Sezóna ZIMA 2012


Prvé zábery na lyžiach sme absolvovali v Spálenej doline.

 Prvý decembrový víkend si naši bežci vyskúšali po dlhej pauze prvý sneh. Na zjazdovke v Spálnej doline v Zuberci si na umelom snehu začiatočníci osvojovali voľnú techniku behu na lyžiach a naši skúsenejší pretekári trénovali výbehy hore zjazdovkou. V sobotu celú výpravu prekvapila regionálna televízia TV ORAVIA a urobila s deťmi rozhovory o ich aktuálnej forme a fungovaní klubu. Video sa dá pozrieť na nasledujúcom odkaze televízie (pozri tu). Z videa sme sa dozvedeli že máme novú členku klubu "Máriu Maxovú" tak pevne veríme že jej naša Michaela Maxová bude silnou konkurentkou a bude sa snažiť dosiahnúť lepšie výsledky ako jej veľmi podobná súperka :-). Viac fotiek z akcie nájdete vo fotoalbume.

Prvé a druhé kolo SP v behu na lyžiach dorastu na Skalke.

V sobotu 17. decembra sa na Skalke konalo I. kolo SP v behu na lyžiach v dorasteneckých, juniorských a seniorských kategóriách. Náš klub reprezentovala ako mladšia dorastenka Michaela Maxová. Nakoľko sme absolvovali len dva tréningy na snehu tak tomu zodpovedal aj Michalkin výkon. Bežala 5 km klasickou technikou a skončila na 5. mieste s viac ako päť minútovou stratou na víťazku. Výsledky (stiahni tu). II. kolo SP pokračuje 29. decembra na Skalke, kde sa bude pretekať obľúbenejšou voľnou technikou. V II. kole 29. decembra nás opäť reprezentovala iba Michalka Maxová ktorá skončila na 10. mieste. Výsledky (stiahni tu).

I. kolo SP v behu na lyžiach dopadlo pre našich žiakov úspešne.

 (Beh na lyžiach, Košice - Kojšovská Hoľa)   V sobotu 7. januára sa na Kojšovskej Holi pri Košiciach uskutočnilo I. kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach pre žiacke kategórie a III. kolo SP v kategórii dorastu v klasickom štýle. Z našich pretekárov sa najviac darilo Tomášovi Kubasovi, ktorý skončil na 2. mieste. Výborným 4. miestom sa prezentovali Júlia Baláková a Nikola Kormaňáková. Mária Remeňová skončila na 5. mieste.  Rovnakú pozíciu ale s časom, ktorý nestačil na postup na M-SR si vybojoval aj Michal Sitárik. Juraj Maxa v kategórii starších žiakoch obsadil pekné 6. miesto. V kategórii ml. dorastencov sa po dobrom výkone Patrik Kormaňák umiestnil na 8. mieste. Pre všetkých našich pretekárov to boli prvé preteky v tejto sezóne, ktoré absolvovali po náročnom 5 dňovom sústredení v Osrblí, kde sa venovali väčšinou voľnému štýlu a preto sú tieto výsledky v klasickom behu o to cennejšie. Postup na M-SR 2012 v behu na lyžiach si už v tomto prvom kole SP vybojovali Mária Remeňová, Júlia Baláková, Nikola Kormaňáková, Tomáš Kubas, Juraj Maxa a Patrik Kormaňák.  Výsledky (stiahni tu).

Skvelý vstup do pretekárskej sezóny Zima 2012.

