Sezóna LETO 2011


V I. kvalifikačnom kole na M- SR v letnom biatlone 2011 (Viessmann pohár) dve víťazstvá Michalky Maxovej!!!.

 (Letný biatlon - Revúca) - V prvom kvalifikačnom preteku letnej sezóny sa náš klub zásluhou Michaely Maxovej radoval z víťazstva vo vytrvalostnom preteku. Miška predviedla najlepší bežecký výkon ku ktorému pridala výbornú streľbu 10/7 a pred druhou v poradí A. Netíkovou mala náskok 1:45 min. Ďalším našim pretekárom úvod sezóny nevyšiel lebo všetci pohoreli na strelnici, aj keď konečné umiestnenia boli vďaka výborným behom celkom uspokojivé. 

V nedeľnom rýchlostnom preteku sa na nás opäť usmialo šťastie keď Tomáš Kubas a Michaela Maxová vo svojich kategóriách zvíťazili. Bronzovú medailu a I. VT pridala Júlia Baláková.

 

V II. kole Viessmann pohára si naši pretekári vybojovali 5  medailí !!

 (Letný biatlon - Predajná) - V dňoch 25. - 26. júna sa v Predajnej konalo II. kolo Viessmann pohára  (II. kval. pretek na M-SR v letnom biatlone 2011). V sobotňajšom rýchlostnom preteku potvrdila svojú výbornú formu Michaela Maxová, keď ako v I. kole opäť po dobrej streľbe 10/7 a majstrovskom behu zvíťazila s 13 sekundovým náskokom pred V. Machyniakovou z Osrblia. V tej istej kategórii absolvovala svoj prvý pretek v tejto sezóne Klaudia Joštiaková a hneď sa predrala medzi slovenskú elitu, keď skončila na peknom 4. mieste. Skvelý výsledok dosiahli naše najmladšie dievčatá. Júlia Baláková získala po veľmi dobrom výkone v behu a dobrej streľbe striebornú medailu a dvojičky Zuzana a Mária Remeňové z Hruštína skončili na 4. a 5. mieste. Ďalšiu medailu, tentoraz bronzovú vďaka výbornej streľbe 10/7 pridala Nikolka Kormaňáková.

V nedeľu v rýchlostnom preteku s hromadným štartom opäť zabojovala Miška Maxová a s I. VT sa umiestnila na 3. mieste. Po výbornej streľbe nás všetkých 3. miestom a I. VT v kategórii najmladších žiačok prekvapila Zuzka Remeňová z Hruštína. Po majstrovskom behu ale nevydarenej streľbe s I. VT Júlia Baláková skončila na peknom 4. mieste. V tej istej kategórii skončila Mária Remeňová s III. VT na 9. mieste. Po výbornej streľbe v leže, Klaudii Joštiakovej nevyšla streľba v stoji a to ju pripravilo o medailové umiestnenie. Jurko Maxa napriek majtrovskému behu a výbornej prvej streľbe, pokazil druhú streľbu, čo ho s I. VT posunulo až na 8. miesto. V nedeľu prekvapil aj Jožko Bakoš, ktorý si po výbornej streľbe vybojoval I. VT a 9. miestom sa vo svojej kategórii tiež zaradil do TOP 10-tky  najlepších biatlonistov na Slovensku.

V III. kole Viessmann pohára zlato Tomáša Kubasa a bronz Michaely Maxovej

(Vyhne 27.-28.8.) V III. kole Viessmann pohára vo Vyhniach sa nám v rýchlostnom preteku podarilo zásluhou Tomáša Kubasa vybojovať zlatú medailu. Tomáš skvelý strelecký výkon 8 z 10 podporil suverénnym behom a s 50 sekundovým náskokom vyhral pred domácim Matejom Lepeňom. Ďalšiu medailu tentoraz bronzovú pridala Michaela Maxová v kategórii starších žiačok, keď jej na víťazstvo chýbalo 7 sekúnd a to iba vďaka horšej streľbe ako pretekárky predňou. V tej istej kategórii skončila Klaudia Joštiaková na 5.mieste. Nikola Kormaňáková tiež obsadila 5.miesto v kat. stredných žiačok. Patrik Kormaňák obsadil 8.miesto, V kategórii najmladších žiačok sa najlepší výsledok podaril sestrám Remeňovým keď skončili nasledovne: 4., Mária Remeňová, 5., Zuzana Remeňová.

