Sezóna LETO 2012


Na začiatok sezóny dve víťazstvá v podaní Júlie Balákovej a Tomáša Kubasa.

 V sobotu 2.júna 2012 sa I. kolom Viessmann pohára v Revúcej začala letná sezóna v biatlone. Prvého preteku sa zúčastnilo 11 našich pretekárov. Nástrel pre dnešný vytrvalostný pretek začal o 13:00 hod a prvý štartujúci v žiackych kategóriách vybehol na trať o 14:00 hod. Najlepší výsledok sa podaril Júlii Balákovej, ktorá po výbornej streľbe 8/10 a skvelom behu dokázala triumfovať pred A. Harčaríkovou a J. Machyniakovou a pripísať si tak na svoje konto prvé víťazstvo v letnom biatlone. Ostaným našim žiakom sa nevydarila streľba a dobrým behom už len korigovali prijateľné umiestnenia v prvej desiatke. V kategórii prípravkárov nás výkonom a striebornou medailou potešil náš najmladší pretekár Adam Náčin.

V nedeľnom rýchlostnom preteku sa po sobotnej "zdravotnej pauze" predstavil aj Tomáš Kubas a hneď potvrdil svoju výbornú formu. Na strelnici nechal v oboch položkách po jednom netrafenom terči a po skvelom behu zvíťazil s náskokom 20 sekúnd pred L. Ottingerom a 30 sekundovým pred tretím M. Gánovským. Oproti sobote si až trojica našich siahala na medailu, ale všetci napokon obsadili nepopulárne 4.miesto - najbližšie k bronzu mal Michal Sitárik (0,1 sek.), Michaela Maxová (9 sek.), Nikola Kormaňáková (11 sek.). Ostatní potvrdili umiestnenia z predchádzajúceho dňa a skončili v prvej polovici výsledkových listín svojich kategórií. Kompletné výsledky všetkých kategórií (stiahni tu).

V II. kole Viessmann pohára v Predajnej naši vybojovali zlato, striebro a 2x bronz.

 V dňoch 23. a 24. júna 2012 sa v Predajnej uskutočnilo II. kolo Viessmann pohára v letnom biatlone. V sobotnom preteku sa najviac darilo Adele Durčákovej ktorá po dobrom výkone obsadila 3.miesto. Ostatní naši žiaci zlyhali na strelnici a to sa odrazilo aj na ich výsledkoch: 7. Diana Matysová, 7. Nikola Kormaňáková, 7. Tomáš Kubas, 8. Juraj Maxa ml., 9. Michaela Maxová, 9. Júlia Baláková, 10. Michal Sitárik, 12. Zuzana Remeňová, 16. Natália Slovíková, 18. Mária Remeňová.

V nedeľnom vytrvalostnom preteku kde sa za každý netrafený terč pripočítavala 30 sekundová penalizácia sa najlepší výsledok podaril Tomášovi Kubasovi, ktorý netrafil len jeden terč a napokon s prehľadom zvíťazil. Skvelý výsledok sa podaril aj Nikole Kormaňákovej keď po slušnej streľbe 7/10 dokázala výborným behom finišovať na 2.mieste. Ďalšiu medailu tentoraz bronzovú pridala po výbornom výkone na strelnici a aj v behu Michaela Maxová. Po sobotnom bronze siahala na medailu aj Adela Durčáková, ale nakoniec bolo z toho nepopulárne 4.miesto. Ďalší naši nesklamali a skončili v prvej polovici výsledkových listín svojich kategórií. Kompletné výsledky (stiahni tu).

Sestry Remeňové úspešné v behu do vrchu v Zákamennom

 Dňa 15. júla 2012 sa v Zákamennom uskutočnil beh do vrchu Štibeľ. Náš klub reprezentovali sestry Mária a Zuzana Remeňové a nepočínali si vôbec zle. V kategórii 12-15 ročných dievčat na trati 1800m obsadili konečné 2 a 3 miesto, keď zaostali za víťazkou Gabrielou Gajanovou z Bobrovca. V hlavnej kategórii mužov sa pekným výsledkom prezentoval Dávid Sitárik z Brezy keď skončil na druhom mieste so stratou 13 sekúnd za Zbignewom Jaworskym z Poľska. Výsledky (stiahni tu).