 (Štrbské Pleso-beh na lyžiach,Osrblie - biatlon) Pretekári z našého klubu stáli na stupni víťazov až šesť  krát. V sobotu 14. januára sa v Osrblí uskutočnilo I. kolo Viessmann pohára pre žiacke kategórie. Náš klub reprezentovalo 11 pretekárov. V doobedňajšom programe mal absolvovať svoju premiéru v dorastencoch Patrik Kormaňák, ale hneď pri nástrele ho zradila nová puška, tak do závodu ani neodštartoval. Traja z našich žiakov sa doobeda zúčastnili aj II. kola SP (slovenský pohár)  v behu na lyžiach na Štrbskom Plese. Tomáš Kubas si po výbornom výkone pripísal prvé tohtoročné víťazstvo, Nikole Kormaňákovej chýbalo k bronzu len 7 sekúnd. Miško Sitárik si oproti I. kolu polepšil, skončil na 6. mieste a s III.VT si  aj on zabezpečil postup na M-SR 2012  v behoch na lyžiach. Po rýchlom presune do Osrblia ku zvyšku našej výpravy  sa všetci traja opäť postavili na štart a nesklamali. Tomáš pri prvej streľbe minul len jeden terč ale v druhej netrafil až tri terče a to mu pri výbornom behu stačilo na skvelé 2. miesto. Miško Sitárik v pretekoch voľnou technikou na 2 kilometrovej trati došiel do cieľa štvrtý ale po diskvalifikácii pretekára pred ním za skrátenie trate si nakoniec vybojoval bronzovú medailu. Najlepší výsledok však dosiahla Michalka Maxová, ktorá aj napriek pokazenej prvej streľbe (trafila 1 z 5 terčov) zabrala v behu a po druhej bezchybnej streľbe si vybojovala svoje prvé víťazstvo v zimnom biatlone. Jurko Maxa bol pre problémy so zbraňou penalizovaný a skončil na 14. mieste. Adelka Durčáková v kategórii mladších žiačok obsadila 4. miesto, keď ju len jedna sekunda delila od medajlového umiestnenia. Naša najpočetnejšia 5 členná výprava stredných žiačok (roč. 2000) sa musela na 3 km trati vysporiadať so staršími pretekárkami (1999).  Krásne  6. miesto obsadila Julia Baláková, keď po vydarenej streľbe (jeden chybný zásah z desiatich) pred seba pustila len jednu pretekárku z jej ročníka a svoju najväčšiu konkurentku Júliu Machyniakovú z Osrblia. Marienka Remeňová obsadila 11. miesto, Nikola Kormaňáková 12. miesto, Zuzka Remeňová 15. miesto a Natália Slovíková 17. miesto. Dianka Matysová (2002) v najmladších žiačkách sa  tiež musela popasovať so staršími pretekárkami (2001). Pred seba však nepustila ani jednu pretekárku zo svojho ročníka a nakoniec obsadila pekné 8. miesto, čím si aj ona po prvý krát ako oficiálna pretekárka zabezpečila postup na M-SR (majstrovstvá Slovenska).  Oficiálne výsledky v behu na lyžiach Štrbské Pleso (stiahni tu), Výsledky z biatlonu (stiahni tu).

V nedeľňajšíchch pretekoch s hromadným štartom sa o medailolé umietnenia postarala dvojica Michal Sitárik a Tomáš Kubas. Obaja si za svoje výkony odnášajú z Osrblia bronz. Ďalšie 4. miesto si vybojovala Adelka Durčáková. Dianka Matysová si oproti sobote polepšila a obsadila 6. miesto. V stredných žiačkách sa naša pätica dievčat umiestnila nasledovne: 6. Júlia Baláková, 7. Nikola Kormaňáková, 9. Mária Remeňová, 14. Zuzana Remeňová, 17. Natália Slovíková. V kategórii starších žiakov sa Jurko Maxa prebojoval na 7. miesto a jeho sestra Michaela skončila na 5. mieste.,Náš prvý dorastenec v histórii biatlonu v Breze,  Patrik Kormaňák po výbornej streľbe v stoji, slabšej v ľahu, ale ukážkovom behu voľnou technikou  skončil na 12. mieste, získal  III. VT a zapezpečil si aj on postup na M-SR v rýchlostných pretekoch. Výsledky z nedele žiaci (stiahni tu), dorast a dospelí (stiahni tu).

