Sezóna ZIMA 2013


Zimné sústredenie v Osrblí

 V stredu 26. decembra sme začali zimné sústredenie pred novou sezónou. Keďže u nás máme namiesto snehu "zelené lúky" museli sme ísť za prvým snehom do Osrblia. Zopár foto je vo fotoalbume ktorý budeme priebežne dopĺňať.

 

 

 

 

I. kolo Viessmann pohára dorastu a dospelých dopadlo pre našich biatlonistov rozpačito

V dňoch 29.-30.decembra 2012 bolo na programe úvodné kolo Viessmann pohára v biatlone pre kategórie dorastu a dospelých. Náš klub reprezentovali Michaela Maxová a Patrik Kormaňák. Svoj prvý pretek v kategórii dorasteniek absolvovala Michaela Maxová, ktorá po veľmi dobrej streľbe kde trafila 8 z 10 terčov obsadila krásne 4.miesto so stratou 10 sekúnd na bronzovú a 12 sekúnd na striebornú pozíciu. Patrik Kormaňák po ročnej odmlke predviedol solídny výkon a skončil na peknom 7.mieste. O lepšie umiestnenie ho pripravila druhá streľba kde minul až štyri terče a napokon ešte neodbehol jedno trestné kolo čo ho stálo penalizáciu 2 minúty. Výsledky sobota (stiahni tu). V nedeľnom preteku s hromadným štartom sa obom našim pretekárom nedarilo na strelnici, keď Michalka trafila len 3 z 15 terčov a napokon skončila na ôsmom mieste a Patrik pri streľbe 6/15 obsadil rovnako ako včera siedme miesto. Kompletné výsledky (stiahni tu).

I. kolo SP v behu na lyžiach v Chvojnici - striebro pre Tomáša Kubasa

5. januára 2013 sa v Chvojnici pri Nitrianskom Pravne uskutočnilo I. kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach. Náš klub reprezentovalo 10 pretekárov. Najlepší výsledok sa podaril Tomášovi Kubasovi (1999), ktorý skončil na výbornom 2.mieste, keď  zaostal za víťazom Vilom Kostelníkom z Levoče iba 1,5 sekundy. Blízko k medaile mala aj Júlia Baláková keď obsadila so stratou 2 sekúnd nepopulárne 4.miesto. Výsledky ostatných v skratke:  5. Michal Sitárik, 5. Michaela Maxová, 7. Diana Matysová, 7. Nikola Kormaňáková, 8. Adela Durčáková, 9. Mária Remeňová, 11. Patrik Kormaňák, 12. Zuzana Remeňová, 19. Juraj Maxa. Výsledky (stiahni tu)

V  prvom kole Viessmann pohára žiakov v Osrblí sme získali 3 medaily.

 V úvodnom rýchlostnom preteku sa našim nedarilo na strelnici, ale aj napriek tomu dosiahli cenné výsledky: zatiaľ neoficiálne skončili takto - 2.miesto Michal Sitárik, 4.miesto Mária Remeňová, 6. Tomáš Kubas, 6. Júlia Baláková, 9. Eliška Smarkoňová, 9. Zuzana Remeňová, 10. Diana Matysová, 11. Nikola Kormaňáková, 15. Natália Slovíková, 16. Juraj Maxa, 18. Adela Durčáková, 20. Anežka Smarkoňová. Výsledky sobota (stiahni tua). Štartová listina na nedeľný vytrvalostný pretek (stiahni tu). V nedeľnom vytrvalostnom preteku sa najlepší výsledok podaril Diane Matysovej ktorá skončila na krásnom 2.mieste. Ďalšiu medailu pridala Mária Remeňová, ktorá skončila na 3.mieste. Pekný výsledok vo svojom druhom preteku pridala Eliška Smarkoňová z Novote, ktorá skončila na 5.mieste. Ďalší len neoficiálne: 6. Zuzana Remeňová, 8. J. Baláková, 11. N. Kormaňáková, 11. A. Durčáková, 11. J. Maxa, 13. T. Kubas, 15. N. Slovíková, 18. A. Smarkoňová. Michal Sitárik dnes zmeškal štart a nebol klasifikovaný. Výsledky komplet (stiahni tu).

