rastislav Račák, Katarína Genzorová, JS DESIGN, Beh okolo Lomnej, za čo im patrí veľká vďaka.
Výborné občerstvenie pripravil personál chaty Slaná Voda a sponzorsky to podporili účastníci vyhlásenia cez dobrovoľné príspevky, Slavomír Praj a hlavne Marek Voška z Vasiľova.
Ak môžete darujte 2% pre Klub biatlonu Breza, aby bolo zase na ceny pre budúcu sezónu.

Medailový záver letnej sezóny pre súrodencov Belicajových

 V dňoch 10.-11.septembra 2022 sa vo Vyhniach konala druhá časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. Náš klub nemal v tejto sezóne žiadneho zástupcu medzi pretekármi, ale dobré meno nám stále robia naši odchovanci. Keďže sestry Remeňové sa vďaka nabitému programu nemohli pretekov zúčastniť, tak o výborné výsledky sa postarala súrodenecká dvojica Benjamín a Sebastián Belicajový z klubu ŠKP Banská Bystrica. Úvodných pretekov s hromadným štartom, ktoré boli už na konci augusta v Predajnej sa zúčastnil len Sebastián, ale vďaka slabšej streľbe skončil napokon na 12.mieste. Všetko si však vynahradil už o dva týždne vo Vyhniach, keď v rýchlostných pretekoch minul len jeden terč (0,1) a so stratou 31 sekúnd dobehol celkovo na štvrtom mieste, ale spomedzi Slovákov bol tretí a získal tak bronzovú medailu. Ešte viac sa darilo Benjamínovy, ktorý síce minul 4 terče (2,2), ale bežecky patril k najlepším a za víťazom Damiánom Cesnekom, ktorý je o dva roky starší zaostal iba o 15 sekúnd a vybojoval tak striebornú medailu.
  Na druhý deň sa súťažilo vo Vytrvalostných pretekoch, kde Sebastián spravil na strelnici až päť chýb (0,2,1,2) a to ho odsunulo až na 9.miesto. Medzi Juniormi sa na 7 km trati rozhodovalo v bežeckej časti, kde úplne dominoval Benajmín Belicaj. Ten minul na strelnici 4 terče (0,2,2,0), ale druhému D.Cesnekovi s rovnakou streľbou nadelil v behu 1 a pol minúty a tretiemu v poradí M.Vránskemu (0,0,0,1) až 3 minúty. Benjamín tak získal do svojej zbierky ďalší titul Majstra Slovenska. Kompletné výsledky - stiahni tu.

Foto: Sebastián Belicaj (hore č.31), Benjamín Belicaj (dolu) - autor archív športovcov.

 

 


Naši odchovanci sa zúčastnili Majstrovstiev sveta v letnom biatlone

 Benajmín Belicaj a Zuzana Remeňová sa na konci augusta zúčastnili Majstrovstiev sveta v biatlone na kolieskových lyžiach, ktoré sa konali v Nemeckom stredisku Ruhpolding. Benajmín sa predstavil v kvalifikácii supešprintu, kde po streľbe (2,1) nepostúpil do finále. V rýchlostných pretekoch na 7,5 km minul rovnako tri terče a obsadil 47.miesto. Rovnaké miesto si udržal aj v stíhacích pretekoch na 10 km. Viac sa darilo Zuzane Remeňovej, ktorá v kategórii Junioriek najprv postúpila do finále superšprintu, kde však minula až 10 terčov a obsadila tak konečné 20.miesto. Najviac sa jej darilo v rýchlostných pretekoch na 6 km, kde sa jej podarila výborná streľba a iba s jednou chybou napokon dobehla na výbornom 7.mieste. V stíhacích pretekoch opäť doplatila na slabšiu streľbu, keď ju 9 chýb (3,3,1,2) odsunulo až na 15.miesto.

Foto: Zuzana Remeňová - autor archív športovca

 

 

 Dnes nás vo veku nedožitých 73 rokov, po ťažkej chorobe, navždy opustil náš člen a bývalý podpredseda klubu Anton Volček (22.5.1949 – 7.5.2022).
Ujo Volček, ako sme ho my mladší volali, bol v našej obci Breza dlhoročným a nesmierne aktívnym členom športového diania. Od roku 1980 sa stáva predsedom TJ Rozvoj Breza a spoločne so svojimi kamarátmi - Antonom Matejčíkom a Antonom Náčinom zakladajú oddiel bežeckého lyžovania. Venujú sa hlavne biatlonu a bežeckému lyžovaniu. Pod ich vedením začínajú zverenci už po krátkom čase dosahovať výborné výsledky. Hlavnú energiu však táto trojica Antonov sústredila do výstavby športového areálu v Breze. Od roku 1984 sa ich sny začínajú meniť na skutočnosť. Začína sa s výstavbou futbalového štadióna, ktorý bol dokončený v roku 1988. K štadiónu sa im podarilo postaviť ešte aj chatku a lyžiarsky vlek. Po spoločenských zmenách sa v roku 1993 rozhodol odovzdať post predsedu TJ mladším členom. V roku 2009, keď sme zakladali náš Klub biatlonu, to bol opäť on spolu s Antonom Matejčíkom, kto nám mladším pomohol so založením klubu a ochotne sa ujal pozície podpredsedu klubu aj trénera streľby. Za pár rokov ich zverenci vybojovali na Majstrovstvá Slovenska v biatlone a v behu na lyžiach dohromady 27 zlatých, 31 strieborných a 33 bronzových medailí. Zároveň sa stal stálym fanúšikom hokejového klubu HK Altis Orava, kde mu v poslednom čase robil veľkú radosť vnuk Jakub.
Jeho najbližšej rodine chceme touto cestou vyjadriť hlbokú a úprimnú sústrasť, ktorá nech zmierni žiaľ so stratou milovaného manžela, otca a dedka. Nech odpočíva v pokoji. Česť jeho pamiatke!

Majstrovstvá Slovenska v kros duatlone

 Dňa 30.apríla 2022 sa v Rajci konali Majstrovstvá SR v kros duatlone. Náš klub reprezentovala Jarmila Kakusová, ktorá absolvovala svoje druhé majstrovstvá. Najpr sa bežalo 8 km kde si Jarka počínala celkom dobre a držala sa za líderkou svojej kategórie Alenou Drahošovou. Po behu prišlo na rad náročných 32 kilometrov na biku, kde sa prejavila jej slabina a na vedúcu pretekárku stratila 13 minút. Po biku nasledoval ešte štvor kilometrový beh v ktorom "získala" už iba 20 sekúnd a celkovo tak s časom 2 hodiny a 46 minút obsadila 2.miesto.

Zo šampionátu si odniesli medailu aj ďalší dvaja pretekári z Oravy. Výborné výkony naďalej podáva Mário Košút z klubu TT Vavrečka, ktorý hneď od začiatku bojoval o celkové víťazstvo. Jeho najväčším súperom bol Ondrej Kubo, ktorý mu na úvodnom bežeckom úseku odbehol iba o 30 sekúnd, ale po biku sa strata navýšila už na 4 minúty. V záverečnom behu si svoje pozície ustrážili a Mário tak skončil na 2.mieste. V kategórii Veteránov nad 50 rokov vybojoval bronzovú medailu aj Igor Otepka z Dolného Kubína. Výsledky - pozri tu.




Beh na Brabírku 2022

Fotogaléria z Lokce od autora Mira Kovalíčka a jeho dcéry Paťky - pozri tu

 V piatok 29.apríla 2022 sa v Lokci začal nový ročník OBL-ky. Úvodné preteky Beh na Brabírku prilákali vo svojom štvrtom ročníku rekordný počet súťažiacich, keď sa ich na štart všetkých kategórií postavilo až 116.

Najprv sa na štart postavili tí najmenší 6-8 roční (r.n. 2014 a mladší), ktorí si odbehli trať 400 metrov. Najrýchlejší boli Matteo Vrábeľ z Oravskej Jasenica a Alžbeta Brišová z Oravskej Lesnej. Potom si svoju trať 800 metrov odbehli 9-11 roční žiaci (r.n.: 2011-2013) medzi ktorými zvíťazili Šimon Murín z Oravskej Polhory a Nela Vošková z Námestova.

Potom sa už na štart postavili všetci ostatní bežci. Starší žiaci bežali trať dlhú 2800 metrov s prevýšením 200 metrov. Najrýchlejšie ju zvládol Tadeáš Chajdiak z klubu TT Vavrečka, ktorý zdolal Adama Revaja z Rabče a Šimona Vošku z Námestova. Medzi dievčatami bola najrýchlejšia Alžbeta Jadroňová z Ťapešova, ktorá porazila Nelu Janíkovú z ŠKP Trstená a tretiu Zuzanu Gerekovú z Námestova.

S hlavnou traťou, ktorá má dĺžku 4,6 km a prevýšenie až 300 metrov sa najlepšie popasoval Tomáš Smolka z Párnice, ktorý ju zabehol za 22 minút a 56 sekúnd. Za traťovým rekord Róberta Judiaka zaostal o 70 sekúnd. Druhý dobehol do cieľa junior Matej Graňák z Oravanu Oravská Jasenica s časom 24:06 min. Na treťom mieste skončil Miloš Magerčák z klubu Dynamečko Suchá Hora s časom 24:10 min. Medzi dorastencami triumfoval Samuel Florek z BK Dolný Kubín, ktorý skončil celkovo na 6.mieste. Najrýchlejšou ženou bola minuloročná víťazka OBL-ky Miroslava Strežová z klubu BK Dolný Kubín 29:20 min., ktorá porazila druhú Dominiku Valkovú z Rabče 30:16 min. a tretiu Dorotu Gajdošovú z Párnice 33:47 min.

 Ceny pre najlepších bola odovzdať naša odchovankyňa Zuzana Remeňová z Hruštína. Viacerým rozdala podpis karty, ktoré určite potešili hlavne tých najmenších športovcov. V mene organizátorov chceme poďakovať všetkým športovcom za účasť a za skvelú atmosféru.
Poďakovanie patrí aj všetkým čo nám pri pretekoch pomohli a to menovite: Juraj Hurák, Ján Socha, Alena Beloritová, kuchár – Dušan Kováč, Dávid Judiak, Róbert Judiak a tím z KB Breza Peter Sitárik, Martin Náčin, Ľubica Kubasová, Blažena Náčinová, Yveta Volčeková. Sponzorsky celú akciu podporili OZ Beskydy bez hraníc, Marek Voška, Peter Sitárik, Martin Náčin, Pivovar Urpiner. Za organizáciu patrí hlavne veľká vďaka hlavnému organizátorovi Marekovi Voškovi z Vasiľova.

Foto: odchovankyne KB Breza Michaela Maxová a Zuzana Remeňová - autor Miro Kovalíček

 

 

Vyhodnotenie Oravskej bežeckej ligy 2021

V piatok 22.apríla 2022 zorganizoval náš klub na futbalovom štadióne v Breze vyhodnotenie minuloročnej bežeckej sezóny Oravskej bežeckej ligy. Aj napriek nepriaznivému počasiu si na úvod viac ako 60 bežcov odbehlo krátky tréningový beh a potom prišlo na rad vyhodnotenie. Najprv si svoju sladkú odmenu za tréningový beh odniesli tí najmenší – ako motiváciu uvádzame poradie troch najlepších v kategórii:




Žiaci do 11 rokov :
1. Šimon Murín, Or. Polhora
2. Viktor Chajdiak, TT Vavrečka
3. Matias Florek, Lomná

Žiaci 12-15 rokov :
1. Richard Miklušák, TT Vavrečka
2. Šimon Voška, Námestovo
3. Matúš Voška, Námestovo

Dorastenci :
1. Samuel Florek, Lomná

Žiačky do 11 rokov :
1. Nela Vošková, Námestovo
2. Eliška Malinková, Zákamenné
3. Ľubomíra Gereková, Námestovo

Žiačky 12-15 rokov :
1. Lenka Malinková, Zákamenné
2. Zuzana Gereková, Námestovo
3. Alžbeta Jadroňová, Ťapešovo

Dorastenky :
1. Alexandra Jadroňová

 Potom už prišlo na rad vyhodnotenie Oravskej bežeckej ligy 2021. Ceny pre najlepších odovzdávali za bežcov Slavomír Praj z TT Vavrečka, za organizátorov pretekov Patrik Barčák z Bobrova a za starostov ktorí finančne prispievajú na preteky Ing. Ladislav Matejčík z Brezy. V sezóne poznačenej protiepidemickými opatreniami sa podarilo zorganizovať od júla do októbra až 9 pretekov za čo chceme poďakovať hlavne jednotlivým organizátorom, ktorí sa aj napriek ťažkým podmienkam pustili do organizácie behov. Celkovo sa do súťaže zapojilo až 570 bežcov. Do celkového poradia sa započítavalo 7 najlepších výsledkov (2 najhoršie sa škrtli). Výsledky sa do celkového poradia premietli takto:
Žiaci 6-11 rokov: 1. Šimon Murín (Or.Polhora), 2. Viktor Chajdiak (TT Vavrečka) , 3. Matias Florek (Lomná)
Žiačky 6-11 rokov: 1. Eliška Malinková (Zákamenné), 2. Nela Vošková (Námestovo), 3. Marcela Kobiliaková (Rabča)
Žiaci 12-15 rokov: 1. Matúš Voška (Námestovo), 2. Tadeáš Chajdiak (TT Vavrečka), 3. Kristián Babinský (Rabča)
Žiačky 12-15 rokov: 1. Lenka Malinková (Zákamenné), 2. Zuzana Gereková (Námestovo), 3. Natália Brandysová (Zákamenné)
Dorastenci 16-18 rokov: 1. Samuel Florek (BK Dolný Kubín), 2. Adam Revaj (Rabča), 3. Jakub Katrenčík (Vaňovka)
Dorastenky 16-18 rokov: 1. Alexandra Jadroňová (Ťapešovo)
Juniori 19-21 rokov: 1. Matej Graňák (Oravan Or.Jasenica), 2. Matúš Štraus (Oravská Polhora)
Muži I. 22-39 rokov: 1. Pavol Bakoš (Chlebnice), 2. Mário Košút (TT Vavrečka), 3. Michal Strežo (BK Dolný Kubín)
Muži II. 40-49 rokov: 1. Vladimír Madleňák (Oravan Or,Jasenica), 2. Peter Malinka (Zákamenné), 3. Marián Buc (Bobrov)
Muži III. 50-59 rokov: 1. Vladimír Pánik (Krtko team Trstená), 2. Jozef Jagelka (Zubrohlava), 3. Juraj Maxa (KB Breza)
Muži IV. 60 a viac rokov: 1. Štefan Verníček (Zákamenné), 2. Pavol Florek (Zákamenné), 3. Jiří Malinka (Zákamenné)
Ženy I. 22-39 rokov: 1. Miroslava Strežová (BK Dolný Kubín), 2. Monika Bubliaková (MK Tvrdošín), 3. Katarína Genzorová (Bobrov)
Ženy II. 40-49 rokov: 1. Jarmila Kakusová (KB Breza), 2. Anna Chorvátová (Orava tím), 3. Adriána Kormaňáková (KB Breza)
Ženy III. 50 a viac rokov: 1. Ľubomíra Maxová (Rabča), 2. Emília Matisová (Tvrdošín)


  Odmenení veľkým medovníkovým srdiečkom z dielne Kataríny Genzorovej boli aj pretekári TT Vavrečka za najpočetnejšie zastúpenie pretekárov, Jozef Jagelka za účasť na všetkých pretekoch, a za zapojenie celých rodín od vnukov až po starých rodičov rodina Floreková a rodina Malinková-Kakusová
Za propagáciu a podporu OBL-ky boli ocenení: hlavný autor OBL-ky Juraj Maxa z KB Breza, Marek Voška, ktorý poskytuje časomieru, Peter Sitárik, ktorý zorganizoval záverečné vyhodnotenie, ženy ktoré nám pomáhajú pri registrácií na jednotlivých pretekoch Blažena Náčinová, Alena Beloritová a učiteľky ZŠ Breza – Yveta Volčeková, Mária Kolenová, Ľubica Kubasová, náš dvorný fotograf Miroslav Kovalíček s dcérou Patríciou a za pomoc so spracovaním výsledkov Martin Náčin. Celou akciou a ďalšími pretekami počas sezóny nás spoza mikrofónu doprevádzal a zabával vtipnými komentármi Ján Madleňák z Oravskej Jasenice.
Všetky ceny spolu s občerstvením na vyhodnotení nás stáli 1750 € – časť bola vykrytá dobrovoľným príspevkom zúčastnených, sponzorskými darmi Oravabau s.r.o. Vladimír Hlinka, Universal s.r.o. Anton Matejčík, Mäso-údeniny Miroslav Kubica, Farby-laky Jozef Jagelka a zvyšnú časť zasponzoroval Klub biatlonu Breza – ktoré klub získal z darovania 2% z dane.
Na záver chceme v mene OBL-ky a KB Breza poďakovať všetkým zúčastneným za skvelú atmosféru, Helene Hládekovej za výborné pohostenie, Jarmile Kakusovej za koláčiky a všetkým bežcom chceme popriať hlavne veľa zdravia aby sme sa mohli spoločne stretávať na pretekoch v ročníku 2022.

Biela Stopa SNP - medailová žatva Oravských bežcov

 V dňoch 12.-13.marca 2022 sa uskutočnil už 49. ročník masových pretekov Biela Stopa SNP. Na tratiach Skalka Arény sa predstavilo 102 súťažiacich na trati 50 km voľnou technikou, 243 pretekárov na 25 km voľnou technikou a 135 pretekárov na trati 30 km klasicky. Celkovo aj so žiackymi kategóriami štartovalo až 748 pretekárov. Náš klub reprezentovala dvojica Jarmila Kakusová a Marek Voška. Obaja bežali trať 25 km voľnou technikou a podali výborné výkony. Jarmila absolvovalu svoju prvú Bielu Stopu a rozhodne sa nesprávala ako nováčik, keď medzi ženami obsadila celkové 9.miesto a vo svojej kategórii 36-45 roč. skončila na krásnom 4.mieste. Marek si na svoje konto pripísal už ôsmu účasť na týchto pretekoch a v kategórii 36-45 roč. obsadil pekné 7.miesto (celkovo bol na 22.mieste). V rovnakej kategórii ako Marek skončil Jozef Janík (ŠKP Trstená) na 23.mieste. Výsledky 25 km - (stiahni tu). Foto: vpravo Mário Košút z Vavrečky - 3.miesto 50 km voľnou technikou (autor Ivan Čilík www.ivancilik.eu)

V sobotnej 50-tke voľne sa mimoriadne darilo ďalším Oravským bežcom. V celkovom poradí sa až traja zmestili do TOP desiatky. Najlepším bol Mário Košút (ŠKP Trstená), ktorý po výbornom výkone obsadil 3.miesto (rovnako tretí bol aj v kategórii 17-35 roč.). V kategórii 46-55 roč. mužov dominovala Oravská dvojica Jozef Madleňák (Oravan Oravská Jasenica) ktorý porazil druhého Slavomíra Praja (ŠKP Trstená) o 12 minút - celkovo obsadil Jozef 5.miesto a Slavomír 9.miesto. V rovnakej kategórii si pekné 5.miesto vybojoval Jaroslav Genšor z Námestova, 15.miesto obsadil Rastislav Trabalík z Oravanu Or.Jasenica, 21. skončil Jozef Jagelka zo Zubrohlavy, 23. bol Miroslav Kasan z Vavrečky. V kategórii 36-45 roč. obsadil Peter Škvarka z Dolného Kubína 19.miesto. V kategórii 36-45 roč. žien obsadila Alžbeta Paľová (ŠK Oravaman) pekné 3.miesto. Výsledky 50 km - (stiahni tu)

 V nedeľu sa bežala 30-tka klasickou technikou a dvojica Košút-Praj opäť dokázala vybojovať medaily. Mário Košút obsadil v celkovom poradí 5.miesto, ale vo svojej kategórii 17-35 roč. skončil na 3.mieste. Ešte viac sa darilo jeho krstnému otcovi Slavomírovi Prajovi, ktorý obsadil celkové 3.miesto, ale vo svojej kategórii 46-55 roč. nedal svojim súperom šancu a zvíťazil s náskokom viac ako 20 minút. V rovnakej kategórii ako Slavo skončil Jozef Jagelka na 14.mieste. a Ladislav Kubalák z Tvrdošína na 28.mieste. Výsledky 30 km - (stiahni tu). Foto: vpravo Slavomír Praj - 3.miesto v behu na 30 km klasickou technikou (autor Ivan Čilík www.ivancilik.eu)

Všetkým Oravským bežcom blahoželáme k ich výsledkom a ďakujeme za vzornú reprezentáciu nášho regiónu.

Záverečné kolo Oravského pohára v behu na lyžiach je úspešne za nami.

 V sobotu 19. februára 2022 sa Obec Oravská Polhora pod vedením ochotného starostu Michala Strnála podujala zorganizovať úvodný ročník Polhorskej bielej stopy. Pán starosta so svojim tímom pripravili v bežeckom areálikrásne trate, pripravili chutné občerstvenie a pomohli s celkovým vyhodnotením Oravského pohára. Ich úsilie bolo odmenené účasťou až 63 pretekárov. Najprv sa na trať už tradične pustili žiacke kategórie v ktorých sa z víťazstiev tešili: Talenty do 8 rokov: Dorota Holmíková (Vavrečka), Matúš Briš (Oravská Lesná),
Mladší žiaci 9-11 r.: Radka Ferenčíková (ŠKP Bratislava), Jakub Hnojčík (Cyklistická tour),
Starší žiaci 12-14 r.: Nela Janíková (ŠKP Trstená), Jakub Vrábeľ (TT Vavrečka)

 Potom už na trať vybehla štyridsiatka dorastencov a dospelých. Na hlavnej trati 11,2 km bol najrýchlejším bežcom Slavomír Praj z TT Vavrečka (Muži II.), ktorý zdolal Petra Sitárika z KB Breza (Muži III.) a tretí skončil Marek Voška z KB Breza (Muži II.). Najlepší Oravský bežec Mário Košút z TT Vavrečka sa pretekov nezúčastnil, nakoľko reprezentoval Slovensko na Majstrovstvách Európy v zimnom triatlone, kde vybojoval dve strieborné medaily - jednu v individuálnych pretekoch mužov U23 a druhú v mixe so Zuzanou Michaličkovou. Medzi ženami bola opäť najrýchlejšia dvojica bežkýň z KB Breza Jarmila Kakusová pred Michaelou Maxovou a tretia dobehla Petra Ferenčíková z ŠKP Bratislava. Dorastenci bežali trať 5,6 km a víťazstvo si na svoje konto pripísal náš odchovanec Sebastián Belicaj (ŠKP B.Bystrica), ktorý zdolal Samuela Floreka a Juraja Košúta.

Fotogaléria od autora Miro Kovaliček - pozri tu
Výsledky - stiahni tu

 Po vyhodnotení Polhorskej bielej stopy prišlo na rad vyhodnotenie Oravského pohára v behu na lyžiach za sezónu Zima 2022. Dohromady sa všetkých štyroch pretekov zúčastnilo až 121 pretekárov. Najpočetnejšie klubové zastúpenie mali bežci z TT Vavrečka nasledovaní KB Breza, Oravan Oravská Jasenica a Zákamenné. Do konečného bodovania boli započítané tri najlepšie výsledky a pre zaradenie do bodovania bola potrebná účasť na minimálne dvoch pretekoch. Konečné celkové bodovanie - (stiahni tu).

 


Konečné poradie podľa kategórií:

TALENTY do 8 rokov: 1. Matúš BRIŠ ( Or.Lesná)
TALENTKY do 8 rokov: 1. Dorota HOLMÍKOVÁ (Vavrečka), 2. Zuzana VOŠKOVÁ (Vavrečka)
Ml.ŽIACI 9-11 r.: 1.Viktor CHAJDIAK (TT Vavrečka), 2. Matias FLOREK (Lomná), 3. Ján BUC (TT Vavrečka)
Ml.ŽIAČKY 9-11 r.: 1. Erika BYSTRIČANOVÁ (Or.Lesná), 2. Lívia FLOREKOVÁ (Krušetnica), 3. Melánia JURIGOVÁ (Lomná)
St.ŽIACI 12-14 r.: 1. Tadeáš CHAJDIAK (TT Vavrečka), 2. Ondrej KOŠÚT (TT Vavrečka), 3. Jakub VRÁBEĽ (TT Vavrečka)
St.ŽIAČKY 12-14 r.: 1. Nela JANÍKOVÁ (ŠKP Trstená), 2. Anežka BRIŠOVÁ (Or.Lesná), 3. Paula HOLMÍKOVÁ (Vavrečka)
DORASTENCI 15-18 r.: 1. Sebastián BELICAJ (ŠKP B.Bystrica), 2. Juraj KOŠÚT (TT Vavrečka), 3. Samuel FLOREK (Lomná),
MUŽI I. 19-39 r.: 1. Jozef JANÍK (SKP Trstená), 2. Mário KOŠÚT (TT Vavrečka), 3. Martin BUC (TT Vavrečka)
MUŽI II. 40-49 r.: 1. Slavomír PRAJ (TT Vavrečka), 2. Marek VOŠKA (KB Breza), 3. Ján MADLEŇÁK (Oravan Or.Jasenica)
MUŽI III. 50-59 r.: 1. Peter SITÁRIK (KB Breza), 2. Rastislav TRABALÍK (Oravan Or.Jasenica), 3. Juraj HURÁK (Cyklistická tour)
MUŽI nad 60 r.: 1. Pavol FLOREK (Zákamenné), 2. Ján JENDROĽ (Klin)
ŽENY I. 19-39 r.: Michaela MAXOVÁ (KB Breza), 2. Alžbeta MIKOLAJČÍKOVÁ (Novoť)
ŽENY II. 40-49 r.: 1. Jarmila KAKUSOVÁ (KB Breza), 2. Petra FERENČÍKOVÁ (ŠKP Bratislava), 3. Marcela TROPEKOVÁ (Rabča)

 Na záver chceme v mene klubu poďakovať hlavnému organizátorovi celého Oravského pohára Petrovi Sitárikovi a tímu ľudí ktorí mu pomohli spraviť 4 kolá za štyri týždne - Marek Voška, Slavomír Praj, Ľubica Kubasová, Blažena Náčinová, Alenka Beloritová, Ján Madleňák, Juraj Maxa, TT Vavrečka, Penzión Pohoda Krušetnica. Krásne poháre, diplomy a vecné ceny zabezpečil KB Breza a knihy Obec Breza.
Dúfame že na budúci rok nám opäť bude dopriaty dostatok snehu a budeme sa môcť opäť stretnúť na bežeckých pretekoch.
Foto: Hlavní organizátori ktorí stoja za Oravským pohárom v behu na lyžiach - zľava: Peter Sitárik, Marek Voška, Slavomír Praj, Ján Madleňák a Michal Strnál - autor Miro Kovalíček
 

3.kolo Oravského pohára v behu na lyžiach - Vavrečská biela stopa

 V sobotu 12.februára 2022 sa vo Vavrečke uskutočnil 0.ročník pretekov Vavrečská biela stopa. Organizačný tím TT Vavrečka pod vedením Slavomíra Praja pripravili krásne trate pre žiakov 400 m. a dvoj kilometrový okruh pre dospelákov. Keď nám všetkým bolo dopriate aj nádherné počasie, tak 60-tka pretekárov mala o krásny športový zážitok postarané. Najprv sa na trať postavili najmenší a v kategóriách Talentov do 8 rokov sa z víťazstva tešila dvojica domácich bežcov Dorota Holmíková a Šimon Ferenčík. V kategóriách ml. žiakov (9-11 r.) si ďalšie víťazstvá v tejto sezóne vybojovali Erika Bystričanová z Or.Lesnej a Viktor Chajdiak z TT Vavrečka. V kategóriách st. žiakov (12-14 r.) boli najlepšími Nela Janíková z ŠKP Trstená a Ondrej Košút z TT Vavrečka.
 Potom už vybehli na trať všetci ostatní bežci z kategórií dorastu a dospelých. Dorastenci mali trať 5,5 km a zvíťazil náš odchovanec Sebastián Belicaj, ktorý porazil domácu dvojicu Roman Šarman a Juraj Košút.
Na hlavnej 11 km trati zviedla súboj o víťazstvo dvojica Mário Košút z TT Vavrečka (Muži I.) a Jozef Madleňák z Oravanu Oravská Jasenica (Muži II.), V prvej polovici pretekov sa naťahovali o víťazstvo a každú chvíľu bol v čele raz jeden a raz druhý. Nakoniec sa presadila mladosť a dravosť keď Mário porazil o 26 rokov staršieho Jozefa o 16 sekúnd. Tejto dvojici dokázal zdatne sekundovať Slavomír Praj (Muži II.), ktorý so stratou 2:45 minúty obsadil 3.miesto. Za touto trojicou dobehli do cieľa naši bežci Marek Voška (Muži II.) a Peter Sitárik (Muži III.). V kategórii Muži nad 60 rokov zvíťazil Pavol Florek zo Zákamenného.
 Ženy bežali trať dlhú 7,4 km a najrýchlejšie ju zvládla iba dvadsaťročná Margaréta Bičanová z klubu Nereus Žilina, ktorá porazila dvojicu pretekárok KB Breza Jarmilu Kakusovú (Ženy II.) a Michaelu Maxovú (Ženy I.).
Výsledky - stiahni tu.
Fotogaléria od autora Miro Kovalíček - pozri tu
Fotogaléria od autora Rasťo Kakus - pozri tu
Na záver chceme poďakovať organizátorom z TT Vavrečka a OZ Vavrečské Labute pod vedením Slavomíra Praja za nádherný športový zážitok, za skvele pripravené trate a parádnu kapustnicu. Spoza mikrofónu nás celou akciou doprevádzal Ján Madleňák z Or.Jasenice a domáci Marián Kasan.
Foto: Jarmila Kakusová - víťazka kategórie Ženy II. - autor Miro Kovalíček

Záverečné kolo Oravského pohára je na programe už túto sobotu 19.februára v Oravskej Polhore - propozície pozri tu
Priebežné bodovanie Oravského pohára v behu na lyžiach - pozri tu.

"Pohodová desinka" v Krušetnici dopadla na výbornú

 Dňa 5.februára 2022 Náš klub v spolupráci s Penziónom Pohoda Krušetnica zorganizovali úvodný ročník "Pohodovej desinky". Organizátorov milo prekvapila na Oravské pomery nadpriemerná účasť až 64 pretekárov. Bolo to aj vďaka voľnému termínu v Slovenskom pohári, keď sa pretekov mohli zúčastniť aj "profi" kluby ŠKP Martin, KBL Jasná, ŠKP Bratislava. Na veľmi dobre pripravených tratiach sa ako prvý na štart postavili žiaci a žiačky, ktorí bežali klasickou technikou. V kategórii najmladších žiačok zvíťazila Dorota Holmíková z Vavrečky, ale v ostaných kategóriách dominovali pretekári z "profi" klubov, keď si víťazstvá vybojovali: Klaudia Sitáriková (KBL Jasná) 9-11 r., Eliška Ferenčíková (ŠKP Bratislava) 12-14 r., Alexander Dirnbach (KBL ŠKP Martin) 9-11 r. a Michal Smieško (KBL Jasná) 12-14 r.

 Po nich sa už na hromadný štart postavilo 38 pretekárov v kategóriách dorast a dospelí. Dorastenci bežali trať 5,5 km a z víťazstva sa tešil Martin Stankoviansky (KBL Jasná), ktorý porazil dvojicu našich odchovancov Sebastiána Belicaja (ŠKP B.Bystrica) a Jakuba Ferenčíka (ŠKP Bratislava). Medzi dorastenkami zvíťazila Eliška Molnárová z KBL Jasná. V hlavných mužských kategóriách (Muži I. II. III.), ktorí bežali 11 km voľným štýlom hneď od začiatku diktovala tempo dvojica borcov z KBL ŠKP Martin - Ján Holiga (muži II.) a Richard Demeter (muži III.). S tímto duom dokázala držať krok iba dvojica Oravských bežcov a to Slavomír Praj z TT Vavrečka a Jozef Madleňák z Oravan Oravská Jasenica.

 Do cieľa ako prvý dobehol Ján Holiga, ktorý zdolal Richarda Demetera o 1:37 minúty, Slavomíra Praja o 2:19 min. a Jozefa Madleňáka o 2:37 min. Z našich pretekárov bol najrýchlejší Peter Sitárik (muži III.) - celkovo 5.miesto, ktorý zdolal Mareka Vošku (muži II.) - celkovo 6.miesto. V kategórii Muži I. zvíťazil Matej Madleňák z Oravskej Jasenice, ktorý aktuálne oblieka dres prvoligového futbalového klubu MFK Ružomberok. V kategórii Muži nad 60 rokov zvíťazil Ján Holiga st. z KBL ŠKP Martin.

Foto - trojica najlepších v kategórii Muži II. 40-49 r. - 1. Ján Holiga, 2. Slavomír Praj, 3 Jozef Madleňák - autor Miro Kovalíček

Kategórie žien bežali trať 7,4 km voľným štýlom a z celkového víťazstva sa tešila naša odchovankyňa Anežka Smarkoňová (ŽP Podbrezová), ktorá porazilu ďalšiu našu bežkyňu Michaelu Maxovú. V kategórii žien II. zvíťazila Petra Ferenčíková z ŠKP Bratislava.

Výsledky - (stiahni tu)

Fotogaléria od autora Mira Kovalíčka - pozri tu.

Na záver chceme poďakovať Petrovi Sitárikovi, ktorý v priebehu týždňa dokázal spolu so svojim tímom (Marek Voška, Ľubica Kubasová, Blažena Náčinová, Alena Beloritová a Dagmar Kormaňáková) zorganizovať dvoje preteky. Sponzorsky celú akciu podporili KB Breza, Penzión Pohoda Krušetnica a všetci pretekári ktorí prispeli na dobrovoľnom štartovnom. Spoza mikrofónu nás celou akciou opäť sprevádzal Ján Madelňák z Oravskej Jasenice.

Ďalšie kolo Oravského pohára v behu na lyžiach je na programe v sobotu 12.februára vo Vavrečke.

Úspešný IBU Cup pre sestry Remeňové

 V dňoch 3.-6.februára 2022 sa v Novom Měste na Moravě konali ďalšie preteky IBU pohára. Naše odchovankyne sestry Mária a Zuzana Remeňové, ktoré necestovali na Olympiádu tak mali pri "slabšej účasti" veľkú šancu zabojovať o body. Vo štvrtok boli na programe rýchlostné preteky žien na 7,5 km. Lepší výsledok dosiahla Mária, ktorá minula po jednej rane v oboch položkách (1,1) a napokon skončila tesne za bodovanou štyridsiatkou na 44.mieste. Zuzana mala oproti sestre rýchlejší bežecký čas, ale až 4 netrafené terče (2,2) ju odsunuli na konečné 64.miesto. Foto: Mária Remeňová - autor Igor Stančík Slovenskybiatlon.sk


  V sobotu sa súťažilo opäť v rýchlostných pretekoch a tentokrát sa dievčatám podarilo oproti štvrtkovým pretekom poriadne vytiahnúť. Ako prvá sa na trať vydala Mária, ktorá prvé kolo rozbehla veľmi dobre a po čistej streľbe v ľahu bola v druhej desiatke, Druhé kolo bolo bežecky zase dobré, ale na stojke minula dva terče a to ju stálo určite umiestnenie v prvej dvadsiatke - napokon skončila na 28.mieste čo je v jej kariére najlepší výsledok v dospelácklom IBU pohári. Ešte viac sa darilo Zuzane, ktorá na prvom bežeckom úseku stratila iba 19 sekúnd a keď odstrieľala čistú ležku tak jej patrila už jedenásta pozícia. V druhom kole trochu bežecky zaostala za najlepšími, ale keď za 25 sekúnd vyčistila stojku odchádzala zo strelnice na neuveriteľnom štvrtom mieste. Posledný bežecký stratila 28 sekúnd a napokon vybojovala konečné 11.miesto čo je jej najlepší výsledok v IBU pohári. Foto: Zuzana Remeňová - autor Igor Stančík Slovenskybiatlon.sk


Sebastián Belicaj dominoval v II. kole Viessmann pohára v biatlone

 V dňoch 29.-30.januára 2022 sa v Osrblí uskutočnilo II. kolo Viessmann pohára pre kategórie dorastu a dospelých.

Na tratiach Národného biatlonového centra v Osrblí sa po oba dni bežali rýchlostné preteky. V kategórii Dorast A (16 roční) si skvelo počínal náš odchovanec a aktuálne člen ŠKP Banská Bystrica Sebastián Belicaj. V sobotu na strelnici dosť fúkalo a to sa odzrkadlilo na slabšej streľbe viacerých pretekárov. Sebastián minul až 4-krát (1,3), ale vďaka výbornému behu zdolal súperov s rovnakou streľbou o viac ako minútu a pripísal si na svoje konto prvé tohtoročné víťazstvo. V kategórii Dorast B (17-19 roční) sa predstavil aj Benjamín Belicaj, ktorý ale na strelnici netrafil až 5 terčov (3,2) a to ho odsunulo na konečné 8.miesto.