Účasť na Majstrovstvá Slovenska v letnom biatlone 2011 si v troch kvalifikačných kolách vybojovala 12-stka pretekárov:

Patrik Kormaňák, Klaudia Joštiaková, Michaela Maxová, Juraj Maxa, Jozef Bakoš, Tomáš Kubas, Nikola Kormaňáková, Júlia Baláková, Mária Remeňová, Zuzana Remeňová, Adela Durčáková, Laura Joštiaková

n

Výberový pretek pred M- SR v letnom biatlone dopadol úspešne.

 V sobotu 13.augusta sa na futbalovom štadióne v Breze konal tréning spojený s výberovým pretekom na Memoriál hrdinov SNP v Predajnej a pred blížiacimi sa M- SR v letnom biatlone vo Vyhniach. Účasť na týchto akciách si vybojovali z prípravkárov - Adam Náčin (2003) a Diana Matysová (2002), z najmladších žiačok - Mária a Zuzana Remeňové (2000), Júlia Baláková (2000), Adela Durčáková (2001), z mladších žiakov Tomáš Kubas (1999), Jozef Bakoš (1998) a Nikola Kormaňáková (1999), zo starších žiačok - Michaela Maxová (1997) a Klaudia Joštiaková (1996). Pri tejto príležitosti zasadala aj rada trénerov  a pripravila návrh "Propozícií na letné sústredenie biatlonistov 2011 " v Roháčoch. Na záver  sa všetci zúčastnení pohostili na výbornom guláši, ktorý pod vedením šéfkuchára p. Volčeka Antona pripravili naše mladé kuchárky Nikolka Kubasová, Klaudia Joštiaková, Júlia Baláková a Adelka Durčáková. Akciu sponzoroval Poľovnícky klub Grúň Breza.

Z Memoriálu hrdinov SNP v Predajnej si odnášame 7 medailí.

 V sobotu 20. augusta sa 11 našich žiakov zúčastnilo 30.ročníka Memoriálu hrdinov SNP v Predajnej. Súťažilo sa v rýchlostnom preteku a prípravka absolvovala pretek s hromadným štartom. Najväčším úspechom bol výkon Márie Remeňovej z Hruštína, ktorá po vynikajúcej streľbe nedala zvyšku štartového poľa šancu a s prehľadom vyhrala kategóriu najmladších žiačok (roč. 2000-2001). Hneď za ňou dobehla Júlia Baláková z Lokce.  V tej istej kategórii obsadila Adela Durčáková 6.miesto a Zuzana Remeňová vďaka minútovej penalizácii za neodbehnuté tr. kolo až 11.miesto. V stredných žiačkach (roč. 1998-1999) si bronzovú medailu po veľmi dobrom bežeckom výkone vybojovala Nikola Kormaňáková. V kategórii starších žiačok sme zásluhou Michaely Maxovej z Rabče obsadili 2.miesto a výborné 3.miesto pridala Klaudia Joštiaková. Tomáš Kubas obsadil v kategórii stredných žiakov po slabšej streľbe 5.miesto. Skvele si počínali naši prípravkári, keď Michal Sitárik (r.2002) vyhral pred Adamom Náčinom (r.2003) a Barbora Kormaňáková skončila štvrtá.

Úspešné vystúpenie našich žiakov na Veľkej cene Remesla vo Vyhniach.