 II. kolo Viessmann pohára žiakov sa presúva do OSRBLIA

 Vedenie KB Breza musí s ľútosťou oznámiť, že  II. kvalifikačné kolo na M-SR  (Viessmann pohár) v biatlone pre žiacke kategorie, ktoré sa malo v dňoch 26. -27. januára konať na Hornej Orave  pri zimnom rekreačnom stredisku Pohoda v Krušetnici, sa po porade so SZB pre nepriaznivé snehové podmienky presúva do Osrblia. Veríme, že v budúcnosti bude k nám príroda zhovievavejšia a budeme môcť v nádhernom regióne Hornej Oravy privítať našich športových priateľov z celého Slovenska.

 Takto pomedzi suchú trávu trénujeme na našej trati v Krušetnici.

 

Súťaže dorastu pokračujú II. kolom Viessmann pohára v Osrblí

V Osrblí sa koná II. kolo Viessmann pohára pre kategórie dorastu a dospelých. Kvalitu súťaže svojou účasťou povzdvihli aj pretekári z Českej republiky, Poľska a Maďarska. Náš klub mal zastúpenie len v kategóri 16-17 ročných. Ako prvý z našich sa postavil na štart Patrik Kormaňák, ktorý v oboch streľbách minul po dva terče a napokon skončil na 17.mieste. Z víťazstva sa tešil Martin Žák z ČR a najlepším Slovákom bol Samo Závalec z Vyhní. V kategórii dorasteniek našej Michaele Maxovej nevyšla streľba keď netrafila až 7 terčov a okrem oficiálnej 6km trate tak odbehla ešte o 1km viac na trestných kolách :). Víťazstvo opäť putovalo do ČR zásluhou Markéty Davidové a najlepšou Slovenkou bola Anna Netíková z Brezna.

V nedeľnom vytrvalostnom preteku na 10 km sa Patrikovi podarila celkom slušná streľba 2-1-2 po ktorej mal na konte 5 tr. minút čo mu v silnej medzinárodnej konkurencii stačilo na konečné 15.miesto. Zo Slovákov bol najlepší Samo Závalec z KB Vyhne, ktorý zvíťazil. Michaela opäť zaváhala na strelnici kde mala bilanciu 4-5-1 a obsadila konečné 18.miesto. Zo Sloveniek bola najlepšia celkovo druhá Annamária Košinová z B.Bystrice. Výsledky komplet (stiahni tu).

V nedeľu 20.januára sa na tratiach v Martine zúčastnil preteku Slovenského pohára veteránov v behu na lyžiach aj Peter Sitárik. Po dobrom výkone sa v kategórii "Muži B" umiestnil na konečnom 4.mieste (výsledky tu). V sobotu tiež absolvoval III. kolo zimného triatlonu v Predajnej kde obsadil pekné 3.miesto.

V II. kole Viessmann pohára žiakov v Osrblí 2x bronz pre Dianu Matysovú

 V dňoch 26. - 27. januára 2013 na tratiach v Osrblí poračovalo II. kolo Viessmann pohára v biatlone, ako náhrada za zrušené preteky u nás v Breze. V sobotnom rýchlostnom preteku sa najlepší výsledok podaril Diane Matysovej, ktorá skončila na peknom 3.mieste. Ďalší skončili nasledovne (neoficiálne): 6. M. Sitárik, 6. M.Remeňová, 7. Z.Remeňová, 9. J.Baláková, 10. E.Smarkoňová, 12. A.Durčáková, 12. T.Kubas, 14. J.Maxa, 15. N.Slovíková. Výsledky (stiahni tu).

Foto: Diana Matysová - 3.miesto

Nedeľné výsledky vytrvalostného preteku: Opäť nás po dobrom výkone bronzovou medailou prekvapila Diana Matysová v kat. 10-11 roč. dievčat, kde ešte 7.miestom potešila Eliška Smarkoňová. Iba jedna desatina sekundy chýbala Tomášovi Kubasovi k bronzovej medaile v najvyrovnanejšej a najpočetnejšej kategórii 14-15 roč. chlapcov, v rovnakej kategórii si po výbornom výkone a čistej streľbe v stoji vybojoval pre seba "úžasné" 6.miesto Juraj Maxa ml. V najpočetnejšej kategórii 12-13 roč. dievčat sa naše pretekárki umiestnili nasledovne - 5. Zuzana Remeňová, 6. Júlia Baláková, 8. Mária Remeňová, 12. Adela Durčáková, 14. Natália Smarkoňová, 19. Anežka Smarkoňová. V najmladších žiakoch sa Michal Sitárik umiestnil na 5. mieste a v najstarších žiačkach skončila Nikola Kormaňáková na 10.mieste. Výsledky komplet (stiahni tu).