V nedeľu Sebastián spravil na strelnici rovnako 4 chyby (1,3), ale opäť vďaka skvelému behu na trati 6 km zdolal druhého v poradí Martina Zlevského so streľbou (1,2) iba o 9 skúnd. Ďalší pretekári zaostali za Sebastiánom o viac ako 2 minúty.

Výsledky sobota+nedeľa (stiahni tu) . Foto: Sebastián Belicaj - autor Monika Belicajová

Benajmín Belicaj v nedeľu zo zdravotných dôvodov neštartoval. Teraz sa bude pripravovať na Majstrovstvá sveta juniorov a kadetov, ktoré sa konajú od 23.februára v Americkom stredisku Soldier Hollow.

9.ročník Brezanskej bielej stopy

 V sobotu 29.januára 2022 náš klub spoločne s OŠK Breza-lyžiarsky oddiel usporiadali 9.ročník Brezanskej bielej stopy. Vzhľadom na lepšie snehové podmienky a kvalitnejšie trate sa preteky konali v Oravskej Lesnej. Trate na voľný štýl aj klasiku pripravoval počas celého týždňa Peter Sitárik, ale husté sneženie deň pred pretekmi mu pridali o starosť navyše, keďže v sobotu skoro ráno už musel spolu so Slavom Prajom upraviť celý 2 km okruh. Tak o pár hodín sa vďaka nim mohlo na štart pretekov postaviť 17 žiakov a 24 dopelákov..

Najprv si odbehli svoju 400 metrovú trať mladší žiaci do 10 rokov. Medzi chlapcami zvíťazil Viktor Chajdiak z TT Vavrečka a medzi dievčatami Erika Bystričanová z Oravskej Lesnej. Po nich sa na štart postavili starší žiaci 11-14 r., ktorí bežali 2 km klasicky. Najrýchlejším chlapcom bol Tadeáš Chajdiak z TT Vavrečka a najrýchlejším dievčaťom bola Anežka Brišová z Oravskej Lesnej.

Potom prišiel na rad hromadný štart pre kategórie dorastu a dospelých. Dorastenci bežali 4 km voľnou technikou a prvý skončil Juraj Košút z TT Vavrečka pred dvojicou z KB Breza Samuelom Florekom a Dávidom Judiakom. Hlavné mužské kategórie bežali trať dlhú 11 km a najrýchlejšie ju zvládol Mário Košút (muži I.) z TT Vavrečka, ktorý zdolal oddielového kolegu Slavomíra Praja (muži II.) a dvojicu z KB Breza Mareka Vošku (muži II.) a Petra Sitárika (muži III.). Kategória Muži IV. bežala trať dlhú 9 km voľným štýlom a víťazstvo si vybojoval Štefan Verníček zo Zákamenného. V ženských kategóriách bola v každej kategórii iba jedna pretekárka a tak víťazstvá vybojovali: Miroslava Strežová z BK D.Kubín (ženy I.), Jarmila Kakusová z KB Breza (ženy II.) a Mária Zimániová z Nižnej (ženy III.). 

Výsledky - (stiahni tu).  Fotoalbum od autora Rastislava Kakusa - pozri tu.

Na záver chceme poďakovať hlavnému organizátorovi Petrovi Sitárikovi z Brezy a jeho organizačnému tímu (Marek Voška, Ľubica Kubasová, Blažena Náčinová, Alena Beloritová) za to, že aj napriek pracovnému vyťaženiu si nájdu voľný čas na organizáciu športového podujatia. Veľká vďaka patrí aj Jarmile Kakusovej za prípravu chutných šišiek a Jánovi Madleňákovi, ktorý nás celou akciou sprevádzal spoza mikrofónu. Sponzorsky celú akciu zastrešili Klub biatlonu Breza, Echo Breza, Slavomír Praj, Jaroslav Genšor, a všetci pretekári ktorí prispeli dobrovoľným štartovným.

Ďalšie kolo Oravského pohára v behu na lyžiach bude už v sobotu 5.februára v Krušetnici pri Penzióne Pohoda.

Trojica našich odchovancov na Majstrovstvách Európy juniorov

 V dňoch 19.-23.januára sa v Slovinskej Pokljuke konali Majstrovstvá Európy juniorov v biatlone. Šampionátu sa zúčastnila aj trojica našich odchovancov sestry Mária a Zuzana Remeňové a Benjamín Belicaj.

Ich prvý štart bol vo vytrvalostných pretekoch na 12,5 km. Zuzana spravila na strelnici iba dve chyby (0,1,1,0) a keď k tomu pridala ôsmy najlepší bežecký čas tak ju to vystrelilo do TOP 10 na krásne 9.miesto. Ešte viac sa darilo Márii, ktorá na strelnici minula len raz (1,0,0,0) a po slušnom bežeckom výkone napokon finišovala na krásnom 6.nieste.  Foto: sestry Zuzana a Mária Remeňové - zdroj archív pretekárok

Vyjadrenie sestier pre www.slovenskybiatlon.sk: Mária - , Zuzana .

Na druhý deň boli na programe Mix šprinty - Zuzana Remeňová si spolu s Damiánom Cesnekom zopakovali parádny výkon z juniorského IBU-cupu a napokon obsadili výborné 6.miesto.

 Vo veľkom mixe si svoju premiéru na ME odbil aj vekom ešte len dorastenec Benjamín Belicaj, ktorého tréneri postavili na finišmanskú pozíciu. Pred ním však štartovala na druhom úseku Mária Remeňová, ktorá sa snažila umazať čo najviac z predchádzajúcej straty, keď preberala štafetu na 17.mieste a po dobrom výkone ju odovzdala napokon na 12.mieste. Benjamín preberal štafetu na 14.mieste ale túto pozíciu neudržal, lebo na stojke nesklopil dva terče a musel absolvovať dva tr.okruhy. Do cieľa došiel napokon na 15.priečke. Foto: Benjamín Belicaj - zdroj archív pretekára

22.januára boli na programe rýchlostné preteky. Juniori bežali 10 km a Benjamín Belicaj ako dorastenec bežecky ešte zaostával za o tri roky staršími súpermi, keď k tomu pridal aj tri chyby na strelnici (2,1) tak v cieli napokon skončil na 87.mieste. Juniorky bežali na trati 7,5 km a všetci čakali či sa Remienky aj teraz prebojujú medzi desiatku najlepších. Mária začala bežecky celkom rýchlo, ale hneď na prvej streľbe v ľahu minula dva-krát a vzdialila sa jej tak vidina dobrého výsledku. Na stojke taktiež nesklopila dva terče a to ju odsunula na konečné 28.miesto. Zuzana si počínala oveľa lepšie, keď na strelnici spravila iba dve chyby (1,1) ale vďaka jedenástemu najlepšiemu bežáku to vytiahla napokon na výborné 5.miesto. Dlho to však vyzeralo na bronzovú medailu, ale až posledné dve pretekárky ju odsunuli nižšie. Obe sestry sa tak kvalifikovali aj do stíhacích pretekov.

Vyjadrenie Zuzany pre portál slovenskybiatlon.sk.

V stíhacích pretekoch to Zuzana rozbali hneď od začiatku a keď na prvých dvoch streľbách neminula ani raz tak to vyzeralo na boj o najvyššie pozície. Lenže potom prišla na rad tretia streľba a až 4 neuveriteľné chyby čo Zuzku odsunulo na priebežné 8. miesto. To už ju dobiehala aj jej sestra Mária, ktorá na prvých troch streľbách minula iba dva-krát a zo strelnice vybiehala iba pár sekúnd za Zuzanou. Tú počas okruhu dobehla a na strelnicu už išli vedľa seba. Obe však na záverečnej stojke minuli jeden terč a počas posledného úseku tak bežali spolu. Sesterský finiš nakoniec lepšie zvládla Zuzana, ktorá tak skončila desiata a Mária jedenásta. Vyjadrenie pre slovenskybiatlon.sk : Zuzana , Mária

Zuzana tak pretavila všetky svoje štarty do umiestnení v TOP 10 čo sa už dlho žiadnemu nášmu juniorskému biatlonistovi nepodarilo. Benajmín ako dorastenec absolvoval svoje prvé veľké medzinárodné preteky na ktorých zbieral hlavne skúsenosti. Na konci februára bude reprezentovať Slovensko na Majstrovstvá sveta juniorov a kadetov v americkom Utahu.

Naši odchovanci zažívajú úspešný vstup do zimnej biatlonovej sezóny

Naši odchovanci sestry Mária a Zuzana Remeňové z klubu ŠK Železiarne Podbrezová a Benjamín Belicaj reprezentujúci ŠKP Banská Bystrica úspešne vstúpili do aktuálnej zimnej biatlonovej sezóny. Aj napriek tomu, že na Slovensku sa ešte nerozbehli oficiálne preteky Viessmann pohára, tak naše dievčatá už v novembri absolvovali internú kvalifikáciu o účasť na Svetovom pohári a IBU Cup-e. Zuzana mala po prvej časti kvalifikácie účasť na Svetovom pohári takmer na dosah, ale v druhej časti vo vytrvalostných pretekoch na 12,5 km urobila na strelnici až 7 chýb a prehrala tak tesne o 0,15 bodu súboj s Henrietou Horvátovou.

 Obe sestry sa tak predstavili na IBU Cup-e vo Švedskom meste Idre. V rýchlostných pretekoch podala lepší výkon Zuzana, ktorá so streľbou 0,2 obsadila 50.miesto. Mária minula na stojke až 4 terče a napokon skončila na 79.mieste. V sobotu 27.11. boli na programe opäť rýchlostné preteky v ktorých bola tentokrát lepšia Mária, ktorá minula len jeden terč a napokon získala svoje prvé body v IBU Cup-e za pekné 35.miesto. Zuzana po 3 chybách na strelnici skončila na 73.mieste. Vyjadrenie Márie po úspešných pretekoch  (zdroj: slovenskybiatlon.sk). Na druhý deň absolvovala stíhacie preteky na 10 km v ktorých minula len 3-krát (0,1,1,1) a podržala si tak body za 36.miesto. Mária si týmto výsledkom zabezpečila účasť v 2.kole SP. Foto: Zuzana a Mária Remeňové - (zdroj slovenskybiatlon.sk)

Zuzana už 1.12. absolvovala kvalifikáciu superšprintu v IBU Cup-e v Nórskom meste Sjusjoen, kde po dvoch streleckých chybách skončila na 63.mieste. V následných rýchlostných pretekoch na 7,5 km už mala čistú streľbu a obsadila tak pekné 53.miesto. Po týchto pretekoch bola nominovaná do štafety na pretekoch svetového pohára vo Švedskom Östersunde. Mária v tom čase už absolvovala svoj sezónny debut vo svetovom pohári, keď v rýchlostných pretekoch s jednou streleckou chybou obsadila 82.miesto. Obe sa tak mohli tešiť na prvý spoločný štart na pretekoch svetového pohára, ale osud im to nedoprial, lebo pre chorobu Fialkovej a Horvátovej nemohla štafeta nastúpiť. Vyjadrenie sestier Remeňových pred pretekami (zdroj: slovenskybiatlon.sk). Sestry pre portál www.slovenskybiatlon.sk odpovedali aj na tri otázky ohľadom ich začiatkov v biatlone

Dievčatá pokračovali na pretekoch Svetového pohára v Rakúskom Hochfilzene, kde v rýchlostných pretekoch na 7,5 km súťažila iba Mária, ktorá po 3 chybách skončila na 106.mieste so stratou 4:36 minúty na víťazku Hanu Sola z Bieloruska. V sobotu 11.12. sa splnil sen aj Zuzane Remeňovej, ktorá si odbila svoju premiéru v pretekoch Svetového pohára. Spolu so sestrou Máriou a sestrami Paulínou a Ivonou Fialkovými nastúpili v štafete. Prvé úseky mali na starosti sestry Fialkové, ktoré odovzdávali tretí úsek Márii na 15.mieste. Tá na strelnici v oboch streľbách musela po 3-krát dobíjať, ale slušným behom dokázala klesnúť len o jedno miesto a Zuzane tak odovzdávala štafetu na 16.mieste. Zuzana tak mala pred prvou streľbou nôž na krku aby ju najrýchlejšie súperky neobehli o kolo a tak by museli našu štafetu stiahnúť. Zuzana však ležku zvládla síce s tromi dobíjaniami, ale zo strelnice vybehla ešte pred najrýchlejšími Švedkami. V druhej streľbe dobíjala iba 2-krát a nakoniec doviedla Slovenskú štafetu na peknom 16.mieste so stratou 5 minút na víťazky. Vyjadrenie Zuzany pre portál www.slovenskybiatlon.sk. Mária už 16.decembra absolvovala ďalšie preteky SP vo Francúzskom meste Annecy, kde v rýchlostných pretekoch minula až 4 terče a skončila so stratou 3:54 minúty na 99.mieste.

 Na konci decembra sa v Osrblí konali kvalifikačné preteky dorastu a juniorov o účasť na Majstrovstvách Európy a juniorky a ženy súťažili o jedno voľné miesto na Svetový pohár v Oberhofe. Medzi 16 ročnými dorastencami si výborne počínal Sebastián Belicaj, ktorý v rýchlostných pretekoch skončil na 3.mieste a v pretekoch s hromadným štartom na 7,5 km len tesne o 1,7 sekundy prehral s Michalom Adamovom. Viac sa darilo jeho bratovi Benjamínovi Belicajovi, ktorý v rýchlostných pretekoch obsadil 2.miesto a v pretekoch s hromadným štartom bol taktiež druhý. Výsledky z 29.-30.12. (stiahni tu). O účasť na juniorskom IBU Cup-e a ME musel zabojovať v dodatočnej kvalifikácii 3.-4.januára 2022. Tu opäť Benjamín nesklamal a po dobrých výkonoch si vybojoval vytúženú účasť na juniorskom IBU Cup-e. Boj o jedno voľné miesto na SP zvládla najlepšie Mária Remeňová. Jej sestra Zuzana sa zase predstaví na juniorskom IBU Cup-e v Slovinskej Pokljuke. Foto: Sebastián Belicaj - (autor Monika Belicajová)

  Už 7.januára v Oberhofe sa podarilo Márii Remeňovej dosiahnúť svoj najlepší výsledok v tejto sezóne, keď po jednej chybe na strelnici finišovala na peknom 65.mieste so stratou 2:26 minúty a len tesne jej tak ušla účasť v stíhacích pretekoch. Vyjadrenie Márie po pretekoch (zdroj www.slovenskybiatlon.sk). Na druhý deň sa bežala zmiešaná štafeta (2 muži + 2 ženy), kde Mária opäť predviedla parádny výkon a doviedla Slovenskú reprezentáciu na konečnom 17.mieste. Mária už 12.januára štartovala na ďalšom kole SP v Nemeckom Ruhpoldingu, kde v rýchlostných pretekoch na 7,5 km obsadila po jednej strelckej chybe 77.miesto so stratou 2:50 minúty na víťazku. Za dva dni už spolu so sestrami Fialkovými a Júliou Machyniakovou bežali štafetu. Mária bola opäť ako finišmanka. Na strelnici trafila všetky terče s dvoma dobíjaniami a posunula našu štafetu na 17.miesto.

 Zuzana sa v dňoch 12.-16.januára zúčastnila juniorského IBU Cup-u v Pokljuke, kde mala na dosah umiestnenia v TOP 10. Všetko sa však lámalo na strelnici, kde v prvých rýchlostných pretekoch minula až 3 terče a aj napriek 13 najlepšiemu bežeckému času to stačilo len na 20.miesto (strata na 10 miesto bola iba 29 sekúnd). V sobotu 15.1. boli na programe opäť rýchlostné preteky, kde mala Zuzana zase 14 najlepší bežecký čas, ale 3 chyby na strelnici ju odsunuli na 19.miesto. Najlepší výsledok dosiahla v nedeľu 16.1. keď spolu s Damiánom Cesnekom v single miešanej štafete skončili na výbornom 5.mieste. Zuzana opäť skvelo bežala, keď mala na svojich úsekoch 3. a 4. najlepší bežecký čas. Foto: Zuzana Remeňová a Damián Cesnek spolu s trénermi - (zdroj www.slovenskybiatlon.sk)

 Svoj debut na medzinárodnej scéne zažil aj Benjamín Belicaj, ktorý je síce vekom ešte dorastenec, ale nestratil sa ani medzi juniormi. Na juniorskom IBU Cup-e v Pokljuke sa predstavil v rýchlostných pretekoch na 10 km, kde po jednej chybe na strelnici obsadil pekné 54.miesto spomedzi 100 štartujúcich. O dva dni mali na programe opäť rýchlostné preteky na 10 km a Benjamín po jednej streleckej chybe obsadil 64.miesto. Na záver sa predstavil ešte aj v miešanej štafete spolu s Jakubom Borgulom a Emou Kapustovou s Barborou Skačanovou. Benjamín bežal prvý úsek a opäť nesklamal hlavne na strelnici, kde trafil všetky terče bez dobíjania. Bežecky však nestačil na najlepších a so stratou 1:47 minúty odovzdával len tesne za TOP 10 na 13.mieste. Foto: Benjamín Belicaj - (autor Monika Belicajová)

Dúfame, že sestry Remeňové a bratia Belicajový budú svojimi výkonmi a výsledkami naďalej robiť radosť nielen Nášmu klubu ale aj celej Orave a preto im stále budeme fandiť a držať palce.

Úspechy našich bežcov v sezóne Leto 2021

Po uvoľnení prísnych protiepidemických opatrení súvisiacich s ochorením COVID-19 sa koncom júna začali aj bežecké súťaže naprieč celým Slovenskom. Naši pretekári absolvovali súťažnú premiéru 4.júla na 50.ročníku Žaškovského minimaratónu, kde najlepší výsledok dosiahla Jarmila Kakusová, ktorá obsadila v kat. Ženy II. (40-49r.) pekné 4.miesto. Výsledky Žaškovský minimaratón - stiahni tu

  Už o týždeň neskôr Naši členovia pod vedením Mareka Vošku zorganizovali v Lokci 3.ročník Behu na Brabírku, kde sa konalo aj vyhodnotenie minulého ročníka Oravskej bežeckej ligy. Najrýchlejším bežcom bol náš Róbert Judiak, ktorý časom 21:46 min. vytvoril nový traťový rekord. Medzi ženami bola zase najrýchlejšia naša pretekárka Jarmila Kakusová. Foto: Róbert Judiak - najrýchlejší bežec Behu na Brabírku - autor archív KB Breza.

Keďže od polovice júla boli protiepidemické opatrenia minimálne, tak sa z pretekami roztrhlo vrece. Už 17.júla sa konali náročné krosové preteky Kordícky extrém, kde na trati 11,4 km s prevýšením cca 400 m. vybojovala naša Jarmila Kakusová časom 1:01:10 hod. výborné 2.miesto. Ďalšie kolo OBL-ky bolo na programe 24.júla, keď sa v Bobrove konal úvodný ročník Jakubovského behu Bobrovským chotárom. Z našich bežcov si ďalší triumf v kat. Ženy II. pripísala Jarmila Kakusová a 2.miesto v kat. Muži III. vybojoval Juraj Maxa. O ďalší týždeň Jarmila Kakusová pretekala v Žiline, kde absolvovala Rotary Night Run na trati 8,2 km skončila medzi ženami v absolútnom poradí štvrtá ale vo svojej kategórii ženy 40-49 r. zvíťazila.

 8.augusta usporiadal Bežecký klub Dolný Kubín pod vedením Miroslava Streža náročné krosové preteky SKYRUN KUBÍNSKA, kde na trati 24 km bežci nastúpali až 1200 výškových metrov. Náš klub reprezentoval Marek Voška, ktorý podal výborný výkon a skončil celkovo šiesty, ale vo svojej kategórii 40-49 r. obsadil 2.miesto. Výsledky Skyrun Kubínska - stiahni tu. Foto Marek Voška 2.miesto Skyrun Kubínska - autor archív KB Breza

V piatok 13.augusta pokračovala OBL-ka v Oravskej Polhore Babohorským bežeckým okruhom, kde na trati 5,5 km vybojoval Peter Sitárik 2.miesto v kategórii Muži II. (40 a viac r.). O deň neskôr odbehla Jarka Kakusová Rajecký polmaratón, kde v absolútnom poradí žien skončila deviata a vo svojej kategórii obsadila pekné 4.miesto. V rovnaký deň sa konali aj preteky Vertical Kuzmínovo v Dolnom Kubíne, kde na trati dlhej iba 720 metrov ale s prevýšením 160 metrov vytvoril náš Robko Judiak nový traťový rekord časom 5:25 min. Náš predseda klubu Juraj Maxa za výdatnej podpory našich členov zorganizoval ďalší ročník Rabčianskeho okruhu. Ďalšie víťazstvo si na svoje konto pripísala Jarmila Kakusová.

 Prvú septembrovú sobotu sa konal v Lomnej úvodný ročník Behu okolo Lomnej. Náš klub mal opäť zastúpenie medzi bežcami a na 10 km trati sa z medaily tešili 2. Juraj Maxa Muži III., 1. Jarmila Kakusová, 3. Adriána Kormaňáková obe Ženy II., na krátkej 5,5 km trati zvíťazil v kategórii Muži II. Peter Sitárik a v kategórii Ženy I. obsadila 2.miesto Michaela Maxová. Z víťazstva v kategórii žiaci do 7 rokov sa tešil náš najmladší člen Bartolomej Belicaj. Víťazstvá vo svojich kategóriách si pripísali aj naši odchovanci Sebastián a Benjamín Belicajový. Foto: Beh okolo Lomnej - Peter Sitárik 1.miesto Muži II. na 5,5 km - autor archív KB Breza

Dňa 11.9. sa uskutočnil ďalší ročník Behu do Choča, kde Róbert Judiak obsadil medzi mužmi celkovo skvelé 3.miesto, ale svoju kategóriu juniorov s prehľadom vyhral.

 V rovnaký deň 11.9 sa konali po ročnej odmlke preteky Beh Zubrohlavským chotárom - Memoriál Peťa Stoklasu. Na štart sa postavilo viac ako 200 pretekárov a náš klub získal v kategórii Ženy II. ďalšie dve medaily - 1. Jarmila Kakusová, 3. Adriána Kormaňáková. Foto: Beh Zubrohlavským chotárom 1.Jarmila Kakusová, 3. Adriána Kormaňáková - autor archív KB Breza

Už o tri dni neskôr 14.septembra sa v Dolnom Kubíne uskutočnil Nočný beh Kuzmínovom, kde sa naši bežci opäť prebojovali na "bedňu": 3. Juraj Maxa (muži nad 50 r.), 3. Adriána Kormaňáková (ženy nad 45 r.). Výsledky Nočný beh Kuzmínovom - stiahni tu.

 

 Najväčší úspech letnej sezóny sa podaril Jarmile Kakusovej, ktorá dňa 18.septembra v Bratislave na pretekoch Telokom Night Run na trati 10 km zdolala vo svojej kategórii (40-49 r.) všetky súperky a časom 45:34 min. získala 1.miesto. Výsledky Telekom night run - stiahni tu. Foto: Jarmila Kakusová - víťazka Telekom night run - autor archív KB Breza

OBL-ka pokračovala ďalším kolom 25.septembra v Zákamennom Behom do vrchu Štibeľ. Krátka trať s dĺžkou 5,4 km, ale s prevýšením až 450 m dala všetkým štartujúcim poriadne zabrať. Bežci z nášho klubu opäť patrili k najlepším vo svojich kategóriách. Víťazstvo vybojovali Marek Voška (Muži II. 40-49 r.) a Jarmila Kakusová (Ženy II. 40-49 r.), 2.miesto Adriána Kormaňáková (Ženy II. 40-49 r.)

 Bežecký sviatok bol 3.októbra keď sa viacero Oravských bežcov zúčastnilo Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach. Za náš klub si svoju premiéru na 42 km trati odbili Juraj Maxa s dcérou Michaelou Maxovou. Spomedzi Oravských bežcov bol na najdlhšej trati najrýchlejší Ján Raclavský z Dolného Kubína. Najväčší úspech však naši Oravský bežci dosiahli na polmaratóne, keď skvelé 2.miesto časom 1:10:48 hod. vybojoval Martin Rusina z Námestova a parádne 6.miesto Mário Košút z TT Vavrečka 1:13:50 hod. Medzi ženami dosiahla výborný výsledok aj Lenka Stopjaková z Oravského Veselého, ktorá skončila časom 1:36:11 hod. na 14.mieste. Foto: Juraj Maxa a Michaela Maxová na MMM v Košiciach - autor archív KB Breza

Záverečné kolo OBL-ky bolo 9.októbra v Brezovici, kde sa konal úvodný ročník Behu Brezovickým chotárom. Ďalšie víťazstvo si v kategórii Ženy II. vybojovala tohtoročná suverénka OBL-ky v tejto kategórii Jarmila Kakusová.

Juraj Maxa sa ešte zúčastnil viacerých štafetových behov ako: Od Tatier k Dunaju, ďalší bol The Run Slovakia z Košíc do Žiliny, kde ako Orava tím skončili na výbornom 2.mieste. Juraj odbehol aj 13 km Beh okolo Sidorova v Ružomberku, kde obsadil v kategórii 50-59 r. pekné 4.miesto.

 Úžasný výkon predviedla na pretekoch Spartan Ultra Race na Malinom Brde (28.8.2021) aj Michaela Maxová, ktorá odbehla trať dlhú 56 km s prevýšením až 3000 metrov a so 66 prekážkami + 510 angličákov s časom 13:45:21 hod. Foto: Michaela Maxová na Spartan Ultra Race - autor archív KB Breza

Viac informácií, výsledky a fotogalérie z OBL-ky nájdete na oficiálnej stránke http://obl.sk/category/vysledky/

 

 

II. časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone

 V dňoch 2.-3.októbra 2021 sa v Predajnej konala II. časť Majstrovstiev SR v letnom biatlone. Náš klub nemal pretekárske zastúpenie, ale dobré meno nám stále robia naši odchovanci - bratia Belicajový z ŠKP B.Bystrica a sestry Remeňové z klubu ŠK Železiarne Podbrezová.

V sobotu sa na štart rýchlostných pretekov dohromady postavilo 284 pretekárov. Spomedzi "našich" sa najlepší výsledok podarilo dosiahnúť Zuzane Remeňovej (2,1), ktorá skončila na peknom 3.mieste. Jej sestra Mária doplatila na biednu streľbu (5,3) čo ju odsunulo na 6.miesto. Na slabú streľbu doplatil aj Benjamín Belicaj, ktorý netrafil až 5 terčov (2,3) a to ho stálo majstrovský titul, lebo na prvého Slováka, Adama Černáka ktorý minul iba raz stratil len 20 sekúnd - napokon obsadil 5.miesto. Jeho brat Sebastián v kategórii dorast A obsadil po streľbe (4,2) nepopolárne 4.miesto. Foto: Benajmín a Sebastián Belicajový - autor M.Belicajová

V nedeľu boli na programe preteky s hromadným štartom, kde si Sebastián Belicaj aj napriek slabej streľbe (4,4,3,4) vybojoval bronzovú medailu. Ešte viac sa darilo Benjamínovi, ktorý opäť siahal na najvyššiu métu, ale 8 chýb na strelnici (2,1,3,2) ho odsunulo na 2.miesto so stratou iba 15 sekúnd na víťaza Sebastiána Ilavského (1,3,1,0). Rovnako siahala na titul aj Mária Remeňová, ktorá oproti včerajšku minula "iba" 4 terče (1,2,1,0) a na bezchybne strieľajúcu oddielovú kolegyňu Emu Kapustovú (0,0,0,1) stratila v cieli len 2 sekundy a získala tak striebornú medailu. Zuzana netrafila 5 terčov (2,0,1,2) a obsadila konečné 4.miesto. Výsledky - stiahni tu.

Majstrovstvá sveta v biatlone na kolieskových lyžiach

 V dňoch 26.-29.augusta 2021 sa v Novom Meste na Morave konali majstrovstvá sveta v biatlone na kolieskových lyžiach. Do Slovenskej reprezentácie sa dostali aj naše odchovankyne sestry Mária a Zuzana Remeňové, ktoré súťažili v kategórii junioriek. Na úvod sa predstavili v disciplíne Superšprint, kde sa obe a ako jediné Slovenky kvalifikovali do finále. Vo finále si veľmi dobre počínala Mária, ktorá na strelnici minula 4 terče (0,1,1,2) a vďaka rýchlemu behu si vybojovala výborné 9.miesto. Zuzana mala smolný deň keď, ku zlomenej pažbe na puške pridala ešte aj pád na trati pri ktorom si poriadne odrela koleno a napokon po 4 chybách na strelnici skončila na 24.mieste. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky s dvoma streľbami. Mária Remeňová minula prvú a poslednú ranu a obsadila 23.miesto, Zuzana tiež minula dva terče a skončila na 25.mieste.

 Do nedeľných stíhacích pretekov tak vybiehali s viac ako minútovou stratou na najlepšie, ale to im nevadilo a od úvodu sa hlavne vďaka rýchlej streľbe postupne prepracovali na vyššie priečky. Zuzana trikrát minula v ľahu, ale stojky zvládla za nulu (2,1,0,0) a posunula sa až o 14 miest na konečné 11.miesto (iba 2 sekundy od TOP 10). Mária síce minula prvú ranu, potom zvládla sériu dvanástich presných rán, ale na stojke minula až 3 terče (1,0,2,1) čo ju síce odsunulo mimo TOP 10 ale tešiť ju môže posun o desať miest na konečné 13.miesto. Foto: Majka a Zuzka na trati a na strelnici - (autor Igor Stančík)

 

 

I.časť M SR v letnom biatlone

 V dňoch 28.-29.augusta sa vo Vyhniach uskutočnilo III.kolo Viessmann pohára a I.časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. Náš klub síce nemal zastúpenie medzi pretekármi, ale dobré meno nám opäť robia naši odchovanci súrodenci Benjamín a Sebastián Belicajový (obaja ŠKP B.Bystrica). V sobotu bolo na programe III. kolo Viessmann pohára v rýchlostných pretekoch. Benjamín aj Sebastián si na súťaž "odbehli" zo sústredenia a rozhodne nesklamali. Sebastián spravil na strelnici iba jednu chybu (1,0) a suverénnym spôsobom zvíťazil v kategórii 16 ročných dorastencov. Benjamín sa o lepší výsledok pripravil na strelnici kde minul až päť terčov (2,3) a v kategórii 17-19 ročných dorastencov obsadil 5.miesto, ale spomedzi Slovákov bol tretí. Výsledky sobota - stiahni tu. V nedeľu sa rozdávali prvé majstrovské tituly vo vytrvalostných pretekoch. Súrodenci Belicajový však mali s klubom vopred naplánováné sústredenie a tak sa súťaže nezúčastnili. Výsledky nedeľa - stiahni tu. Foto: Sebastián Belicaj na štarte rýchlostných pretekov - (autor M.Belicajová)

II. kolo Viessmann pohára v letnom biatlone

 V dňoch 3.-4.júla 2021 pokračoval Slovenský pohár v letnom biatlone ďalším kolom. Na výborne pripravených tratiach v Revúcej sa predstavilo dohromady 230 pretekárov - (88 dorast a dospelí, 105 žiakov a 35 prípravkárov). Náš klub opäť nemal medzi pretekármi žiadne zastúpenie, iba v kategórii prípravkárov absolvoval svoj debut Bartolomej Belicaj. Veľkú radosť nám však robia naši odchovanci, ktorí si z víkendových pretekov odnášajú dohromady 8 medailí. V sobotných rýchlostných pretekoch sa z víťazstva vo svojich kategóriách tešili Benjamín Belicaj (dorast 16-18r.) a Zuzana Remeňová (juniorky 19-21 r.). Striebornú medailu si vybojoval Sebastián Belicaj (dorast 15.r) a bronzovú zase Mária Remeňová (juniorky 19-21 r.). Výsledky sobota (stiahni tu).

Foto: Súrodenci Belicajový z ľava: Benjamín, Sebastián a prípravkár Bartolojem - autor M.Belicajová

 

 V nedeľu sa súťažilo vo vytrvalostných pretekoch. Zlaté medaily si tentokrát vybojovali včera "menej úspešný" Sebastián Belicaj a Mária Remeňová. Benjamín Belicaj spravil na strelnici až 8 chýb (2,2,3,1) a to ho odsunulo na 2.miesto. Medzi juniorkami sa rovnako nedarilo na strelnici Zuzane Remeňovej, ktorá minula až 10 terčov a napokon obsadila 3.miesto. Výsledky nedeľa - (stiahni tu).

Foto z rýchlostných pretekov 1.miesto Zuzana Remeňová, 2. mieto Ema Kapustová, 3.miesto Mária Remeňová všetky ŠKŽP Podbrezová - autor ŠKŽP Podbrezová

 

 

 

 

Začala sa letná biatlonová sezóna 2021

 V dňoch 12.-13.júna 2021 sa v NBC Osrblie konali prvé preteky letnej biatlonovej sezóny. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. Keďže náš klub nemal žiadne zastúpenie, tak sme očakávali aký vstup do sezóny budú mať naši odchovanci. Svoje prvé preteky s malorážkou absolvoval Sebastián Belicaj, ktorý v kat. dorast A (15 ročný) obsadil po 7 chybách na strelnici 4.miesto. Benjamín v kat. dorast B (16-18 ročný) taktiež netrafil 7 terčov a obsadil 11.miesto. Suverénne si v kategórii junioriek (19-21 ročné) počínali sestry Remeňové reprezentujúce ŠK Železiarne Podbrezová, keď obsadili prvé dve miesta - Zuzana po streľbe (1,2) porazila Máriu (1,3)  o 23 sekúnd. Celkové výsledky boli do určitej miery ovplyvnené nezrovnalosťami časomiery. Výsledky sobota - stiahni tu.

Foto: Zuzana (v strede) a Mária Remeňová (v pravo) z pretekov s hromadným štartom - autor: archív ŠK Žel. Podbrezová

 V nedeľu boli na programe preteky s hromadným štartom, kde sa Oravským biatlonistom opäť darilo. Sebastián Belicaj aj napriek 9 nepresným výstrelom (2,1,2,4) predviedol výborný bežecký výkon a napokon obsadil 2.miesto. Ešte viac sa darilo Benjamínovi Belicajovi, ktorý minul 6 terčov (0,1,3,2), ale parádny bežecký výkon ho vyniesol na 1.miesto. Sestry Remeňové opäť obsadili miesta na bedni, len tentokrát sa medzi víťaznú Zuzanu (1,0,1,0) a tretiu Máriu (1,0,2,2) vklínila ich tímova kolegyňa Ema Kapustová.

Výsledky nedeľa - stiahni tu.

Foto: Sebastián a Benjamín Belicajový zo Zákamenného (obaja ŠKP B.Bystrica) - autor (M.Belicajová)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beh okolo kostolov Bielej Oravy

 V nedeľu 13.júna si bežci z OBL-ky pod vedením nášho predsedu Juraja Maxu odbehli trasu okolo Kostolov Bielej Oravy. Približne 70 bežcov aj cyklistov sa rozhodlo v chladnom počasí odbehnúť si vybranú trať. Nezáležalo na tom či je to profi bežec alebo len turista ktorý úsek odkráčal, ale išlo o naplnenie krásnej myšlienky ako spojiť všetky dediny Bielej Oravy prostredníctvom ich kostolov. Veľké ĎAKUJEM patrí všetkým zúčastneným a hlavne množstvu detí, ktoré spolu s rodičmi nelenili a pridali sa k dobrej veci. Z klubov mali najpočetnejšie zastúpenie TT Vavrečka, MK Tvrdošín, Orava tím, KB Breza, Bike run Zubrohlava, Oravan Or.Jasenica.

Za podporu ďakujeme: pekné medaily a vecné ceny Ján Jankola, za tričká firme APTOCAR a ďalším sponzorom Marek Voška, Pizzeria Oskarka, KB Breza. Dúfame, že sa z tohto behu stane tradícia a budúci rok na jar sa opäť stretneme.

Beh okolo Oravských kostolov

 Dňa 9.mája 2021 sa partia bežcov z OBL-ky a Maratónskeho klubu Tvrdošín rozhodla obehnúť všetky kostoly v okrese Tvrdošín. Kvôli prísnym epidemickým opatreniam si trasu o dĺžke cca 90 km rozdelili na tri úseky. Na každom úseku bolo maximálne 6 bežcov. Za náš klub si úsek z Ústia nad Priehradou až do Oravského Bieleho Potoku odbehli Juraj Maxa a Michaela Maxová. Ďalšia naša trojica Marek Voška, Róbert Judiak a Samuel Florek zasa celú trasu prešla na bicykloch. Ďalšia skupinka bežcov z TT Vavrečka odbehla úsek zo Suchej Hory do Tvrdošína. Dvojica bežcov z Oravanu O.Jasenica zase odbehla úsek z O.B.Potoku cez Oravice až do Vitanovej.