 

 

 

 

Tréningovo-relaxačný pobyt v Oraviciach

 V dňoch 30. júla až 1. augusta 2012 sa členovia nášho klubu zúčastnili krátkeho tréningovo-relaxačného pobytu v Oraviciach. Najprv si všetci vrátane našich najmenších odkrútili na bicykli viac ako 40 km trasu do Oravíc. Po náročnej cyklotúre si všetci oddýchli v miestnom relaxcentre, Na druhý deň sa tím KB rozdelil na dve skupinky z ktorých si jedna bola obzrieť krásy Západných Tatier v Juráňovej doline a druhá skupina sa opäť vydala na náročnú cyklotúru do Zuberca. Po návrate na všetkých čakal výborný guľáš a vyhodnotenie minuloročnej sezóny. Naši športovci boli odmenený diplomom a vecnou cenou za skvelé výkony v sezóne LETO 2011 a ZIMA 2012. Na koniec dňa na všetkých opäť čakal oddych v aquaparku. Na ďalší deň už všetci opäť sadli na bicykle a absolvovali náročnú 40 km trasu domov. Za skvelý "výlet" všetkým zúčastneným Ďakujeme a prajeme veľa úspechov v záverečných pretekoch letnej sezóny. Osobitne sa chceme poďakovať Jožkovi Ondrišťákovi za skvelé prijatie na jeho chate, a Miroslavovi Kubicovi za čerstvé mäso bez ktorého by sme určite nemohli navariť taký výborný guľáš.

7 medailí z víkendových pretekov vo Vyhniach pre našich žiakov.

 V dňoch 25.-26. augusta 2012 vo Vyhniach pokračovali súťaže v letnom biatlone. Na programe bola I. časť Majstrovstiev Slovenska a III. kolo Viessmann pohára. V sobotu sa bojovalo o prvé tohtoročné majstrovské tituly vo vytrvalostnom preteku. Aj keď bol štart pretekov až o 14:30 teplota vzduchu sa podobala prostrediu "kováčskej vyhne" a prekračovala 31°C. V takýchto extrémnych podmienkach dokázalo všetkých 103 štartujúcich žiakov podať výborné výkony. Naši žiaci síce pohoreli na strelnici, ale aj napriek tomu si z majstrovstiev SR odniesli tri medaily. Najlepším výsledkom sa prezentovala Michaela Maxová v kat. 14-15 roč. žiačok, keď si vybojovala striebornú medailu. V preteku síce skončila na 3.mieste ale výsledok víťaznej Maďarky Mirelly Veres sa nezapočítaval do celkového poradia majstrovstiev Slovenska. Druhú medailu pre náš klub pridala Júlia Baláková (12-13 roč. žiačky) ktorá po veľmi dobrom výkone v behu a na strelnici skončila na 3.mieste. O tretiu medailu do našej zbierky sa postaral v kat. 10-11 roč. žiakov Michal Sitárik, keď aj napriek bolestivému zraneniu nohy podal skvelý bežecký výkon a skončil na 3.mieste. Okrem medailistov nás svojimi výkonmi potešili naše najmladšie žiačky - Diana Matysová a Adela Durčáková, ktoré skončili hneď za stupňami pre víťazov keď Diana bola štvrtá a Adela piata. Svoje najlepšie umiestnenie v sezóne dosiahol aj Juraj Maxa (14-15 roč. žiaci), keď skončil na 7.mieste. Sklamaním bol výkon Tomáša keď netrafil až 5 terčov a skončil na 11. mieste. Výsledky zo soboty (stiahni tu).