5 medailí z biatlonu, jedna v behu na lyžiach a postup deviatich našich pretekárov na M-SR v rýchlostných pretekoch v biatlone je na úvod zimnej sezóny 2012 skvelý výsledok. Dúfame, že po tréningu na nových tratiach v Krušetnici pri penzióne Pohoda naši mladí športovci dosiahnú ešte lepšie umiestnenia. Všetkým zúčastneným trénerom, pomocníkom, sponzorom, rodičom a hlavne mladým pretekárom "Ďakujeme za vzornú reprezentáciu nášho klubu a celého hornooravského regiónu".

6. ročník Brezanskej stopy

 (Breza - beh na lyžiach) - V nedeľu 22. januára 2012 sa v Breze uskutočnil 6. ročník Brezanskej stopy. Súťažilo sa na tratiach v okolí futbalového štadiónu pod Hájom. V žiackych kategóriách naši členovia nenašli premožiteľa a víťazstvá si tak pripísali : Patrik Kormaňák, Júlia Baláková, Michal Sitárik a Matejčík Michael. Výsledky (stiahni tu)

 

 

 

 

39. ročník Bielej stopy a III. kolo SP v behu na lyžiach

 V nedeľu 29. januára sa na Skalke pri Kremnici uskutočnil 39. ročník Bielej stopy. V rámci tohto preteku sa konalo aj III. kolo SP pre žiacke kategórie v klasickom behu na lyžiach s hromadným štartom. Náš klub reprezentovalo 12 pretekárov. Najlepší výsledok dosiahol Tomáš Kubas, ktorý na trati 6 km dobehol celkovo štvrtý ale vo svojej kategórii skončil so stratou 16 sekúnd na krásnom 2. mieste za Ľubomírom Garnátom z Levoče. Pekným 6.miestom sa prezentovala aj Nikola Kormaňáková. V kategórii najmladších žiakov sa pekný výsledok podaril Michalovi Sitárikovi keď skončil na 7.mieste. Naše najmladšie žiačky Adela Durčáková a Diana Matysová sa zoradili za sebou na 9. a 10 mieste. V mladších žiačkách sa najlepšie z našich  s 3 km traťou popasovala Mária Remeňová ktorá skončila na 8.mieste a hneď za ňou sa zoradili Júlia Baláková a Zuzana Remeňová. V starších žiakoch skončil Juraj Maxa na 10.mieste a vo svojich prvých pretekoch Jozef Bakoš obsadil 12.miesto. V kategórii ml. dorastencov obsadila Michaela Maxová 6.miesto a Patrik Kormaňák 9.miesto. Výsledky z nedele (stiahni tu).

Tomáš Kubas sa stal Majstrom Slovenska v behu na lyžiach!!

 (Králiky - 5. februára 2012) - Na Králikoch sa uskutočnila 1. časť M-SR v behu na lyžiach. Za náš klub sa preteku zúčastnilo 11 detí. Najväčší úspech dosiahol starší žiak Tomáš Kubas, keď na 4 km trati voľným spôsobom nadelil druhému v poradí 38 sekúnd a pripísal si tak aj v tejto zimnej sezóne titul Majstra Slovenska v behu na lyžiach. Výsledky našich detí: 5. miesto Nikola Kormaňáková, 6. Mária Remeňová, 9. Júlia Baláková, 10. Zuzana Remeňová, 9. Michal Sitárik,  9. Adela Durčáková, 10. Diana Matysová, 9. Juraj Maxa, 9. Michaela Maxová. Najmladší účastník M-SR Michael Matejčík (2003), bežal s ročníkom 2001 a obsadil 14. miesto. Výsledky (stiahni tu).

Foto: Majster Slovenska Tomáš Kubas (vľavo) a Ľubo Gernáth

 

Úspešné vystúpenie našich biatlonistov v II. kole Viessmann pohára v Predajnej.