 Štafetovým spôsobom celú trať odbehla šestica bezčov z MK Tvrdošín pod vedením Viktora Fonfera. Krásne pamätné medaily nám vyrobil Ján Jankola z Tvrdošína. Všetkým zúčastneným za realizáciu perfektnej myšlienky ĎAKUJEME.

Foto: Bežci OBL-ky z okresu Námestovo

 

 

 

 

 V sobotu 1.mája 2021 naši členovia Juraj Maxa, Michaela Maxová, Marek Voška spolu s Jozefom Vorčákom a jeho švagrom Ignácom absolvovali trasu okolo kostolov v okrese Námestovo na bicykloch. Viac ako 150 km trať za príjemného počasia zvládli za 10 hodín. Celý okruh po okrese Námestovo plánujeme po uvoľnení epidemických opatrení aj odbehnúť v niektorú nedeľu.

Na začiatok sezóny  - titul Majstra SR pre Róberta Judiaka a ďalšie medaily na Oravu

 Dňa 1.mája 2021 sa v Rajci uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v kros duatlone. Aj napriek prísnym protiepidemickým opatreniam sa 99 súťažiacich postavilo na štart náročných pretekov. V hlavných kategóriách museli pretekári absolvovať 8 km behu následny 32 km na biku a na záver ešte 4 km behu. Náš klub KB Breza reprezentovala trojica pretekárov z ktorej sa najviac darilo Robkovi Judiakovi, ktorý v kategórii Juniorov na polovičných tratiach (4-16-2) nedal svojim súperom šancu a získal titul Majstra Slovenska. V kategórii dorastencov obsadil náš Samuel Florek 6.miesto, a v rovnakej kategórii si vybojoval 2.miesto Martin Buc z TT Vavrečka. V hobby kategórii žien na zhodnej trati ako juniorské kategórie vybojovala 2.miesto aj Alžbeta Bucová z TT. Vavrečka. Foto: Oravský tím KB Breza a TT Vavrečka z ľava: Martin Buc, Alžbeta Bucová, Pavol Hrubjak, Jarmila Kakusová, Mário Košút (autor - archív TT Vavrečka)

Na hlavnej trati podal z Oravských športovcov najlepší výkon Mário Košút z TT Vavrečka (kat. Muži I.), keď obsadil výborné 3.miesto za víťazom Ondrejom Kubom a druhým Danielom Kravianskym. V rovnakej kategórii obsadil Pavol Hrubjak z Vavrečky 19.miesto. Hlavnú ženskú kategóriu ovládla Kristína Néč Lapinová pred Rebekou Rizmanovou. Svoje prvé veľké preteky absolvovala aj naša nová členka Jarka Kakusová, ktorá v kategórii Veteránky I. získala prvú veľkú medailu so strieborným leskom. Všetkým našim Oravským športovcom srdečne gratulujeme k úspechu a vzornej reprezentácii nášho regiónu. Výsledky - stiahni tu.

Sestry Remeňové mali výborný záver sezóny

 Koniec februára a začiatok marca 2021 absolvovali naše odchovankyne sestry Mária a Zuzana Remeňové viaceré preteky. Vekom ešte juniorky sa najprv zúčastnili dospeláckeho IBU cup v Arbri a Osrblí. Zuzke sa podarilo bodovať v rýchlostných pretekoch na 7,5 km, keď obsadila 37.miesto. V štafete spolu s Majkou vybojovali pekné 15.miesto. Majka si svoje prvé dva body pripísala o týždeň, keď obsadila 39.miesto vo vytrvalostných pretekoch na 12,5 km. Po pretekoch v Osrblí sa sestry rozdelili, kde Zuzka bola nominovaná na Majstrovstvá sveta juniorov a Majka pokračovala v IBU cup-e v Osrblí. Majka v Osrblí dosiahla okrem prvých bodov aj pekný výsledok v štafete, kde spolu s kolegyňami vybojovali 8.miesto. Po skončení IBU cup-u sa Majka dozvedela dobrú správu, že doplní ženský tím na pretekoch Svetového pohára v Novom M.n.Morave. Foto: Mária a Zuzana Remeňové - autor archív M.Remeňová

 

Zuzka si na majstrovstvách sveta v rakúskom Obertiliachu pripísala najlepší individuálny výsledok vo vytrvalostných pretekoch, kde aj s tromi chybami na strelnici obsadila 23.miesto. Výborný výsledok dosiahla jej kolegyňa Henrieta Horvátová ktorá vybojovala striebornú medailu. V rýchlostných pretekoch Zuzka obsadila 40.miesto a v následných stíhacích pretekoch sa posunula na pekné 24.miesto. Výborné výkony potvrdila v záverečnej štafete, keď na prvom úseku nespravila žiadnu chybu na strelnici a odovzdávala na parádnom 6.mieste s iba 16 sekundovou stratou na vedúci tím. Štafeta napokon obsadila výborné 9.miesto. Foto: Zuzka Remeňová - autor Igor Stančík

 

 Majka absolvovala záver sezóny o akom sa jej ani nesnívalo. Po sklamaní, že sa jej nepodarilo nominovať na MS Juniorov jej šťastena a zhoda okolností dopriali debut vo Svetovom pohári žien v Českom Novom M. n. Morave. Jej prvé preteky bol tretí úsek štafety. Majka preberala štafetu na 17 mieste a pri prvej streľbe minula až tri terče, ale všetky napokon po dobíjaní trafila. Druhá streľba už bola lepšia, keď dobíjala iba raz a po slušnom behu odovzdávala na 16.mieste. Finišmanka Veronika Machyniaková napokon dotiahla štafetu na 15.miesto. Majka absolvovala aj debut v individuálnych pretekoch, keď v šprinte na 7,5 km minula na stojke 3 terče a napokon obsadila 88.miesto. Foto: Majka Remeňová - autor Peter Slavík

 

Peter Sitárik a Slavomír Praj si odbehli "virtuálnu" Jizerskú 50-tku

 21.2. a 28.2.2021 - Dvojica Hornooravských bežcov Peter Sitárik (KB Breza) a Slavomír Praj (TT Vavrečka) sa tento rok prvý-krát prihlásili na Jizerskú 50-tku. Lenže súčasná situácia okolo koronavírusu COVID 19 im urobila škrt cez rozpočet. Hlavných pretekov sa mohla záčastniť iba vybraná stovka štartujúcich profesionálov. Tak sa usporiadatelia rozhodli pre všetkých bežcov vyhlásiť virtuálne behy. Každý pretekár dostal svoje pôvodné štartovné číslo a v mieste svojho bydliska si mohol odbehnúť vybranú trať. Naši "Veteráni" si 50-tku klasickou technikou odbehli v nedeľu 21.februára a aj napriek teplému počasiu ju zvládli za 3 hodiny a 4 minúty (celkovo odbehli 50,55 km). Túto trať si virtuálne odbehlo viac ako 1000 športovcov a naši borci sa svojim časom zaradili do prvej stovky poradia. Oficiálne výsledky (pozri tu). Foto (z ľava): Slavomír Praj a Peter Sitárik

 Ďalší víkend absolvovali druhé preteky v rámci Jizerskej-50tky. Tentokrát bežali 30 km voľnou technikou pod názvom Bedřichovská 30-tka. Po skúsenosti z klasického behu si Slávo a Peter posunuli štart na skorší čas, aby mohli bežať na tvrdšej trati. K obom "veteránom" sa pridal aj mladík Mário Košút, ktorý sa snažil dvojicu aspoň na začiatku trochu potiahnúť. Napokon bol z toho veľmi dobrý výsledok, keď Slavo Praj spomedzi tristo pretekárov zabehol šiesty najlepší čas 1:30:23 hod. Peťo Sitárik zaostal iba o 4 minúty a celkovo obsadil 14 miesto. Vo svojich kategóriách obsadili obaja zhodne 2.miesto. Oficiálne výsledky (pozri tu). Po odbehnutí 30-tky si trojica bežcov dopriala ešte 4 km behu a 11 km na bicykli, aby tak zavŕšil zimný triatlon. Foto (z ľava): Peter Sitárik, Slavomír Praj a Mário Košút

Biatlonová sezóna sa možno začne už tento víkend v Osrblí

1.marca 2021 - SZB sa rozhodol zorganizovať v Osrblí pre žiacke kategórie aspoň jedny preteky v zimnej sezóne. Naplánované sú rýchlostné preteky (sobota 6.3.) a vytrvalostné preteky (nedeľa 7.3.). Propozície (stiahni tu).

AKTUALIZÁCIA 2.3.2021 - Usporiadatelia aj napriek veľkej snahe museli biatlonové preteky ZRUŠIŤ z dôvodu prísnych pandemických opatrení.

Majstrovstvá SR v zimnom triatlone

Dňa 8.februára 2021 sme po spoločnej dohode so Slovenskou triatlonovou úniou došli k rozhodnutiu, že preteky kvôli súčasnej pandemickej situácii nie je možné zorganizovať a preto ich musíme ZRUŠIŤ !!.


5.2.2021 - Náš Klub biatlonu Breza sa aj napriek nepriaznivej situácii s pandémiou koronavírusu COVID-19 pokúsi dňa 20.februára 2021 usporiadať spoločný šampionát Slovenskej a Českej republiky v zimnom triatlone. Zatiaľ je to naplánované na 20.2. ale v prípade pretrvávajúcich prísnych opatrení sa preteky môžu presunúť na 27.2.2021. Organizátori sa budú riadiť výlučne nariadeniami Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Dolnom Kubíne. Ak nebude možné organizovať športové podujatia s minimálnou účasťou 50 pretekárov (+ organizátori) tak sa preteky ZRUŠIA !! Trate sú situované v Obci Oravská Polhora, ale v prípade dobrých snehových podmienok sa môžu presunúť do Brezy. O prípadnej zmene dátumu a miesta konania pretekov budeme všetkých prihlásených včas informovať. Propozície (stiahni tu). POZNÁMKA: PRIHLÁSENIE V DEŇ PRETEKOV NEBUDE UMOŽNENÉ !!!

UPOZORNENIE: Od osôb mladších ako 18 rokov bude pri prezentácii vyžadovaný informovaný súhlas podpísaný zákonným zástupcom (rodičom) s účasťou na pretekoch a súhlas s použitím osobných údajov - informovaný súhlas (stiahni tu).

Počet kôl pre jednotlivé kategórie:

2 - 4 - 2 (beh-bike-bežky): Štafety, registrovaní v STÚ: Muži, Ženy, V1, V2, V3, Vy1, Vy2, Vy3

1 - 2 - 1 (beh-bike-bežky): Juniori, Juniorky, neregistrovaní STÚ - Muži 20-40 r., Muži nad 40 r., Juniori do 19r.

Dĺžky tratí: 1 kolo BEH - 1,8 km, 1 kolo BIKE - 2,4 km, 1 kolo BEŽKY - 4,8 km

Z majstrovstviev SR v letnom biatlone putuje na Oravu 3x zlato a 2x bronz

 V dňoch 26.-27. septembra 2020 sa konala II. časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. Na tratiach v Revúcej sa predstavilo dohromady 190 pretekárov. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky v ktorých sa spomedzi našich odchovancov najviac darilo Márii Remeňovej (ŠK Železiarne Podbrezová), ktorá spravila na strelnici iba jednu chybu a zvíťazila v kategórii junioriek 20-22 rokov. O druhú medailu sa zaslúžil starší žiak Sebastián Belicaj (ŠKP B.Bystrica), ktorý minul na strelnici až 5 terčov čím sa pripravil o majstrovský titul. Napokon skončil na 3.mieste so stratou iba 13 sekúnd na víťaza. Benjamín Belicaj v kategórii 17-19 roč. dorastencov netrafil 4 terče a to ho stálo bedňu, lebo nakoniec obsadil 4.miesto so stratou iba 7 sekúnd na tretieho. Výsledky sobota - stiahni tu. Foto: Benjamín Belicaj Majster SR vo vytrvalostných pretekoch - autor ŠK Žel.Podbrezová


  V nedeľu sa súťažilo vo vytrvalostných pretekoch. Za každý netrafený terč dostávali pretekári 30 sekundovú penalizáciu. Sebastián Belicaj minul tri terče a to ho odsunulo na konečné 3.miesto. Oveľa lepšiu streľbu predviedol Benjamín Belicaj, ktorý minul dva terče na poslednej streleckej položke (0,0,0,2) a po výbornom behu si pripísal na svoje konto titul majstra Slovenska. Ďalší perfektný výkon podala aj Majka Remeňová, ktorá nedala svojím súperkám žiadnu šancu aj keď spravila tri chyby na strelnici tak získala ďalší titul majsterky Slovenska do svojej zbierky. Jej sestra Zuzka pre obnovené zranenie nohy neštartovala. Výsledky nedeľa - stiahni tu. Foto: tím z Podbrezovej - zľava dvojica z Oravy Anežka Smarkoňová (asistentka trénera) a druhá Majka Remeňová 2-násobná majsterka Slovenska pre rok 2020 - autor ŠK Ž.Podbrezová

Majstrovstvá Slovenska v kros duatlone

 Dňa 15.septembra 2020 sa v Rajci uskutočnili majstrovstvá Slovenska v kros duatlone. Na štart pretekov sa vo všetkých kategóriách postavilo dohromady 80 pretekárov. Náš klub reprezentovala dvojica Marek Voška a Róbert Judiak. Na hlavnej trati museli zvládnuť najprv 7 km v behu potom 15 km na biku a následne zase 3,5 km behu. Z našich pretekárov sa viac darilo Robkovi Judiakovi, ktorý v kategórii dorastencov na trati s polovičným objemom (3,5km - 7,5 km - 3,5 km) získal titul majstra Slovenska, keď porazil ďalšieho Oravského pretekára Martina Buca ml. z TT Vavrečka. Marek Voška v kategórii mužov 40-49 rokov po veľmi dobrom výkone obsadil pekné 3.miesto. Celkovými víťazmi v hlavných mužských a ženských kategóriách sa stali Šimon Wahlandt z klubu Tri 2 fly, ktorý porazil Mária Košúta z TT Vavrečka a Kristína Néč Lapinová z Trian Šk UMB B.Bystrica. Výsledky - stiahni tu. Foto: súboj dvoch Oravských bežcov - vľavo Martin Buc vpravo Róbert Judiak - autor archív KB Breza

III.kolo Viessmann pohára a I.časť M-SR v letnom biatlone

 V dňoch 12.-13.septembra 2020 sa na strelnici Šimáň v Predajnej uskutočnilo III.kolo Viessmann pohára a prvá časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. V sobotu sa súťažilo v rýchlostných pretekoch. Z našich odchovancov sa najviac darilo Benjamínovi Belicajovi, ktorý po výbornom bežeckom výkone a iba troch chybách na strelnici zvíťazil v kategórii 17-19 roč. dorastencov. Sebastián doplatil na šesť netrafených terčov na strelnici a obsadil napokon 10.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu).

V nedeľu bola na programe prvá časť Majstrovstiev Slovenska, keď sa súťažilo v pretekoch s hromadným štartom.Tentokrát sa viac darilo Sebastiánovi Belicajovi, ktorý sa na strelnici pomýlil len raz a to ho vynieslo na výborné 3.miesto. Benjamína tentokrát pripravila o lepší výsledok pokazená puška kvôli ktorej minul až 15 terčov. Napokon skončil až na 14.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: súrodenci Sebastián a Benjamín Belicajový - autor M.Belicajováj

Beh do Choča

 V sobotu 12.septembra sa vo Vyšnom Kubíne konal už 11.ročník Behu do Choča. Tento veľmi obľúbený horský beh má síce len 6,5 kilometra, ale pretekári dostanú poriadne zabrať hlavne kvôli prevýšeniu až 1100 metrov. Na štart sa postavilo až 240 pretekárov. Náš klub reprezentovala trojica pretekárov. Najlepšie si počínal Róbert Judiak, ktorý skončil v celkovom poradí na výbornom 6.mieste a svoju kategóriu juniorov s prehľadom vyhral. Bol zároveň aj najrýchlejším Oravským bežcom v absolútnom poradí. V rovnakej kategórii obsadil Samuel Florek pekné 4.miesto. Marek Voška v kategórii Muži B (40-49 r.) bol taktiež najrýchlejším Oravským bežcom a obsadil napokon pekné 7.miesto spomedzi 45 súťažiacich. Najlepšia trojica v absolútnom poradí: 1. Jozef Hlavčo, 2. Matúš Danko, 3. Ondřej Horák. Výsledky (stiahni tu), alebo ich nájdete na stránke www.pretekaj.sk . Foto: Oravskí bežci na vrchu Choč - autor KB Breza

Vo Vyhniach pokračovali 2.kolom súťaže v letnom biatlone.

 V dňoch 5.-6.septembra 2020 sa vo Vyhniach uskutočnilo II. kolo Viessmann pohára v letnom biatlone. Súťažilo sa v rýchlostných pretekoch a v rýchlostných pretekoch s 5 sekundovým intervalovým štartom. Náš klub opäť nemal na štarte svojich pretekárov, ale o výborné výsledky sa stále starajú naši odchovanci. V sobotných klasických rýchlostných pretekoch si Sebastián Belicaj v kategórii st. žiakov (14-15 r.) vybojoval 3.miesto so stratou iba 15 sekúnd na víťaza F. Ševčíka z ČR. Spomedzi Slovákov obsadil tak 2.miesto. Jeho brat Benjamín v kategórii st. dorastencov (17-19 r.) spravil na strelnici až 6 chýb a to ho odsunulo na konečné 7.miesto, ale spomedzi Slovákov obsadil 4.miesto. V kategórii juniorky 20-22 rokov si veľmi dobre počínali sestry Mária a Zuzana Remeňové, keď Mária po streľbe (1,1) zvíťazila a Zuzana ktorá spravila na strelnici o jednu chybu viac obsadila 3.miesto. Výsledky sobota - (stiahni tu). Foto: Rýchlostné preteky s int. štartom: 1. Mária Remeňová, 2. Zuzana Remeňová - autor (ŽP Podbrezová)

V nedeľu boli na programe opäť rýchlostné preteky v ktorých štartovali pretekári v 5 sekundových intervaloch. Najviac sa opäť darilo sestrám Remeňovým. Mária o svojom víťazstve rozhodla na strelnici, keď minula iba jeden terč a druhá Zuzana až dva. V cieli bol medzi nimi rozdiel 19 sekúnd. Obe juniorky dosiahli lepší čas ako všetky pretekárky v hlavnej ženskej kategórii. Sebastián Belicaj sa o lepší výsledok pripravil na strelnici kde minul až 4 terče a to ho odsunulo na konečné 4. miesto, ale spomedzi Slovákov bol na 3.mieste. Jeho brat Benjamín v st. dorastencoch doplatil na slabú streľbu keď netrafil až osem terčov (4,4) a to ho odsunulo až na 10.miesto. Výsledky nedeľa - (stiahni tu). Ďalšie kolo Viessmann pohára a I. časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone je na programe najbližší víkend 12.-13.septembra v Predajnej.

Vertical Kuzminovo

 V utorok 1.septembra 2020 sa v Dolnom Kubíne uskutočnil beh do vrchu - Kuzmínovo Vertical. Trať merala síce len 700 metrov, ale prevýšenie  bolo až 150 metrov. Úvodný ročník absolvovalo viac ako 40 pretekárov a najrýchlejšie to zvládol Juraj Laštík z Dolného Kubína, ktorý porazil nášho Róberta Judiaka iba o 4 sekundy. Ďalší náš pretekár Marek Voška dobehol na celkovom 8.mieste, ale svoju kategóriu nad 40 rokov vyhral. Výsledky - (stiahni tu). Foto: Robko Judiak na trati - autor Miloš Grznár

22. ročník Rabčiansky okruh

 Dňa 28.augusta 2020 sa v Rabči konal už 22. ročník bežeckých pretekov Rabčiansky okruh. Krásne počasie a podvečerný štart pretekov prilákal až 160 súťažiacich. Bežci si mohli vybrať z dvoch tratí - hlavná mala 10,2 km a krátka 4,6 km. Na hlavnej desiatke bol najrýchlejší junior Pavol Hrubjak z klubu TT Vavrečka pred Marekom Florekom zo Zákamenného a tretím Michalom Strežom z BK Dolný Kubín. Náš Marek Voška dobehol celkovo na 5.mieste, ale vo svojej kategórii Muži 40-49 r. obsadil 2.miesto. Medzi ženami bola na hlavnej trati najrýchlejšia Miroslava Babinská z BK Dolný Kubín pred Jarmilou Kakusovou zo Zákamenného a treťou Dominikou Valkovou z Rabče. Krátku trať ovládol taktiež pretekár z TT Vavrečka Martin Buc ml. pred našim st. žiakom Samuelom Florekom a tretím Matúšom Lipničanom z klubu Cyklistická tour Lokca. Spomedzi žien podala najlepší výkon ešte len st. žiačka Kamila Pjenčáková z Rabče, ktorá porazila Ninu Škapcová z Bobrova a Alžbetu Bucovú z TT Vavrečka. V žiackych kategóriách 7-11 rokov sa z víťazstva tešili Maroš Farbák z Vavrečky a Nelka Špitálová z Námestova. Výsledky (stiahni tu).

Fotogalériu od Mira Kovalíčka - pozri tu

Babohorský bežecký okruh

 Dňa 22. augusta 2020 sa v Oravskej Polhore uskutočnili už tretie preteky v rámci Oravskej bežeckej ligy. Nultý ročník Babohorského bežeckého okruhu prilákal dohromady 130 bežcov. Hlavnú 11 km trať ovládol atlét Dukly B.Bystrica, ale rodák z Rabče Filip Revaj, ktorý porazil dvojicu pretekárov z TT Vavrečka 2.Michal Tuka a 3.miesto Pavol Hrubjak. Medzi ženami opäť dominovala Jaroslava Kakusová zo Zákamenného, pred Evou Pindiakovou z Rabče a Michaelou Lietavovou z Mútneho. Kategóriu Muži II. (40-49 r.) ovládli bežci z Oravskej Jasenice – 1.Vladimír Madleňák, 2. Ján Madleňák. tretí bol Jozef Revaj z Rabče. V kategórii Muži III. (50 a viac r.) našiel Vlado Pánik prvý krát v sezóne svojho premožiteľa, keď ho porazil Jozef Kubizna z Or. Jasenice. Tretí skončil Štefan Verníček zo Zákamenného V kategórii Ženy II. (40 a viac r.) vyhrala Anna Chorvátová z MK Tvrdošín. Dvojica našich bežcov po absolvovaní doobedňajších duatlonových pretekov o cenu Žiarskej chaty dokázala zmobilizovať sily a ovládla krátku 5,5 km trať - prvý bol dorastenec Róbert Judiak, ktorý porazil st. žiaka Samuela Floreka a tretí skončil Peter Malinka zo Zákamenného. Spomedzi žien bola najrýchlejšia Janka Habláková z Klina. Foto: z ľava 2. miesto Samko Florek, 1.miesto Robko Judiak na trati 5,5 km. Výsledky (stiahni tu).

Fotogalériu od Mira Kovalíčka - pozri tu.

Vysokohorský duatlon o cenu Žiarskej chaty

 Dňa 22.augusta 2020 sa uskutočnil už 25.ročník Žiarskeho duatlonu. Štart pretekov bol v Smrečanoch odkiaľ si súťažiaci na bicykloch vyšľapali trať dlhú 10,7 km s prevýšením 580 metrov až ku Žiarskej chate. Tam sa prezuli a bežali trať dlhú 3,5 km s prevýšením 765 m až na vrch Plačlivé (2125 m.n.m). Najrýchlejšie sa s touto porciou vysporiadal Matúš Danko, ktorý zdolal Juraja Laštíka z D.Kubína. Náš klub reprezentovala trojica pretekárov. Najrýchlejším z našich bol junior Róbert Judiak, ktorý skončil celkovo na 8.mieste, ale svoju kategóriu s prehľadom vyhral. V rovnakej kategórii juniorov obsadil Samuel Florek 5.miesto. V kategórii Muži do 40-49 rokov obsadil Marek Voška pekné 6.miesto spomedzi 25 pretekárov. Výsledky (stiahni tu). Foto: trojica najlepších v kategórii Juniori - 1.miesto Robko Judiak

V Osrblí sa rozbehla letná biatlonová sezóna

 V dňoch 15.-16.augusta 2020 sa v NBC Osrblie začala I.kolom Viesmann pohára sezóna v letnom biatlone. Aj keď náš klub nemal na štarte ani jedného pretekára dobré meno nám stále robia naši odchovanci. Najviac sa darilo Márii Remeňovej z ŠK Železiarne Podbrezová, ktorá v kategórii junioriek nenašla premožiteľku ani v rýchlostných pretekoch ani v pretekoch s hromadným štartom. V pretekoch s hromadným štartom bola dokonca najrýchlejšou spomedzi všetkých žien keď porazila aj celú ženskú reprezentáciu SR. Jej sestra Zuzana pre zranenie, ktoré utrpela na sústredení nemohla štartovať.  Benjamín Belicaj v kategórii starších dorastencov v pretekoch s hromadným štartom spravil na strelnici síce až 9 chýb, ale výborným behom to dotiahol až na pekné 3.miesto. Sebastián Belicaj pred touto letnou sezónou prestúpil k bratovi do klubu ŠKP Banská Bystrica a hneď pri svojom prvom štarte sa dokázal prebojovať na bedňu. V sobotných rýchlostných pretekoch minul na strelnici iba dva terče a vďaka tomu si vybojoval 2.miesto. Výsledky sobota aj nedeľa (stiahni tu). Foto: Majka Remeňová - 1.miesto (autor ŠK Železiarne Podbrezová)

OBL-ka pokračovala druhým kolom v Oravskej Jasenici

 V sobotu 8.augusta sa uskutočnil 1.ročník Jasenického strmáku. Celkovo sa pretekov zúčastnilo až 120 bežcov. Z toho hlavnú 11 km trať odbehlo 59 súťažiacich. Kratšiu 5 km trať absolvovalo 19 pretekárov. V žiackych kategóriách dohromady štartovalo 41 pretekárov. Najrýchlejšie odbehol hlavnú 11 km trať Mário Košút z TT Vavrečka, druhý bol Michal Tuka z Nižnej a tretie miesto vybojoval Pavol Hrubjak z TT Vavrečka. Medzi ženami sa z víťazstva tešila Jarmila Kakusová zo Zákamenného, ktorá zdolalu druhú Evu Karabovú a tretiu Miroslavu Babinskú. Náš klub reprezentovali Róbert Judiak, Juraj Maxa a Samuel Florek. Z našich odchovancov sa na štarte predstavili ešte súrodenci Belicajový. Víťazstvo v kategórii starších žiakov si vybojoval Samuel Florek pred Sebastiánom Belicajom. V kategórii dorastencov zase zvíťazil Róbert Judiak pred Benjamínom Belicajom. Juraj Maxa v kategórii mužov nad 50 rokov obsadil 3.miesto. Výsledky - (stiahni tu). Priebežné bodovanie Oravskej bežeckej ligy nájdete na oficiálnej stránke - www.obl.sk. Foto: najlepší v kategórii starší žiaci - 1.Samuel Florek, 2. Sebastián Belicaj (autor Monika Belicajová) .

Beh na Brabírku odštartoval nový ročník OBL-ky 2020

 Dňa 2.augusta 2020 sa naši bývalí a šúčasný športovci zúčastnili prvých tohtoročných pretekov. Po obmedzeniach spojených s koronavírusom COVID-19 sa konečne rozbehla Oravská bežecká liga. Prvú augustovú nedeľu sa OZ Beskydy bez hraníc podarilo usporiadať odložené jarné preteky - Beh na rozhľadňu Brabírka. Reštartu OBL-ky sa zúčastnilo 73 bežcov. S traťou dlhou 4,6 km a prevýšením 300 metrov sa najlepšie spomedzi všetkých bežcov vysporiadal junior Mário Košút z Vavrečky, ktorý zdolal nášho dorastenca Robka Judiaka o 28 sekúnd a tretieho Juraja Košúta o 1 minútu. V kategórii Muži 40-49 rokov sa z víťazstva tešil náš Marek Voška, ktorý zdolal dvojicu bežcov z TT Vavrečka Slavomíra Praja a Martina Buca. V kategórii Muži 50-59 rokov skončil náš Juraj Maxa na 3.mieste. Hlavnú mužskú kategóriu ovládol Štefan Piták z Námestova a medzi ženami bola najrýchlejšia Mirka Babinská z BK D.Kubín. Z našich bývalých pretekárov sa v kategórii Junioriek predstavili sestry Zuzka a Majka Remeňové, ktoré dobehli do cieľa spoločne na 1.mieste. V kategórii dorastencov skončil Benjamín Belicaj na 4.mieste a jeho brat Sebastián zase v kategórii 14-15 roč. žiakov obsadil 3.miesto. Výsledky - (stiahni tu).

Celú akciu organizačne viedol Marek Voška, ktorý sa mohol oprieť o silnú podporu členov KB Breza - Peter Sitárik, Ľubica Kubasová, Blažena Náčinová, Anton Náčin, Martin Náčin, Juraj Maxa za čo im všetkým patrí veľké poďakovanie. Bohatú fotogalériu od autorky Moniky Belicajovej si môžete pozrieť na tomto odkaze

Športovci z KB Breza pomohli zrealizovať skvelú myšlienku

 V prvý májový víkend sa viacerí naši členovia rozhodli podporiť výbornú myšlienku svojho predsedu Juraja Maxu. Ten naplánoval beh okolo Oravských kostolov čím sa podarilo v ťažkých časoch koronavírusu spojiť aspoň takto symbolicky celú Oravu.

V nedeľu 3.mája 2020 sa tak 26 bežcov v okrese Námestovo a desiatka bežcov v okrese Tvrdošín rozbehla, aby postupne navštívili všetky Božie chrámy a vytvorili tak symbolickú reťaz. V Námestove bol štart hromadný (o 9:00 hod) od jednotlivých kostolov a každý bežec si mohol odbehnúť ľubovoľný počet úsekov. Trať merala 142 km, ale keďže sa niektoré úseky bežcom prelínali tak dohromady zabehli skoro 200 km. Dvaja cyklisti ešte prešli dohromady 180 km. Trasa viedla: Rabča, Rabčice, Zubrohlava, Bobrov, Klin, Námestovo, Vavrečka, Ťapešovo, Lokca, Vasiľov, Babín, Hruštín, Vaňovka, Krušetnica, Lomná, Or.Lesná, Zákamenné, Novoť, Mútne, Beňadovo, Breza, Or.Jasenica, Or. Veselé, Sihelné, Or. Polhora a Rabča. Za KB Breza si úseky odbehli: Marek Voška, Sebastián Belicaj, Benjamín Belicaj, Róbert Belicaj. Trasu absolvovali na bicykli aj Peter Sitárik a Juraj Maxa. Foto: trasa behu  okrese Námestovo

 V Tvrdošíne sa bežci pod vedením Viktora Fonfera rozhodli pre štafetový beh. Na trať dlhú cca 85 km sa vydali už skoro ráno a trasa viedla: Tvrdošín, Zemianská dedina, Nižná, Podbieľ, Oravský Biely Potok, Habovka, Zuberec, Oravice, Vitanová, Hladovka, Suchá Hora, Čimhová, Liesek, Brezovica, Trstená, Ústie, Štefanov, Staré Medvedzie, Tvrdošín. Foto: medaila pre účastníkov behu v Tvrdošíne

Prešlo len 5 dní od úspešného absolvovania behu okolo Oravských kostolov a 8.mája partia 13 bežcov z BUM-ka Námestovo a Bike Run Zubrohlava zabehla trasu v okrese Námestovo štafetovým spôsobom. Celkovo ubehli 132 km. Štafeta sa rozbehla už od 4:00 hod. ráno z Rabče aby o 18:00 hod. dobehla z Or. Polhory späť do Rabče. Jeden úsek štaety si odbehol aj Juraj Maxa.

V rovnaký deň sa k výzve pridala aj desiatka bežcov v okrese Dolný Kubín pod vedením Michala Streža. Spolu odbehli 115 km, nastúpali 4416 metrov a navštívili 24 obcí a jedno mesto.

Konečné rebríčky SZB po biatlonovej sezóne ZIMA 2020

SZB zverejnil 15. apríla 2020 konečné rebríčky po sezóne ZIMA 2020. Náš klub túto sezónu reprezentovala iba trojica pretekárov v žiackych kategóriách, ktorý dohromady nazbierali 1274 bodov čo stačilo na celkové 20. miesto v hodnotení klubov. Spomedzi našich jednotlivcov dosahovala počas sezóny najlepšie výsledky Eliška Ferenčíková čo ju v celkovom hodnotení kategórie 10-11 ročných žiačok vynieslo na krásne 3.miesto. V kategórii 14-15 ročných žiakov, kde dohromady štartovalo 27 chlapcov sa naša dvojica pretekárov zoradila hneď za sebou - Sebastián Belicaj skončil na 10.mieste a Jakub Ferenčík na 11.mieste. Z našich odchovancov sa v Slovenskom pohári najviac darilo sestrám Remeňovým z klubu ŠK Železiarne Podbrezová, keď Majka získala dva tituly Majsterky SR a Zuzka vyhrala jedny kvalifikačné preteky. Keďže počas sezóny absolvovali viacero medzinárodných pretekov tak im v celkovom hodnotení chýbali body a napokon obsadili v kategórii 20-22 ročných junioriek: Zuzana 6.miesto a Mária 7.miesto. V kategórii 17-19 ročných dorastencov si jedno víťazstvo v kvalifikačných pretekoch pripísal Benjamín Belicaj (ŠKP B.Bystrica) a aj to mu pomohlo obsadiť celkové 7.miesto. V kategórii 17-19 roč. dorasteniek obsadila Anežka Smarkoňová (ŠK Zeleziarne Podbrezová) konečné 11.miesto. Rebríčky (stiahni tu)

Sestry Remeňové absolvovali záver sezóny v IBU pohári a na ME juniorov

 V dňoch 6.-7.marca 2020 absolvovali preteky v juniorskom IBU pohári. V piatkových pretekoch "Superšprintu" si veľmi dobre počínala Zuzana Remeňová. Tá v kvalifikácii po jednej chybe na strelnici obsadila 27.miesto a postúpila tak do ďalších bojov. Vo finále si počínala ešte lepšie, keď síce po prvej streľbe musela ísť na trestné kolo, ale v ďalšom priebehu už mierila presne a nakoniec z toho bolo výborné 11.miesto. Majke len tesne (o 3 sek.) ušiel postup do finálovej TOP 30, keď po dvoch netrafených terčoch v stojke obsadila 33.miesto. Hneď na druhý deň mali na programe šprint na 7,5 km. Skvelým výkonom sa opäť prezentovala Zuzana Remeňová, ktorá spravila iba jednu chybu na strelnici a keď k tomu pridala perfektný beh tak ju to vynieslo na skvelé 16.miesto. Majka opäť netrafila dva terče, ale aj napriek tomu sa dostala do bodovanej štyridsiatky keď obsadila 30.miesto. Výsledky IBU pohár superšprint+šprint (stiahni tu). Foto: Zuzka a Majka Remeňové na Majstrovstvách Európy juniorov v biatlone - (autor- archív Z.Remeňová)

Následne sa dievčatá presunuli do Rakúskeho strediska Hochfilzen, kde sa od 11.marca konali Majstrovstvá Európy juniorov. Pretekov sa mala pôvodne zúčastniť iba Mária, ale po výborných výkonoch z IBU pohára v Arberi si účasť vybojovala aj Zuzana. Obe sestry tak po tri dni starých povzbudivých výsledkoch očakávali útok na TOP 20 alebo TOP 30. Všetky tieto predsavzatia však "dostali na frak" hneď po prvých metroch na trati. Hlavne vďaka teplému počasiu a ťažkému a mokrému snehu sa reprezentačným servismanom nepodarilo správne namazať bežky a dievčatá sa tak na trati poriadne vytrápili. Vo vytrvalostných pretekoch na 12,5 km si obe zhodne pripísali po 5 chýb na strelnici a so stratou viac ako 10 minút obsadili Zuzana 54.miesto a Majka 55.miesto. Kvôli obavám z koronavírusu sa celý program ME urýchlil a hneď na druhý deň sa súťažilo v šprinte na 7,5 km. Teplota sa opäť pohybovala okolo 12°C a aj napriek veľkej snahe servisákov sa opäť nepodarilo správne namazať lyže. Najviac to mrzelo Majku, ktorá spravila na strelnici iba jednu chybu čo by jej obvykle stačilo na výsledok v TOP 25, ale teraz ju to vďaka "slabému behu" odsunulo až na 47.pozíciu. Zuzana chybovala na strelnici až 3-krát a to jej stačilo na konečné 57.miesto. Obe sa tak kvalifikovali do pretekov s hromadným štartom, ktoré však boli po správach o rozširujúcom sa koronavíruse zrušené. Výsledky ME junioriek vytrvalostný+šprint (stiahni tu).