Až 11 našich mladých biatlonistov si zabezpečilo postup na M-SR 2013

V dvoch kvalifikačných kolách si postup na "Majstrovstvá Slovenska v zimnom biatlone" vybojovali s I. VT Dianka Matysová,  Michal Sitárik, Tomáš Kubas, Juraj Maxa, s II.VT Eliška Smarkoňová, Júlia Baláková, Mária Remeňová, Zuzka Remeňová a s III. VT Adelka Durčáková.
 V kategórii dorastencov postupové limity splnili aj  Michaela Maxová a Patrik Kormaňák.

 Tento víkend sa taktiež konal 40. ročník Bielej Stopy SNP. Súťaže sa zúčastnil aj Peter Sitárik, ktorý v sobotu na trati 25km voľnou technikou obsadil po poruche viazania 9.miesto, ale všetko si vynahradil v nedeľnom preteku klasickou technikou na trati dlhej 30km, keď skončil vo svojej kategórii "Muži L" na výbornom 3.mieste a celkovo na výbornom 15.mieste spomedzi všetkých mužov.. V sobotu sa preteku zúčastnil aj jeho syn Dávid, ktorý skončil vo svojej kategórii na 10.mieste a celkovom na 20.mieste a manželka Mária skončila na 5.mieste vo svojej kategórii. Hornú Oravu reprezentovalo niekoľko pretekárov spomedzi ktorých sa o naj výsledok postaral Jozef Madleňák z Or. Jasenice, keď skončil na trati 45 km voľnou technikou na peknom 10.mieste a Július Tokár z Krivej na nedeľnej klasike skončil vo svojej kategórii na 7.mieste. Výsledky komplet (stiahni tu).

 Foto: Peter Sitárik na trati 30 km klasicky

 

7. ročník Brezianskej Bielej Stopy dopadol úspešne

  V nedeľu 3. februára 2013  sa na tratiach v okolí futbalového štadiónu v Breze uskutočnil 7. ročník Brezianskej Bielej Stopy v behu na lyžiach. Súťaže organizoval miestny Obecný športový klub - lyžiarsky oddiel pod vedením Petra Sitárika a zúčastnilo sa viac ako 40 pretekárov z Oravského regiónu. Z víťazstva v hlavnej kategórii sa tešil Jozef Madleňák z Oravskej Jasenice, ktorý len o 1 sekundu porazil Rafaela Lonského z Dolného Kubína. Výsledky (stiahni tu). Krátke video TV Oravia si môžete pozrieť na nasledujúcom odkaze (video)

Viac foto z celej akcie je vo fotoalbume.

 

Dorastenci pokračovali III. kolom Viessmann pohára v Osrblí

 V sobotu 2. februára 2013 na tratiach v Osrblí  pokračovali súťaže Viessmann pohára pre kategórie dorastu a dospelých. Na súťaži s medzinárodnou účasťou sa predstavilo až 153 pretekárov zo Slovenska, Maďarska, Ukrajiny a Českej republiky. Naši dvaja zástupcovia podali na strelnici trošku rozpačité výkony, kým Michaela Maxová mala streľbu (1,2,) tak Patrik Kormaňák (2,4,) a keď sa na rozbitej trati vytrápili aj bežecky tak bolo z toho umiestnenie v druhej desiatke. Výsledky sobota (stiahni tu). V nedeľu bola na programe I. časť Majstrovstiev Slovenska. Súťažilo sa vo vytrvalostnom preteku a zahraničný účastníci opäť v kategóriách 16-17 ročných dorastencov dokázali nielen našim pretekárom ale celej Slovenskej špičke, že sú výkonostne na úplne inej úrovni. Jedine Samuel Závalec z Vyhní dokázal ako tak držať krok a na víťaza Rostyslava Pavlusa z Ukrajiny stratil "iba" 2 minúty. Najlepšia dorastenka Katarína Husárová stratila na víťazku Markétu Davidovú z ČR až 6:43 min. Náš Patrik Kormaňák po streľbe 4 z 15 terčov skončil so stratou 14 min. na 18.mieste a Michaela Maxová po streľbe 6 z 15 terčov skončila so stratou 11 min. na 14.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

V IV. kole Slovenského pohára v behu na lyžiach bronz pre Tomáša Kubasa.