 (Biatlon) - Na tratiach v Predajnej sa konalo III. kolo Viessmann pohára v biatlone pre žiacke kategórie. V sobotnom rýchlostnom preteku sa mimoriadne darilo Tomášovi Kubasovi na strelnici kde neminul ani jeden terč a po skvelom behu si pripísal prvé tohtoročné víťazstvo v biatlone. Skvelý úspech sa podaril aj Michalovi Sitárikovi, ktorý skončil na 2.mieste s iba 10 sekundovou stratou na víťaza Damiána Cesneka z Čadce. Bronzovú medailu pridala Júlia Baláková, ktorá taktiež ani raz nezaváhala na strelnici. Výsledky ostatných: 5. Adela Durčáková, 6. Diana Matysová, 7. Michaela Maxová, 8. Zuzana Remeňová, 10. Mária Remeňová, 12. Juraj Maxa. Výsledky sobota (stiahni tu).

Na foto: Juraj Maxa, Michal Sitárik, Diana Matysová, Tomáš Kubas, Michaela Maxová, Zuzana Remeňová, Janka Graňáková (Osrblie), Júlia Baláková

 V nedeľnom vytrvalostnom preteku pribudli do klubovej zbierky dve zlaté medaile. Tomáš opäť po čistej streľbe a výbornom behu zvíťazil s 34 sekundovým náskokom. Najväčším prekvapením bolo víťazstvo Michala Sitárika v kategórii najmladších žiakov, keď druhému v poradí nadelil 25 sekúnd. Blízko k stupňom pre víťazov bola aj Adela Durčáková ktorá skončila nakoniec na nepopulárnom 4. mieste. V rovnakej kategórii obsadila pekné 6.miesto Diana Matysová. V stredných žiačkách si naše trio vybojovalo nasledovné pozície: 6. Júlia Baláková, 8. Zuzana Remeňová, 10. Mária Remeňová. V starších žiakoch Juraj Maxa skončil na 11. mieste a jeho sestra Michaela obsadila po zbabranej streľbe nakoniec slušné 5. miesto.

Našu pozornosť si zaslúži aj Janka Graňáková, členka Klubu biatlonu Osrblie, ktorej korene sú na Orave. Janka zvíťazila v  sobotu v rýchlostných pretekoch na 2 km a aj v nedeľu vo vytrvalostných pretekoch na 3 km. Svoje  víťazstvá venuje svojmu starému otcovi z Oravskej Jasenice.

Výsledky nedeľa (stiahni tu)..

V V. kole SP v behu na lyžiach - striebro pre Tomáša

(Skalka - beh na lyžiach) - V sobotu 18. februára sa na Skalke uskutočnilo V. kolo SP v behu na lyžiach. Za náš klub sa ho zúčastnili 3 pretekári. Najlepší výsledok dosiahol Tomáš Kubas, keď na trati dlhej 4 km klasickou technikou skončil druhý s 22 sekundovou stratou na Ľuba Gernátha z Levoče. V kategórii najmladších žiakov sa Michal Sitárik (2002) postupne pretek od preteku zlepšuje a skončil na 11. mieste. Svoju pozíciu medzi staršími žiačkami potvrdila aj Nikola Koormaňáková keď skončila na peknom 7. mieste. Výsledky (stiahni tu).

V III. kole Viessmann pohára bronz pre Michala Sitárika.

 (Biatlon) - Na Králikoch sa 25. - 26. februára koná ďalšie kolo Viessmann pohára a I. časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone. V sobotnom rýchlostnom preteku dosiahol z našich detí najlepší výsledok Michal Sitárik keď skončil na krásnom 3. mieste. Najväčšie problémy nám však robil nárazový vietor na strelnici kde sa ani jednému z našich nepodarilo trafiť viac ako 5 terčov z desiatich. Aj napriek tomu sa na peknom 5.mieste umiestnili Tomáš Kubas a Michaela Maxová, na 6.mieste Mária Remeňová, 8. Júlia Baláková, 9. Nikola Kormaňáková, 10. Zuzana Remeňová. V nedeľu pokračujú biatlonové súťaže I. časťou Majstrovstiev Slovenska v preteku s hromadným štartom. Výsledky sobota (stiahni tu).