Biela stopa SNP - bronz pre Slavomíra Praja

 V dňoch 7.-8.marca 2020 sa na Skalke pri Kremnici konal už 47. ročník Bielej stopy SNP. Náš klub tentokrát nemal na štarte žiadnych svojich pretekárov, ale súťaže sa zúčastnili viacerí Oravský bežci. Aj napriek obavy z počasia sa organizátorom podarilo pripraviť veľmi dobré trate. V sobotu boli na programe preteky voľnou technikou na 25 a 37 km. Kratšiu trať spomedzi Oravských bežcov najrýchlejšie absolvoval Matej Badáň (2003) z Race Teamu Bajčičák, ktorý skončil na celkovom 15.mieste. Jozef Janík (1983) z ŠKP Trstená obsadil 51. miesto. Ľubomír Florek (1977) z TJ Slávia D.Kubín skončil na 96.miete. Na dlhšej trati sa skvelým výkonom prezentoval Mário Košút (1999) z ŠKP Trstená, ktorý skončil celkovo a aj vo svojej kategórii (M19) na 5.mieste. Rovnako 5.miesto vo svojej kategórii (M46) a celkové 14.miesto vybojoval Jozef Madleňák (1973) z Oravskej Jasenice. V rovnakej kategórii (M46) skončil Slavomír Praj (1974) z ŠKP Trstená na 7.mieste (celkovo na 17.mieste) a Rastislav Trabalík (1971) z Oravskej Jasenice v kategórii sedemnásty a celkovo na 72.mieste. Výsledky sobota voľnou technikou (stiahni tu). Foto: trojica pretekárov ŠKP Trstená (z ľava) - Jozef Janík, Mário Košút a Slavomír Praj (autor: A.Prajová)

V nedeľu sa súťažilo v behu klasickou technikou. V žiackych a dorasteneckých kategóriách sme mali zastúpenie iba v starších dorastencoch, kde náš odchovanec Benjamín Belicaj na 8 km trati obsadil 5.miesto. Na dlhej 30 km trati sa z Oravských pretekárov najviac darilo Slavomírovi Prajovi, ktorý skončil celkovo dvanásty, ale vo svojej kategŕoii (M46) obsadil výborné 3.miesto. Jozef Jagelka z AMK Babia hora Zubrohlava skončil celkovo na 86.mieste a vo svojej kategórii (M46) obsadil 22.miesto. Jozef Sklarčík zo Slovanu Magura Vavrečka obsadil celkové 138.miesto a v kategórii (M56) to stačilo na 37.miesto. Výsledky nedeľa klasickou technikou (stiahni tu).

III. kolo Viessmann pohára a II. časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone

 V dňoch 29.februára a 1.marca 2020 sa v Osrblí konali posledné biatlonové preteky v sezóne. Sobotné rýchlostné preteky boli súčasťou III. kola Viessmann pohára a náš klub mal zastúpenie opäť iba v žiackych kategóriách. Najviac sa darilo Eliške Ferenčíkovej (10-11 roč. žiačky), ktorá veľmi dobrým výkonom opäť atakovala stupne pre víťazov, ale napokon s toho bolo nepopulárne 4.miesto so stratou 5 sekúnd na bronzovú medailu. V kategórii 14-15 ročných žiakov sa naša dvojica zoradila hneď za sebou - 8. Jakub Ferenčík, 9. Sebastián Belicaj. Z našich odchovancov dosiahla najlepší výsledok Zuzana Remeňová, ktorá v kategórii 20-22 r. junioriek aj napriek slabšej streľbe (2,2) dominovala a pripísala si víťazstvo. Anežka Smarkoňová (17-19 r. dorastenky) obsadila 10.miesto a Benjamín Belicaj (17-19 r. dorastenci) obsadil  14.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: sestry Mária a Zuzana Remeňové - (autor Š.Ottinger).

 V nedeľu sa rozdávali posledné tituly Majstrov Slovenska pre rok 2020 v pretekoch s hromadným štartom. Náš klub si taktiež odniesol jednu bronzovú medailu o ktorú sa svojim výkonom postarala Eliška Ferenčíková. V starších žiakoch sa našej dvojici nedarilo na strelnici a napokon obsadili - Jakub Ferenčík 8.miesto (2,3) a Sebastián Belicaj 12.miesto (4,4). Z našich odchovancov sa najviac darilo sestrám Remeňovým, ktoré v kategórii 20-22 roč. junioriek po veľmi dobrých výkonoch obsadil - Mária 1.miesto a Zuzana 3.miesto. V kategórii 17-19 roč. dorastencov obsadil Benjamín Belicaj 9.miesto a v rovnakej kategórii dievčat skončila Anežka Smarkoňová taktiež na 9.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto - Eliška Ferenčíková 3.miesto v pretekoch s hromadným štartom - (autor R.Ferenčík)

Majstrovstvá Európy v zimnom triatlone - 3 medaily idú na Oravu

 Dňa 29.februára sa v Rumunskom stredisku Cheile Gradistei konali Majstrovstvá Európy v zimnom tiratlone. Náš klub reprezentovala dvojica pretekárov - Róbert Judiak a Peter Sitárik. Aj v tomto stredisku sa trápili s nedostatkom snehu a preto sa súťažilo na skrátených okruhoch. Bežecká a cyklistická trať sa tak veľmi rýchlo rozbili a vzhľadom na nedostatočnú šírku boli aj obmedzené možnosti na obiehanie. Robko súťažil v kategórii Juniorov s o dva roky staršími pretekármi a aj napriek tomu si počínal celkom dobre a obsadil 6.miesto. S náročnou traťou sa oveľa lepšie popasoval Peter Sitárik (kat. 50-54 r.). Peťo nabral najväčšiu stratu na 2,3 km bežeckom úseku kde stratil na prvého až 1:12 min. Na bicykli (5,2 km) dostal od najlepšieho ďalšiu minuútu, ale potom na bežkárskej trati (3,4 km) zabral a druhým najlepším časom to vytiahol na výborné 2.miesto. Ďalšiu medailu pre Oravský región získal Mário Košút (TT Vavrečka) v kat. "U 23" keď po veľmi dobrom výkone obsadil konečné 2.miesto. Titul Majstra Európy vybojoval ďalší člen TT Vavrečka Slavomír Praj, ktorý v kategórii 45-49 rokov nedal svojim súperom šancu a vyhral s náskokom 43 sekúnd. Výsledky nájdete na oficiálnej stránke ETU. Foto: Úspešní Oravskí pretekári - Slavo Praj, Peťo Sitárik, Mário Košút a Robko Judiak - autor (Bičan) ..

Slovenský pohár v behu na lyžiach - bronz pre Jakuba Ferenčíka

 V dňoch 22.-23. februára 2020 usporiadal ŠKP B.Bystrica na tratiach biatlonového areálu v Osrblí ďalšie kolo SP v behu na lyžiach. Náš klub v sobotných šprintoch klasickou technikou reprezentovali Sebastián Belicaj a Eliška Ferenčíková. Obaja však skončili v kvalifikačných rozbehoch. Viac sa darilo našej odchovankyni Zuzane Remeňovej, ktorá v kategórii žien obsadila konečné 2.miesto, ale spomedzi junioriek bola najlepšia. Výsledky sobotné šprinty (stiahni tu). Foto: Jakub Ferenčík 3.miesto v behu na lyžiach voľnou technikou - (autor R.Ferenčík)

V nedeľných pretekoch voľnou technikou sa z našich starších žiakov r.n. 2006 na trati 3 km viac darilo Jakubovi Ferenčíkovi, ktorý po dobrom výkone obsadil 3.miesto. Sebastián Belicaj zaostal za Jakubom o 22 sekúnd a obsadil konečné 5.miesto. Včerajšie 2.miesto zopakovala najlepšia juniorka Zuzana Remeňová, ktorá opäť nestačila iba na Barboru Klementovú za ktorou na 5 km trati zaostala iba o 20 sekúnd. V kategórii st. dorastencov obsadil Benjamín Belicaj 8.miesto. Oravu ešte reprezentovala dvojica pretekárov ŠKP Trstená - v kategórii mužov štartoval Mário Košút z Vavrečky, ktorý obsadil 10.miesto. Veľmi blízko medaile bol Slavomír Praj z Vavrečky, ktorý v kat. Veteráni B (40-49 r.) obsadil 4.miesto so stratou 7 sekúnd na bronzovú medailu. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

I. časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone

 V dňoch 15.-16.februára 2020 sa v Osrblí konala I.časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. Z našich pretekárov dosiahla najlepší výsledok Eliška Ferenčíková, ktorá skončila na 10.mieste. Jej brat Jakub aj napriek 5 chybám na strelnici obsadil 11.miesto a hneď za ním na 12. mieste skončil Sebastián Belicaj. Z našich odchovancov sa najviac darilo Majke Remeňovej, ktorá po veľmi dobrom výkone v behu a iba jednej chybe v stojke vybojovala titul Majsterky Slovenska v kategórii 20-22 roč. junioriek. Jej sestra Zuzka minula až 4 terče a napokon obsadila 4.miesto. V kategórii 17-19 r. dorastencov Benjamín Belicaj po 3 netrafených terčoch skončil na 4.mieste. Anežka Smarkoňová v kategórii 17-19 r. dorasteniek obsadila 13.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Mária Remeňová - Majsterka Slovenska v rýchlostných pretekoch - (autor Š.Ottinger)

 V nedeľných vytrvalostných pretekoch sa našej dvojici st. žiakov nedarilo bežecky a napokon obsadili Sebastián Belicaj 9.miesto a Jakub Ferenčík 11.miesto. V kategórii najml. žiačok skončila Eliška Ferenčíková na 10.mieste. Z našich odchovancov sa na pódium opäť prebojovala Mária Remeňová, ktorá po troch chybách na strelnici obsadila 2.miesto. Jej sestra Zuzana síce mala druhý najlepší beh, ale opäť pohorela na strelnici, kde minula až 7 terčov (0,3,1,3) a napokon skončila na 5.mieste. Benjamín Belicaj minul na každej streleckej položke po dva terče (2,2,2,2) a to ho odsunulo až na 11.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Tím KB Breza S.Belicaj, E.Ferenčíková a J.Ferenčík - (autor R.Belicaj)

 

 

Majstrovstvá Sveta v zimnom triatlone

 V dňoch 8.-9.februára 2020 sa v Talianskom meste Asiago konali Majstrovstvá Sveta v Zimnom triatlone. Náš klub reprezentovala dvojica pretekárov Peter Sitárik (50-55 roč.) a junior Róbert Judiak. Hornooravský región ešte reprezentovali pretekári TT Vavrečka Slavomír Praj (45-49 roč.) a Mário Košút (muži do 23 r.). V sobotu súťažili kategórie Elite a juniori. Náš Róbert Judiak sa v kategórii 16-19 roč. juniorov umiestnil na 7.mieste. V kategórii muži 20-23 rokov podal výborný výkon Mário Košút z Vavrečky, ktorý až na cieľovej čiare zdolal Rusa I. Zalavtseva a obsadil pekné 3.miesto. V celkovom poradí vrátane kategórie Elite skončil Mário na 18.mieste. Kategóriu 16-19 roč. junioriek ovládli Slovenky keď titul získala Zuzana Michaličková a striebro Margaréta Bičanová. Foto (z ľava): Slavo Praj, Robko Judiak a Peter Sitárik - (autor KB Breza)

V nedeľu boli najprv na programe štafety kde mix juniorov Zuzana Michaličková a Dominik Dupej získali striebornú medailu. V kategórii Elite náš mix M. Košút a M. Bičanová skončil na peknom 4.mieste. Po obede už boli na programe štarty AG kategórii (od 35 rokov), kde malo Slovensko viacero adeptov na medailu. Titul majstra sveta v kat. 35-39 r. vybojoval Tomáš Jurkovič. Veľké nádeje sme vkladali do borcov z Oravy, ktorí chceli obhájiť minuloročné medailové pozície. Tentokrát sa to podarilo iba Slavomírovi Prajovi z TT Vavrečka, ktorý v kat. 45-49 r. nestačil iba na dvojicu Talianov a obsadil 3.miesto spomedzi 33 štartujúcich. Náš Peter Sitárik po minuloročnom úraze nohy a následnom tréningovom výpadku stále pociťoval mierne bolesti pri behu. Tieto problémy sa odzrkadlili hneď na prvom bežeckom úseku, kde nabral na najlepších stratu 1:30 min. Na biku už patril medzi najlepších, ale stratu stiahol len o pár sekúnd. Na bežkách podal tretí najlepší výkon a to ho vynieslo na konečné 8.miesto spomedzi 35 pretekárov. Zo Slovákov bola blízko medaile ešte Alena Drahošová ktorá napokon skončila na 4.mieste. Oficiálne výsledky všetkých kategórií nájdete na tejto stránke ITU . Výsledky Oravských pretekárov a SVK (stiahni tu).

II.kolo Viessmann pohára v Osrblí - bronz pre Elišku Ferenčíkovú a víťazstvo Benjamína Belicaja

 V dňoch 1.-2.februára 2020 organizátori z KB Magnezit Revúca usporiadali na tratiach NŠC Osrblie druhé kolo Viessmann pohára v biatlone. V sobotu sa súťažilo v rýchlostných pretekoch. Po prekvapivých minulotýždňových výsledkoch nám radosť zase spravila Eliška Ferenčíková, ktorá v kategórii 10-11 roč. žiačok po veľmi dobrom výkone na 2 kilometrovej trati vybojovala 3.miesto. Jej brat Jakub v kategórii 14-15 ročných žiakov doplatil na slabú streľbu (5,3) a napokon obsadil 15.miesto. Sebastián Belicaj pre chorobu neštartoval. Z našich odchovancov sa predstavili iba starší dorastenci (17-19 r.) Benjamín Belicaj a Anežka Smarkoňová, ktorí obsadili zhodne 8.miesta. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Eliška Ferenčíková 3.miesto v rýchlostných pretekoch - autor R.Belicaj

 V nedeľu mali žiaci na programe preteky obratnosti a náš klub reprezentovali opäť iba súrodenci Ferenčíkový. Eliška znovu predviedla dobrý výkon, ale vďaka jednej chybe pri streľbe tentokrát tesne (o dve sekundy) nedosiahla na "bedňu" a obsadila 4.miesto. Jej brat Jakub spravil na strelnici 3 chyby a napokon obsadil 12.miesto spomedzi 28 štartujúcich. Dorast a dospelí mali na programe preteky s hromadným štartom. Z našich odchovancov sa skvelým výkonom prezentoval Benjamín Belicaj (ŠKP B.Bystrica), ktorý aj napriek 5 netrafeným terčom (2,2,0,1) nedal svojim súperom šancu a zvíťazil s náskokom 7 sekúnd pred J.Leštákom. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Benjamín Belicaj 1.miesto v pretekoch s hromadným štartom na 10 km v kategórii 17-19 roč. dorastenci - autor R.Belicaj

 

Majstrovstvá sveta juniorov v biatlone s účasťou sestier Remeňových

 V dňoch 26.januára až 2.februára 2020 sa vo Švajčiarskom stredisku Lenzerheide konali Majstrovstvá sveta v biatlone pre dorastenecké a juniorské kategórie. V reprezentačných farbách Slovenska sa predstavili aj naše odchovankyne Mária a Zuzana Remeňové. V pondelok 27.1. sa predstavili vo vytrvalostných pretekoch. Obe chceli pretaviť svoju dobrú bežeckú formu na pekný výsledok. K tomu však potrebovali perfektnú streľbu, čo sa však ani jednej nepodarilo - Majka netrafila 4 terče a Zuzka až 5 terčov z dvadsiatich. Majka to napokon zvládla bežecky a obsadila pekné 27.miesto. Zuzka sa musela uspokojiť s umiestnením mimo bodované pozície a skončila na 45.mieste. Foto Majka Remeňová - (autor ŠK ŽP)

V stredajších štafetách na 4 x 6 km sa spolu s Júliou Machyniakovou a Heňou Horvátovou chceli pokúsiť prekvapiť a skončiť v TOP 10. Všetko sa ale začalo komplikovať hneď na prvom úseku, kde Zuzka musela aj napriek trom dobíjaniam na 1 trestné kolo a svojej sestre odovzdávala na 12.mieste. Majka opäť predviedla veľmi dobrý bežecký výkon, ale rovnako ako sestra musela na 1 tr. kolo. Na záverečnom úseku však zabrala bežecky a Júlii odovzdávala na 9.mieste. Júlia rovnako ako obe Remienky musela na 1 tr.kolo a finišmanke Henriete Horvátovej odovzdávala na 14.mieste. Heňa ako jediná z našich mala čistú streľbu a napokon štafetu dotiahla na vytúžené 10.miesto.

 V sobotu 1.februára boli na programe rýchlostné preteky, kde si sestry vďaka dobrému behu sľubovali lepšie umiestnenie ako vo vytrvalostných pretekoch. Dobré vyhliadky im ale opäť prekazili tesné chyby na strelnici. Tento-krát ich menej spravila Zuzka (2,0) a to ju vynieslo na pekné 25.miesto. Majka minula až 4 terče (3,1) a napokon obsadila 46.miesto. Obe sa však kvalifikovali do nedeľných stíhacích pretekov. Tu štartovali so stratou akú mali po šprinte. Zuzka sa chcela konečne pokúsiť o posun do TOP 20, ale streľba (2,1,0,1) jej spravila škrt cez rozpočet a odsunula ju na konečné 36.miesto. Majka sa na trati mohla aj potrhať, ale všetko jej úsilie si opäť odpálila na strelnici kde minula až 7 terčov (2,1,2,2). Napokon sa len vďaka behu posunula oproti šprintu o päť miest na konečné 41.miesto. Foto: Zuzka Remeňová - autor ŠK ŽP)

Sestry Remeňové majú ešte len 19 rokov a tak súťažili s až o 2 roky staršími súperkami z ktorých sa viaceré už predstavili aj na Svetovom pohári žien. Vo svojom klube ŠK Železiarne Podbrezová však pod vedením trénera Patra Kazára neustále výkonnostne napredujú a už sa tešíme na ich ďalšie úspechy. Držíme Vám PALCE v ďalšej kariére a Ďakujeme za vzornú reprezentáciu Hornoravského regiónu.

I. kolo Viessmann pohára v biatlone

 V dňoch 25.-26.januára 2020 sa na tratiach NŠC v Osrblí uskutočnilo úvodné kolo Viessmann pohára. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. Náš klub svojim výkonom potešila Eliška Ferenčíková, ktorá na trati 2 km klasickou technikou vybojovala 4.miesto s iba 3-sekundovou stratou na bronzovú pozíciu. V kategórii st. žiakov 14-15 roč. skončil Sebastián Belicaj na 8.mieste a Jakub Ferenčík na 14.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu).

V nedeľných rýchlostných pretekoch s 5 sekundovým intervalovým štartom sa opäť darilo Eliške Ferenčíkovej (10-11 roč.), ktorá na 2 kilometrovej trati podala veľmi dobrý výkon a skončila na krásnom 3.mieste. V starších žiakoch sa našej dvojici nedarilo na strelnici, keď Sebastián Belicaj minul 6 terčov a Jakub Ferenčík až 9 terčov. Sebastián napokon obsadil 8.miesto a Jakub 16.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Eliška Ferenčíková - 3.miesto v rýchlostných pretekoch - (autor R.Ferenčík)

Z našich odchovancov sa v kategórii starších dorastencov predstavil Benjamín Belicaj (ŠKP B.Bystrica)), ktorý v sobotu aj v nedeľu obsadil zhodne 9.miesto. V kategórii starších dorasteniek Anežka Smarkoňová (ŠK Železiarne Podbrezová) obsadila v sobotu 11.miesto a v nedeľu si polepšila na 10.miesto.

Majstrovstvá SR a ČR v zimnom triatlone dopadli na výbornú !!

 Dňa 18.januára 2020 sme v spolupráci s Obcou Oravská Polhora usporiadali spoločné majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v zimnom triatlone. Na výborne pripravených tratiach sa do boja o majstrovské tituly zapojilo 56 jednotlivcov a 4 štafety. Pretekári v hlavných dospeláckych kategóriách museli absolvovať najprv 3,6 km v behu,  potom nasadli na bicykle a odkrútili si porciu 9,8 km. Na záver ich čakalo 9,6 km v behu na lyžiach. Najlepšie sa s takouto porciou kilometrov spomedzi všetkých pretekárov vysporiadal Mário Košút z TT Vavrečka, ktorý zvíťazil časom 1:03:30 hod., pred druhým Tomášom Jurkovičom z KPŠ NEREUS Žilina 1:04:22 hod. Celkové tretie miesto vybojoval Český reprezentant Pavel Jindra z Eleven Mercedes 1:06:18. Najrýchlejšou ženou bola Margaréta Bičanová z KPŠ NEREUS Žilina. Z víťazstva v Juniorských kategóriách sa tešili Nora Jenčušová z ŠK Iglovia Spišská N.Ves a Dominik Dupej z klubu Nightripers. Kategóriu Open ovládol Daniel Vorčák z Oravskej Polhory. Foto: najlepšia pätica v kategórii Muži 20-39 rokov - autor A.Beloritová

 Náš klub sa taktiež tešil z titulu Majstra Slovenska, keď v kategórii "Veteráni 2" Peter Sitárik zdolal v strhujúcom finiši Michala Ivanča z Košíc o jedinú sekundu. Ďalšie dve medaily so strieborným leskom pridali do klubovej zbierky Marek Voška (Veteráni 1) a Róbert Judiak v kategórii Juniorov. V kategórii neregistrovaných Juniorov do 19 rokov zvíťazil Benjamín Belicaj a jeho mladší brat Sebastián bol zase členom stiebornej štafety. Tituly majstrov Českej republiky získali: Ondřej Petiška (Muži 20-39 r.), Pavlína Vargová (Ženy 20-39 r.), Pavel Jindra (Muži 40-49 r.), Vlastimil Tobolák (Muži 50-59 r.), Jaroslav Balatka (Muži 60 +). Výsledky (stiahni tu) alebo podrobné výsledky nájdete aj na stránke www.vysledkovyservis.sk. Foto: Peter Sitárik - Majster Slovenska v kategórii Veteráni 2 (50-59 rokov) - autor: Alenka Beloritová

 Celá akcia sa mala pôvodne uskutočniť v Krušetnici ale nepriaznivé snehové podmienky nás donútili hľadať náhradné riešenie. Toto sme spolu s veľkou ochotou pomôcť našli u pána Ing. Michala Strnála - starostu Obce Oravská Polhora. Okamžite sa ponúkol, že spolu s pracovníkmi obecných služieb a miestnymi dobrovoľníkmi zabezpečí úpravu tratí a varenie gulášu. Ostatnú časť mal na starosti hlavný organizátor Peter Sitárik, ktorý sa opäť mohol spoľahnúť na výborný tím učiteliek ZŠ a MŠ Breza a ďalších dobrovoľníkov z našej Obce. Dôkazom dobre odvedenej práce, boli pochvalné vyjadrenia či už rozhodcov, pretekárov, alebo prihliadajúcich divákov. Spoza mikrofónu nás celou akciou sprevádzal Ján Madleňák z Oravskej Jasenice, ktorí popri komentovaní priebežných výsledkov stihol tlmočiť aj bezprostredné pocity najlepších pretekárov v cieli. Za toto úsilie všetkým, ktorí pomohli pri organizácii pretekov v mene Klubu biatlonu Breza veľmi pekne ĎAKUJEME. Foto: organizační tím v zložení (z ľava) - Marek Voška, Ing. Michal Strnál a Peter Sitárik - autor A.Bielak

Finančne celú akciu podporili: Slovenská triatlonová únia, KB Breza, Obec Oravská Polhora, Dopstav - Stanislav Papajík, Slavomír Praj, Marek Voška, Miro Kasan.

Fotogalérie z pretekov nájdete na nasledujúcich odkazoch.

foto od autora Alenky Beloritovej - fotoalbum pozri tu

foto od autora Tomáša Ferenčíka - fotoalbum pozri tu

videoreportáž od autora TV Oravia - video pozri tu

video od autora Šimona Barutíka - video pozri tu

Majstrovstvá SR a ČR v zimnom triatlone - štartová listina

 Dnes 16.1.2020 sa uzatvorila možnosť prihlásenia na spoločný šampionát Slovákov a Čechov  zimnom triatlone. Do súťaže sa prihlásilo 60 jednotlivcov a 4 štafety. Aj napriek teplému počasiu a neustálemu topeniu snehu sa organizátori posnažia aby bola bežecká trať pripravená na dobrej úrovni. Štartová listina (stiahni tu). POZNÁMKA: PRIHLÁSENIE V DEŇ PRETEKOV NEBUDE UMOŽNENÉ !!!

UPOZORNENIE: Od osôb mladších ako 18 rokov bude pri prezentácii vyžadovaný informovaný súhlas podpísaný zákonným zástupcom (rodičom) s účasťou na pretekoch a súhlas s použitím osobných údajov - informovaný súhlas (stiahni tu).

Počet kôl pre jednotlivé kategórie:

2 - 4 - 2 (beh-bike-bežky): Štafety, registrovaní v STÚ: Muži, Ženy, V1, V2, V3, Vy1, Vy2,

1 - 2 - 1 (beh-bike-bežky): Juniori, Juniorky, neregistrovaní STÚ - Muži 20-40 r., Muži nad 40 r., Juniori do 19r.

Dĺžky tratí: 1 kolo BEH - 1,8 km, 1 kolo BIKE - 2,4 km, 1 kolo BEŽKY - 4,8 km

Úvodný súťažný víkend v roku 2020 bol úspešný pre našich triatlonistov

 V dňoch 11.-12.januára 2020 sa naši športovci zúčastnili prvých pretekov v nadchádzajúcej zimnej sezóne. Súťažili v behu na lyžiach a v zimnom triatlone. Sebastián Belicaj sa na Skalke pri Kremnici zúčastnil Majstrovstiev Slovenska v behu na lyžiach. V sobotu mali na programe šprinty klasickou technikou, kde sa jeho cesta skončila už v kvalifikácii. V nedeľu sa na štart individuálnych pretekov v žiackych kategóriách postavilo až 150 pretekárov. Sebastián v kategórii starších žiakov na trati 3 km klasicky obsadil 9.miesto. Jeho brat Benjamín v kategórii st.dorastencov na trati 9 km voľne obsadil 11.miesto. Výsledky sobota a nedeľa (stiahni tu).

Foto: najlepšia pätica v celkovom poradí v SP v zimnom triatlone - sobota 11.1.2020 z prava - Marek Voška (KB Breza), Slavo Praj, Michal Tuka, Mário Košút všetci TT Vavrečka - autor Jozef Jurášek

 Naši triatlonisti absolvovali v Banskej Bystrici prvé dve kolá Slovenského pohára v zimnom triatlone. V sobotných pretekoch sa z víťazstva vo svojich kategóriách tešili: Róbert Judiak (Juniori) a Peter Sitárik (Veteráni 2). Marek Voška v kategórii Veteráni 1 obsadil 2.miesto a vklínil sa tak medzi dvoch Vavrečanov - 1.Slavo Praj a 3. Martin Buc. Celkovým víťazom sa stal Mário Košút z TT Vavrečka a 3.miesto obsadil Michal Tuka z TT Vavrečka. Madzi ženami celkovo vyhrala Kristína Néč-Lapinová. V nedeľu si ďalšie víťazstvo vybojoval Peter Sitárik (Veteráni 2) a Marek Voška znova nestačil iba na Slava Praja a obsadil 2.miesto. Celkovým víťazom sa stal Tomáš Jurkovič pred dvojicou z TT Vavrečka 2- Máriom Košútom a 3. Slavom Prajom. V kategórii žian sa z celkového víťazstva tešila Margaréta Bičanová. Foto: trojica najlepších v kategórii Veteráni 2 - uprostred víťaz Peter Sitárik - autor Jozef Jurášek.

 V dňoch 9.-12.januára sa v Osrblí konali aj medzinárodné preteky v biatlone - IBU CUP. Naša odchovankyňa Mária Remeňová, ktorá je vekom ešte len juniorka si tak mala možnosť porovnať svoju výkonnosť medzi dospelými pretekárkami. Vo vytrvalostných pretekoch na 12,5 km minula na strelnici 4 z 20 terčov a obsadila tak konečné 50.miesto spomedzi 84 súťaziacich. V rýchlostných pretekoch na 7,5 km spravila na strelnici opäť až 4 chyby a obsadila konečné 74.miesto. Mária spolu so sestrou Zuzanou sa najbližšie predstavia na Majstrovstvách sveta jnuiorov vo Švajčiarskom stredisku Lenzerheide. Všetci v našom klube im držíme palce a dúfame, že sa im podarí vybojovať nejaké pekné umiestnenie. Foto: Mária Remeňová vo vytrvalostných pretekoch - autor ŠK Železiarne Podbrezová.

Majstrovstvá SR a ČR v zimnom triatlone - POZOR ZMENA !!!

  Vzhľadom na nepriaznivé snehové podmienky sme boli nútení zmeniť miesto konania Majstrovstiev SR a ČR v zimnom triatlone. Preteky sa presúvajú iba v rámci okresu - do Obce ORAVSKÁ POLHORA - časť Píla. GPS súradnice miesta konania pretekov: 49°33'12.83" 19°24'54.71"  Časový rozpis a ostatné ustanovenia podľa propozícií ostávajú nezmenené. Ubytovanie je možné v Penzióne Hrubjak alebo Penzióne Slaná Voda, Ubytovanie Horský Orol, Hostinec Babia Hora, Apartmán Nina, Apartmán Monika, Apartmány Rožec. Upravené propozície (stiahni tu).

v

Prechod Rabčianskym chotárom

 Dňa 31.decembra usporiadal Juraj Maxa v spolupráci s obcou Rabča a miestnymi dobrovoľníkmi ďalší ročník Silverstrovského prechodu Rabčianskym chotárom (Soľným potokom z Rabče na Slanú Vodu). Prechod absolvovalo viac ako 220 účastníkov, ktorí sa rozhodli stráviť krásne doobedie príjemnou prechádzkov v prírode. V polovici túry pri chate na Slanej vode čakalo na všetkých drobné občerstvenie a po návrate do Rabče si mohli pochutiť na výbornej klobáse a varenom vínku. Foto účastníkov prechodu - autor Miro Kovalíček

 

 

Prechod Brezianskym chotárom

 Dňa 30. decembra 2019 sa konal každoročný prechod Brezianskym chotárom. Trasa viedla už tradične od obecného úradu cez Jarovisko - Brabírku - Babušák - Poľany - a cestou popri potoku Kýčera až k obecnému úradu. Tento rok trasu absolvovalo viac ako 110 nadšencov, ktorí na obvyklej viac ako 13 km trase obdivovalo krásu našej prírody. Približne v polovici pochodu si všetci dopriali krátku prestávku na nabratie energie pri dobre opečenej klobáske alebo slaninke a postarali sa o doplnenie tekutín :). Po príchode bola v sále kultúrneho domu pre účastníkov prichystaná výborná kapustnica a vínko. Za organizáciu patrí poďakovanie Dávidovi Sitárikovi, za varenie zase Žofii Špigútovej. Sponzorsky celú akciu zastrešila Obec Breza, Dávid Sitárik. Foto účastníci - autor D.Sitárik

I.kolo Viessmann pohára - ZRUŠENÉ

Prvé kolo, ktoré bolo naplánované na 28.-29.12 2019 sa z dôvodu nedostatku snehu zrušilo a bolo presunuté na 1.-2. februára 2020 do Osrblia. Nový ročník Viessmann pohára v biatlone sa tak začne až 18.januára v Osrblí.

Majstrovstvá SR a ČR v zimnom triatlone

 Dňa 18.januára 2020 náš klub v spolupráci s Lyžiarskym oddielom OŠK Breza usporiada spoločné Majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v zimnom triatlone. Preteky sa už tradične budú konať v Krušetnici v okolí Penziónu Pohoda. Časový rozpis: 09:45 - 11:00 hod - Prezentácia, 10:30 - otvorenie depa, 11:30 hod. - Štart všetkých kategórií. Prihlášky cez portál www.triathlon.sk (registrovaní v STÚ) a neregistrovaní a štafety emailom na ztbreza@gmail.com . Ubytovanie je možné v Penzióne Pohoda Krušetnica. Viac informácií ohľadom pretekov u p. Petra Sitárika. Propozície (stiahni tu).

 

 

TRIGALA STÚ 2019 - úspešné zakončenie sezóny Oravských športovcov

 Dňa 30.novembra 2019 sa v Leviciach konalo každoročné vyhodnotenie najlepších pretekárov Slovenskej triatlonovej únie. Reprezentanti nášho klubu opäť bodovali v zimnom triatlone. V celkovom poradí jednotlivcov obsadil náš Peter Sitárik 3.miesto za dvojicou z TT Vavrečka 1. Mário Košút a 2. Slavomír Praj. Spomedzi juniorov bol najlepší náš Róbert Judiak a tretí skončil Juraj Košút z TT Vavrečka. V kategórii "Veteráni 1" zvíťazil Slavomír Praj pred našim Marekom Voškom. V kategórii "Veteráni 2" sa z víťazstva tešil náš Peter Sitárik. Kategóriu družstiev opanovali Hornooravské kluby, ktoré obsadili prvé dve miesta - 1. TT Vavrečka, 2. KB Breza. Okrem úspechov v zimnej sezóne sa z celkového víťazstva v letnom kros duatlone tešil Mário Košút z Vavrečky. Ďalšie cenné kovy v kros duatlone na Oravu doniesli aj pretekári z Dolného Kubína Igor Otepka a Ján Mičík. V akvatlone v celkovom poradí žien dominovala Martina Mesárošová z Dolného Kubína, ktorá vyhrala aj svoju kategóriu dorasteniek. Výsledky za rok 2019 pozri na oficiálnom webe STÚ.

Foto: Úspešný večer pre Oravských pretekárov v zimnom triatlone - Peter Sitárik, Marek Voška a Slavomír Praj

Vyhodnotenie Oravskej bežeckej ligy

 Dňa 20. októbra 2019 Náš klub v spolupráci s učiteľkami miestnej ZŠ a MŠ Breza zorganizoval vyhodnotenie 1.ročníka Oravskej bežeckej ligy. Za týmto novým projektom stoja organizátori Hornooravských behov a aktívny bežci KB Breza a TT Vavrečka. Od 28. apríla do 13. októbra 2019 sa uskutočnilo 9 pretekov v týchto obciach: Lokca, Rabča, Námestovo, Oravská Jasenica, Klin, Hruštín, Zubrohlava, Zákamenné a 4 chotáre (Sihelné, Oravská Polhora, Oravské Veselé, Rabča). Vďaka veľkej snahe organizátorov jednotlivých behov sa podarilo dohromady prilákať až 570 bežcov. Foto: účastníci Záverečného behu a vyhodnotenia OBL-ky - autor Milan Čierny

Záverečnému vyhodnoteniu predchádzal nesúťažný rozlúčkový beh. Nenáročnú trať a vyhodnotenie výsledkov pripravil Peter Sitárik. Väčšina bežcov si trať odbehla v tréningovom tempe. Aj napriek tomu, že výsledky neboli tento krát až také dôležité pridávame ich kvôli motivácii do ďalších behov:

  • Žiaci do 10 rokov: 1., Jakub Hnojčík, 2., Janko Buc, 3., Imrich Škombár
  • Žiačky do 10 rokov: 1., Alicka Revajová, 2., Simonka Paľová, 3., Nelka Janíková
  • Žiaci 11-14 rokov: 1., Sebastián Belicaj, 2., Tomáš Hurák, 3., Adam Revaj
  • Žiačky 11-14 rokov: 1., Kamila Pienčáková, 2., Zuzana Gereková, 3., Nelka Špitálová
  • Dorastenci 15-18 r.: 1., Benjamín Belicaj, 2., Róbert Judiak, 3., Martin Buc
  • Dorastenky 15-18 r.: 1., Alžbeta Bucová, 2., Žaneta Mazuráková
  • Muži I. 19-39 r.: 1., Peter Vonšák, 2., Michal Smolár, 3., Dávid Matis
  • Ženy I. 19-39 r.: 1., Jarmila Kakusová, 2., Lenka Stopjaková, 3., Miroslava Babinská
  • Muži II. 40 r. a viac: 1., Roman Petrikovič, 2., Martin Buc, 3., Slavomír Praj
  • Ženy II. 40 r. a viac: 1., Anna Chorvátová, 2., Ľubomíra Maxová, 3., Marcela Tropeková

 Po vyhodnotení nesúťažného behu, kde mládež dostávala sladkú odmenu a dospelým sa ušlo trochu bubliniek vo fľaši, nasledovalo vyhodnotenie 1.ročníka Oravskej bežeckej ligy. Diplomy a vecné ceny odovzdávali: starosta Or.Polhory Ing. Michal Strnál, starosta Rabče Ing. Július Piták a primátor Námestova Milan Hubík. Na začiatku boli odmenený propagátori a podporovatelia OBL-ky: Martin Náčin, Róbert Brišák, Tomáš Ferenčík, Ľubica Kubasová, Blažena Náčinová, Alenka Beloritová, Marek Voška a Peter Sitárik. Keďže šport nie je len o výkonoch, ale aj o dobrých priateľstvách a následnej ochote pomôcť iným, bola udelená cena Fair-play trojici pretekárov – Vladimír Pánik, Dávid Matis a Vladimír Madleňák, ktorí neváhali počas pretekov v Or. Jasenici a Kline zastať a pomôcť svojim súperom. Víťazom hlavnej mužskej kategóri (22-39 rokov) sa stal Martin Rusina z Námestova a hlavnú ženskú kategóriu ovládla Mirka Babinská z BK Dolný Kubín. Do celkových výsledkov sa zapísali aj naši bežci, keď v kategórii 16-18 ročných dorastencov zvíťazil Róbert Judiak pred ďalším našim pretekárom Samuelom Florekom. V kategórii 40-49 ročných mužov vybojoval Marek Voška 2.miesto a rovnaké umiestnenie získal v kategórii 50-59 ročných mužov Juraj Maxa. Konečné výsledky OBL-ky (stiahni tu). Bohatú fotogalériu od autora Milana Čierneho nájdete na nasledujúcom odkaze. O dobrú náladu sa všetkým zúčastneným počas celého podujatia starala aj živá Ľudová hudba Spoza humna v zložení: husle - Natália Bjeľaková, basa - Ivan Stolárik, akordeón - Radko Papán..