 (Vyhne) - Vo štvrtok 1. septembra sa konal vo vyhniach verejný pretek v letnom biatlone - Veľká cena Remesla. Z nášho klubu sa ho zúčastnilo 8 pretekárov. Najskôr jednotlivci súťažili v preteku s hromadným štartom v ktorom sa najviac darilo Klaudii Joštiakovej, ktorá obsadila 2. miesto a Márii Remeňovej ktorá skončila na 3.mieste. V kategórii prípravkárov (roč. 2004,2003) nás po čistej streľbe a výbornom behu víťazstvom potešil Michael Matejčík (roč. 2003) a  2. miestom v kategórii pretekárov do 5 rokov  3,5 ročný Daniel Balák (roč. 2007). Najväčší úspech však prišiel v amerických štafetách keď v kategórii 13-15 roč. žiačok Michaela Maxová spolu s Klaudiou Joštiakovou zvíťazili v napínavom súboji s náskokom 5 sekúnd pred dvojicou Košinová / Krnáčová. Pekné 4. miesto obsadili dvojice Baláková / Remeňová a Kubas / Badáň. Na 6.mieste skončila dvojica Durčáková / Remeňová a 8.miesto obsadili Maxa / Nagypál.

Z I. časti Majstrovstiev Slovenska 2011 vo vytrvalostnom preteku striebro pre Klaudiu Joštiakovú, bronz pre Júliu Balákovú a diskvalifikácia Tomáša Kubasa. 

Majstrovstvá Slovenska sa konali v nedeľu 28.8.2011 vo Vyhniach. Ako prvá nás potešila Klaudia Joštiaková, ktorá po výbornej streľbe 7/10 obsadila striebornú priečku a len jedna strela ju delila od titulu majsterky Slovenska. V rovnakej kategórii skončila Michaela Maxová po slabšej streľbe na 6.mieste. Ďalšiu medailu tento-krát bronzovú pridala po veľmi dobrom výkone v behu a v streľbe aj Júlia Baláková. V tej istej kategórii naše dievčatá obsadili nasledujúce pozície: 6. miesto Zuzana Remeňová, 7.miesto Mária Remeňová, 10. miesto Laura Joštiaková a 11. miesto Adela Durčáková. Po nevydarenej streľbe sa Nikola Kormaňáková prepadla na 11. miesto. V kategórii 12-13 roč. chlapcov sa na peknom 10. mieste umiestnil Jozef Bakoš a po tom čo Tomáš Kubas po streľbe 6/10 pridal fantastický beh skončil na 2. mieste. Za víťazom zaostal len o 2 sekundy. Našu radosť zo zisku striebornej medaily však po vyhlásení predbežných výsledkov skalila diskvalifikácia Tomáša za údajnú úpravu výzbroje (úprava zaťaženia spúšte).  

V II. kole Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone sme získali 1x zlato, 2x striebro a 2x bronz!!

 (Vyhne) - V sobotu 10. septembra sa konala druhá časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. Súťažilo sa v rýchlostnom preteku a opäť sa nám podarilo získať ďalší titul majstra SR do našej zbierky, keď Tomáš Kubas po výbornom výkone v behu aj na strelnici (8/10) zvíťazil v kategórii 12-13 ročných chlapcov. Ďalšiu medailu pridala v kategórii 14-15 ročních dievčat Klaudia Joštiaková, ktorá skončila po veľmi dobrom výkone na 3.mieste. Len 0,6 sekundy delilo Nikolu Kormaňákovú od bronzovej medaily a obsadila tak 4.miesto. V kategórii mladších žiačok sa našim dievčatám nepodarila streľba a skončili nasledovne: 5. Júlia Baláková, 7. Zuzana Remeňová, 9. Laura Joštiaková, 12. Mária Remeňová. Veľmi pekným 9. miestom nás potešil Patrik Kormaňák v starších žiakoch.