Foto: Tomáš Kubas, Nikola Kormaňáková, Michal Sitárik, Diana Matysová, Mária Remeňová

Skvelý úspech našich biatlonistov na Majstrovstvstvách Slovenska

 (Králiky 26. februára 2012) V nedeľnom preteku s hromadným štartom sa našim mladým športovcom mimoriadne darilo keď získali až 4 medaily. Ako prvá sa o medailu postarala Michaela Maxová v kategórii starších žiačok. Po prvej streľbe si odkrútila 3 tr. kolá a na trať vybiehala ako štvrtá ale čistá druhá položka na strelnici ju posunula na druhú priečku za Lauru Chovanovú, ktorú si udržala až do cieľa a získala tak svoju prvú striebornú medailu z Majstrovstiev Slovenska 2012. Hneď po nich vyštartovali na trať 3 km stredný žiaci, kde si chcel svoje včerajšie zakopnutie v podobe 5. miesta napraviť vedúci pretekár slovenského rebríčka Tomáš Kubas. Hneď od štartu sa usadil na čele preteku a po čistej streľbe v oboch položkách už nikoho nepustil pred seba. Zvíťazil s viac ako minútovým náskokom pred Dominikom Čížom z B. Bystrice a získal tak po ročnej odmlke ďalší titul Majstra Slovenska v biatlone. Ďalšiu medailu tentokrát bronzovú pridala Júlia Baláková, ktorá po prvej aj druhej streľbe vybiehala na trať vždy z prvej pozície ale tesný náskok pred o rok staršou Radkou Balogovou z Prešova a jej najväčšou rivalkou Júliou Machyniakovou z Osrblia nedokázala udržať a nakoniec skončila na výbornom 3. mieste.   Druhú bronzovú medailu pridal Michal Sitárik v kategórii mladších žiakov, keď od úvodu dokázal držať krok s o rok staršími pretekármi Damiánom Cesnekom z Čadce a Samuelom Šochom z D. Kubína, ktorí sa mu odtrhli v poslednom stúpaní a nakoniec sa obaja v spoločnom finiši tešili z víťazstva. S I. VT na 8. mieste skončila Nikolka Kormaňáková a s II. VT na 9. a 10. mieste sestry Mária a Zuzana Remeňove. Juraj Maxa splnil očakávania trénerov a v tvrdej konkurencii si vybojoval III. VT a tak pridal cenné body pre náš klub.  Ďalšie víťazstvo si pripísala v kategórii mladších žiačok "Oravčanka" Janka Graňáková, ktorá reprezentuje klub z Osrblia a v starších žiakoch tohtoročný suverén Samo Závalec z Vyhní.  Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Mladí športovci z Brezy, Lokce, Rabče a z Hruštína robia svojimi výsledkami skvelé meno nie len nášmu klubu ale aj svojej obci a celému "Hornooravskému regiónu" za čo im zaslúžene patrí veľké "Ďakujeme". 

Veľkú radosť mali z výsledkov svojich vnúčat aj starí rodičia, ktorí ich boli povzbudiť priamo pri trati.

 Foto: zľava- Antónia Náčinová s vnukom Tomášom Kubasom a Mária Volčeková s vnukom Michalom Sitárikom.

V úvodný deň Majstrovstiev Slovenska v Osrblí sme získali 3 medaily a zavŕšili sme to famóznou nedeľou v podaní Tomáša Kubasa !!!