Ešte sa chceme poďakovať všetkým organizátorom jednotlivých pretekov, že majú vášeň pre beh, bez ktorej sa v dnešnej dobe takéto podujatia nedajú organizovať. Zároveň im ďakujeme, že vždy dokážu nájsť vo svojom okolí dostatok dobrovoľníkov, ktorí im bez nároku na odmenu ochotne pomôžu.

Veľké Ďakujem patrí aj všetkým bežcom, ktorí svojou účasťou dávajú zmysel takémuto podujatiu a organizátorom spätnú väzbu, že sa oplatí investovať svoj voľný čas a mnohokrát aj vlastné peniaze do usporiadania bežeckých pretekov. Veríme, že svojim konaním dávajú príklad mladším športovcom a Tí niekedy v budúcnosti budú pokračovať v tom čo sa teraz začalo. Dúfame, že budúci rok sa rozšíri nielen počet pretekov, ale aj počet zúčastnených bežcov.

Konečné rebríčky SZB po sezóne LETO 2019

15.októbra 2019 - Slovenský biatlonový zväz zverejnil konečné rebríčky po letnej sezóne 2019. Túto sezónu Nás reprezentoval iba Sebastián Belicaj, ktorý pre dlhotrvajúce zdravotné problémy a následný tréningový výpadok skončil v kategórii 14-15 ročných žiakov na 12.mieste. Z našich odchovancov sa najviac darilo sestrám Remeňovým (aktuálne vo farbách ŽP Šport Podbrezová), keď v kategórii 20-22 roč. junioriek Mária získala dva tituly Majsterky SR a v konečnom rebríčku si vybojovala 1.miesto. Zuzanu po výbornom vstupe do sezóny v jej závere postihli zdravotné problémy a to ju so stratou 5 bodov odsunulo na 2.miesto. V kategórii 17-19 roč. dorastencov sa Benjamín Belicaj po prestupe do ŠKP B.Bystrica síce pomalšie rozbiehal, ale na záver sezóny svoje výkony stupňoval a dokázal si vybojovať aj titul Majstra SR vo vytrvalostných pretekoch. V konečnom rebríčku vďaka neúčasti na jednom kvalifikačnom kole VP tak obsadil 8.miesto. Anežka Smarkoňová v kat. 17-19 roč. dorasteniek obsadila 12.miesto a jej sestra Eliška v rovnakej kategórii skončila na 19.mieste. Konečné rebríčky (stiahni tu)

Beh cez 4 chotáre

 Dňa 13. októbra 2019 sa uskutočnilo záverečné kolo Oravskej bežeckej ligy Behom cez 4 chotáre. Štart pretekov bol v Sihelnom a pokračoval cez Rabčiansky chotár až do Oravského Veselého a späť do Sihelného. Odtiaľ pokračovali do Oravskej Polhory a späť s cieľom v Sihelnom na futbalovom ihrisku. Na štart sa dohromady postavilo 127 súťažiacich. Dlhú trať (cca 14 km) najrýchlejšie zvládol Martin Rusina z Námestova za 1:06:33 hod., pred Michalom Tukom z Nižnej 1:07:11 hod. a našim juniorom Robkom Judiakom 1:08:59 hod. Najrýchlejšou ženou bola líderka OBL-ky Mirka Babinská za 1:21:06 hod. pred Jarkou Kakusovou zo Zákamenného a Lenkou Stopjakovou z Oravského Veselého. Medzi juniormi podali najlepšie výkony náš Róbert Judiak a Alžbeta Bucová z TT Vavrečka. Krátku trať (cca 4,6 km) spomedzi mužov najrýchlejšie zabehol Filip Revaj z Rabče a medzi ženami bola najrýchlejšia naša Michaela Maxová. Ďalšie pódiové umiestnenia pre nášk klub získali: 3.miesto Marek Voška (Muži II.), 2.miesto Juraj Maxa (Muži III.), 2.miesto Juraj Maxa ml. - krátka trať Muži I. Výsledky (stiahni tu)

Beh do vrchu Štibel

 Dňa 21. septembra 2019 sa v obci Zákamenné uskutočnil cezpoľný beh do vrchu Štibel. Trať merala cca 5400 metrov s celkovým prevýšením 462 metrov. Štart pretekov bol na futbalovom ihrisku 705 m.n.m a cieľ na vrchu Štibel 1167 m.n.m. Najlepšie sa s náročnou traťou vysporiadal Martin Rusina z Námestova za 26:31 min. Druhý Michal Strežo z BK D.Kubín mal čas 29:39 min a tretí Slavo Praj z TT Vavrečka 29:46 min. Kategóriu žien ovládla Mirka Babinská z BK D.Kubín časom 36:06 min. pred Dorotou Gajdošovou z D.Kubína 38:51 min. a Lenkou Stopjakovou z klubu Adidas runners Or. Veselé 41:35 min. Najrýchlejším juniorom sa stal náš odchovanec Benjamín Belicaj s časom 32:50 min. a naj juniorkou bola Betka Bucová z TT Vavrečka s časom 41:26 min. Z našich pretekárov získali pódiové umiestnenia ešte Marek Voška (Muži 2) 2.miesto, Juraj Maxa (Muži 3) 2.miesto. Foto: trojica najlepších v kat. Muži 2 z ľava: Marek Voška, Slavo Praj, Martin Buc (autor J.Láclavík)

Žiaci bežali skrátenú 2,6 km trať s prevýšením 250 metrov. Najrýchlejším v cieli bol Jaroslav Juriga z Brezy pred Tomášom Letkom z P.Bystrice a našim Sebastiánom Belicajom. Najmladším účastníkom bol ešte len 4-ročný Simon Šimko z Párnice, ktorý za doprovodu rodičov zvládol sám odbehnúť celú žiacku trať. Po skončení bežeckej časti sa ešte 12 pretekárov vydalo rovnakú trať zdolať aj na bicykli. Veľmi dobre si počínal náš Peter Sitárik, ktorý počas celej trate bojoval o víťazstvo, ale v závere mu ubudli sily a napokon obsadil konečné 2.miesto. Výsledky bežeckej časti (stiahni tu).

II. časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone

 V dňoch 14.-15. septembra 2019 sa vo Vyhniach uskutočnia záverečné preteky letnej sezóny. II. časť Majstrovstiev SR má na programe sobotné rýchlostné preteky a nedeľné vytrvalostné preteky. Sobotný program začali kategórie dorastu a dospelých, kde náš klub už nemá svojich vlastných pretekárov. Dobré meno nám však stále robia naši odchovanci. Dve madaily získali v kategórii junioriek sestry Remeňové, keď obe spravili na strelnici po dve chyby a nakoniec obsadili - Majka 2.miesto a Zuzka 3.miesto. V kategórii 17-19 roč. dorastencov obsadil Benjamín Belicaj so streľbou (2,1) 9.miesto a v rovnakej kategórii dorasteniek skončila Anežka Smarkoňová na 14.mieste a jej sestra Eliška na 19.mieste. V poobedňajších pretekoch žiakov sa predstavil iba Sebastián Belicaj (14-15 roč.žiaci), ktorý na strelnici minul až 5 terčov (1,4) a napokon skončil na 14.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Benjamín Belicaj - Majster Slovenska vo vytrvalostných pretekoch (autor R. Belicaj)

 

 V nedeľných vytrvalostných pretekoch sa nášmu Sebastiánovi Belicajovi opäť trochu nedarilo na strelnici, keď minul tri terče a napokon skončil na 12.mieste. Viac radosti však zažil v kategórii 17-19 roč. dorastencov jeho brat Benjamín Belicaj (ŠKP B.Bystrica), ktorý aj napriek 5 netrafeným terčom (3,1,1,0), ale vďaka výbornému behu dokázal vybojovať svoj prvý titul Majstra Slovenska. Rovnako skvele si počínala v kategórii 20-22 roč. junioriek Majka Remeňová (ŠK Železiarne Podbrezová), ktorá spravila na strelnici iba 4 chyby a s prehľadom získala už svoj druhý tohtoročný titul Majsterky Slovenska. V rovnakej kategórii obsadila jej sestra Zuzka Remeňová pekné 3.miesto. V kategórii 17-19 roč. dorasteniek obsadila Anežka Smarkoňová 7.miesto a jej sestra Eliška skončila na 15. mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: najlepšie jnuiorky z vytrvalostných pretekov - Mária Remeňová 1.miesto a Zuzana Remeňová 3.miesto (autor: ŽP Šport Podbrezová)

III. kolo Viessmann pohára a I.časť M-SR v Predajnej

 V dňoch 7.-8.septembra 2019 pokračovala v Predajnej letná biatlonová sezóna ďalším kolom Viessmann pohára. V sobotu sa súťažilo v rýchlostných pretekoch. Náš Sebastián Belicaj v kategórii 14-15 ročných žiakov po troch chybách na strelnici obsadil 12.miesto. Z našich odchovancov sa v kategórii 17-19 ročných dorastencov Benjamín Belicaj (ŠKP B.Bystrica) umiestnil na 12. mieste a kategóriu 20-22 roč. junioriek s prehľadom vyhrala Mária Remeňová (ŠK Žel. Podbrezová). Výsledky sobota (stiahni tu).

V nedeľu 8.septembra bola na programe I.časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. Súťažilo sa v pretekoch s hromadným štartom. Náš Sebastián Belicaj minul na strelnici tri terče a napokon obsadil konečné 14.miesto. Jeho brat Benjamín minul až 11 terčov, ale vďaka výbornému behu to dotiahol na konečné 8.miesto. Juniorský titul Majsterky Slovenska si po výbornom výkone vybojovala Mária Remeňová. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Mária Remeňová - Majsterka Slovenska v pretekoch s hromadným štartom (autor ŽP Podbrezová)

Letné sústredenie v Novom Meste na Morave

 V dňoch 25.-30 augusta 2019 sa Sebastián Belicaj zúčastnil letného sústredenia v Novom Meste na Morave. Spoločne so športovcami ŠKP Martin absolvovali náročný tréningový proces pod odborným dohľadom R. Cienika. Veríme, že nabehané a najzdené kilometre prinesú aj želané výsledky v tejto letnej a nadchádzajúcej zimnej sezóne. Foto: Sebastián Belicaj spolu s tímom ŠKP Martin (autor R.Belicaj).

 

 

Bežecké preteky Orava a Liptov - LETO 2019

Naši športovci sa aj počas letnej sezóny zúčastňovali rôznych bežeckých súťaží v regióne Oravy a Liptova. Skvelými výsledkami sa prezentuje čoskoro 16-ročný Róbert Judiak. Svojimi výkonmi bezproblémov konkuruje aj dospelým.

 Dňa 8. septembra 2019 sa v Zubrohlave zúčastnili naši pretekári Behu Zubrohlavským chotárom - Memoriál Peťa Stoklasu. Na 11 km trati štartovalo dohromady 110 pretekárov a najlepším výkonom sa prezentoval Martin Rusina z Námestova v čase 41:26 min., druhý bol Mário Košút z TT Vavrečka 43:58 min., tretí skončil Michal Tuka z Roháče s.r.o. 44:39 min. Najrýchlejšou ženou bola Mirka Babinská z BK D.Kubín časom 52:59 min., pred Jarkou Kakusovou zo Zákamenného 56:09 min. Najlepším juniorom bol náš Róbert Judiak s časom 45:28 min., pred Matejom Chorvátom 50:27 min. V kategórii mužov nad 40 rokov zvíťazil Slavo Praj z TT Vavrečka 47:01 min. pred našim Marekom Voškom 47:14 min. a tretí bol Martin Buc z TT Vavrečka 48:04 min. Kratšiu 5 km trať absolvovalo až 150 pretekárov a najrýchlejšie ju prebehol Ľubomír Záhumenský z Námestova 20:13 min., druhý bol Štefan Piták z Námestova 21:03 min., a tretí skončil David Matis z Námestova 22:22 min. Robko spomedzi 110 štartujúcich na trati 11 km obsadil celkové 4.miesto a svoju kategóriu Juniorov s prehľadom vyhral. V rovnakej kategórii obsadil náš Samuel Florek 3.miesto. V kategórii Muži 40 a viac rokov sa okrem Mareka Vošku (2.miesto) predstavil aj Juraj Maxa, ktorý napokon skončil na 6.mieste. Výsledky Zubrohlava (stiahni tu) Foto: Výklad trate chvíľu pred štartom (autor: F.Smržík)

 Dňa 31.augusta 2019 sa v obci Hruštín konali preteky Beh na Zábavu (na Točňu a späť). Na štart hlavnej trati dlhej 12 km s prevýšením 200 m sa postavilo 41 pretekárov. Trať najrýchlejšie zvládol zabehnúť Martin Rusina z Námestova, pred Michalom Strežom z Dolného Kubína. Medzi ženami bola najrýchlejšia Miroslava Babinská z Dolného Kubína pred Jarmilou Kakusovou zo Zákamenného. Najlepším z našich pretekárov bol Marek Voška, ktorý obsadil celkové 3.miesto, ale svoju kategóriu Muži 2 vyhral. V kategórii Muži 3 obsadil Juraj Maxa tretie miesto. Krátku 5 km trať najrýchlejšie zvládol náš Róbert Judiak a 3.miesto vybojoval Samuel Florek. Výsledky Hruštín (stiahni tu). Foto: účastníci pretekov Beh na Zábavu v Hruštíne (autor Ľubo Záhora)

V sobotu 24.augusta absolvovali naši pretekári až dva preteky v jeden deň. Do obeda si "vybehli" veľmi náročné preteky Vertikal Ploská, kde museli na 5,2 km trati zvládnuť až 825 metrové prevýšenie. Výborným výkonom sa opäť prezentoval Robko Judiak, ktorý skončil celkovo na 6.mieste a svoju kategóriu juniorov s prehľadom vyhral. Marek Voška v kat. 40-49 ročných mužov podal veľmi dobrý výkon a skončil na peknom 4.mieste. Výsledky (stiahni tu). Vo večerných hodinách sa zúčastnili aj nočného behu - ALUKO Night Run v Oravskej Lesnej. Na štart 6 km trate sa postavilo viac ako 800 pretekárov a Robko opäť patril k najlepším bežcom v celkovom poradí, keď obsadil 4.miesto a svoju kategóriu juniorov do 20 rokov s prehľadom vyhral. Marek Voška v kategórii muži nad 40 rokov obsadil pekné 2.miesto. Samuel Florek v kategórii žiakov do 15 rokov obsadil 2.miesto. Celkové výsledky (stiahni tu) - výsledky podľa kategórií (stiahni tu).

Dňa 17.8.2019 absolvoval duatlonové preteky o cenu Žiarskej chaty. Na trati (bike 10,7 km prevýšenie 580 m a beh 3,5 km s prevýšením 765 m) skončil spomedzi všetkých pretekárov na výbornom 4.mieste. Svoju kategóriu juniorov vyhral s viac ako 9 minútovým náskokom - v rovnakej kategórii obsadil ďalší náš pretekár Samuel Florek 5.miesto. V rovnakých pretekoch sa predstavil aj Marek Voška, ktorý v kat. muži do 50 rokov obsadil 6.miesto. Výsledky (stiahni tu).

Cross Duatlon Malinô Brdo

 Dňa 3.augusta 2019 sa na Malinom Brde pri Ružomberku konali preteky v kros duatlone. Cyklistická trať mala dĺžku 4,5 km a prevýšenie 375 m. Bežecká trať bola dlhá 4,6 km s prevýšením 102 metrov. Na štart sa postavilo až 122 pretekárov a náš klub reprezentovala trojica pretekárov. Najlepším výkonom z našich sa prezentoval ešte len 15 ročný Robko Judiak, ktorý bol po biku na krásnom druhom mieste, ale po behu klesol o dve priečky a napokon obsadil spomedzi všetkých pretekárov síce nepopulárne ale zároveň výborné 4.miesto. Vo svojej kategórii juniorov bol jasne najlepší. V kategórii veteránov V1 si veľmi dobre počínal aj Marek Voška ktorý skončil celkovo na 7.mieste, ale vo svojej kategórii obsadil krásne 3.miesto. Samko Florek sa po biku pohyboval v prvej polovici, ale pri behu si vyvrtol členok a s veľkým sebazaprením napokon preteky dokončil na 89.mieste. Výsledky nájdete na stránke vysledkovyservis.sk Foto: trojica našich pretekárov z ľava: Marek Voška, Samko Florek a Robko Judiak - autor KB Breza

Hrabovský cross triatlon

Dňa 28.júla 2019 sa konal 2.ročník Hrabovského cross triatlonu. Na štart sa v hlavných kategóriách postavilo 67 súťažiacich a náš klub reprezentovala štvorica pretekárov. V kategórii muži 50-59 rokov podal najlepší výkon náš Juraj Maxa, ktorý mal síce slabšiu plaveckú časť, ale všetko dobehol na biku a behu a napokon sa tešil z víťazstva. V kategórii muži 40-49 rokov obsadil Marek Voška pekné 5.miesto, keď ho o lepší výsledok pripravil slabší výkon na plaveckej časti. V kategórii žien do 34 rokov obsadila Michaela Maxová 4.miesto. Robko Judiak si chcel vyskúšať triatlonové preteky, ale nedokončil plaveckú časť a bol diskvalifikovaný. Výsledky (stiahni tu)

Žaškovský minimaratón

 Dňa 7.júla 2019 sa v Žaškove konal už 48. ročník Žaškovského minimaratónu. Na štart sa dohromady postavilo 242 pretekárov vo všetkých kategóriách. Náš klub reprezentovala trojica pretekárov. Na trati 7,5 km podal najlepší výkon spomedzi všetkých súťažiacich náš Róbert Judiak v čase 28:01 min a Samuel Florek skončil celkovo tretí s časom 31:15 min.Vo svojej kategórii dorastencov obsadili prvé a druhé miesto. Na hlavnej trati s dĺžkou 10,5 km si Marek Voška v silnej konkurencii vybojoval celkové 15 miesto, ale vo svojej kategórii 40-49 roč. mužov skončil štvrtý.(spomedzi Slovákov bol však druhý). Výsledky (stiahni tu). Foto: najlepšia trojica v kategórii 16-17 ročných dorastencov - 1.miesto Róbert Judiak, 2.miesto Samuel Florek

 

 

 

 

II. kolo Viessmann pohára v letnom biatlone

 V dňoch 29.-30.júna 2019 sa v Revúcej konalo II.kolo VP v letnom biatlone pre všetky kategórie. Náš klub nemal tentokrát medzi pretekármi žiadne zastúpenie. Ale dobré meno Oravskému regiónu stále robia sestry Remeňové vo farbách ŠK Železiarne Podbrezová. V sobotných rýchlostných pretekoch predviedli na 3 km trati spomedzi všetkých junioriek a žien najlepšie výkony. O víťazstve v ich kategórii junioriek tak rozhodovala streľba v ktorej Zuzana minula iba 3 terče (1,2) a tak zdoalala Máriu so streľbou (3,2) o 25 sekúnd. Výsledky sobota (stiahni tu).

V nedeľných vytrvalostných pretekoch na 6 kilometrovej trati sa prejavila ich bežecká dominancia, keď obe ešte len 18 ročné juniorky dokázali poraziť aj pretekárky z kategórie žien. Z víťazstva sa tešila opäť Zuzana, ktorá na strelnici minula o jeden terč menej ako Mária a tak ju napokon zdolala veľmi tesne o 1,8 sekundy. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: sestry Zuzana a Mária Remeňové - autor ŠK Železiarne Podbrezová)

Klinský krosový beh

 Dňa 30.júna 2019 sa v obci Klin konali bežecké preteky započítavané do Oravskej bežeckej ligy. Na štart Klinského krosového behu sa postavilo dohromady 120 pretekárov (59 na hlavnej 11 km trati a 61 na 5 km trati. Počasie bolo opäť vhodné skôr na kúpanie ako na behanie, ale s náročnými podimienkami a prevýšením cca 300 m sa dokázali bežci vysporiadať so cťou. Najlepší výkon podal Patrik Rehák z Trstenej, ktorý trať zvládol za 45:03 min. Druhý bol Michal Tuka z Nižnej s časom 49:55 min. Tretie miesto vybojoval Slavomír Praj z Vavrečky časom 51:35 min. Náš Marek Voška skončil celkovo štvrtý, ale vo svojej kategórii Muži II obsadil 2.miesto. Spomedzi žien bola najrýchlejšia Jarmila Kakusová zo Zákamenného časom 1:06:04 hod. pred Lenkou Stopjakovou z Or. Veselého a Annou Chorvátovou z Tvrdošína. Najrýchlejšou Juniorkou bola Alžbeta Bucová z Vavrečky a naj Juniorom bol Peter Vonšák. Na kratšej 5 km trati zvíťazil Peter Porubský pred Antonom Hudákom a Martinom Bucom ml. Výsledky si môžete pozrieť na oficiálnej stránke Oravskej bežeckej ligy . Foto: najlepšia trojica v kategórii Muži II. - zľava Marek Voška, Slavo Praj, Martin Buc - autor TT Vavrečka.

Jasenický strmák

 Dňa 16.júna 2019 sa v Oravskej Jasenici konal úvodný ročník cezpoľného behu "Jasenický strmák". Na štart hlavnej trate sa postavilo až 75 pretekárov. Krásne slnečné počasie síce prialo divákom a deťom, ale pre bežcov bolo skôr nepriateľom. Najlepšie sa s náročnými podmienkami dokázal vyrovnať Patrik Rehák z Trstenej, ktorý zvládol 11 km trať s prevýšením cca 250 m v čase 46:08 min., druhý skončil Mário Košút z Vavrečky 48:58 a tretie miesto vybojoval Michal Tuka z Nižnej v čase 50:01 min. Najrýchlejšou ženou bola Jarmila Kakusová zo Zákamenného, ktorá zvládla trať v čase 1:05:25 hod. V kategórii dorasteniek zvíťazila Betka Bucová z Vavrečky. Foto: Peter Sitárik - víťaz kategórii Muži III.

Náš klub reprezentovala štvorica pretekárov. Najlepším výsledkom sa prezentoval Robko Judiak, ktorý skončil s časom 51:41 min. celkovo na výbornom 4.mieste a vo svojej kategórii dorastencov bol druhý - v rovnakej kat. bol Samko Florek desiaty. Peter Sitárik skončil celkovo na 13.mieste, ale vo svojej kategórii "Muži III." bol najrýchlejší - v rovnakej kat. skončil Juraj Maxa na 4.mieste. Najstarším mužským účastníkom bol Stanislav Lofaj 72 rokov a najstaršou ženou Marta Harmatová zo Zuberca 64 rokov. Výsledky Jasenického strmáku nájdete na stránke Oravskej bežeckej ligy. Fotoalbum Natálie Farskej si môžete pozrieť na nasledujúcom odkaze.

Majstrovstvá Slovenska v kros duatlone

 Dňa 9.júna 2019 náš klub v spolupráci s OŠK Breza a Echo Breza usporiadal ďalší ročník Hornooravského kros duatlonu. V jeho rámci sa súťažilo o tituly majstrov Slovenska v kros duatlone pre rok 2019. Za krásneho počasia sa na štart pretekov postavilo 61 pretekárov. Hlavná trať sa skladala zo 6 km behu - 26 km na biku a záverečného 3 km behu. Úvodné dve bežecké kolá zvládol najrýchlejšie Dávid Žigo z Bratislavy (18:34 min.) pred Máriom Košútom z Vavrečky (18:43 min.). Títo dvaja sa spolu držali ešte aj po prvom kole na biku, ale Mário sa potom začal Dávidovi postupne vzďalovať a po dokončení štvrtého kola mal už náskok dvoch minút. V záverečnom bežeckom kole si Mário Košút svoj náskok v pohode postrážil a napokon sa tešil z víťazstva. Dávid napokon dobehol na druhom mieste so stratou 1:53 min. Celkové tretie miesto obsadil Jaroslav Čík (ŠTK Pezinok), ktorý bol ale najlepší vo svojej kategórii "Veteráni 1" (40-49 roční) - druhé miesto v tejto kategórii obsadil náš Marek Voška. Kategóriu Veteráni 2 (50-59 r.) ovládol Igor Otepka z MPK Dolný Kubín pred našim Petrom Sitárikom. Najrýchlejšou ženou bola Alena Drahošová (ŠTK Pezinok), ktorá vyhrala svoju kategóriu "Veteránky 1". V kategórii "Juniorov" (16-19 roční) podal na trati 3-13-3 km najlepší výkon Štefan Evin z Mokroluhu, ktorý zvíťazil s náskokom 2 minút pred našim Robkom Judiakom. Najlepšou juniorkou bola Katarína Zimenová (Maratón klub Rajec), ktorá zdolala svoju oddielovú kolegyňu Zuzanu Kasmanovú. Kategórie "Open" absolvovali rovnakú trať ako juniori a najlepším výkonom sa prezentoval Michal Tuka z Nižnej, ktorý ovládol kategóriu mužov, pred Mariánom Kohútom ktorý bol zároveň najlepším v kategórii Veteránov. Najlepšou ženou bola Eva Karabová z Bratislavy. Najrýchlejšou štafetou boli Ján Kršák a Jana Kršáková. Výsledky (stiahni tu), alebo pozri na stránke www.vysledkovyservis.sk

Bohatú fotogalériu od autora Milana Čierneho si môžete pozrieť na tomto odkaze

Na záver sa chceme v mene nášho klubu poďakovať hlavnému organizátorovi Petrovi Sitárikovy, ktorý spoločne so svojim tímom dobrovoľníkov a učiteľkami miestnej ZŠ opäť dokázali zorganizovať preteky na najvyššej úrovni. Poďakovanie patrí i Slovenskej Triatlonovej Únii za pomoc s organizáciou a sponzorom: Obec Breza, Juraj Hurák, Slavomír Praj, František Švajčík.

I. kolo Viessmann pohára v LB absolvovali už aj kategórie dorastu a dospelých

 V dňoch 8.-9.júna 2019 sa v NBC Osrblie, konalo úvodné kolo letného biatlonu pre dorastencov a dospelých. Náš klub túto sezónu nemá v týchto kategóriách žiadne zastúpenie, nakoľko Benjamín Belicaj už reprezentuje klub ŠKP Banská Bystrica. Aj napriek tomu nám a Oravskému regiónu robia naďalej dobré meno naše odchovankyne vo farbách ŽP Šport Podbrezová. V sobotných rýchlostných pretekoch si v kategórii Junioriek (20-22 rokov) skvele počínali sestry Remeňové, keď Zuzana vďaka lepšej streľbe (1,1) zvíťazila pred Máriou ktorá netrafila až 4 terče (1,3). V kategórii 17-19 ročných dorasteniek Anežka Smarkoňová minula len jeden terč a to ju vynieslo na konečné 3.miesto - vrovnakej kategórii obsadila jej sestra Eliška 14.miesto. Benjamín Belicaj v kategórii 17-19 ročných dorastencov obsadil 13.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu).

V nedeľu sa súťažilo v pretekoch s hromadným štartom. V juniorkách opäť predviedli skvelý výkon v behu aj na strelnici sestry Remeňové. Tentokrát mala presnejšiu mušku Mária ktorá minula iba jeden terč (1,0,0,0) a dobehla si tak pre víťazstvo. Zuzana netrafila dva terče (0,0,0,2) a skončila so stratou ôsmych sekúnd druhá. V dorastenkách skončila Anežka Smarkoňová na 6.mieste a Eliška Smarkoňová na 14.mieste. Benjamín Belicaj obsadil rovnako ako včera 13.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: zľava Zuzana a Mária Remeňové (autor ŽP Šport Podbrezová)

I.kolo Viessmann pohára v letnom biatlone pre kategórie žiakov

 V dňoch 1. a 2.júna 2019 sa v Brezovici na Orave uskutočnili úvodné preteky Slovenského pohára v letnom biatlone. Súťažili iba žiacke kategórie. Náš klub tentokrát reprezentoval iba Sebastián Belicaj zo Zákamenného. Aj napriek nedoliečenému ochoreniu sa chcel popasovať so svojimi súpermi o čo najlepší výsledok. V sobotu absolvoval rýchlostné preteky v ktorých minul až 5 terčov a keď k tomu vďaka chorobe pridal na svoje pomery slabý beh tak to stačilo na konečné 15. miesto v kategórii 14-15 ročných žiakov. Výsledky sobota (stiahni tu). Po skončení pretekov organizátori spestrili deťom program ešte aj zmiešanými štafetami do ktorých sa však už Sebastián nezapojil - výsledky (stiahni tu).

V nedeľu 2.júna boli na programe preteky obratnosti v biatlone. Sebastián sa vzhľadom na svoj zdravotný stav pretekov nezúčastnil. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: č. 15 Sebastián Belicaj na trati (autor KB Breza)

Beh ulicami mesta Námestovo

Dňa 18.mája 2019 sa v našom okresnom meste konal 2.ročník behu ulicami Námestova. Hlavné trate 5 alebo 10 km absolvovalo dohromady 150 pretekárov. Náš klub reprezentovali 4 pretekári. Najlepší výsledok v celkovom poradí na trati 10 km dosiahol ešte len 16 ročný Robko Judiak, ktorý skončil na 9.mieste, ale vo svojej kategórii dorastencov bol najlepší. V tejto kategórii naši pretekári obsadili prvé tri miesta keď za Robkom skončili Benjamín Belicaj a Samuel Florek. V kategórii "Muži 3 (50-59 r.)" vybojoval Peter Sitárik pekné 4.miesto. Kompletné výsledky pre obe trate 5 a 10km (stiahni tu). Priebežné bodovanie Oravskej bežeckej ligy (stiahni tu).

Pozvánka na Majstrovstvá Slovenska v kros duatlone

 Dňa 9.júna.2019 usporiada náš klub v spolupráci s OŠK Breza a Echo Breza Majstrovstvá Slovenska v kros duatlone. Prihlášky pre registrovaných pretekárov STÚ len cez portál www.triathlon.sk . Neregistrovaní pretekári emailom na duatlonbreza@gmail.com . Prezentácia začína od 09:45 hod. a štart všetkých kategórií je naplánovaný na 11:00 hod.

Tešíme sa na Vašu účasť. Viac info u p. Peter Sitárik 0915 875 857. Propozície (stiahni tu). UPOZORNENIE:  pri štarte osoby mladšej ako 18 rokov bude vyžadovaný písomný súhlas jej zákonného zástupcu s účasťou na pretekoch - tento súhlas tvorí prílohu propozícií.

Rabčiansky okruh

 Dňa 4.mája 2019 sa v obci Rabča uskutočnili bežecké preteky pod názvom Rabčiansky okruh. Na štart 11 kilometrovej trate sa postavilo 88 súťažiacich. Náš klub reprezentovalo 5 pretekárov. Najlepší výsledok dosiahol Marek Voška, ktorý skončil celkovo na 6.mieste a hneď za ním finišoval Róbert Judiak. Výsledky (stiahni tu). Foto - účastníci Rabčianskeho okruhu - autor V.Briš

 

 

I.kolo SP v kros duatlone

Dňa 1.mája 2019 sa v Rajci uskutočnilo prvé kolo Slovenského pohára v kros duatlone. Náš klub reprezentovala dvojica pretekárov - Marek Voška a Róbert Judiak. Marek v kategórii 40-49 ročných mužov podal veľmi dobrý výkon a napokon obsadil konečné 3.miesto spomedzi 18 štartujúcich. Ešte len 15 ročný Róbert Judiak štartoval v kategórii juniorov a svojim súperom nedal žiadnu šancu a zvíťazil s náskokom 1:49 min. Veľmi dobrým výkonom sa prezentoval aj Mário Košút z TT Vavrečka, ktorý skončil celkovo druhý ale spomedzi Slovákov bol najlepší a vyhral hlavnú mužskú kategóriu. Výsledky (stiahni tu).

Beh na Brabírku

 Dňa 28.apríla 2019 sa v susednej obci Lokca konali bežecké preteky - Beh na Rozhľadňu Brabírka. Náš klub mal bohaté zastúpenie v organizačnom výbore a na trati hájila naše farby štvorica pretekárov. Trať bola dlhá síce len 4,6 km ale mala prevýšenie až 300 m. Za neustáleho dažďa sa na blatistej trati najlepším výkonom prezentoval Patrik Rehák z Trstenej pred Máriom Košútom z Vavrečky a Martinom Rusinom z Námestova. Náš Róbert Judiak skončil spomedzi všetkých 58 pretekárov na 4.mieste ale vo svojej kategórii Dorastencov bol však najlepší. V rovnakej kategórii skončil Benjamín Belicaj na 3.mieste (celkovo 13.miesto). Druhý spomedzi našich bol Marek Voška, ktorý celkovo dobehol na siedmom mieste ale v kategórii Muži II (40-49r.) obsadil 2.miesto. V kategórii Muži III. (50-59r.) vybojoval Juraj Maxa 3.miesto. Najrýchlejšou ženou bola Miroslava Babinská z Babína pred Jarmilou Kakusovou zo Zákamenného. Najstarším pretekárom bol 66 ročný Jiří Malinka zo Zákamenného a najmladším účastníkom iba 8 ročný Ján Buc z Vavrečky. Žiaci absolvovali skrátenú 3 kilometrovú trať s prevýšením 200 metrov a najlepšie si počínala dvojica z Vavrečky - 1. Martin Buc a 2. Roman Šarman. Najlepšou žiačkou bola iba 10 ročná Viktória Kozáková z Lokce. Výsledky (stiahni tu). Bohatú fotogalériu z pretekov od autora Milana Čierneho nájdete na tomto odkaze. Veľké poďakovanie patrí organizačnému výboru pod vedením Mareka Vošku, Jána Sochu a OZ Beskydy bez hraníc. Preteky boli ako úvodné kolo započítavané do novovzniknutej Oravskej bežeckej ligy - www.obl.sk

SZB zverejnil kalendár súťaží LETO 2019

SZB zverejnil kalendár súťaží na sezónu LETO 2019 - (stiahni tu).

Prvé preteky v letnom biatlone (iba žiacke kategórie) usporiada ŠK Meteor Dolný Kubín v dňoch 1.-2.júna 2019 v areáli hotela Oravský Háj v Brezovici (okres Tvrdošín) (pozri google maps). Propozície (stiahni tu).

SZB zverejnil konečné rebríčky po sezóne ZIMA 2019

Dňa 7.apríla 2019 boli zverejnené konečné rebríčky po zimnej biatlonovej sezóne 2019. Náš klub reprezentovali počas sezóny iba štyria pretekári a preto sme obsadili celkové 17.miesto spomedzi 25 klubov na Slovensku. Z jednotlivcov sa najviac darilo Sebastiánovi Belicajovi, ktorý v kategórii 12-13 ročných žiakov skončil na 2.mieste so stratou iba 1,30 bodu na víťazného M.Adamova. V rovnakej kategórii obsadil Jakub Ferenčík 14.miesto. Eliška Ferenčíková v kategórii 10-11 ročných žiačok skončila na 8.mieste spomedzi 19 pretekárok. V kategórii 16 ročných dorastencov obsadil Benjamín Belicaj 7.miesto. Konečné rebríčky ZIMA 2019 (stiahni tu).