V Nedeľu sa súťažilo v rýchlostnom preteku a naši opäť nesklamali. Po výbornom výkone na strelnici (8 z 10)  a skvelom bežeckom výkone dokázala Michaela Maxová poraziť aj svoju maďarskú súperku M. Veres a s 28 sek. náskokom vybojovať víťazstvo. Po včerajšom neúspechu si napravil chuť aj Tomáš Kubas, keď po dvoch trestných kolách skončil s minimálnou stratou 1,4 sekundy na 2.mieste za víťazom Lukášom Ottingerom z Revúcej. Ďalšiu striebornú medailu pridala po výbornom výkone aj Adela Durčáková, keď za tohtoročnou suverénkou Jankou Graňákovou z Osrblia zaostala len o 6 sekúnd. V kat. 12-13 roč. žiačok sa opäť podarilo po veľmi dobrom výkone vybojovať bronzovú medailu Júlii Balákovej, hneď za ňou so stratou 3,4 sekundy skončila Zuzana Remeňová, keď sa jej konečne podarila dobrá streľba (6 z 10). V rovnakej kategórii skončila Nikola Kormaňáková na 7.mieste a Mária Remeňová na 8.mieste. Svoje tohtosezónne naj umiestnenie si vylepšil Juraj Maxa, ktorý skončil napokon na peknom 5.mieste. Michal Sitárik netrafil na strelnici ani jeden terč, čo ho stálo istú medailu. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Účasťou na týchto dvoch vrcholových pretekoch sme úspešne zavŕšili naše týždenné sústredenie na ktorom sme dolaďovali formu našich pretekárov. Za možnosť využívať biatlonový areál vo Vyhniach patrí veľké "ĎAKUJEME" miestnemu klubu biatlonu a p. Igorovi Ľuptovskému.

2. miesto Zuzany Remeňovej z Veľkej ceny Remesla.

V stredu 29.augusta sa naši pretekári opäť presunuli do Vyhní, kde absolvovali VC Remesla. V úvodnom preteku s hromadným štartom sa najlepší výsledok podaril Zuzane Remeňovej v kategórii 10-12 roč. dievčat. Základom úspechu bola opäť výborná streľba keď minula len po jednom terči na každej položke a výborným behom finišovala na striebornej priečke so stratou 10 sek. na víťazku Júliu Machyniakovú. V rovnakej kategórii skončila Júlia Baláková na 5.mieste a Mária Remeňová na 8.mieste. V najpočetnejšej kategórii 13-15 roč. chlapcov po zbabranej streľbe skončil Tomáš Kubas na 7.mieste a Juraj Maxa na 16.mieste. Aj Michal Sitárik mal problémi na strelnici a napokon skončil na 7.mieste. Iba tri trafené terče stačili Michaele Maxovej na 6.miesto. Po tomto preteku boli na programe súboje prípravkárov kde nás po veľmi dobrých výkonoch víťazstvom potešili Michael Matejčík (2003) a Nina Kubasová (2006) - v rovnakých kat. skončil Adam Náčin (2003) na 5.mieste, Daniel Balák (2007) na 4.mieste a Juraj Sitárik (2008) na 6.mieste. V štafetách si medailu odnáša Júlia Baláková, ktorá spolu s Viktóriou Regúliovou po výbornej streľbe obsadila 3. miesto. Hneď za nimi sa umiestnili sestry Zuzana a Mária Remeňové. Výsledky (stiahni tu).

Z Majstrovstiev Slovenska titul pre Adelu Durčákovú a ďalšie 3 bronzové medaily!!!

 V dňoch 8.-9.septembra 2012 sa v Predajnej konajú Majstrovstvá Slovenska v letnom biatlone. V úvodný deň boli na programe rýchlostné preteky. Fantastický výkon podala Adela Durčáková, keď po výbornej streľbe 4/5 a skvelom behu získala titul majsterky Slovenska. Ďalšiu medailu sme vybojovali zásluhou Márie Remeňovej, ktorej sa po prvý krát v sezóne podarila výborná streľba 8/10 a so 7 sekundovou stratou na víťazku obsadila 3.miesto. Ani streľba 8/10 nestačila Tomášovi Kubasovi na medailu a nakoniec skončil na nepopulárnom 4.mieste. Ďalší naši v skratke: 6.miesto Zuzana Remeňová, 7.miesto Nikola Kormaňáková, 7.miesto Michaela Maxová, 7.miesto Michal Sitárik, 10.miesto Júlia Baláková (po penalizácii 1min. za neodbehnuté tr.kolo), 11.miesto Diana Matysová a Juraj Maxa bol diskvalifikovaný pre poruchu zbrane. 