V nedeľu pokračovala súťaž pretekom s hromadným štartom a opäť sme sa dokázali prebojovať medzi medailistov. Na začiatok nás svojim najlepším výsledkom v sezóne potešil starší žiak Patrik Kormaňák, keď sa mu podarila slušná streľba (6/10) a po dobrom behu skončil na peknom 5. mieste. V rovnakej kategórii žiačok si Klaudia Joštiaková po výbornom výkone zopakovala včerajšie 3. miesto a ďalšia naša zástupkyňa Michaela Maxová aj napriek slabšej streľbe skončila na peknom 5. mieste. Aj keď sa Tomášovi Kubasovi nevydarila prvá streľba (1/5) tak v tej druhej dokázal trafiť všetky terče a skvelým behom finišoval na výborné 2. miesto. Týmto výsledkom si Tomáš zabezpečil aj celkové víťazstvo v Slovenskom pohári v kategórii 12-13 ročných žiakov. Najvačším prekvapením bol skvelý bežecký výkon Nikoly Kormaňákovej, ktorá po slušnej streľbe (6/10) dokázala držať krok s pretekárkami, ktoré bežali len 1 trestné kolo a nakoniec s iba 11 sekundovou stratou získla striebornú medailu.

Ziskom 7. medailí z Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone pre rok 2011 náš klub dokázal, že pri kvalitnej práci trénerov a chuti detí na sebe pracovať sa dá v priebehu 3 rokov zaradiť medzi absolútnu Slovenskú špičku v tomto športe aj keď je naše materiálne a finančné zabezpečenie neporovnateľné z klubmi s dlhoročnou tradíciou. Za vzornú reprezentáciu nášho klubu a Hornooravského regiónu všetkým zúčastneným veľké "Ďakujeme".

Na Majstrovstvách Českej republiky sa našim darilo.

 (Břidličná) - V dňoch 16. až 18. septembra v Břidličnej (okr. Bruntál) 142 pretekárov z Česka a 14 zo Slovenska súťažili (ako hostia) na Majstrovstvách Českej republiky v letnom biatlone. Náš klub reprezentovala šestica mladých športovcov. V prvý deň doobeda sa súťažilo v rýchlostnom preteku. Najlepší  výsledok dosiahla Júlia Baláková, ktorá skončila po výbornej streľbe (4 z 5) na peknom 9. mieste. V tej istej kategórii skončila Zuzana Remeňová na 18. mieste. Aj napriek tomu že Tomáš Kubas trafil 8 z 10 terčov, výsledný čas mu stačil len na 23. miesto. V odpoludňajších hodinách súťažili štafety. Slovenskú trojčlennú štafetu mladších žiačok reprezentovali naše dve pretekárky Júlia Baláková a Zuzka Remeňová spolu so Zuzkou Longauerovou z Osrblia. Po slušnom výkone a treťom mieste v cieli však prišla diskvalifikácia pre porušenie pravidiel na strelnici.

V nedeľňajšom preteku s hromadným štartom sa nám na dlhších tratiach darilo držať krok s najlepšími českými biatlonistami. Po čistej streľbe a výbornom behu sa na skvelé 4. miesto prepracovala Zuzana Remeňová z Hruštína. Rovnako čistá streľba pomohla Tomášovi Kubasovi k výbornému 5. miestu so stratou iba 13 sekúnd na víťazného Jana Tkadleca. Naše dve pretekárky Júlia Baláková v kategórii mladších žiačok po výbornom behu ale slabšej streľbe (3 zásahy z 5.) a Klaudia Joštiaková v kategórii starších žiačok po priemernej streľbe (6 zásahov z 10)  ale výbornom behu obsadili pekné 10. miesta. Našej top pretekárke Michaele Maxovej sa nevydarila streľba a obsadila 14. miesto. Okrem našich pretekárov hájilo "Slovenské farby" 8 pretekárov z Podbrezovej. Ich najlepším výsledkom bolo 2x 4. miesto pre Michala Jurenu a 1 x 5. miesto pre Mareka Brezinu. Pretekári z nášho klubu na M-ČR dokázali, že patria nie len medzi top pretekárov na Slovensku, ale aj v Česku.