Záver zimnej sezóny - M SR v behu na lyžiach a M ČR v biatlone

 V dňoch 8.-9.marca 2019 sa v Novom Meste na Morave konali Majstrovstvá Českej republiky v biatlone. Náš klub reprezentoval Sebastián Belicaj. V piatok sa najskôr predstavil v štafetovom behu dvojíc kde spolu s Vilémom Hronom obsadili spomedzi 14 dvojíc pekné 5.miesto. V sobotu Sebastián súťažil v pretekoch s hromadným štartom, kde po jednej chybe na strelnici skončil v kategórii 13 roč. na 9.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: vľavo Sebastián Belicaj  - autor (R.Belicaj).

V dňoch 12.-13.marca 2019 sa na Štrbskom Plese uskutočnil 9.ročník Zimnej Kalokagatie. Súrodenci Sebastián a Benjamín Belicajový tentokrát reprezentovali svoju školu ZŠ Zákamenné. V biatlonovom kros šprinte sa viac darilo Sebastiánovi, ktorý v katagórii ml.žiakov obsadil 4.miesto. Benjamín v kat. st.žiakov skončil na 5.mieste. Obaja sa predstavili aj v štafetových pretekoch dvojíc. Sebastián spolu s Martinom Maťkom z Martina obsadil 2.miesto a Benajmín spolu s Róbertom Bížom z Revúcej skončili na 4.mieste. Výsledky (stiahni tu).

V dňoch 16.-17.marca 2019 sa na Štrbskom Plese konala záverečná časť Majstrovstiev Slovenska v behu na lyžiach. Náš klub opäť reprezentovali iba súrodenci Belicajový. V sobotu sa pretekalo voľnou technikou a Sebastián na trati 5 km predviedol slušný výkon a skončil na 7.mieste. Benjamín absolvoval v kategórii ml. dorastencov trať dlhú 10 km, kde obsadil konečné 25.miesto.

 

 Z ďalších Oravských bežcov sa najviac darilo Márii Remeňovej z Hruštína, ktorá v ženskej kategórii na trati 15 km obsadila celkovo druhé miesto za Slovenskou reprezentantkou Alenou Procházkovou, ale získala titul Majsterky SR v kategórii junioriek. Sestry Samrkoňové skončili nasledovne - Eliška 15.miesto, Anežka 11.miesto. V kategórii juniorov na trati 30 km predviedol výborný výkon Mário Košút z Vavrečky, ktorý spomedzi všetkých mužov obsadil piate miesto, ale vo svojej kategórii skončil na 3.mieste. Rovnakú trať absolvoval aj "veterán" Slavomír Praj z Vavrečky, ktorý napokon skončil spomedzi všetkých mužov na 9.mieste. Výsledky (stiahni tu). Foto: Mária Remeňová - Majsterka Slovenska v behu na 15 km voľnou technikou (autor ŽP Šport Podbrezová). V nedeľu boli na programe štafetové šprinty dvojíc do ktorých sa zapojili aj sestry Mária a Zuzana Remeňové. V spoločnej kategórii žien a junioriek podali na trati výborný výkon a nedali svojím súperkám žiadnu šancu. Po skončení pretekov však boli diskvalifikované pre zlú odovzdávku na prvom úseku.

Záverečné biatlonové preteky v Osrblí

 V dňoch 2.-3.marca 2019 sa v NBC Osrblie konala záverečná časť zimnej biatlonovej sezóny. V sobotu sa súťažilo v rámci III.kola Viessmann pohára v rýchlostných pretekoch. Z našich pretekárov sa najviac darilo opäť Sebastiánovi Belicajovi, ktorý po dvoch chybách na streľbe nestačil iba na svojho najväčšieho konkurenta Michala Adamova a so stratou 44 sekúnd skončil druhý. O víťazovi Slovenského pohára v kat. 12-13 roč. žiakov sa tak rozhodne v posledných pretekoch medzi Michalom a Sebastiánom. Najlepší výsledok tejto sezóny sa podaril aj Eliške Ferenčíkovej, ktorá po dobrom výkone obsadila 5.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Tím KB Breza - účastníci Majstrovstiev Slovenska

V nedeľu boli na programe preteky s hromadným štartom. Najviac nás zaujímal súboj v kategórii 12-13 ročných žiakov, kde Sebastián Belicaj bojoval o celkové prvenstvo v Slovenskom pohári. Tentokrát opäť spravil dve chyby na strelnici a keďže jeho najväčší konkurent Michal Adamov neminul ani raz bolo o víťazovi rozhodnuté. Sebastián skončil napokon druhý. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 10.mieste. Eliška Ferenčíková obsadila 9.miesto. V kategórii 17-19 ročných dorasteniek triumfovala Mária Remeňová. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Majstrovstvá Slovenska v zimnom triatlone

 Dňa 2.marca 2019 sa na vrchu Praděd v Českej republike konali spoločné majstrovstvá SR a ČR v zimnom triatlone. Na Jesenickom zimnom triatlone náš klub reprezentovala trojica pretekárov. Z majstrovského titulu sa tešili Róbert Judiak v kategórii juniorov a Peter Sitárik v kategórii 50-59 ročných veteránov. Marek Voška v kategórii 40-49 ročných veteránov obsadil 3.miesto. Ďalší titul pre Hornú Oravu získal Mário Košút z TT Vavrečka v kat. muži 20-39 rokov. Slavomír Praj z TT Vavrečka v kategórii 40-49 ročných veteránov vybojoval pekné 2.miesto. Výsledky podľa kategórií nájdete na oficiálnej stránke ČTÚ. alebo si celkové výsledky stiahnite tu.

Foto: Naši pretekári - Marek Voška, Róbert Judiak a Peter Sitárik

 

 

 

 

I.časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone

V dňoch 23.-24.februára 2019 sa v Osrblí konala I.časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone. Náš klub reprezentovali štyria pretekári. V sobotných rýchlostných pretekoch sa opäť najviac darilo Sebastiánovi Belicajovi (12-13 roč.), ktorý s jednou chybou na strelnici nedal svojim súperom šancu a pripísal si ďalšie tohtosezónne víťazstvo. V rovnakej kategórii Jakub Ferenčík netrafil až 7 terčov a skončil na 11.mieste. V kategórii ml. dorastencov netrafil Benjamín Belicaj až 6 terčov a obsadil nakoniec 4.miesto. Veľkú smolu mala naša najmladšia pretekárka Eliška Ferenčíková, ktorá absolvovala svoje prvé preteky klasickou technikou. Aj napriek tomu, že bežala celkom dobre tak sa vďaka jednému "vernému fanúšikovy" dopustila chyby a vybočila z trate za čo bola diskvalifikovaná. Z našich odchovankýň aktuálne vo farbách ŠK Podbrezová obsadila Eliška Smarkoňová (16 roč. dorast.) 4.miesto. Mária Remeňová štartovala v kategórii 20-22 roč. junioriek kde podala na trati skvelý bežecký výkon, ale až 5 netrafených terčov ju odsunulo na konečné 4.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Sebastián Belicaj - majster Slovenska v rýchlostných pretekoch - (autor Róbert Belicaj)

 V nedeľných vytrvalostných pretekoch sa našim pretekárom opäť podarilo vybojovať pódiové umiestnenia. V kategóri 12-13 roč. žiakov sme po včerajšom tesnom súboji Sebastiána Belicaja a Michala Adamova očakávali ako to medzi nimi dnes dopadne. O víťazstve rozhodla streľba, kým Michala neminul ani raz, náš Sebastián spravil jednu chybu a obsadil tak konečné 2.miesto. V rovnakej kategórii obsadil Jakub Ferenčík 11.miesto. Eliška Ferenčíková v kategórii 10-11 ročných žiačok skončila na 3 kilometrovej trati deviata. V kategórii 16 roč. dorastencov nás príjemne prekvapil Benjamín Belicaj, ktorý aj napriek 8 netrafeným terčom napokon vybojoval 3.miesto. Medailu z Majstrovstiev Slovenska si odnáša aj "naša" Eliška Smarkoňová ktorá po veľmi dobrom výkone obsadila v kat. 16 roč. dorasteniek 2.miesto. Sestrám Remeňovým to dnes "nestrieľalo" a obsadili tak Zuzana (17-19 roč.) 5.miesto a Mária (20-22 roč. juniorky) rovnako 5.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto - Benjamín Belicaj 3.miesto vo vytrvalostných pretekoch - (autor R.Belicaj)

Majstrovstvá Európy v zimnom triatlone

 V rovnaký víkend 23.-24.2.2019 sa v Rumunskom Cheile Gradistei konali aj Majstrovstvá Európy v zimnom triatlone. Po úspechu na majstrovstvách sveta sme od Oravských pretekárov očakávali ďalšie úspešné vystúpenie. A naši zástupcovia nesklamali, keď po výborných výkonoch Peter Sitárik (50-54 r.) a Slavomír Praj (45-49 r.) dokázali triumfovať a získať tak tituly Majstrov Európy. Výsledky pozri na oficiálnej stránke medzinárodnej triatlonovej únie.

Foto: Majstri Európy v zimnom triatlone - Peter Sitárik z Brezy a Slavomír Praj z Vavrečky - (autor M.Košút).

 

SP v behu na lyžiach - dve medaily pre Sebastiána

 V dňoch 16.-17.februára 2019 ŠKP Levoča a Levoča XC ski team usporiadali ďalšie kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach. V sobotu boli na programe šprinty voľnou technikou. Náš klub reprezentovali súrodenci Belicajový. V kategórii st.žiakov r.n. 2006 sa do finálovej štvorky dostal aj Sebastián, ktorý po dobrom výkone napokon obsadil 2.miesto. Benjamín v kategórii ml.dorastencov skončil v semifinále a obsadil tak konečné 8.miesto. V kategórii dorasteniek štartovali aj naše odchovankyne sestry Smarkoňové - Anežka obsadil 4.miesto a Eliška 6.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: 2.miesto Sebastián Belicaj - autor R.Belicaj

V nedeľu sa súťažilo v pretekoch s hromadným štartom. Dobrým výkonom sa opäť prezentoval Sebastián Belicaj, ktorý napokon finišoval na 3.mieste. Benjamín na trati 5 km voľnou technikou obsadil 11.miesto. V kategórii veteránov si ďalšie víťazstvo v tejto sezóne na svoje konto pripísal Slavomír Praj z Vavrečky. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

 

 

 

II.kolo Viessmann pohára v biatlone

 V dňoch 9.-10.februára 2019 sa v Osrblí konalo II.kolo Viessmann pohára v biatlone pre žiacke kategórie. Náš klub reprezentovala trojica pretekárov. V sobotných rýchlostných pretekoch predviedol Sebastián Belicaj čistú streľbu, ale tentokrát mu to dobre "nebehalo" a napokon obsadil so stratou 9 sekúnd 2.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Jakub Ferenčík, Benjamín Belicaj, Sebastián Belicaj - (autor R.Belicaj)

V nedeľu boli na programe preteky obratnosti v ktorých už Sebastián nadviazal na výborné výkony z úvodného kola a opať vybojoval 1.miesto s náskokom iba 0,2 sekundy pred včerajším premožiteľom Michalom Adamovom z Predajnej. Jakub Ferenčík v rovnakej kategórii obsadil 12.miesto. Viac sa darilo jeho sestre Eliške Ferenčíkovej, ktorá vo svojich druhých veľkých pretekoch skončila na 7.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

 

 

 

Dve medaily pre Oravských triatlonistov z Majstrovstiev sveta

 V dňoch 9.-10.februára 2019 sa v Talianskom stredisku Asiago konali majstrovstvá sveta v zimnom triatlone. Oravský región reprezentovala trojica pretekárov. V kategórii do 23 rokov obsadil Mário Košút z Vavrečky 9.miesto. V nedeľu boli na programe kategórie veteránov. Naše nádeje a očakávania po minuloročných úspechoch opäť nesklamal Peter Sitárik (kat. 50-54 roč.), ktorý po veľmi dobrom výkone obsadil výborné 3.miesto. V kategórii 45-49 roč. sa predstavil aj Slavomír Praj z Vavrečky, ktorý po veľmi dobrom výkone obsadil skvelé 2.miesto. Výsledky (pozri tu)

Foto: Slavomír Praj a Peter Sitárik - autor M.Košút

.

Slovenský pohár v zimnom triatlone

 V dňoch 2.-3.februára 2019 Náš klub usporiadal úvodné dve kolá SP v zimnom triatlone. Súťažilo sa na tratiach v okolí Penziónu Pohoda v Krušetnici. V sobotu sa na štart postavilo 39 pretekárov. V hlavnej kategórii mužov sa z víťazstva tešil Tomáš Jurkovič z KPŠ Nereus Žilina pred Máriom Košútom z TT Vavrečka a Tomášom Kubekom z Triax Bratislava. V ženskej kategórii zvíťazila Lýdia Drahovská z 3NITY team Bratislava. V kategórii Veteránov 1 zvíťazil Slavomír Praj z TT Vavrečka a v kategórii Veteránov 2 zvíťazil náš Peter Sitárik. Vo Veteránoch 3 vyhral Zdeněk Žarlok z Českej reubliky. V juniorských kategóriách dominovali Matúš Jakub Koreň z 3NITY team Bratislava a Margaréta Bičanová z KPŠ Nereus Žilina. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto - štart pretekov - autor Milan Čierny

V nedeľu sa na štart postavilo 27 pretekárov. Organizátori sa kvôli ťažkým podmienkam rozhodli oproti včerajšku znížiť počet okruhov na 2-3-3 pre dospelých a na 1-2-2 pre juniorské a open kategórie. Z víťazstva v kategórii mužov sa tentokrát tešil Mário Košút z TT Vavrečka pred Lukášom Cintulom a Martinom Hikaníkom. V ženskej kategórii vyhrala Pavlína Jordánová z Českej republiky. V kategórii Veteránov 1 si všetci traja Oravci zopakovali včerajšie umiestnenie 1.Slavo Praj, 2. Marek Voška, 3. Martin Buc. V kategórii Veteránov 2 zopakoval včerajšie 1.miesto náš Peter Sitárik pred Jánom Štestkom. V juniorských kategóriách sa z víťazstva radovali Juraj Košút z TT Vavrečka a Zuzana Michaličková z KPŠ Nereus Žilina. V Open kategórii mužov zvíťazil Juraj Hurák z Lokce. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Fotografie si môžete pozrieť v týchto albumoch:

Fotoalbum od Aleny Beloritovej pozri tu.       Fotoalbum Milana Čierneho - pozri tu.

Na záver sa v mene Klubu biatlonu Breza chceme poďakovať všetkým športovcom za účasť a bezproblémový priebeh súťaže, Veľké Ďakujem za organizáciu celého podujatia patrí aj učiteľskému zboru ZŠ Breza, dobrovoľníkom a hlavnému organizátorovi Petrovi Sitárikovy. Za veľmi dobre pripravené trate aj napriek zlému počasiu ďakujeme Miroslavovi Florekovi z Penziónu Pohoda v Krušetnici. Sponzormi celej akcie boli: Slovenská triatlonová únia, Dopstav Breza - Stanislav Papajík, Obec Breza, Slavomír Praj, Penzión Pohoda Krušetnica, Marek Voška.

Juniorské Majstrovstvá sveta v biatlone

 Od 26.januára sa v Osrblí konali majstrovstvá sveta juniorov a kadetov v biatlone. Účasť v kvalifikačných pretekoch si vybojovali aj naše odchovankyne Mária a Zuzana Remeňové z Hruštína. Prvý štart absolvovali v nedeľu 27.1. a jednalo sa o vytrvalostné preteky na 10 km. Dievčatá aj napriek slušným bežeckým výkonom zlyhali na strelnici keď obe netrafili po šesť terčov a nakoniec obsadili Majka 51.miesto a Zuzka 63.miesto. V utorok 29.1. štartovali spoločne s Barborkou Horniakovou v štafete a po dobrom výkone obsadili spomedzi 25 tímov pekné 10.miesto. V piatok 1.2. nastúpili obe na štart obľúbeného šprintu na 6 km. Skvelý výsledok dosiahla tentokrát Zuzana, ktorá na oboch streleckých položkách neminula ani jeden terč a po veľmi dobrom bežeckom výkone obsadila konečné 10.miesto. Mária chybovala na strelnici až 5-krát a to ju odsunulo až na 60.miesto. Obe si však vybojovali účasť v stíhacích pretekoch. Tie prišli na rad v nedeľu 3.februára. Dievčatá štartovali až na záver celodenného programu (o 15:30 hod.). Aj napriek tomu, že teplé počasie prispelo k náročným podmienkam na trati sa obom podarila streľba, kde minuli iba po tri terče z dvadsiatich a keď k tomu pridali aj dobrý bežecký výkon tak Zuzka skončila na 17.mieste a Mária sa polepšila až o 22 miest čo ju vynieslo na konečné 38.miesto. Obe dievčatá si svojím výkonom predbežne vybojovali aj nomináciu na marcové Majstrovstvá Európy v Nórsku. Viac informácií a komentáre dievčat po pretekoch nájdete na stránke https://www.biatlon-info.sk/  .

Biela stopa SNP

 V dňoch 26.-27.januára 2019 sa uskutočnil už 46.ročník Bielej stopy SNP. Náš klub nemal na štarte tento-krát žiadneho pretekára, ale viacero Oravských bežcov dosiahlo veľmi pekné výsledky. V sobotu boli na programe preteky voľnou technikou. Na trati 25 km sa predstavil Marek Voška z Vasiľova, ktorý v kat. 36-45 r. obsadil pekné 8.miesto. Výsledky 25 km (stiahni tu). Na maratónskej trati (50 km) si viacerí Oravský bežci počínali veľmi dobre. Najviac sa darilo Jozefovi Madleňákovi z Oravskej Jasenice, ktorý zvíťazil v kategórii 46-55 roč. - celkovo skončil na 7.mieste. Slavomír Praj z Vavrečky v kategórii 36-45 roč. obsadil výborné 2.miesto - celkovo skončil na 6.mieste. Mário Košút z Vavrečky v hlavnej kategórii mužov (17-35 r.) obsadil krásne 5.miesto - celkovo 9.miesto. Výsledky 50 km voľne (stiahni tu).

V nedeľu sa súťažilo klasickou technikou. Na trati 30 km si opäť veľmi dobre počínal Slavo Praj z Vavrečky, keď vo svojej kategórii 36-45 roč. obsadil výborné 2.miesto a celkovo spomedzi všetkých mužov finišoval na peknom 10.mieste. V kategórii 46-55 roč. skončil Martin Buc z Vavrečky na 13.mieste. Výsledky 30 km klasicky (stiahni tu).

Fofo: Slavomír Praj a Mário Košút - autor A.Prajová

Zimný Stupavský maratón MTB & RUN


 V dňoch 19.-20.januára 2019 sa v Stupave uskutočnil ďalší ročník tradičného Stupavského zimného maratónu. Náš klub mal zastúpenie v kategórii Veteránov nad 50 rokov štartoval Peter Sitárik a v junioroch do 18 rokov zase Samuel Florek. Peter v sobotu absolvoval 25 km maratón na bicykli, kde po veľmi dobrom výkone obsadil 2.miesto. Samuel aj napriek tomu, že súťažil s o 4 roky staršími pretekármi obsadil 6.miesto. V nedeľu boli na programe bežecké preteky na 10 km, ktoré sa započítavali do kombinácie. Peter svojim výkonom nadviazal na sobotňajší úspech a s náskokom ôsmych minút zvíťazil. Samuel na 10 km trati vybojoval 2.miesto. V kombinácii (všetky kategórie mužov dohromady) obsadil Peter konečné 5.miesto, keď ho predstihli iba výrazne mladší pretekári. Samko aj napriek mladému veku obsadil v kombinácii 18.miesto spomedzi 29 pretekárov. Súťaže v 25 km MTB maratóne sa zúčastnila aj Mária Sitáriková ktorá obsadila v kategórii žien nad 40 rokov 5.miesto. Výsledky (stiahni tu). Foto - Peter Sitárik víťaz  bežeckej časti - autor M.Sitáriková

 

 


Slovenský pohár v behu na lyžiach

Dňa 19.januára 2019 sa na Štrbskom Plese konalo ďalšie kolo SP v behu na lyžiach. Náš klub reprezentovali iba súrodenci Belicajový. V kategórii starších žiakov r.n. 2006 sa Sebastián Belicaj umiestnil na peknom 4.mieste. Jeho brat Benjamín štartoval v kategórii mladších dorastencov a na trati 6 km obsadil konečné 13.miesto. V kategórii Veteránov B si veľmi dobre počínal aj Slavomír Praj ktorý obsadil 4.miesto. Výsledky (stiahni tu).

.

II. kolo Viessmann pohára v Osrblí

 V dňoch 12. - 13.januára 2019 sa v NBC Osrblie uskutoční druhé kolo Viessmann pohára v biatlone pre kategórie dorastu a dospelých a prvé kolo pre žiacke kategórie. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky kde sa najviac z našich darilo Sebastiánovi Belicajovi (12-13 roč. žiaci), ktorý aj napriek dvom chybám na strelnici nedal svojim súperom žiadnu šancu a s prehľadom zvíťazil. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 13. mieste. Benjamín Belicaj (16 roč. dorastenci) spravil na strelnici až 6 chýb a napokon skončil na 5.mieste. Z "našich odchovankýň" vo farbách ŠK Železiarne Podbrezová sa z víťazstva v kategórii 17-19 roč. dorasteniek tešila Mária Remeňová, ďalšie naše - 8. Anežka Smarkoňová, 11. Zuzana Remeňová. V kat. 16 roč. dorasteniek skončila Eliška Smarkioňová na 4.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Sebastián Belicaj - víťaz kategórie 12-13 roč. žiakov (autor Róbert Belicaj)

 V nedeľu súťažili žiacke kategórie v rýchlostných pretekoch s 5 sek. intervalovým štartom. Skvelú formu na úvod sezóny potvrdil Sebastián Belicaj, ktorý po čistej streľbe vybojoval ďalšie víťazstvo a druhému v poradí nadelil skoro dve minúty. Jakub Ferenčík opäť sklamal na strelnici a obsadil 12. miesto. Veľmi dobrý výkon podal v kategórii 16 roč. dorastencov Benjamín Belicaj, ktorý aj napriek piatim netrafeným terčom (0,1,3,1) vybojoval pekné 3.miesto. Svoje prvé veľké preteky absolvovala Eliška Ferenčíková (10-11 roč. žiačky), ktorá napokon obsadila 8.miesto. Oravské dorastenky vo farbách ŠK Podbrezová dosiahli nasledovné umiestnenia: 4. Eliška Smarkoňová, 5.Zuzana Remeňová, 10. Anežka Smarkoňová, Mária Remeňová nštartovala. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Benjamín Belicaj - 3.miesto v pretekoch s hromadným štartom (autor Róbert Belicaj).

 

II.kolo SP v behu na lyžiach

Dňa 5.januára 2019 sa v Levoči konalo ďalšie kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach. Náš klub reprezentoval iba Sebastián Belicaj, ktorý na trati 2,5 km voľnou technikou obsadil konečné 5.miesto. Veľmi pekné výsledky dosiahli aj Mário Košút a Slavo Praj. Mário v kategórii juniorov obsadil 3.miesto a Slavo v kategórii Veteránov 40-49 ročných vybojoval 2.miesto so startou iba 2 sekúnd na víťaza Jána Holigu. Výsledky (stiahni tu).

I.kolo Viessmann pohára v biatlone

 V dňoch 29.-30.decembra 2018 sa na tratiach NBC v Osrblií konalo úvodné kolo Slovenského pohára v biatlone. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. Náš klub reprezentoval iba mladší dorastenec Benjamín Belicaj, ktorý vo svojich prvých pretekoch s malorážkou obsadil v kategórii 16 ročných dorastencov 7.miesto. Z našich odchovnakýň vo farbách ŽP Šport Podbrezová sa najviac darilo sestrám Remeňovým, keď Mária skončila druhá a Zuzana tretia. V rovnakej kategórii obsadila Anežka Smarkoňová 6.miesto. Eliška Smarkoňová v kategórii 16 roč. dorasteniek vybojovala pekné 3.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Sestry Remeňové z prava Mária 3.miesto a Zuzana 1.miesto - (autor Peter Sukeník)

V nedeľu sa súťažilo v rýchlostných pretekoch so štafetovou streľbou. Náš Benjamín Belicaj opäť skončil na 7.mieste. Z "Našich" dievčat sa najviac darilo Zuzane Remeňovej, ktorá po veľmi dobrom výkone zvíťazila - jej sestra Mária obsadila 3.miesto a Anežka Smarkoňová 9.miesto. V ml.dorastenkách obsadila Eliška Smarkoňová rovnako ako včera 3.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

I.kolo SP v behu na lyžiach

Dňa 29.decembra 2018 TJ Tatran Gerlachov usporiadal úvodné kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach. Náš klub reprezentoval junior Mário Košút a veterán Slavomír Praj. Obaja absolvovali trať 10 km voľnou technikou kde Mário skončil celkovo na 10.mieste, ale spomedzi juniorov bol štvrtý a Slavo skončil celkovo na 11.mieste. Výsledky (stiahni tu).

Konečné rebríčky SZB po sezóne Leto 2018

2.novembra.2018 - Slovenský biatlonový zväz zverejnil konečné rebríčky po letnej sezóne 2018. Z našich pretekárov sa súrodenci Sebastián a Benjamín Belicajový vo svojich kategóriách zhodne umiestnili na peknom 5.mieste. Michaela Maxová v kategórii junioriek obsadila 7.miesto. Z našich odchovankýň (aktuálne vo farbách ŽP Šport Podbrezová) sa najviac v lete darilo sestrám Remeňovým keď v kategórii 18-19 roč. dorasteniek Zuzana vybojovala 1.miesto a Mária 2.miesto. V kategórii 16-17 roč. dorasteniek vybojovala Anežka Smarkoňová pekné 3.miesto. Rebríčky (stiahni tu).

TRIGALA - Vyhodnotenie triatlonovej sezóny 2018

 Dňa 28.októbra 2018 sa v Leviciach uskutočnilo slávnostné odovzdávanie cien najlepším športovcom Slovenskej triatlonovej únie. Medzi odmenenými boli aj naši pretekári. V zimnom triatlone sa z celkového víťazstva v kategórii "Veteráni 2" tešil Peter Sitárik, rovnako v kategúorii juniorov zvíťazil Róbert Judiak. V kategórii junioriek si 3.miesto odniesla naša Andrea Uličná. V kategórii "Veteráni 1" zvíťazil Slavomír Praj z TT Vavrečka pred našim Marekom Voškom a tretím Martinom Bucom z TT Vavrečka. V absolutnom poradí mužov zvíťazil Mário Košút z TT Vavrečka pred Slavomírom Prajom a našim Petrom Sitárikom. V celkovom hodnotení klubov zvíťazil KPš Nereus Žilina pred KB Breza a  tretím TT Vavrečka. V letnom kros-triatlone obsadili Mário Košút a Alžbeta Bucová z TT Vavrečka zhodne na 3.miesta. Oficiálne výslekdy sú na stránke www.triathlon.sk. Foto - Úspešní Hornooravský športovci.

Hornooravský kros duatlon

 Dňa 29.septembra 2018 sme v spolupráci s OŠK Breza a Echo Breza zorganizovali záverečné kolo Slovenského pohára v kros triatlone. Už 3.ročník Hornooravského kros duatlonu prilákal dohromady 37 pretekárov. V príjemnom počasí a krásnom prostredí Oravských Beskýd čakala na súťažiacich pri dlhej trati porcia 6 km behu - následne 26 km na bicykli a na záver 3 km behu do cieľa. Pre juniorov a neregistrovaných pretekárov boli porcie polovičné (3-13-3 km). V celkovom hodnotení registrovaných v STÚ podal najlepší výkon Lukáš Cintula pred Jozefom Martiškom a Máriom Košútom. Najlepším juniorom bol Matúš Jakub Koreň a juniorka Alžbeta Bucová. V kategórii "veteránov 1" zvíťazil Ivan Bielik pred našim Marekom Voškom a Slavomírom Prajom. V kategórii "veteráni 2" zvíťazil náš Peter Sitárik. Z neregistrovaných pretekárov sa najviac darilo Tomášovi Bucovi z Tvrdošína. Výsledky (stiahni tu) alebo pozri na stránke www.vysledkovyservis.sk. Na záver chceme všetkým pretekárom poďakovať za účasť. Špeciálne poďakovanie si zaslúži hlavný organizátor Peter Sitárik, učiteľský zbor ZŠ Breza a viacero dobrovoľníkov, ktorí napomohli k bezproblémovému priebehu súťaže. Sponzori akcie: Slavomír Praj, Obec Breza, Bar pod Hájom Helena Hládeková, Dopstav - Stanislav Papajík. Dúfame, že na budúci rok sa opäť uvidíme :). Fotoalbum z celej akcie od autora Milana Čierneho (pozri tu). Foto: štart pretekov - autor Milan Čierny.

Majstrovstvá ČR v letnom biatlone

 V dňoch 22.-23.septembra 2018 sa v Starom Měste pod Landštejnem konali majstrovstvá Českej republiky v letnom biatlone pre žiacke kategórie. Viac ako 300 pretekárov súťažilo v rýchlostných pretekoch, štafetových pretekoch a v pretekoch s hromadným štartom. Náš klub reprezentoval Sebastián Belicaj. V sobotných rýchlostných pretekoch sa Sebastiánovi nedarilo na strelnici keď minul až 5 terčov a napokon v silnej konkurencii skončil až na 26.mieste. Zo Slovenských pretekárov sa najviac darilo Sebastiánovi Ilavskému, ktorý v kat. žiaci C obsadil 4.miesto - v rovnakej kategórii skončil Bruno Melicher na 6.mieste a Adam Černák na 8.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). V poobedňajších pretekoch štafiet táto trojica nenašla premožiteľa a po veľmi dobrom výkone si vybojovala titul majstrov ČR. Foto: Slovenská výprava - autor R.Belicaj

V nedeľných pretekoch s hromadným štartom si už Sebastián Belicaj dal na streľbe záležať a po dvoch čistých položkách napokon svoj rozbeh vyhral. Celkovo mu to stačilo na krásne 9.miesto spomedzi 53 štartujúcich v kategórii žiaci B. Zo Slovenských pretekárov sa najlepšie umiestnila Ella Demianová, ktorá skončila na 5.mieste, ďalej Adam Černák na 8.mieste, Bruno Melicher na 10.mieste, Tamara Molentová na 11.mieste, Kristína Makovínyová na 12.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

II. časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone

 V dňoch 15.-16.septembra 2018 sa na strelnici Šimáň v Predajnej uskutočnila záverečná časť tohtoročnej letnej biatlonovej sezóny. Súťažilo sa v rýchlostných pretekoch a pretekoch s hromadným štartom.

V sobotu boli na programe rýchlostné preteky v ktorých sa nám podarilo vybojovať dve medaily. Ako prvý to dokázal Sebastián Belicaj, ktorý po troch chybách na strelnici (1,2) finišoval na výbornom 3.mieste so stratou iba dvoch sekúnd na druhého A. Durčáka (1,0) z Vyhní. Najväčšie prekvapenie nám však pripravil Benjamín Belicaj v kat. 14-15 roč. žiakov, keď aj napriek piatim netrafeným terčom (2,3) dokázal podať skvelý bežecký výkon a napokon vybojovať za 3.miesto svoju prvú veľkú medailu z Majstrovstiev Slovenska. V kategórii junioriek obsadila Michaela Maxová 6.miesto. Ďalšie dve medaily pridali naše odchovankyne sestry Remeňové - keď z titulu Majsterky Slovenska sa tešila Zuzana a Mária aj napriek 7 netrafeným terčom (4,3) obsadila 3.miesto. Anežka Smarkoňová skončila šiesta a rovnaké umiestnenie dosiahla aj jej sestra Eliška.  Výsledky sobota (stiahni tu).

Foto: bronzový medailisti z majstrovstiev Slovenska v rýchlostných pretekoch - Sebastián a Benjamín Belicajový (autor: R.Belicaj)

 

 V nedeľu sa súťažilo v pretekoch s hromadným štartom. V žiackych kategóriách naši tentokrát nedosiahli na medaily ale ani nesklamali - Sebastián Belicaj skončil na 8.mieste a jeho brat Benjamín obsadil 7.miesto. Eliška Smarkoňová obsadila 6.miesto. V kategórii junioriek sa Michaele Maxovej nedarilo na strelnici a napokon skončila na 6.mieste. V kategórii 18-19 roč. dorasteniek potvrdili svoju dominanciu sestry Remeňové, ktoré aj napriek slabšej streľbe obsadili prvé dve miesta - keď zvíťazila Zuzana iba dve sekundy pred Máriou. Anežka Smarkoňová (16-17r.) obsadila 7.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Foto: Sestry Remeňové - Mária 2.miesto a Zuzana 1.miesto - (autor: Š. Ottinger)

III.kolo Viessmann pohára a I.časť Majstrovstiev Slovenska

 V dňoch 8.-9.septembra 2018 sa vo Vyhniach konalo III. kolo Viessmann pohára a I. časť majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. V sobotu sa v rámci III.kola Viessmann pohára súťažilo v rýchlostných pretekoch. Náš klub reprezentovali traja pretekári. Po dlhšej prestávke sa na štart junioriek postavila Michaela Maxová, ktorá po streľbe (3,1) skončila na 4.mieste. V kategórii 12-13 roč. žiakov Sebastián Belicaj minul na druhej streľbe až tri terče (0,3) a to ho pravdepodobne stálo miesto na bedni - napokon skončil štvrtý. Benjamín Belicaj v kat. 14-15 roč. žiakov aj napriek piatim chybám na strelnici (2,3) obsadil 7.miesto. Z našich odchovankýň vo farbách ŠK Železiarne Podbrezová sa opäť vo výbornej forme predstavili sestry Remeňové, ktoré v kat. 18-19 roč. dorasteniek obsadili prvé dve miesta - zvíťazila Zuzana pred Máriou. V kat. 16-17 roč. dorasteniek podala dobrý výkon aj Anežka Smarkoňová, ktorá po streľbe (1,1) obsadila 4.miesto so stratou 2 sekúnd na tretiu v poradí a 27 sekúnd na víťazku E.Kapustovú. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: súrodenci Sebastián a Bebjamín Belicajový - autor (R.Belicaj)

 V nedeľu bola na programe I. časť majstrovstiev Slovenska vo vytrvalostných pretekoch. V doobedňajších pretekoch junioriek Michaela Maxová minula na strelnici 6 terčov (2,0,3,1) a to jej stačilo napokon na 4.miesto. V poobedňajších pretekoch žiakov Sebastián Belicaj po streľbe (1,2) skončil na 5.mieste. Jeho brat Benjamín spravil na strelnici až 5 chýb (2,3) a tak napokon obsadil až 9.miesto. Oravský región opäť zviditeľnila Zuzana Remeňová ktorá aj napriek 9 chybám na strelnici (1,3,3,2,) podala výborný bežecký výkon a získala tak do svojej zbierky ďalší titul Majsterky Slovenska. Jej sestra Mária pre zranenie nohy neštartovala. Anežka Smarkoňová v kat. 16-17 roč. dorasteniek obsadila 8.miesto. Jej sestra Eliška v kat. 14-15 roč. žiačiek skončila na 7.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Zuzana Remeňová (v strede) - Majsterka Slovenska v letnom biatlone - autor (Š.Ottinger)

Hornooravský kros duatlon

 Dňa 29.septembra.2018 usporiada náš klub v spolupráci s OŠK Breza a Echo Breza preteky Slovenského pohára v duatlone. Prihlášky pre registrovaných pretekárov STÚ len cez portál www.triathlon.sk . Neregistrovaní pretekári emailom na duatlonbreza@gmail.com . Prezentácia začína od 09:45 hod. a štart všetkých kategórií je naplánovaný na 11:00 hod.

Tešíme sa na Vašu účasť. Viac info u p. Peter Sitárik 0915 875 857. Propozície (stiahni tu).

 

 

Letné sústredenie v Novom Meste

 V dňoch 14.-18 augusta 2018 sa súrodenci Belicajový zúčastnili letného sústredenia v Novom Meste na Morave. Spoločne so športovcami ŠKP Martin absolvovali náročný tréningový proces pod odborným dohľadom R. Cienika. Veríme, že nabehané a najzdené kilometre prinesú aj želané výsledky v tejto letnej a nadchádzajúcej zimnej sezóne.