V nedeľu 3.februára 2013 sa na náročných tratiach v Gerlachove konalo IV. kolo SP v behu na lyžiach. Náš klub reprezentoval len Tomáš Kubas v kategórii starších žiakov, ktorý na 4- kilometrovej trati klasickou technikou po slušnom výkone vybojoval pekné 3.miesto so stratou 56 sekúnd na víťaza Viliama Kostelníka z Levoče. Výsledky (stiahni tu).

I. časť Majstrovstiev Slovenska v behu na lyžiach - Tomáš Kubas s bilanciou 1-1-1

 Od piatka 8.februára 2013 sa na Králikoch konala I. časť Majstrovstiev Slovenska v behu na lyžiach. V úvodný deň boli na programe šprinty jednotlivcov klasickou technikou. Náš klub reprezentoval iba Tomáš Kubas v kategórii starších žiakov r.n. 1999. Na štart sa postavilo až 18 pretekárov a hneď v kvalifikácii sa Tomáš prezentoval výborným výkonom a ukázal že bude patriť k ašpirantom na medailu. Vo vyraďovacej fáze, kde z každej štvorice postupovali ďalej len dvaja pretekári si suverénnym výkonom zabezpečil účasť vo finálovej štvorici. Vo finále sa o titul pobila trojica Kubas, Gernát, Kostelník. O víťazovi sa rozhodlo až vo finiši kde bol najrýchlejší Ľubo Gernát pred našim Tomášom Kubasom a Vilom Kostelníkom (obaja z Levoče). Tomáš tak získal svoju prvú tohtoročnú striebornú medailu z Majstrovstiev Slovenska. Výsledky (stiahni tu).

V sobotu pokračovali súťaže individuálnym pretekom klasickou technikou. V karegórii starších žiakov sa o víťazstvo opäť pobila trojica Kubas - Gernát - Kostelník. Z víťazstva sa napokon tešil Vilo Kostelník, ktorý zdolal o 18 sekúnd tímového kolegu Ľuba Gernáta a náš Tomáš Kubas na 3.mieste stratil 1:10 min. V kategórii mladších žiakov sa na štart postavil aj Michal Sitárik, ktorý napokon skončil na 6.mieste. Výsledky (stiahni tu).

 V nedeľu boli na programe preteky s hromadným štartom voľnou technikou. Súťaže sa zúčastnilo až 9 našich pretekárov. Najväčšie nádeje sme opäť vkladali do kategórii starších žiakov r. 1999, kde po dvoch medailách z predošlých dní sa Tomáš Kubas chystal vo svojej obľúbenej voľnej technike zaútočiť na zlato. Po skvelom výkone, keď hneď od začiatku udával tempo a postupne si pred svojimi súpermi vytvoril slušný náskok, ktorý dokázal s prehľadom kontrolovať až do cieľa a získať tak ďalší titul Majstra Slovenska do svojej zbierky. Ďalší naši skončili nasledovne: 4.miesto Michaela Maxová, 6. Michal Sitárik, 7. Júlia Baláková, 8. Nikola Kormaňáková, 9. Diana Matysová, 10. Eliška Smarkoňová, 12. Zuzana Remeňová, 18. Juraj Maxa. Výsledky (stiahni tu).

III. kolo Viessmann pohára žiakov v Osrblí

 V sobotu 16. februára 2013 sa v Osrblí uskutočnilo záverečné kvalifikačné kolo Viesmann pohára pre žiacke kategórie. Súťažilo sa v rýchlostnom preteku a náš klub reprezentovalo kôli chorobe iba 5 pretekárov. Najlepší výsledok sa podaril v najpočetnejšej kategórii starších žiakov Tomášovi Kubasovi, keď po dobrej streľbe 8 z 10 a slušnom bežeckom výkone skončil na peknom 3.mieste. V kategórii najmladších žiačok mala k stupňom pre víťazov najbližšie Diana Matysová, ale pád na trati ju pripravil o medailu, keď na tretiu stratila 3,7 sekundy a skončila tak na 4.mieste. V rovnakej kategórii sa skvelým výkonom vo svojej prvej zimnej sezóne predviedla Eliška Smarkoňová, ktorá skončila na 8.mieste a získala I. Výkonnostnú triedu. V kategórii starších žiačok sa o naj výsledok postarala Júlia Baláková, ktorá skončila na 6.mieste a Adela Durčáková napokon dobehla na 10.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu).