Tomáš Kubas sa stal držiteľom ocenenia  "Mladý Športový Talent Slovenska 2011"

 V pondelok 5. septembra rozhodla porota Nadácie TV JOJ v zložení - Jozef Lohyňa, Dagmar Barániková, Martin Špaček, Lenka Čviriková - Hriadelová a Peter Hollý o udelení ocenenia - Mladý športový talent Slovenska 2011 pre nášho mladého športovca, biatlonistu a bežca na lyžiach Tomáša Kubasa. V stredu 7. septembra mu prišli cenu osobne odovzdať Ľuboš Sarnovský a Martin Špaček z televízie JOJ. Toto ocenenie je nie len odmenou pre Tomáša a jeho trénerov za Tomášove doterajšie úspechy, ale  zároveň aj veľkou výzvou a záväzkom do budúcna. O výsledkoch tohoto nádejného športovca, ale aj o výsledkoch ďalších mladých športových talentov z nášho klubu sa budete priebežne dozvedať aj prostredníctvom www.nadacia.joj.sk.

 Foto: Tomáš Kubas uprostred s dvojicou moderátorov TV JOJ Martin Špaček (vľavo) a Ľuboš Sarnovský (vpravo).

 

Breza v rebríčku v letnom biatlone 2011 obsadila 2. miesto na Slovensku!!!

 (Letný biatlon) - Slovenský zväz biatlonu zverejnil konečné rebríčky po letnej sezóne 2011. Náš klub  sa v žiackych kategóriách po minuloročnom 5. mieste v LB (letnom biatlone)  a tohtoročnom 3. mieste v ZB (zimný biatlon) vyšvihol  v sezóne LETO 2011 na skvelé 2. miesto na Slovensku a včítane výsledkov  kategórií, ktoré nemáme obsadené (juniori, dospelí a seniori) sme spomedzi 23. klubov skončili na fantastickom 5. mieste.  

Až deväť našich žiakov si vybojovalo I. výkonnostnú triedu

K tomuto tímovému výsledku sme pridali aj dve víťazstvá  jednotlivcov zásluhou Tomáša Kubasa (12-13 roč. žiaci) a Michaely Maxovej (14-15 roč. žiačky), keď obaja dominovali v kategóriách, v ktorých súťažili s o rok staršími pretekármi. Vďaka výborným výkonom v závere sezóny sa Klaudia Joštiaková (14-15 roč. žiačky) prebojovala na konečné 3. miesto. Zásluhou vyrovnaných výkonov počas celej sezóny 3. miesto v rebríčku  na Slovensku  v kategórii 10 -11 roč. žiačok obsadila Júlia Baláková.  

Sestry Zuzana a Mária Remeňové z Hruštína sa vo svojej premiérovej sezóne v kat. 10-11 roč. žiačok.  spomedzi 20. pretekárok prebojovali medzi top 10-ku a v slovenskom rebríčku obsadili 6. a 7. priečku. V rovnakej kategórii na 10.mieste skončila Laura Joštiaková a na 16. mieste o rok mladšia  Adela Durčáková. V stredných chlapcoch skončil Juraj Maxa na 12. mieste a Jozef Bakoš na 13.mieste keď obaja získali aj I. výkonnostnú triedu. Výborné 5. miesto si po úspechu na majstrovstvách Slovenska vybojovala Nikola Kormaňáková (12-13 roč. žiačky). Patrik Kormaňák  sa s I. výkonnostnou triedou prebojoval medzi slovenskú biatlonovú elitu a  v kat. starších žiakov sa umiestnil na12. mieste. Konečné rebríčky (stiahni tu).

Výsledky sú odrazom veľkej snahy pretekárov, výbornej práce trénerov Mgr. Antona Matejčíka, Antona Volčeka, Mgr. Ľubice Kubasovej, Mgr. Adriány Kormaňákovej, Juraja Maxu, Mgr. Ľuboša Volčeka, Františka Remeňa, podpore našich sponzorov a dobrej spolupráce s rodičmi. Veríme, že tento úspech klubu aj jednotlivcov bude všetkých motivovať do ďalšej tvrdej práce a prinesie nám radosť aj v nasledujúcej zimnej sezóne.