 

 

 

 

Majstrovstvá SR v letnom biatlone na kolieskových lyžiach

 V dňoch 4.-5.augusta 2018 sa na tratiach v Osrblí konali majstrovstvá Slovenska v letnom biatlone na kolieskových lyžiach. Súťažili iba kategórie dorastu a dospelých. Náš klub síce nemal na štarte ani jedného pretekára, ale veľkú radosť nám opäť spravili naše odchovankyne vo farbách ŽP Šport Podbrezová. V sobotných rýchlostných pretekoch sa v kategórii 18-19 roč. dorasteniek najviac darilo Márii Remeňovej, ktorá po dvoch chybách na strelnici nedala súperkám žiadnu šancu a s viac ako minútovým náskokom zvíťazila. Jej sestra Zuzana spravila na strelnici až tri chyby a to ju odsunulo na 3.miesto. V kategórii 16-17 roč. dorasteniek obsadila Anežka Smarkoňová po streľbe (2,1) 3.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Naše tri biatlonistky - Mária, Zuzana a Anežka na strelnici - autor (ŽP Podbrezová)

V nedeľu sa súťažilo v pretekoch s hromadným štartom. Tentokrát mala lepšiu streľbu Zuzana Remeňová, ktorá z dvadsiatich rán minula iba tri terče (0,1,2,0) a s jasným náskokom 1:44 minúty obsadila 1.miesto pred svojou sestrou Máriou, ktorá minula až 8 terčov (3,2,1,2). Anežka Smarkoňová si po streľbe (1,1,1,2) oproti sobote polepšila a skončila na 2.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Škoda Stupava Trophy 2018

 V dňoch 27. - 29. júla 2018 sa v Stupave konal ďalší ročník MTB cyklo maratónu. Náš klub reprezentovala trojica pretekárov, ktorým sa podarilo vybojovať viacero pódiových umiestnení. V sobotu bola na programe cyklistická časť v ktorej sa naši predstavili na trati dlhej 25 km. Najlepší výsledok dosiahla Mária Sitáriková (kat. Veteránky), ktorá po výbornom výkone obsadila krásne 2.miesto. V kategórii 50-59 roč. veteránov sa Peter Sitárik po štarte zo zadných radov musel predierať pomedzi pomalších pretekárov a to ho stálo lepšie umiestnenie ako konečné 4.miesto. V kategórii žiakov do 14 rokov nás veľmi milo prekvapil Samuel Florek, ktorý finišoval na peknom 4.mieste. Výsledky MTB 25 km (stiahni tu). Foto: Naši úspešní pretekári - Peter Sitárik, Mária Sitáriková, Samuel Florek (autor P. Sitárik)

V nedeľu sa súťažilo v bežeckej časti, ktorá sa započítavala do kombinácie s MTB. Peter Sitárik bežal trať dlhú 17 km, kde podal opäť veľmi dobrý výkon a so stratou 1:44 min. obsadil 3.miesto. Samuel Florek taktiež podal skvelý výkon a na trati dlhej 8 km napokon v kategórii mužov do 18 rokov obsadil 2.miesto. Výsledky bežecká časť (stiahni tu). V kombinácii si tak Peter Sitárik vybojoval výborné 2.miesto. Iba 13 ročný Samuel Florek bol zaradený do kategórie mužov 18-29 rokov a aj napriek tomu ho jeho výkony vyniesli na skvelé 3.miesto. Výsledky kombinácie (stiahni tu).

II.kolo Viessmann pohára v letnom biatlone

 KB Revúca usporiadala v dňoch 30.6. a 1.7.2018 druhé kolo Viessmann pohára v letnom biatlone pre všetky kategórie. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. V kategórii dorastu a dospelých štartovalo 64 pretekárov a v žiackych kategóriách sa na štart postavilo až 101 detí. Náš klub reprezentovali iba súrodenci Belicajový. Výborným výkonom sa prezentoval mladší Sebastián (12-13r.), ktorý po jednej chybe na strelnici napokon finišoval na 3.mieste so stratou 8 sekúnd na víťaza. Starší Benjamín (14-15r.) po streľbe (3,3) skončil na 8.mieste. Z našich odchovankýň vo farbách ŽP Šport Podbrezová sa opäť darilo Zuzane Remeňovej (18-19r.), ktorá aj napriek trom netrafeným terčom triumfovala s náskokom 1:16 min. Anežka Smarkoňová (16-17r.) obsadila 5.miesto a jej sestra Eliška (14-15r.) obsadila 11.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Sebastián a Benjamín Belicajový - (autor R.Belicaj)

V nedeľu sa súťažilo vo vytrvalostných pretekoch (dorast a dospelí) a žiaci v pretekoch obratnosti. Sebastián Belicaj sa opäť dostal na "bedňu" keď po veľmi dobrom bežeckom výkone skončil na 2.mieste. Benjamín spravil iba jednu chybu na strelnici a to ho vynieslo na pekné 5.miesto. Eliška Smarkoňová obsadila 10.miesto. V dorastenkách si ďalšie tohtosezónne víťazstvo pripísala Zuzana Remeňová, ktorá aj napriek 6 netrafeným terčom a následnej 3 minútovej penalizácii dominovala s náskokom 1:25 minúty. Anežka Smarkoňová skončila na 4.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Český pohár v letnom biatlone

 V dňoch 23. až 24.júna 2018 sa v Bystřici pod Hostýnem v Českej Republike konalo II. kolo Českého pohára v letnom biatlone. V žiackych kategóriách štartovalo až 240 pretekárov. Náš klub reprezentoval iba Sebastián Belicaj. V sobotu boli na programe preteky s hromadným štartom. Sebastián si celé preteky pokazil na strelnici kde minul až 4 terče a napokon skončil spomedzi 36 štartujúcich na 11.mieste.

V nedeľných rýchlostných pretekoch si Sebastián počínal na strelnici oveľa lepšie, keď minul iba jeden terč v prvej streleckej položke a po perfektnom bežeckom výkone napokon obsadil výborné 3.miesto. Výsledky pozri na oficiálnej stránke Českého biatlonového zväzu. Foto: Sebastián Belicaj (vpravo) autor R.Belicaj

Oravský duatlon

 Dňa 23.júna 2018 sa v Dolnom Kubíne konal už 5.ročník Oravského duatlonu. Nášk klub reprezentovali Peter Sitárik a Marek Voška v kategóriách veteránov a Róbert Judiak v kategórii dorastencov. Celé preteky poznačila nepochopiteľná hlúposť, keď niekto pretekárom na odbočke otočil šípku na cyklistyckej časti. Z toho dôvodu boli oficiálne výsledky pre kategórie dospelých a veteránov anulované. Nám však spravil radosť dorastenec Róbert Judiak, ktorý po veľmi dobrom výkone zvíťazil. Foto: Róbert Judiak finišuje do cieľa - autor Pavol Lorko

 

Mestský beh ulicami Ružomberka

 Dňa 16.júna 2018 sa v Ružomberku uskutočnil II.ročník mestského behu - City Run Mondi SCP. Náš klub reprezentovali súrodenci Belicajový a Juraj Maxa. V žiackych kategóriách sa viac darilo staršiemu Benjamínovi, ktorý na 1000 metrovej trati zvíťazil. Sebastián v kategórii mladších žiakov obsadil konečné 3.miesto. V kategórii muži 50-59 rokov si veľmi dobre počínal Juraj Maxa, ktorý obsadil pekné 3.miesto. V detských kategóriách sa z víťazstva tešila aj Klaudia Sitáriková. Po skončení oficiálnej súťaže boli na programe zmiešané štafety a aj tu sa z víťazstva tešili chlapci Belicajový, ktorý pribrali do tímu otca Róberta. Výsledky (stiahni tu). Foto: súrodenci Belicajový a Juraj Maxa - autor R.Belicaj

 

 

Beh na Zniev

 Dňa 10.júna 2018 sa v Kláštore pod Znievom uskutočnil už 22.ročník behu do vrchu Zniev. Náš klub reprezentovali súrodenci Belicajový. Tentokrát dosiahol lepší výsledok Benjamín Belicaj, ktorý v kategórii starších žiakov (14-15 r.) zvíťazil. Sebastián v kategórii mladších žiakov (12-13 r.) obsadil pekné 4.miesto. Výsledky na oficiálnej stránke behnazniev.sk . Foto: (v strede) Benjamín Belicaj 1.miesto - autor R.Belicaj

 

 

 

 

 

I. kolo Viessmann pohára pre dorast a dospelých

 V dňoch 2. a 3.júna 2018 sa v Národnom biatlonovom centre v Osrblí konalo úvodné kolo letného biatlonu pre kategórie dorastu a dospelých. Náš klub tentokrát nemal žiadne zastúpenie, ale dobré meno Hornooravskému regiónu robia naše odchovankyne sestry Remeňové a Anežka Smarkoňová. V rámci Slovenského pohára sa v sobotu súťažilo v rýchlostných pretekoch so štafetovou streľbou. V kategórii 18-19 ročných dorasteniek sa najlepšími výkonami prezentovali sestry Remeňové, keď Zuzana vďaka čistej streľbe zvíťazila iba o 3 sekundy pred Máriou, ktorá minula jeden terč. V kategórii 16-17 ročných dorasteniek sa po čistej streľbe podarilo Anežke Smarkoňovej vybojovať výborné 2.miesto. Po skončení oficiálneho preteku započítavaného do Slovenského pohára sa uskutočnili ešte druhé preteky - vyraďovací šprint. V kategórii 16-19 ročných dorasteniek podali opäť najlepší výkon sestry Remeňové, keď prvá skončila Zuzana, druhá Mária a piata skončila Anežka Smarkoňová. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: sestry Mária a Zuzana Remeňové - autor F.Remeň

V nedeľu sa súťažilo v pretekoch s hromadným štartom. Výborný výkon opäť podali sestry Remeňové. Tentokrát sa z víťazstva tešila Mária, ktorá vďaka lepšej streľbe (0,2,1,1) porazila druhú Zuzanu so streľbou (2,1,2,1) o 28 sekúnd. V kategórii 16-17 roč. obsadila Anežka Smarkoňová 5.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Tvrdošínska dvanástka

 V nedeľu 3.júna sa v Tvrdošíne konal už 16.ročník mestského behu - Tvrdošínska 12-tka. Na štart sa postavilo až 240 pretekárov. Náš klub reprezentovala trojica pretekárov. Najviac sa darilo Sebastiánovi Belicajovi (11-12 roč.) a Róbertovi Judiakovi (15-17 roč.), ktorí svoje kategórie vyhrali. Benjamín Belicaj (13-14 roč.) obsadil výborné 2.miesto. Výsledky nájdete na oficiálnej stránke mesta Tvrdošín. Foto: Róbert Judiak 1.miesto

 

Regionálne biatlonové preteky v Českej republike

 V dňoch 26. a 27. mája 2018 sa v Českej republike konali ďalšie regionálne kvalifikačné kolá v letnom biatlone. Náš klub reprezentoval Sebastián Belicaj. V sobotu sa súťažilo v Rožňove pod Radhoštěm a na programe boli vytrvalostné preteky. Sebastián v kategórii "Žiaci B" podal výborný bežecký výkon, ale až tri netrafené terče ho pripravili o isté víťazstvo. So stratou 38 sekúnd napokon skončil na 2.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Sebastián Belicaj 1.miesto (autor: R.Belicaj)

V nedeľu sa presunuli preteky do Bystřice pod Hostýnem kde sa súťažilo v rýchlostných pretekoch. Sebastián tento-krát spravil na strelnici iba jednu chybu a keď k tomu pridal opäť výborný beh tak mu už nikto nedokázal vziať prvé víťazstvo v Českom pohári letného biatlonu. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Kompletné výsledky všetkých kategórií na oficiálnej stránke Českého biatlonového zväzu - pozri tu.

I.kolo Viessmann pohára v letnom biatlone

 V dňoch 19.-20.mája 2018 sa v Rajeckých Tepliciach uskutočnilo úvodné kolo súťaží v letnom biatlone pre žiacke kategórie. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. Veľmi dobre si počínal Sebastián Belicaj (12-13 roč. žiaci), ktorý po jednej chybe na strelnici a výbornom behu napokon skončil na 4.mieste. Benjamín Belicaj (14-15 roč. žiaci) taktiež predviedol veľmi dobrú streľbu (2,0) a hlavne vďaka tomu sa nakoniec prebojoval na pekné 5.miesto. V kategórii 14-15r. žiačok sa Eliške Smarkoňovej nedarilo na strelnici, kde minula až 7 terčov  a to ju odsunulo až na 10.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Po krátkom oddychu organizátori pripravili pre športuchtivých ešte súťaž na kolobežkách spojenú so streľbou s laserovou vzduchovkou. Na štart sa postavili až traja Belicajový (chlapci prehovorili aj otca Róberta) a tentokrát podal najlepší výkon Benjamín, ktorý skončil na 2.mieste. Po večeri si spolu s partiou z ŠKP Martin ešte zahrali futbalový zápas :).

Foto: Benjamín Belicaj na štarte - autor Róbert Belicaj

V nedeľu sa súťažilo vo vytrvalostných pretekoch. Sebastián Belicaj predviedol na trati 2 km druhý najlepší bežecký výkon, ale časová penalizácia za tri netrafené terče ho odsunula na konečné 6.miesto. Jeho brat Benjamín chyboval na strelnici až 4-krát a to ho stálo lepšie umiestnenie ako výsledné 8.miesto. Eliška Smarkoňová mala na strelnici taktiež 4 chyby čo jej stačilo napokon na 6.miesto. Výsledky nadeľa (stiahni tu).

Regionálne biatlonové preteky v Těrlicku

 Dňa 8.mája 2018 sa v Těrlicku v Českej republike konali regionálne preteky v letnom biatlone. Náš klub reprezentoval Sebastián Belicaj v kategórii "žiaci B" kde sa na štart vytrvalostných pretekov postavilo až 29 žiakov. Sebastián predviedol výborný výkon na strelnici kde minul iba jeden terč a keď k tomu pridal druhý najlepší bežecký čas tak ho to napokon vynieslo na 2.miesto. Výsledky žiaci B (stiahni tu).

Foto: Sebastián Belicaj 2.miesto - autor R.Belicaj

 

 

 

 

Majstrovstvá Slovenska v kros duatlone.

 Dňa 1.mája 2018 sa v Rajci konali majstrovstvá Slovenska v kros duatlone. Výrazné zastúpenie mali aj Oravský športovci. Náš klub reprezentovali "veteráni" Peter Sitárik a Marek Voška, a v kat. žiakov Róbert Judiak. Klub TT Vavrečka reprezentovalo 7 pretekárov. Robko Judiak na trati 1,5 km - 1,5 km - 1,5 km podal spomedzi 13 pretekárov najlepší výkon a zvíťazil s náskokom 42 sekúnd pred M.Židekom  a 55 sekúnd pred Martinom Bucom z TT Vavrečka. V kategórii dorasteniek skončila Líza Hazuchová z D.Kubína na 2.mieste a Alžbeta Bucová z Vavrečky na 4.mieste. V kategórii juniorov sa najlepším výkonom prezentoval Mário Košút z Vavrečky a po zásluhe tak získal titul majstra Slovenska. Najpočetnejšie zastúpenie sme mali v kategórii "Veteráni 1 (40-49 rokov)", kde Martin Buc z Vavrečky obsadil 6.miesto, Slavo Praj z Vavrečky 10.miesto a náš Marek Voška 11.miesto. V kategórii "Veteráni 2 (50-59 rokov)" si veľmi dobre počínal náš Peter Sitárik. Na trati 7 km - 15 km - 3,5 km si po prvej bežeckej časti síce vytvoril mierny náskok, ale po "biku" ho stratil a v záverečnom behu už nestačil iba na ďalšieho Oravca Igora Otepku z Dolného Kubína, ktorý zvíťazil a Peter so stratou 54 sekúnd napokon obsadil 2.miesto. Výsledky (stiahni tu). Foto: Oravskí duatlonisti

Svätojurský MTB maratón

 Dňa 28.apríla 2018 sa konal ďalší ročník Svätojurského MTB maratónu. Náš klub reprezentovali Marek Voška a Peter Sitárik. Tentokrát sa podarilo medailu získať Marekovi Voškovi, ktorý v kategórii 40-49 ročných veteránov podal na 21 kilometrovej trati skvelý výkon, ktorý mu vyniesol pekné 3.miesto, Celkovo (všetky kategórii) skončil na 15.mieste. spomedzi 317 pretekárov. Peter Sitárik mal preteky veľmi dobre rozbehnuté, keď sa pohyboval medzi trojicou najlepších, ale drobné odbočenie z trate a k tomu 3 kilometre pred cieľom defekt a následný beh do cieľa ho odsunuli až na 15.miesto. V kategórii 15-16 ročných chlapcov skončil Miroslav Pavlík z Brezy na trati 21 km na peknom 15.mieste. Výsledky (stiahni tu). Foto: Marek Voška a Peter Sitárik

 

 

 

Pezinský duatlon

 Dňa 14.apríla 2018 sa v Pezinku konalo ďalšie kolo Slovenského pohára v duatlone. Tohto prvého ročníka sa zúčastnili aj naši pretekári. Na trati 5 km beh - 20 km bike - 2,5 km beh v kategórii "Veteráni 1" (40-49 roční) sa podarilo Marekovi Voškovi vybojovať pekné 5.miesto. V kategórii "Veteráni 2" (50-59 roční) si Peter Sitárik po výbornom výkone vybojoval umiestnenie na pódiu, keď so stratou 1 minúty skončil na 2.mieste. Výsledky (stiahni tu).

Foto: Peter Sitárik 2.miesto v kategórii "Veteráni 2" autor (Marián Bartoš)

 

 

 

Beh oslobodenia Likavky

 Dňa 15. apríla 2018 sa v obci Likavka uskutočnil už 40.ročník Behu oslobodenia Likavky. Na zmenenej a veľmi náročnej trati náš klub reprezentovali ml. žiak Sebastián Belicaj a "Veterán" Juraj Maxa. Sebastián na trati dlhej 800 m po dobrom výkone skončil na 4.mieste a Juraj na trati 12 200m obsadil napokon konečné 15.miesto. Výsledky (stiahni tu).

Foto: Juraj a Sebastián autor (R.Belicaj)

 

 

 

 

Záver sezóny - vyhlásenie Kráľa biatlonovej stopy

 Dňa 10.apríla 2018 sa v Banskej Bystrici konalo slávnostné odovzdávanie cien pre najlepších biatlonistov za sezónu LETO 2017 a ZIMA 2018. Náš klub opäť získal jedno ocenenie, keď si cenu za celkové víťazstvo v letnom biatlone v kategórii 10-11 ročných žiakov prevzal Sebastián Belicaj. Ocenená bola aj naša odchovankyňa Zuzana Remeňová zo ŽP Šport Podbrezová, ktorá si prevzala cenu za celková víťazstvo v letnom biatlone v kategórii 16-17 ročných dorasteniek. Hlavnú cenu "Kráľ(ovná) biatlonu" získala Anastazia Kuzminová, ktorá zvíťazila pre Paulínou Fialkovou a Tomášom Hasilom.

Foto: Zuzana Remeňová a Sebastián Belicaj (autor R.Belicaj)

 

 

 

 

 

Konečné rebríčky SZB po sezóne ZIMA 2018

Slovenský zväz biatlonu zverejnil konečné rebríčky po zimnej sezóne, v ktorej sa na štart postavilo viac ako 220 pretekárov. Náš klub reprezentovalo počas sezóny iba 5 pretekárov čo sa odzrkadlilo na získaných bodoch a tak aj na celkovom umiestnení. V žiackych kategóriách sme skončili na 12.mieste a celkovo na 16.mieste spomedzi 24 klasifikovaných klubov. V jednotlivcoch sa najviac darilo Sebastiánovi Belicajovi, ktorý v kategórii 12-13 ročných žiakov obsadil konečné 5.miesto, keď sa pred neho dostali iba o rok starší súperi. Jeho brat Benjamín Belicaj obsadil v kat. 14-15 ročných žiakov 9.miesto. Eliška Smarkoňová v kat. 14-15 ročných žiačok obsadila 7.miesto. Konečné rebríčky (stiahni tu).

Majstrovstvá Slovenska v behu na lyžiach.

 V dňoch 24.-25.marca 2018 sa na Štrbskom Plese uskutočnila II.časť majstrovstiev Slovenska v behu na lyžiach. Súťažilo sa v tímových šprintoch dvojíc a v individuálnych pretekoch klasickou technikou.

V sobotných pretekoch team šprintu dvojíc voľnou technikou náš klub síce nemal zastúpenie, ale naše odchovankyne vo farbách ŽP Šport Podbrezová opäť podali výborné výkony. Sestry Mária a Zuzana Remeňové si po minuloročnom sklamaní, kde im boli po pretekoch odobraté zlaté madaily napravili tento rok chuť. Svoju perfektnú formu dokázali pretaviť do víťazstva vo svojej kategórii st.dorasteniek, ale dominovali aj absolútnemu poradiu keď dokázali poraziť aj všetky dvojice v kat. junioriek a žien. V rovnakej kategórii st. dorasteniek štartovala aj Anežka Smarkoňová, ktorá obsadila konečné 6.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Majsterky Slovenska sestry Mária a Zuzana Remeňové z Hruštína (autor ŽP Šport)

 V nedeľu boli na programe individuálne preteky klasickou technikou. Náš klub tentokrát reprezentovala dvojica Mário Košút a Slavo Praj. Mário štartoval na trati 30 km a v kategórii juniorov napokon skončil na 9.mieste. Viac sa darilo "veteránovi" Slavomírovi Prajovi, ktorý v kategórii 40-49 ročných na trati 10 km obsadil celkové 2.miesto za Poliakom B.Graczom, ale spomedzi Slovákov bol najlepší a získal tak svoj prvý titul Majstra Slovenska v behu na lyžiach. V kategórii st. dorasteniek sestry Remeňové aj napriek tomu, že celú sezónu behajú iba voľnou technikou, si vyskúšali aj preteky klasickou technikou. Na 10 km trati Mária napokon obsadila 5.miesto a Zuzana skončila na 7.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Foto: Slavomír Praj - Majster Slovenska v kat. 40-49 ročných mužov. (autor A.Prajová)

 Dňa 24.marca sa naši súrodenci Belicajový zúčastnili 37.ročníka cestného behu Švošovská 15-stka. Benjamín absolvoval trať 2660 m a obsadil napokon 3.miesto. Sebastián bežal trať 1540 metrov a skončil rovnako na 3.mieste.

Foto: Sebastián a Benjamín Belicajový (autor R.Belicaj)

 

 

 

 

Slovenský pohár v behu na lyžiach

 V dňoch 10.-11.marca 2018 sa na Skalke pri Kremnici konalo ďalšie kolo SP v behu na lyžiach. Náš klub reprezentovali 4 pretekári. V sobotu boli na programe vytrvalostné preteky klasickou technikou. V žiackych kategóriách sme mali zastúpenie len v súrodencoch Belicajových - Sebastián napokon obsadil 11.miesto a Benjamín skončil na 17.mieste. V dorasteneckých kategóriách súťažili aj naše odchovankyne sestry Mária a Zuzana Remeňové a Anežka Smarkoňová (všetky vo farbách ŽP Šport Podbrezová) - Mária skončila na 8.mieste, Zuzana na 9.mieste a Anežka na 13.mieste. V kategórii juniorov náš Mário Košút vybojoval na trati 10 km klasicky napokon pekné 5.miesto. Najviac sa však darilo nášmu Slavomírovi Prajovi, ktorý v kategórii Veteráni B (40-49r.) po veľmi dobrom výkone skončil na výbornom 2.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: zľava - Slavomír Praj, Ján Holiga, Eduard Kostelník (autor R.Belicaj).

 

 

 V nedeľných pretekoch voľným štýlom - (cross-country cross), kde súťažiaci zdolávali na trati rôzne prekážky sa v kategórii ml.žiakov (r.n. 2006) podarilo Sebastiánovi Belicajovi vybojovať výborné 2.miesto so stratou 5 sekúnd na víťaza. Benjamín Belicaj (r.n. 2003) obsadil 13.miesto. Z "našich" dorasteniek sa po veľmi dobrých výkonoch podarilo sestrám Remeňovým prebojovať na bedňu - Mária skončila druhá a Zuzana tretia. Anežka Smarkoňová obsadila napokon 8.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Sebastián Belicaj 2.miesto (autor R.Belicaj)

 

 

Majstrovstvá Slovenska v biatlone

 V dňoch 3.-4.marca 2018 sa v Osrblí konala II.časť majstrovstiev Slovenska v biatlone a ďalšie kolo Viessmann pohára. V sobotných rýchlostných pretekoch v rámci IV.kola Viessmann pohára žiakov sa z našich najlepšie umiestnil Sebastián Belicaj, ktorý skončil na 8.mieste. Zhodné 9.miesto si vo svojich kategóriách vybojovali Benjamín Belicaj a Eliška Smarkoňová. Z "našich dorasteniek" štartovala iba Anežka Smarkoňová, ktorá obsadila 7.miesto. Sestry Remeňové totiž reprezentovali Slovensko na majstrovstvách sveta juniorov a kadetov v Estónskom Otepää. Výsledky sobota (stiahni tu).

V nedeľu sa súťažilo o majstrovské tituly v pretekoch s hromadným štartom. Z našich opäť podal najlepší výkon Sebastián Belicaj, ktorý po jednej chybe na strelnici obsadil napokon 6.miesto. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 22.mieste. V kategórii starších žiakov Benjamín Belicaj po dvoch netrafených terčoch skončil na 9.mieste. Dorastenka Anežka Smarkoňová skončila na 5.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: tím KB Breza (autor R.Belicaj)

Majstrovstvá sveta juniorov a dorastu v biatlone

V dňoch 26.2.-4.3 2018 sa v Estónskom meste Otepää konali majstrovstvá sveta v biatlone pre juniorov a dorastu. Na pretekoch sa zúčastnili aj naše odchovankyne sestry Mária a Zuzana Remeňové. Na úvod mali na programe vytrvalostný pretek na 10 km kde Mária ako najlepšie Slovenska po streľbe (2,1,1,1,) obsadila 53.miesto a Zuzana (3,0,3,3,) skončila na 80.mieste. V stredu 28.februára sa obe predstavili v pretekoch štafiet, kde spomedzi 21 družstiev obsadili 15.miesto. V piatkovom šprinte na 6 km sa najviac spomedzi Sloveniek darilo Henriete Horvátovej, ktorá s čistou streľbou skončila na 13.mieste. Zo sestier Remeňových sa tentokrát viac darilo Zuzane, ktorá po jednej chybe na strelnici obsadila 35.miesto. Mária so 4 chybami obsadila napokon 57.miesto. V záverečných stíhacích pretekoch na 7,5 km sa dokázala Mária posunúť z 57.miesta na konečné  27.miesto a za najlepšou Slovenkou H.Horvátovou zaostala iba o 4 miesta. Zuzna po 8 netrafených terčoch obsadila 59.miesto.

Majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v zimnom triatlone

 Klub biatlonu Breza v spolupráci s OŠK Breza a obcou Breza usporiadal dňa 24.februára 2018 spoločné majstrovstvá SR a ČR v zimnom triatlone. Pre neustále nevhodné snehové podmienky na Orave sme boli nútení preteky presunúť do Areálu bežeckého lyžovania na Štrbskom Plese. Pretekov sa zúčastnilo 35 slovenských a 7 českých súťaziacich. Dospelí a veteráni súťažili sa na tratiach: 3,3 km beh na nohách, 8,2 km na biku a 8,2 km v behu na lyžiach. V celkovom poradí mužov si najlepšie počínal Tomáš Jurkovič z KPŠ Nerus Žilina, ktorí zvíťazil pred Matúšom Jurečkom z T.A.T. Martin a Máriom Košútom z TT Vavrečka. Medzi veteránmi bol najrýchlejší Slavomír Praj z TT Vavrečka pred Zdenkom Koledom z Maratón klubu Rajec a našim Petrom Sitárikom.

 V kategórii juniorov sa na trati (1,6 km beh - 3,3 km bike - 5 km beh na lyžiach) z víťazstva tešil Matúš Jakub Koreň z 3nity Triatlon teamu Bratislava pred našim Róbertom Judiakom. V Juniorkách zvíťazila Zuzana Michaličková z KPŠ Nerus Žilina pred Lýdiou Drahovskou z ŠBR Piešťany. V kategórii žien zvíťazila Dominika Vanáková z Maraton klub Rajec a v kat. veteránok si titul vybojovala Alena Drahošová zo športového triatlonového klubu Pezinok. V mene klubu chceme poďakovať všetkým pretekárom za účasť. Touto cestou chceme poďakovať hlavne organizátorovi Petrovi Sitárikovi a tímu dobrovoľníkov z našej obce, ktorí napomohli bezproblémovému priebehu celej súťaže. Celú akciu sponzorsky podporili: Obec Breza, Slavomír Praj, Actros s.r.o. Žilina, Dopstav - Stanislav Papajík, Dachstav SK s.r.o. - Miroslav Matejčík, Oravabau s.r.o. - Vladimír Hlinka. Kompletné výsledky vrátane jednotlivých disciplín (stiahni tu) - alebo pozri na www.vysledkovyservis.sk

Foto: Trojica najlepších z ľava - M.Jurečka, T.Jurkovič, M.Košút

Viac foto nájdete vo fotoalbume

 

III. kolo Viessmann pohára v biatlone

 V dňoch 17.-18.februára 2018 v NBC Osrblie pokračovali biatlonové súťaže ďalším kolom. Tentokrát súťažili iba žiacke kategórie. Z našej trojice dosiahol najlepší výsledok Sebastián Belicaj (11-12r.), ktorí po čistej streľbe napokon obsadil 5.miesto. Eliška Smarkoňová (14-15r.) po dvoch chybách na strelnici skončila na 6.mieste. Sebastián Belicaj (14-15r.) obsadil 9.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: S.Belicaj na štarte rýchlostných pretekov (autor: R.Belicaj)

V nedeľu boli na programe nové preteky zamerané na obratnosť detí. Na súťažiacich čakali na trati rôzne prekážky (podlezenie prekážky, preskok prekážky, slalom, otočky...) a pre kategórie B a C aj jedna streľba v ľahu. Najmladší žiaci absolvovali namiesto streľby hod loptičkou na cieľ. Za každú nesplnenú úlohu dostávali 10 sekundovú penalizáciu. Z našich si najlepšie počínal Benjamín Belicaj, ktorý obsadil pekné 4.miesto. Eliška Smarkoňová skončila na 6.mieste a Sebastián Belicaj napokon vybojoval 8.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Slovenský pohár v zimnom triatlone

 V rovnaký víkend sa na Králikoch konali úvodné dve kolá Sloveského pohára v zimnom triatlone. Hornooravský región reprezentovalo až 11 pretekárov z KB Breza a TT Vavrečka. Za náš klub si najlepšie počínal v kat. "veteránov 2" Peter Sitárik, ktorý po oba dni vo svojej kategórii nenašiel premožiteľa a zvíťazil. V sobotu sa v kategórii "veteránaov 1" podarilo podať veľmi dobrý výkon aj Marekovi Voškovi, ktorý napokon skončil na 2.mieste. Z klubu TT Vavrečka sa najviac darilo Máriovi Košútovi, ktorý aj napriek juniorskému veku štartoval v elitnej kategórii. V sobotu obsadil 2.miesto a v nedeľu vybojoval po výbornom výkone svoje prvé víťazstvo medzi mužmi. Výsledky (stiahni tu). Foto: triatlonisti z Brezy a Vavrečky (autor A.Prajová)

Slovenský pohár v behu na lyžiach

 V dňoch 10.-11.februára 2018 sa v obci Úloža časť Krúžok konalo ďalšie kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach. Náš klub reprezentoval iba Slavomír Praj. Ten súťažil v kategórii 40-49r. veteránov na trati 10km klasickou technikou, kde podal veľmi dobrý výkon a napokon skončil na peknom 3.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto:vpravo 3.miesto Slavomír Praj

 

 

 

 

I.časť majstrovstiev Slovenska v biatlone

 V dňoch 10.-11.februára 2018 sa v NBC Osrblie konala I.časť majstrovstiev Slovenska v biatlone. Náš klub mal zastúpenie iba v žiackych kategóriách. V sobotných rýchlostných pretekoch si najlepšie počínal v kategórii 11-12r. žiakov Sebastián Belicaj, ktorý skončil na 6.mieste, Benjamín Belicaj (14-15r.) obsadil 10.miesto, Eliška Smarkoňová (14-15r.) 13.miesto, Jakub Ferenčík (11-12r.) 23.miesto. Z našich odchovankýň štartovala iba dorastenka Anežka Smarkoňová, ktorá v kat. (16-17r.) napokon skončila na 4.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu).  Foto - tím KB Breza

V nedeľných vytrvalostných pretekoch podal opäť najlepší výkon Sebastián Belicaj, ktorý po čistej streľbe bežecky nestačil iba na o rok starších súperov a skončil napokon na 5.mieste. V rovnakej kategórii obsadil Jakub Ferenčík 17.miesto. V kat. starších žiakov skončil Benjamín Belicaj na 11.mieste a v žiačkách obsadila Eliška Smarkoňová konečné 13.miesto. V kategórii 18-19r. dorasteniek sa na štart postavili už aj sestry Remeňové, ktoré sa vďaka Machyniaciám s nomináciou na majstrovstvá sveta museli narýchlo vrátiť z medzinárodných pretekov vo Francúzsku. Napokon Zuzana obsadila 4.miesto a Mária 6.miesto a obe si tak vybojovali účasť na Majstrovstvách Sveta juniorov a kadetov v Estónsku. Anežka Smarkoňová v mladších dorastenkách obsadila 6.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

II.kolo Viessmann pohára pre žiacke kategórie

 V dňoch 27.-28.januára 2018 sa v Banskej Bystrici koná II.kolo Viessmann pohára v biatlone pre žiacke kategórie. V sobotu sú na programe rýchlostné preteky. Výsledky sobota: 6.Sebastián Belicaj, 22. Jakub Ferenčík, 14. Benjamín Belicaj, 10. Eliška Smarkoňová (stiahni tu). V nedeľu naši pretekári mali slabšiu streľbu a to sa odrazilo na ich výsledkoch - 7. Eliška Smarkoňová, 12. Sebastián Belicaj, 20. Jakub Ferenčík. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: S.Belicaj a J.Ferenčík (autor R.Belicaj)

 

 

 

 

 

Majstrovstvá sveta v Zimnom triatlone - striebro pre Petra Sitárika !!!

 V rovnaký víkend sa v Rumunskom Cheile Gradistei konajú majstrovstvá sveta v zimnom triatlone. Hornooravský región mal až dvoch reprezentantov - nášho Petra Sitárika a Mária Košúta z TT Vavrečka. V sobotu štartoval junior Mário Košút. Ten bol veľmi blízko medaile z majstrovstiev sveta, ale po smolnom páde a následných problémoch s reťazou bicykla sa musel uspokojiť s nepopulárnym 4.miestom. V nedeľu sa v kat. 50-54r. veteránov postavil na štart aj náš Peter Sitárik. Peter v behu stratil na najlepšieho pretekára 1:10 minúty, rovnakú stratu nabral aj po bicykli na a keď v záverečnom behu na lyžiachh zabehol najlepší čas tak ho to vynieslo na skvelé 2.miesto. Peter tak pretavil svoje celoživotné športové úsilie do "VEĽKEJ" medaily z Majstrovstiev sveta. V mene klubu, ktorému robí svojimi výkonmi skvelé meno mu srdečne gratulujeme !!!  Výsledky pozri tu. Foto: Peter Sitárik na bedni - vľavo (autor Vojtech Kubek)

Biela stopa SNP

 V dňoch 27.-28.januára sa konal 45. ročník Bielej stopy SNP. V sobotných pretekoch voľným štýlom sa na štart postavilo niekoľko pretekárov z Horonooravského regiónu. Súťažilo sa na trati 50 a 25 km. Najlepší výsledok na 50 km trati dosiahol Jozef Madleňák z Or.Jasenice, ktorý skončil celkovo na 7.mieste, ale vo svojej kategórii 36-45r. obsadil výborné 3.miesto. V rovnakej kategórii skončil Slavomír Praj z Vavrečky na peknom 6.mieste (celkovo na 10.mieste). V kat. 46-55r. skončil Rasťo Trabalík z Or. Jasenice na 27.mieste a Miro Kasan z Vavrečky na 29.mieste. Na 25 km trati v kat. 46-55r. obsadil Jaro Genšor z Námestova 9.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu).