 (Biatlon) - V Osrblí sa prvý marcový víkend koná II. časť M-SR v biatlone pre rok 2012. Náš klub reprezentuje 10 žiakov a jeden dorastenec. V sobotňajšom rýchlostnom preteku sa najlepší výsledok podaril Tomášovi Kubasovi, ktorý k zlatu z Králikov tentoraz pridal striebornú medailu za víťazným Dominikom Čížom z B. Bystrice. V kategórii 10-11 ročných žiakov si bronzovú medailu za svoj výkon odnáša Michal Sitárik. V rovnakej kategórii dievčat si skvelý úspech pripísla na svoje konto Adela Durčáková, keď po výbornom behu získala rovnako ako Michal bronzovú medailu. Bola to jej prvá medaila zo zimného biatlonu. Ďalší naši skončili nasledovne: po výbornej streľbe Júlia Baláková 5. miesto , 6. Diana Matysová, 7. Nikola Kormaňáková, 10. Michaela Maxová, 11. Zuzana Remeňová, 12. Juraj Maxa ml., 13. Patrik Kormaňák, 13. Mária Remeňová. Výsledky sobota (stiahni tu). V nedeľu boli na programe vytrvalostné preteky. Ako prvý sa na štart postavil Patrik Kormaňák, ktorý na 10 km trati síce predviedol slušný bežecký čas ale zbabraná streľba v stoji ho odsunula na 13.miesto. Pokiaľ sa ostatní žiaci chystali na nástrel v Osrblí tak Tomáš Kubas na Skalke pri Kremnici bojoval o titul Majstra Slovenska v behu na lyžiach. Aj keď pre chorobu neštartoval jeho najväčší konkurent Ľubo Gernáth z Levoče, tak Tomáš nikoho nenechal na pochybách a suverénnym spôsobom vyhral na 4 km trati klasicky a získal tak už svoj druhý tohtoročný titul Majstra Slovenska - výsledky (stiahni tu). Po dobehnutí do cieľa nasledoval urýchlený ale "bezpečný" presun do Osrblia, kde Tomáš už po 2 hodinách stál na štarte a mal pred sebou 6 km vytrvalostný pretek. Skvelá tréningová prípravu mu pomohla hravo zvládnuť aj takúto porciu kilometrov a keď k tomu pridal čistú streľbu v oboch položkách bolo jasné že získa ďalší titul Majstra Slovenska v biatlone. Zvíťazil s náskokom 1:30 min. pred Dominikom Čížom z B. Bystrice a dokázal v jeden deň získať dva tituly Majstra Slovenska v dvoch športových odvetviach čo sa v histórii týchto športov ešte asi nikomu nepodarilo!!  Ďalšiu medailu s bronzovým leskom pridal po výbornom výkone opäť Michal Sitárik v kat. 10-11 roč. žiakov, keď skončil za o rok staršími Samuelom Šochom a Damiánom Cesnekom. V rovnakej kategórii dievčat sa nepodarilo zopakovať sobotný úspech Adele Durčákovej, ktorá napokon skončila tesne za stupňami pre víťazov na 4. mieste a hneď za ňou na 5. mieste sa s III. VT usadila Diana Matysová. V kat. stredných žiačok sa najviac darilo Júlii Balákovej ktorá po veľmi dobrej streľbe skončila s I. VT na 5. mieste a ďalšie naše sa zoradili nasledovne: 7. Nikola Kormaňáková, 9. Mária Remeňová, 12. Zuzana Remeňová. Slabá streľba bola príčinou neúspechu súrodencov Maxových keď Michaela skončila na 9. mieste a Juraj na 12. mieste. Výsledky biatlon (stiahni tu).

Po posledných biatlonových pretekoch v sezóne môžeme s hrdosťou konštatovať, že sme sa pevne usadili medzi najlepšie biatlonové kluby na Slovensku. Po 3 rokoch tvrdej práce s deťmi dokázal náš Klub biatlonu BREZA získať v tejto zimnej sezóne 9 medailí z "Majstrovstiev Slovenska". Za skvele odvedenú prácu trénerom a hlavne žiakom za ich výkony ĎAKUJEME!!