V nedeľu pokračovala súťaž pretekom s hromadným štartom. Našim žiakom sa opäť podarilo získať dve medaily. V kategórii 12-13 roč. žiakov sa pri streľbe 7/10 a troch trestných okruhoch podarilo Tomášovi Kubasovi finišovať na peknom 3.mieste, zvíťazil Lukáš Ottinger z Revúcej. V kategórii 10-11 roč. žiakov po dvoch trestných okruhoch vybiehal Michal Sitárik zo strelnice na štvrtom mieste ale výborným finišom to napokon dotiahol na bronzovú pozíciu. Iba kúsok chýbal Michaele Maxovej k bronzovej medaile keď skončila po pokazenej prvej streľbe kde minula až tri terče na nepopulárnom 4.mieste. Ostatní naši žiaci opäť nepodali optimálne strelecké výkony a to ich stálo lepšie umiestnenie. Výsledky (stiahni tu).

Konečné rebríčky po sezóne LETO 2012

Slovenský zväz biatlonu zverejnil konečné rebríčky po sezóne LETO 2012 v letnom biatlone. Náš klub v žiackych kategóriách obsadil 3.miesto za víťazmi z klubu Valaská-Osrblie a druhými v poradí boli biatlonisti z Vyhní. V celkovom hodnotení sme nakoniec skončili na peknom 7.mieste spomedzi 29 klubov na Slovensku. V jednotlivcoch si až osem našich žiakov vybojovalo I. VT. V konečnom poradí sa najlepší výsledok podaril Tomášovi Kubasovi, ktorý v najpočetnejšej kategórii 12-13 roč. žiakov kde bolo klasifikovaných až 32 pretekárov skončil na 2.mieste, keď na víťaza Lukáša Ottingera z Revúcej stratil iba 2,5 bodu. Ďalšie pódiové umiestnenie pridala Júlia Baláková v kat. 12-13 roč. žiačok, ktorá skončila na 3.mieste. Víťazkou sa stala Júlia Machyniaková z Osrblia pred druhou Andreou Harčaríkovou. V rovnakej kategórii sa ešte tri naše dievčatá predrali do prvej desiatky, keď Mária Remeňová skončila na 5.mieste, Nikola Kormaňáková na 7.mieste, Zuzana Remeňová na 10.mieste. V kat. 14-15 roč. žiačok sa podarilo Michaele Maxovej prebojovať v silnej konkurencii 21 pretekárok na pekné 3.miesto  za víťazkou Laurou Chovanovou z L.Hrádku a druhou Caroline Krnáčovou z Vyhní. V kat. 14-15 roč. žiakov sa podarilo vďaka dobrým výsledkom v závere sezóny preniknúť Jurajovi Maxovi medzi desiatku najlepších, keď skončil na 9.mieste - vyhral Matej Baloga pred Patrikom Šochom. V najmladších žiackych kategóriách dosiahol najlepší výsledok Michal Sitárik, ktorý skončil na peknom 4.mieste a z dievčat skončila Adela Durčáková na 5.mieste a Diana Matysová na 9.mieste. Víťazmi sa stali Eduard Tomkuliak z Čierneho Balogu a Janka Graňáková z Osrblia. Konečné rebríčky-neoficiálne (stiahni tu).

Za výborné výsledky a skvelú reprezentáciu Hornej Oravy a Klubu biatlonu Breza všetkým našim pretekárom, ich rodičom a trénerom Ďakujeme.

Z II. ročníka Porubského behu si odnášame 1 zlato a 3x bronz.

 V sobotu 13.októbra 2012 sa uskutočnil II. ročník Porubského behu. Náš klub reprezentovalo 15 pretekárov. V kategóriách mladších a starších žiakov sa až trojica našich predrala na bronzové stupne - Diana Matysová (2002), Mária Remeňová (2000) a Tomáš Kubas (1999). Z pohľadu umiestnenia dosiahla najlepší výsledok Nina Kubasová (2006), ktorá vyhrala v kategórii najmladších dievčat. Najmladšou účastníčkou bola len 1,5 ročná Emka Bajčičáková. Výsledky (stiahni tu). Viac foto z celej akcie je vo fotoalbume.