V nedeľných pretekoch klasickou technikou sa Oravským bežcom opäť podarilo získať medailu. Na trati 30 km si skvele počínal Slavomír Praj z Vavrečky, keď vo svojej kategórii 36-45r. skončil na 2.mieste (celkovo na 10.mieste). V rovnakej kategórii skončil Martin Buc z Vavrečky na 19.mieste. V kategórii 56-65r. obsadil Kamil Slušňák z D.Kubína 19.miesto. Obdivuhodný výkon podal už čoskoro 83 ročný Leonard Fúra z Oravského Podzámku, ktorý v kategórii starších ako 66r.absolvoval celú 30 km trať. Veľkou škvrnou, ktorá ide na vrub organizátorov je, že na takom "veľkom preteku" nie sú schopný trojici ocenených dať ako cenu diplomy, ktoré im budú pripomínať úspešnú účasť na pretekoch. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: vľavo 2.miesto pre Slava Praja z Vavrečky

I. a II.kolo Viessmann pohára Ž+D+D v Osrblí

 V dňoch 13. a 14.januára 2018 sa konalo I.kolo Viessmann pohára v biatlone pre kategórie žiactva a II. kolo pre kategórie dorastu a dospelých. V sobotu sa súťažilo v rýchlostných pretekoch. Náš klub mal tentokrát zastúpenie iba v žiackych kategóriách. Najviac sa darilo dvojici Sebastián Belicaj (12-13r.) a Eliška Smarkoňová (14-15r.), ktorí obsadili zhodne 5.miesta. Benjamín Belicaj skončil na 9.mieste. Z našich odchovankýň sa po dobrých výkonoch prebojovali na stupne víťazov Anežka Smarkoňová (16-17r.) a Mária Remeňová (18-19r.), ktoré obsadili 3.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: (zľava - E.Smarkoňová, B.Belicaj, S.Belicaj - autor Monika Belicajová)

 V nedeľných pretekoch s hromadným štartom sa z našich žiakov opäť najviac darilo Sebastiánovi Belicajovi, ktorý s jednou chybou na strelnici obsadil napokon konečné 4.miesto. Eliška Smarkoňová minula dva terče a skončila na peknom 6.mieste. Benjamín Belicaj netrafil až 6 terčov a skončil rovnako ako včera na 9.mieste. Z "našich" dorasteniek si najlepší výsledok vybojovala Zuzana Remeňová, ktorá skončila na 2.mieste. Jej sestra Mária po pokazenej streľbe obsadila 5.miesto. Rovnako 5.miesto si vybojovala aj Anežka Smarkoňová. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Majstrovstvá Slovenska v behu na lyžiach

 V rovnaké dni sa konala aj I.časť Majstrovstiev Slovenska v behu na lyžiach. Na Skalke pri Kremnici sa v sobotu 13.1. súťažilo v šprintoch, kde náš klub ale nemal žiadne zastúpenie. V nedeľu 14.1. boli na programe dištančné preteky v ktorých sa predstavila štvorica našich pretekárov. V starších žiakoch absolvoval svoju súťažnú premiéru Juraj Košút, ktorý napokon obsadil 11.miesto. V kategórii juniorov sa jeho brat Mário predstavil na trati 15 km voľnou technikou a počínal si veľmi dobre, keď skončil na peknom 4.mieste. Najlepší výsledok vybojoval Slavomír Praj v kategórii 40-49 ročných veteránov, ktorý na trati 10 km voľne skončil celkovo na treťom mieste ale spomedzi Slovákov to stačilo na výborné 2.miesto. V kategórii 50-59 ročných veteránov obsadil Peter Sitárik vo svojich prvých pretekoch sezóny 7.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Slavo Praj 2.miesto (autor M.Košút)

I. kolo a Majstrovstvá SR a ČR v zimnom triatlone v Oravskej Polhore sú ZRUŠENÉ !!!

 OZNÁMENIE - Aj napriek veľkej snahe organizátorov musíme žiaľ skonštatovať, že počasie je stále proti všetkým milovníkom zimných športov. Posledné dva dni bolo aj na Orave +7°C čo spôsobilo úplné zmiznutie snehu na trati, ktorá mala byť situovaná v nadmorskej výške 900 m. Vzhľadom k týmto skutočnostiam sme nútený preteky v zimnom triatlone ZRUŠIŤ.  Náhradný termín pre I. kolo Slovenského pohára je zatiaľ stanovený na začiatok februára. Termín spoločných Majstrovstie SR a ČR ešte nieje stanovený. - Foto trate kde bolo ešte v nedeľu 7.1. cca 30cm snehu.

Slovenský pohár v behu na lyžiach

 Dňa 6.januára 2018 sa na Králikoch v rámci Slovenského pohára v behu na  lyžiach konal Memoriál J.Michalecha a G.Schlanka. Náš klub reprezentovali  junior Mário Košút a veterán Slavomír Praj. Súťažilo sa v behu klasickou technikou a našim sa konečne podarilo aj dobre navoskovať lyže. Obaja si v ťažkých podmienkach počínali veľmi dobre - Mário v kategórii juniorov obsadil 3.miesto a Slavo v kategórii veteránov 40-49 r. skončil na výbornom 2.mieste. Výsledky (stiahni tu). 

Mário Košút absolvoval I.kolo SP v behu na lyžiach už 17.decembra 2017 na Štrbskom Plese. Na trati 10 km voľným štýlom skončil v kategórii juniorov na peknom 4.mieste. Výsledky (stiahni tu). Foto: Vľavo Mário Košút a vpravo Slavomír Praj

I.kolo Viessmann pohára D+D v Osrblí

V dňoch 28. a 29.decembra 2017 sa uskutočnilo I.kolo Viessmann pohára v biatlone pre kategórie dorastu a dospelých. Na tratiach v NBC Osrblie sa vo štvrtok súťažilo v rýchlostných pretekoch. Náš klub reprezentovala iba juniorka Michaela Maxová, ktoá po pokazenej druhej streľbe obsadila 6.miesto. V piatok boli na programe rýchlostné preteky so štafetovou streľbou v ktorých Miška skončila opäť na 6.mieste. Znovu nás potešili naše odchovankyne sestry Remeňové z Hruštína. V kategórii 18-19 roč. dorasteniek vo štvrtok aj napriek dvom chybám na strelnici dokázala Mária zvíťaziť. Zuzana obsadila 7.miesto a Júlia Baláková 8.miesto. V piatok bola zase lepšia Zuzana ktorá skončila na 2.mieste a Mária vybojovala 4.miesto, Júlia skončila na 10.mieste. V mladších dorastenkách (16-17r.) si vybojovala Anežka Smarkoňová 5. a 6.miesto. Výsledky (stiahni tu).

Prechod Brezianskym chotárom

 Dňa 29.decembra 2017 sa uskutočnil ďalší ročník tradičného "Silvestrovského" prechodu našim chotárom. Viac ako 70 nadšencov na obvyklej viac ako 13 km trase obdivovalo krásu našej prírody. Približne v polovici pochodu si všetci dopriali krátku prestávku na nabratie energie pri dobre opečenej klobáske alebo slaninke a postarali sa o doplnenie tekutín :). Po príchode bola v sále kultúrneho domu pre účastníkov prichystaná výborná kapustnica a vínko. Spestrením posedenia bolo aj premietanie fotiek projektorom z predošlých prechodov. Za organizáciu patrí poďakovanie Dávidovi Sitárikovi, za varenie zase Jane Nodžákovej a Viere Bakošovej . Sponzorsky na celú akciu prispeli: Píla Vasiľov, Kotly Lokca a Obec Breza.

Tri Gala večer - vyhodnotenie Slovenského pohára za rok 2017

 Dňa 4. novembra 2017 sa v Leviciach konalo slávnostné vyhodnotenie Slovenského pohára STÚ v týchto odvetviach: akvatlone, duatlone, dlhom triatlone, zimnom triatlone a kros triatlone. Naši pretekári boli hodnotený za preteky v zimnom triatlone. Náš klub skončil na peknom 2.mieste za ďalším Oravským klubom TT Vavrečka. V jednotlivcoch sa najviac darilo Petrovi Sitárikovi (1968) v kategórii 40-49 ročných veteránov keď obsadil 2.miesto za Slavomírom Prajom (1974) z TT Vavrečka. V kategórii mužov 18-39 rokov skončil náš Marek Voška na 3.mieste. V juniorskej kategórii si víťazstvo vybojoval Mário Košút z TT Vavrečka. Ďalšie pódiové umiestnenia pre Oravský región si vybojovali Peter Števánka, Petra Ferenčíková, Igor Otepka, Zuzana Páleníková, Katarína Mikulová a MPK Dolný Kubín (akvatlon, triatlon, duatlon). Foto: Oravskí medailisti - autor Petra Ferenčíková

Konečné rebríčky SZB po sezóne - LETO 2017

Slovenský zväz biatlonu dňa 30.októbra 2017 zverejnil konečné rebríčky po sezóne LETO 2017. Počas troch kôl Viessnamm pohára a troch pretekov Majstrovstiev Slovenska náš klub reprezentovalo dohromady 6 pretekárov. Celkovo sme skončili s počtom bodov 2395 na 13.mieste spomedzi 27 klubov na Slovensku. Z jednotlivcov si počas sezóny najlepšie počínal Sebastián Belicaj, ktorý nenašiel premožiteľa ani v jedných pretekoch a ovládol tak kategóriu 10-11 ročných žiakov. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 12.mieste. V kategórii 20-21 ročných junioriek vybojovala výborné 2.miesto Michaela Maxová. V kategórii 18-19 ročných dorastencov obsadil Juraj Maxa 6.miesto. V kategórii 14-15 ročných žiakov skončil Benjamín Belicaj na 13.mieste a Eliška Smarkoňová medzi žiačkami obsadila 15.miesto. Konečné rebríčky (stiahni tu).

2. ročník Hornooravského cross duatlonu v Breze

 OŠK Breza a ECHO Breza v spolupráci s našim klubom usporiadali dňa 15.10.2017 v Breze 2.ročník Hornooravského cross duatlonu. Súťažilo sa na veľmi pekných tratiach, ktoré prechádzali chotárom obcí Breza, Lokca a Vasiľov. Na dlhej trati 3-26-3 km podal najlepší výkon Mário Košút z TT Vavrečka. Na krátkej trati 3-13-3 km sa zase najviac darilo Petrovi Števánkovi z ŠK Oravaman.Veľké poďakovanie patrí organizátorom na čele s Petrom Sitárikom a všetkým dobrovoľníkom. Výsledky (stiahni tu).

Foto: účastníci pretekov (autor Milan Čierny)

 

II. časť Majstrovstiev Slovenska v Revúcej - ďalšie 4 medaily pre náš klub

V dňoch 23.-24.septembra 2017 sa uskutočnila záverečná časť Majstrovstiev SR v letnom biatlone. Na tratiach v Revúcej boli na programe rýchlostné a vytrvalostné preteky.

 V sobotných rýchlostných pretekoch sa v kategórii 20-21 r. junioriek podarilo našej Michaele Maxovej po streľbe (1,3) vybojovať krásne 2.miesto so stratou 58 sek. na Veroniku Machyniakovú (0,1). Juraj Maxa po slabšom výkone skončil v kategórii 18-19 r. dorastencov na 10.mieste. Ďalšie medaily do svojej zbierky pridali sestry Remeňové (16-17 r. dorastenky), ktoré po skvelých bežeckých výkonoch obsadili prvé dve miesta - 1. Zuzana a 2. Mária. V rovnakej kategórii skončila Anežka Smarkoňová na 5.mieste a Júlia Baláková na 10.mieste (všetky ŠK Železiarne Podbrezová). V poobedňajších pretekoch žiakov potvrdil svoju tohtoročnú dominanciu Sebastián Belicaj (10-11 r.), ktorý po čistej streľbe nedal svojim súperom žiadnu šancu a získal ďalší titul Majstra Slovenska pred domácimi pretekármi 2.M.Sklenárikom a 3. A.Ottingerom. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 12.mieste. V starších žiakoch obsadil Benjamín Belicaj 13.miesto a v starších žiačkách Eliška Smarkoňová 15.miesto. Výsledky (stiahni tu). Foto: Michaela Maxová a Veronika Machyniaková (autor J.Maxa)

 V nedeľných vytrvalostných pretekoch priadala ďalšiu medailu do svojej zbierky juniorka Michaela Maxová, ktorá aj napriek deviatim chybám na strelnici dokázala vybojovať 2.miesto. Juraj Maxa v dorastencoch obsadil 8.miesto. Ďalšie Oravské medaily pridali v kategórii 16-17 ročných dorasteniek dievčatá vo farbách ŠK Podbrezová - 1. Mária Remeňová, 2. Anežka Smarkoňová, 4. Zuzana Remeňová, 7. Júlia Baláková. V žiackych kategóriách opäť nenašiel premožiteľa medzi Slovákmi v kategórii 10-11 ročných žiakov Sebastián Belicaj, ktorý aj napriek dvom chybám na strelnici dokázal získať majstrovský titul s náskokom 3 sekúnd pred domácim M.Sklenárikom - Jakub Ferenčík obsadil konečné 13.miesto. Celkovým víťazom sa stal český reprezentant Jindřich Koutný zo Starého Města.  V 14-15 ročných žiakoch obsadil Benjamín Belicaj konečné 13.miesto. V rovnakej kategórii žiačok obsadila Eliška Smarkoňová 18.miesto. Výsledky (stiahni tu). Foto: Sebastián Belicaj - Majster Slovenska (autor R. Belicaj)

I. kolo Viessmann pohára dorastu a dospelých

 V dňoch 16.-17. septembra 2017 sa v Osrblí uskutočnilo I.kolo Viessmann pohára v letnom biatlone pre kategórie dorastu a dospelých. Jednalo sa o preložené preteky z júna tohto roku.

V sobotu boli na programe rýchlostné preteky so štafetovou streľbou. Náš klub reprezentovali opäť iba súrodenci Michaela a Juraj Maxový z Rabče. V kategórii 20-21 r. junioriek sa Michaele po dobrom výkone podarilo obsadiť pekné 2.miesto. Juraj v kategórii 18-19 r. dorastencov po jednom trestnom okruhu obsadil konečné 4.miesto. Absolútnu dominanciu v kategórii 16-17 ročných dorasteniek potvrdili naše odchovankyne vo farbách ŠK Železiarne Podbrezová. Zvíťazila Zuzana Remeňová pred Anežkou Smarkoňovou a Máriou Remeňovou. Výsledky (stiahni tu). Foto: zľava - Michaela Maxová 2.miesto (autor: J.Maxa)

 V nedeľu sa súťažilo vo vytrvalostných pretekoch. V juniorkách sa našej Michaele Maxovej podarilo rovnako ako včera vybojovať 2.miesto za víťazkou Veronikou Machyniakovou. Juraj Maxa si aj vďaka horšej streľbe oproti včerajšku pohoršil o jedno miesto a skončil piaty. V 16-17 r. dorastenkách si opäť trojica "našich" rozdelila pódium - 1. Z.Remeňová, 2. M.Remeňová, 3. A.Smarkoňová. Výsledky (stiahni tu). Foto: zľava - M.Remeňová, Z.Remeňová, A.Smarkoňová (autor: J.Maxa)

 

 

III.kolo Viessmann pohára a tri medaily z M-SR v Predajnej

 V dňoch 2.-3.septembra 2017 sa v Predajnej uskutočnilo III.kolo Viessmann pohára a I.časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. V doobedňajších pretekoch dorastu a dospelých sa na pódium prebojovala Michaela Maxová, ktorá v kategórii junioriek obsadila 3.miesto. Juraj Maxa (18-19r. dorast) skončil na 4.mieste. Výborný výsledok dosiahla naša odchovankyňa Anežka Smarkoňová, ktorá po čistej streľbe zvíťazila v kat. 16-17 ročných dorasteniek - v rovnakej kategórii obsadila Júlia Baláková 7.miesto. V poobedňajších pretekoch žiakov si už svoje piate tohtosezónne víťazstvo vybojoval Sebastián Belicaj (10-11 roč.), ktorý minul iba jeden terč na strelnici - v rovnakej kategórii po slabšej streľbe obsadil Jakub Ferenčík 10.miesto. V kat. 14-15 roč. žiakov netrafil Benjamín Belicaj 6 terčov a to ho odsunulo na 16.miesto. Rovnakú streľbu predviedla aj Eliška Smarkoňová, ktorá napokon skončila na 10.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Anežka Smarkoňová 1.miesto v rýchlostnom preteku (autor R.Belicaj)

 V nedeľu bola na programe I.časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. Súťažilo sa v pretekoch s hromadným štartom. Veľkú radosť nám svojím výkonom urobila Michaela Maxová (juniorky 20-21 r.), ktorá síce mala slabšiu streľbu (3,3,1,3), ale vďaka dobrému bežeckému výkonu napokon vybojovala 1.miesto. Ďalšiu prekvapivú medailu sme získali zásluhou Juraja Maxu ml. (18-19 r.), ktorý po veľmi dobrom výkone obsadil 3.miesto. V kategórii 16-17 r. dorasteniek sa z našich odchovankýň opäť viac darilo Anežke Smarkoňovej, ktorá napokon obsadila 3.miesto a Júlia Baláková obsadila 8.miesto. V žiackych kategóriách si ďalší titul Majstra SR vybojoval Sebastián Belicaj, ktorý aj napriek dvom trestným okruhom dokázal zvíťaziť s náskokom 7 sek. na druhého a 16 sek. na tretieho v poradí aj keď obaja mali čistú streľbu - v rovnakej kategórii obsadil Jakub Ferenčík po pokazenej streľbe 13.miesto. V starších žiakoch Benjamín Belicaj podal dobrý výkon čo mu stačilo na 10.miesto. Rovnako 10.miesto vybojovala aj staršia žiačka Eliška Smarkoňová. Výsledky nedeľa (stiahni tu).  Foto: Sebastián Belicaj - Majster Slovenska v letnom biatlone v pretekoch s hromadným štartom (autor: R.Belicaj)

Regionálne preteky Českého pohára v letnom biatlone

 Dňa 19.augusta 2017 sa v Rožnove pod Radhoštěm uskutočnili regionálne preteky ČP v letnom biatlone. Súťažilo celkovo 108 pretekárov a náš klub reprezentovali súrodenci Belicajový. V rýchlostnom preteku sa tento-krát viac darilo Benjamínovi, ktorý ku dobrej streľbe (1,1) pridal aj veľmi dobrý bežecký výkon čo stačilo na konečné 4.miesto s iba 6 sekundovou stratou na bronzovú medailu. Sebastián mal horší strelecký deň, keď netrafil až 6 terčov a to mu stačilo na celkové 8.miesto - s čistou streľbou zvíťazil Slovák Martin Maťko z Martina. Výsledky (stiahni tu). Foto: Benjamín Belicaj 4.miesto (tretí z prava) autor: R.Belicaj

Majstrovstvá Slovenska v letnom biatlone na kolieskových lyžiach

V dňoch 22. a 23.júla 2017 sa v Osrblí uskutočnili M-SR v letnom biatlone na kolieskových lyžiach pre juniorské a seniorské kategórie. Súťaže sa zúčastnilo "až" 16 pretekárov z celého Slovenska. Náš klub reprezentovala iba Michaela Maxová v kategórii 20-21 roč. junioriek, ktorá v rýchlostných pretekoch a pretekoch s hromadným štartom obsadila zhodne 3.miesto. Výsledky (stiahni tu).

Prvé preteky Dorastu a Dospelých v letnom biatlone.

 V dňoch 1.-2.júla 2017 sa uskutočnili prvé tohtoročné preteky v letnom biatlone pre kategórie dorastu a dospelých. Súťažilo sa na tratiach NBC v Osrblí. Náš klub reprezentovali súrodenci Michaela a Juraj Maxový.

V sobotných rýchlostných pretekoch sa podarilo  Miške Maxovej aj napriek zraneniu nohy z tréningu vybojovať v kategórii junioriek pekné 2.miesto. Juraj skončil v kategórii 18-19r. dorastencov po slabej streľbe na 7.mieste. Z našich odchovankýň vo farbách ŽP Šport Podbrezová v kategórii 16-17roč. dorasteniek obsadila Zuzana Remeňová 3.miesto, Anežka Smarkoňová 4.miesto a Mária Remeňová po 2 min. penalizácii za neodbehnuté trestné kolo skončila na 5.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Michaela Maxová na strelnici (autor: J.Maxa)

V nedeľných vytrvalostných pretekoch našich pretekárov zradila streľba a to sa odzrkadlilo na konečných výsledkoch - Miška skončila na 3.mieste a Juraj na 7.mieste. V kat. 16-17 roč. dorasteniek zvíťazila po veľmi dobrom výkone "naša" Zuzana Remeňová, jej sestra Mária skončila na 5.mieste a Anežka Smarkoňová na 6.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

II.kolo Českého pohára v letnom biatlone

 V dňoch 24. a 25.júna 2017 sa v Bystřici pod Hostýnem konalo II.kolo Českého pohára v letnom biatlone. Pretekov sa zúčastnilo 280 súťažiacich v žiackych kategóriách. Náš klub reprezentovali súrodenci Belicajový. V sobotu boli na programe preteky s hromadným štartom. V kategórii 11-12 ročných žiakov po streľbe (2,1) obsadil Sebastián Belicaj napokon 16.miesto spomedzi 50 štartujúcich. V kategórii 13-14 roč. chlapcov skončil Benjamín Belicaj po slabšej streľbe (4,3) na 45.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu).

V nedeľu sa súťažilo v šprinte so štafetovou streľbou (možnosť dobíjania 3 nábojov). Sebastián síce netrafil na strelnici len jeden terč v druhej položke, ale to mu v silnej konkurencii aj tak stačilo len na 21.miesto.. Benjamína tentokrát zradila pokazená puška, keď "vďaka" poruche netrafil ani jeden terč a obsadil 53.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

II. kolo Viessmann pohára - ďalšie dve víťazstvá Sebastiána Belicaja

 V dňoch 10.-11.júna 2017 sa uskutočnilo II. kolo Viessmann pohára v letnom biatlone pre žiacke kategórie. Súťažilo sa na Sigorde pri Prešove.

V sobotných rýchlostných pretekoch si ďalšie tohtosezónne víťazstvo v kategórii 10-11 r. žiakov vybojoval Sebastián Belicaj, ktorý aj napriek dvom chybám na strelnici zdolal druhého A.Ottingera z Revúcej o 4 sekundy. V kategórii 14-15r. žiakov skončil Benjamín Belicaj so streľbou (3,3) na 12.mieste. Výsledky (stiahni tu).

V nedeľných pretekoch s hromadným štartom sa opäť darilo Sebastiánovi Belicajovi. Tentokrát pri streľbe minul iba jeden terč a zvíťazil s 35 sek. náskokom pred M.Sklenárikom z Revúcej. Benjamín Belicaj v kat. 14.-15.r. žiakov po pokazenej streľbe (5,4) skončil na 15.mieste. Výsledky (stiahni tu).

Foto: Sebastián Belicaj s dvoma diplomami za víťazstvo

 

I.kolo Viessmann pohára v letnom biatlone

 V dňoch 27.-28.5.2017 sa v Rajeckých Tepliciach uskutočnilo I.kolo Viessmann pohára v letnom biatlone pre žiacke kategórie. Foto: v strede Sebastián Belicaj - víťaz oboch víkendových pretekov (autor R.Belicaj)

V sobotných rýchlostných pretekoch sa spomedzi našich štyroch žiakov najviac darilo Sebastiánovi Belicajovi, ktorý po jednej chybe na strelnici predviedol výborný beh a s náskokom 23 sekúnd zvíťazil pred A.Ottingerom z Revúcej. V rovnakej kategórii obsadil Jakub Ferenčík po penalizácii až 13.miesto. V kategórii 14-15 roč. obsadil Benjamín Belicaj po streľbe (3,3) 11.miesto a Eliška Smarkoňová so streľbou (3,5) skončila na 14.mieste. Výsledky (stiahni tu). 

V nedeľu sa súťažilo vo vytrvalostných pretekoch. Svoju výbornú formu potvrdil v kategórii 10-11 roč. žiakov Sebastián Belicaj, ktorý aj po jednej chybe na strelnici a 30 sekundovej prirážke dokázal poraziť druhého M.Sklenárika s čistou streľbou o jednu desatinu sekundy. Naši dvaja starší žiaci Benjamín Belicaj a Eliška Smarkoňová skončili po slabších výkonoch zhodne na 14.pozícii. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Vyhlásenie Kráľa biatlonovej stopy

 Dňa 4.mája 2017 sa v hoteli Sitno vo Vyhniach uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie minuloročnej sezóny - Kráľ biatlonovej stopy. Náš klub mal po dlhšej odmlke opäť zastúpenie medzi najlepšími. V kategórii 10-11 ročných žiakov si cenu za svoje výkony prebral Sebastián Belicaj, ktorý v zimnej sezóne vyhral všetky preteky. Keďže sa v uplynulej sezóne darilo aj našim odchovankyniam vo farbách ŽP Šport Podbrezová, tak sa vyhlasovania zúčastnila aj najlepšia 16-17 ročná dorastenka Zuzana Remeňová a najúspešnejšia strelkyňa v súťaži Hamé strelecký pohár pre kat. 16-17 roč. dorasteniek Anežka Smarkoňová. Celkovým víťazom a ocenenie Kráľ biatlonovej stopy si po druhý krát vybojovala Paulína Filiaková z VŠC Dukla B.Bystrica. 

Foto: z ľava - Anežka Smarkoňová, Zuzana Remeňová, Sebastián Belicaj (autor: R.Belicaj)

 

Jarné behy - Turany, Likavka

 V priebehu mesiaca Apríl 2017 sa naši bežci zúčastňovali jarných bežeckých pretekov. Dňa 8..4 štartovali na 45. ročníku behu oslaobodenia mesta Turany. Na štart pretekov sa postavilo 150 súťažiacich. V kategórii najmladších žiakov na trati 400 m sa z víťazstva tešil Sebastián Belicaj. Jeho brat Benjamín si v kat. st.žiakov na trati 800 m vybojoval 2.miesto. Výsledky (stiahni tu).

Foto: Benjamín Belicaj na pretekoch v Turanoch (autor: R.Belicaj)

 

 

 

 V nedeľu 9.4. 2017 sa uskutočnili preteky - Beh oslobodenia Likavky. Náš klub reprezentovali 4 pretekári - celkovo sa do behu zapojilo viac ako 300 nadšencov behu. V žiackych kategóriách nám opäť spravili radosť súrodenci Belicajový. Ďalšie víťazstvo si na svoje konto pripísal v kat. najml.žiakov Sebastián. Jeho brat Benjamín štartoval v kat. dorastencov, kde aj s prehľadom zvíťazil, ale po chybnom zápise usporiadateľov pri prezentácii do kat. juniorov ho diskvalifikovali. V kategórii žien nás reprezentovala Michaela Maxová, ktorá v behu na 5000 m obsadila napokon 7.miesto. V kategórii veteránov 50-59 rokov na trati 10 000m Juraj Maxa st. skončil na 14.mieste. Výsledky (stiahni tu). Viac foto z jarných behov nájdete vo fotoalbume.

Foto: z ľava - Bartolomej Belicaj, Benjamín Belicaj, Michaela Maxová, Sebastián Belicaj v Likavke (autor R.Belicaj)

 

 

Kalendár súťaží v letnom biatlone 2017

SZB dňa 15.apríla 2017 zverejnil kalendár súťaží v letnom biatlone 2017. Prvé preteky pre žiacke kategórii sa uskutočnia v dňoch 27.-28.mája 2017 v Rajeckých Tepliciach. Prvé kolo dorastu a dospelých je na programe 17.-18.júna 2017. Kalendár (stiahni tu).

Konečné rebríčky SZB - ZIMA 2017

Slovenský zväz biatlonu zverejnil konečné rebríčky po zimnej sezóne 2017. Náš klub túto sezónu reprezentovalo iba šesť pretekárov a to sa odrazilo na konečnom umiestnení. V žiackych kategóriách sme skončili na 12.mieste a celkovo na 15.mieste spomedzi 23 klubov. V jednotlivcoch počas sezóny najlepšie výkony podával Sebastián Belicaj, ktorý v kategórii 10-11 ročných žiakov zvíťazil so ziskom 500b. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na peknom 5.mieste. V kategórii 20-21 ročných junioriek obsadila naša Michaela Maxová 3.miesto. Rebríčky (stiahni tu).

Majstrovstvá SR v behu na lyžiach

 V dňoch 25. a 26.marca 2017 sa uskutočnila záverečná časť Majstrovstiev Slovenska v behu na lyžiach. Na výborne pripravených tratiach na Štrbskom Plese boli v sobotu na programe preteky v šprinte klasickou technikou. Náš klub reprezentovali súrodenci Belicajový, ktorým sa príliš nedarilo a obsadili napokon: Sebastián 8.miesto, Benjamín 16.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: hromadné preteky kat. st.dorastenky (zľava) 2.Mária Remeňová, 1.Z.Šefčíková, 3.R.Gabčíková (autor: ŽP Šport Podbrezová)

V nedeľných pretekoch s hromadným štartom sme mali zastúpenie v kategórii mužov a dorastencov. V hlavnej mužskej kategórii na trati 30 km voľnou technikou obsadil Slavomír Praj 10.miesto - zvíťazil Peter Mlynár pred Matejom Kazárom. V kategórii st. dorastu obsadil Mário Košút na trati 15 km 15.miesto. Veľmi dobrú zimnú sezónu úspešne ukončili aj naše odchovankyňe sestry Remeňové (aktuálne vo farbách ŽP Šport Podbrezová). V kategórii st. dorasteniek sa na trati 10 km voľným štýlom vyrovnali najlepším bežkyniam na lyžiach na Slovensku. Mária počas celej trate udávala tempo spolu so Zuzanou Šefčíkovou, ktorá ju napokon krátko pred cieľom predbehla a zvíťazila. Mária si tak 2.miestom vybojovala svoju prvú medailu z Majstrovstiev SR v behu na lyžiach. Jej sestra Zuzana rovnakým spôsobom prehrala súboj o tretie miesto s Rebekou Gabčíkovou. V rovnakej kategórii skončila Júlia Baláková na 7.mieste. V ml. dorastenkách obsadila Anežka Smarkoňová 17.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

II.časť Majstrovstiev SR v biatlone - 2x zlato pre Sebastiána Belicaja a 2x striebro pre Michaelu Maxovú

 V dňoch 4. a 5.marca 2017 sa na tratiach NBC v Osrblí konala záverečná časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone. Náš klub reprezentovala šestica pretekárov. V sobotu sa súťažilo v rýchlostných pretekoch. V kategórii junioriek sa našej Miške Maxovej podarila streľba, keď minula iba dva terče v ľahu a s dobrým bežeckým výkonom sa napokon prebojovala na pekné 2.miesto. Juraj Maxa v kategórii 18-19 ročných dorastencov obsadil 10.miesto. Z našich odchovankýň vo farbách ŽP Šport Podbrezová sa najviac darilo sestrám Remeňovým, ktoré na strelnici spravili zhodne po 5 chýb, ale aj napriek tomu sa dokázali prebojovať na "bedňu" - Mária získala zlatú medailu a Zuzana bronzovú medailu. V rovnakej kategórii obsadila Anežka Smarkoňová 10.miesto a Júlia Baláková 11.miesto. V poobedňajších pretekoch žiakov potvrdil svoju tohtosezónnu dominanciu opäť Sebastián Belicaj (10-11 roč.), ktorý aj napriek chorobe dokázal zvíťaziť o 3 sek. pred M.Sklenárikom z Revúcej. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 5.mieste. V starších žiakoch skončil Benjamín Belicaj na 15.mieste a v rovnakej kategórií dievčat skončila Eliška Smarkoňová na 10.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Sebastián Belicaj - 3-násobný Majster Slovenska v biatlone (autor R.Belicaj)

 V nedeľu boli na programe preteky s hromadným štartom. V dopoludňajších pretekoch dorastu a dospelých svoj včerajší úspech zopakovala juniorka Michaela Maxová, keď skončila po dobrom výkone na 2.mieste za víťazkou Laurou Chovanovou. Juraj Maxa (18-19 roč.) skončil na 10.mieste. V kategórii 16-17 roč. dorasteniek opäť dominovali sestry Remeňové. Tentoraz sa z majstrovského titulu tešila vďaka lepšej streľbe Zuzana Remeňová (0,1,2,0), ktorá zvíťazila pred sestrou Máriou (1,2,3,3). Veľmi pekné 4.miesto vybojovala Anežka Smarkoňová (2,1,2,0) a v rovnakej kategórii skončila Júlia Baláková na 9.mieste. V poobedňajších zápoleniach žiakov predviedol opäť skvelý výkon Sebastián Belicaj (10-11 r.), ktorý si tak pripísal na svoje konto tretí titul Majstra SR a v tejto sezóne neprehral ani raz z ôsmych pretekov. Veľmi pekné umiestnenie v rovnakej kategórii dosiahol aj Jakub Ferenčík, ktorý aj napriek štartu z posledného radu dokázal zabojovať a skončiť na peknom 4.mieste. V starších žiakoch skončil Benjamín Belicaj na 16.mieste a žiačka Eliška Smarkoňová obsadila 9.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Michaela Maxová získala dve strieborné medaily z M-SR (autor F.Remeň) Viac foto nájdete vo fotoalbume.

Majstrovstvá SR v zimnom triatlone.

 V sobotu 4.marca sa na tratiach v okolí vrchu Praděd v Českej republike konali spoločné Majstrovstvá Slovenska a ČR v zimnom triatlone. Náš klub reprezentovali dvaja pretekári - Peter Sitárik a Marek Voška. Marek v kategórii 30-39 r. skončil spomedzi Slovákov na 4.mieste. V kategórii 40-49 r. sa na štart postavilo dohromady 17 pretekárov. Celkovým víťazom sa po veľmi dobrom výkone stal Slavo Praj z Vavrečky. Náš Peter Sitárik obsadil celkové 5.miesto ale spomedzi Slovákov skončil druhý. V junioroch si majstrovský titul vybojoval Mário Košút z Vavrečky. Výsledky (stiahni tu). Foto: kategória 40-49 r. muži - 1.miesto Slavo Praj, 2.miesto Peter Sitárik, 3.miesto Peter Števánka (autor: M.Košút)

 

 

3. kolo SP v zimnom triatlone

 V nedeľu 19.februára 2017 sa na Králikoch uskutočnilo 3.kolo Slovenského pohára v zimnom triatlone. Horná Orava mala zastúpenie v šestici pretekárov KB Breza a ďalších päť bolo z klubu TT Vavrečka. V celkovom poradí sa najviac darilo Slavovi Prajovi z Vavrečky, ktorý zvíťazil pred našou dvojicou Petrom Sitárikom a Marekom Voškom. V junioroch sa z víťazstva tešil Mário Košút z Vavrečky. V štafetách zvíťazila naša trojica v zložení Juraj Maxa, Tomáš Kubas a Michaela Maxová. V kategórii neregistrovaných žien zvíťazila naša Petra Ferenčíková. Výsledky (stiahni tu). Foto: Hornooravský triatlonisti z KB Breza a TT Vavrečka (autor Juraj Maxa)

III. kolo Viessmann pohára a M-SR v biatlone - ďalšie dve prvenstvá Sebastiána Belicaja

 V dňoch 11.-12.februára 2017 sa v Národnom biatlonovom centre v Osrblí uskutočnilo III.kolo Viessmann pohára a I.časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. Ďalším víťazstvom nás po veľmi dobrom výkone potešil Sebastián Belicaj, ktorý vyhral už piate preteky v rade - tentoraz s 12 sekundovým náskokom pred M.Sklenárikom  z Revúcej. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 5.mieste. "Naše dorastenky" pod ŽP Šport sa opäť nestratili a po veľmi dobrých bežeckých výkonoch získala Zuzana Remňová 2.miesto a Anežka Smarkoňová 3.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Tím KB Breza (autor M.Belicajová)

 V nedeľu sa konala I.časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone. Súťažilo sa vo vytrvalostných pretekoch. V doobedňajšom programe si v kategórii junioriek vybojovala 3.miesto Michaela Maxová. Po obede súťažili o majstrovské tituly žiacke kategórie. Svoj prvý titul majstra SR si po veľmi dobrom výkone vybojoval Sebastián Belicaj, ktorý zvíťazil o 13 sekúnd pred T.Kováčikom z Č.Balogu. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 5.mieste. Eliška Smarkoňová (14-15r. žiačky) skončila po slabšej streľbe rovnako ako včera na 10.mieste. Z našich odchovankýň vo farbách ŽP Šport Podbrezová sa najviac darilo Anežke Smarkoňovej (16-17r. dorastenky), ktorá po veľmi dobrej streľbe (0,1,1,0) skončila na 2.mieste za M.Hubačovou z Vyhní. V rovnakej kategórii obsadila Zuzana Remeňová 5.miesto a Júlia Baláková 12.miesto. Výsledky (stiahni tu). Foto: "Naše dorastenky" (autor A.Matejčík)

II. kolo SP v zimnom triatlone

 Dňa 12.februára 2017 usporiadal KB Breza v spolupráci s OŠK Breza a Klubom zimného triatlonu Donovaly a Penziónom Pohoda Krušetnica II. kolo Slovenského pohára v Zimnom triatlone. V nádhernom počasí si 26 pretekárov zmeralo sily v behu, cyklokrose a v behu na lyžiach. Najlepším spomedzi registrovaných bol Matúš Jurečka z Bratislavy pred Slavomírom Prajom z Vavrečky a Petrom Kasmanom zo Žiliny. V ženskej kategórii zvíťazila Asia Garlewicz z Poľska. V Juniorkách zvíťazila Lýdia Drahovská z Piešťan a v Junioroch Mário Košút z Vavrečky. V neregistrovaných si najlepšie počínal Jaro Genšor a v ženskej kategórii Katarína Drahovská z Piešťan. Výsledky (stiahni tu). Foto: pred štartom (autor - Ľ.Ľubová). Viac foto nájdete vo fotoalbume.

Archív starších AKTUALÍT si môžete stiahnuť na nasledujúcom odkaze (stiahni tu).