Posledné preteky v Slovenskom pohári sa konali na Štrbskom Plese.

 (Beh na lyžiach) - v dňoch 17.-18. marca sa na Štrbskom Plese uskutočnilo VI. kolo SP v behu na lyžiach pre žiacke kategórie a Majstrovstvá Slovenska pre dorast a dospelých. V sobotných šprintoch dvojíc sa predstavili tri naše družstvá. Tomáš Kubas spolu s Jurajom Maxom skončili na 5.mieste, Júlia Baláková a Mária Remeňová na 8.mieste, Michal Sitárik s Michaelom Matejčíkom na 11.mieste. Najlepším výsledkom sa prezentovala dvojica Michaela Maxová a Nikola Kormaňáková ktoré si odnášajú bronzovú medailu.

V nedeľnom vytrvalostnom preteku s hromadným štartom sa najlepší výsledok podaril opäť Tomášovi, ktorému sa po veľmi dobrom výkone podarilo získať striebornú medailu, keď sa vklínil medzi dvojicu Levočanov - víťaza Vila Kostelníka a tretieho Ľuba Gernátha. Ostatní naši predviedli svoje štandartné výkony a umiestnili sa nasledovne: 11. Michal Sitárik, 9. Mária Remeňová, 10. Zuzana Remeňová, 11. Júlia Baláková,  7. Nikola Kormaňáková, 7. Michaela Maxová, 11. Juraj Maxa ml. a dvojica ešte len 9 ročných chlapcov Michael Matejčík a Adam Náčin si vyskúšala náročnú 2 kilometrovú trať kde nebol podstaný výsledok ale nabratie skúseností a atmosféra preteku pre ich možný budúci rast. Dvoma titulmi Majstra Slovenska sa prezentoval aj Oravský rodák Martin Bajčičák, keď spolu s Petrom Mlynárom vyhral sobotné šprinty a v nedeľu s prehľadom vyhral na trati 20 km klasicky opäť pred Mlynárom.

Na záver sezóny striebro Tomáša Kubasa.

 V sobotu 31. marca 2012 sa v Žiarskej doline konal 18 ročník lyžiarskeho behu do vrchu. Náš klub reprezentovali traja chlapci. V kategórii starších žiakov si na 4 km dlhej trati najlepšie počínal Tomáš Kubas keď skončil na druhom mieste za o rok starším Jánom Mikušom z KBL Jasná L.Mikuláš. Juraj Maxi si v tesnom finiši vybojoval 5.miesto a ešte len 10 ročný Michal Sitárik skončil v rovnakej kategórii na 8.mieste. V kategórii mužov zvíťazil Martin Bajčičák a pripísal si už tak trinásty triumf na tomto preteku. Výsledky (stiahni tu).

 

Konečné rebríčky v biatlone po sezóne ZIMA 2012

 SZB zverejnil oficiálne výsledky po sezóne ZIMA 2012. V bodovaní klubov sme sa umiestnili na vynikajúcom 3. mieste v žiackych kategóriách, keď sa pred nás dostali len kluby z Vyhní a Osrblia. V celkovom poradí všetkých kategórií (dospelí, juniori, žiaci) sme obsadili výborné 5.miesto spomedzi 21 klubov Slovenska. V jednotlivcoch sa celkovým víťazom v najpočetnejšej kategórii 12-13 ročných žiakov, kde bodovalo až 29 pretekárov stal náš Tomáš Kubas. Tomáš si v priebehu sezóny pripísal na svoje konto v kvalifikačných kolách 2x zlato +1x striebro + 1x bronz a z Majstrovstiev Slovenska si odniesol 2x zlato + 1 x striebro. Zvíťazil pred Dominikom Čížom z B.Bystrice a Dušanom Peťkom z Podbrezovej. Vo svojej prvej zimnej biatlonovej sezóne sa podaril skvelý prienik medzi trojicu najlepších ešte len 10 ročnému Michalovi Sitárikovi. Michal si v priebehu sezóny pripísal na svoje konto jedno víťazstvo v kvalifikačnom preteku a 3x bronzovú medailu z Majstrovstiev Slovenska. Tieto výsledky mu zaručili po sezóne konečné 3. miesto, za dvojicou Samuel Šoch a Damián Cesnek. V rovnakej kategórii žiačok na skvelom 4. mieste skončila Adela Durčáková a druhá naša pretekárka Diana Matysová skončila na 7. mieste. Najpočetnejšie zastúpenie sme mali v kat. 12-13 roč. žiačok, kde naša štvorica obsadila nasledovné pozície: 5. miesto Júlia Baláková (1x bronz z kvalifikačných pretekov a 1 x bronz z Majstrovstiev Slovenska), 8. miesto Nikola Kormaňáková, 9. miesto Mária Remeňová, 10. miesto Zuzana Remeňová. V kategórii 14-15 roč. žiačok si aj vďaka víťazstvu v prvom kvalifikačnom preteku a striebru z Majstrovstiev Slovenska naša Michaela Maxová vybojovala konečné 5. miesto. V sezóne ešte bodovali aj Juraj Maxa ml., Patrik Kormaňák, Natália Slovíková. Rebríčky (stiahni tu).

Konečné rebríčky v behu na lyžiach po sezóne ZIMA 2012.

Slovenská lyžiarska asociácia - úsek bežeckého lyžovanie zverejnila konečné rebríčky Slovenského pohára v behu na lyžiach a výkonnostné rebríčky po sezóne ZIMA 2012. V sezóne bolo na programe 10 pretekov, ale väčšina našich žiakov bola "vďaka" kolidovaniu termínov s biatlonom len na 4 kolách. V najpočetnejšej kategórii starších žiakov ročník 1999 si už tretie víťazstvo v rade vybojoval náš Tomáš Kubas, ktorý sa zúčastnil 7 pretekov a nechal za sebou svojich najväčších súperov z Levoče - Vila Kostelníka a Ľuba Gernátha. Ďalší naši sa vzhľadom na hlavné zameranie sa na biatlon, kde sa využíva len voľná technika v klasickom behu nedokázali výraznejšie presadiť. Z dievčat sa najvyššie umiestnila dvojica Nikola Kormaňáková a Michaela Maxová na 8.mieste. V kategórii mladších žiačok ročník 2000 sa naša trojica umiestnila nasledovne: 9. Mária Remeňová, 10. Júlia Baláková, 15. Zuzana Remeňová. V najmladších žiakoch skončil Michal Sitárik na 9.mieste a dievčatá Adela Durčáková na 11.mieste, Diana Matysová na 15.mieste. V starších žiakoch roč. 1998 skončil Juraj Maxa na 12.mieste. Trojica našich chlapcov Jozef Bakoš, Michael Matejčík a Adam Náčin absolvovali za celú sezónu len jeden pretek a preto nemohli v celkovom rebríčku dosiahnúť na lepšie pozície. Rebríčky (stiahni tu).

Vyhodnotenie Kráľa biatlonovej stopy a Lyžiara roka.

 V piatok 4. mája 2012 sa v Grandhoteli Bellevue v Hornom Smokovci uskutočnilo vyhlasovanie najlepších po sezóne ZIMA 2012. Náš klub mal dvojnásobné zastúpenie medzi najlepšími. Za letný biatlon bola odmenená za svoje víťazstvo v kategórii starších žiačok Michaela Maxová. Tomáš Kubas bral ceny za víťazstvá v letnom aj zimnom biatlone a ako jediný biatlonista dokázal zvíťaziť aj v Slovenskom pohári v behu na lyžiach. Za svoju dlhoročnú prácu s mládežou bol zo strany SZB odmenený aj náš tréner streľby Anton Volček.

 Na foto: Anton Volček, Michaela Maxová a Tomáš Kubas