V nedeľu pokračovali biatlonové súťaže I. časťou Majstrovstiev Slovenska vo vytrvalostnom preteku. Ani jeden z našich pretekárov sa síce nedokázal prebojovať na "bedňu", ale po solídnych výkonoch sme obsadili dve piate miesta v podaní Júlie Balákovej a Diany Matysovej.  Eliška Smarkoňová si oproti včerajšku polepšila na pekné 6.miesto. V najpočetnejšej kategórii starších žiakov Tomáš Kubas po streľbe 7 z 10 skončil na 7.mieste a Juraj Maxa ml. na 19.mieste. Adela Durčáková v stredných žiačkách obsadila 14.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Ďalší triumf Tomáša Kubasa na 4 km voľnou technikou

 V sobotu 23. februára 2013 sa na Skalke pri Kremnici uskutočnilo V. kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach. Náš klub reprezentovala trojica pretekárov.. Z dievčat to bola Nikola Kotmaňáková, ktorá po veľmi dobrom výkone obsadila 6.miesto a získala I. VT. a Júlia Baláková, ktorá skončila na 7.mieste. Víťazstvom nás potešil opäť Tomáš Kubas, ktorý vo svojej obľúbenej disciplíne "4 km skejtom" nechal všetkých svojích konkurentov za sebou a triumfoval s náskokom 39 sekúnd pred biatlonistom Dominikom Čížom z B. Bystrice a tretím Vilom Kostelníkom z Levoče. V nedeľu pokračujú súťaže šprintami na 500m voľnou technikou. Výsledky (stiahni tu).

 Foto: Júlia Baláková na trati - autor: Ivan Čillík

 

Zimné sústredenie a Majstrovstvá Slovenska v biatlone

 Od utorka 26. februára 2013 sa 17-členná výprava nášho klubu zúčastňuje II. zimného sústredenia v Osrblí. Na tratiach Národného biatlonového centra ladia formu pred záverečnou časťou Majstrovstiev Slovenska. Dúfame že sa našej mladi podarí získať nejakú medailu :).

V sobotnom rýchlostnom preteku našu túžbu po medaile naplnili Michal Sitárik a Tomáš Kubas. Michal predviedol konečne svoj najlepší výkon v sezóne a bolo z toho nakoniec pekné 2.miesto. Tomáš na strelnici minul len 2 terče a po slušnom bežeckom výkone napokon skončil na štvrtom mieste so stratou troch desatín sekundy na pôvodne tretieho Martina Ďurotu, ktorého ale diskvalifikovali a Tomáš sa tak napokon tešil z bronzovej medaily. Z ostatných našich pretekárov sa najlepší výsledok podaril Márii Remeňovej, ktorá skončila na 7.mieste a ďalší skončili nasledovne: 7. Eliška Smarkoňová, 8. Diana Matysová, 9. Michaela Maxová, 11. Nikola Kormaňáková, 11. Adela Durčáková, 12. Júlia Baláková, 12. Juraj Maxa ml., 16. Zuzana Remeňová. Výsledky sobota (stiahni tu).

V nedeľu boli na programe preteky s hromadným štartom. V dopoludňajšom programe sa predstavila ml. dorastenka Michaela Maxová, ktorá po dobrej streľbe (2,1,0) skončila v záverečných pretekoch sezóny na peknom 6.mieste. Ďalšiu medailu do svojej zbierky pridal Tomáš Kubas, ktorý po troch tr. kolách napokon finišoval na výbornom 3.mieste. Ďalšie výsledky našich: 5. M.Sitárik, 7. D.Matysová, 7. M.Remeňová, 8. E.Smarkoňová, 9. J.Baláková, 9. N.Kormaňáková, 10. J.Maxa, 13. Z.Remeňová, 16. A.Durčáková. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Konečné rebríčky v biatlone po sezóne ZIMA 2013

Slovenský zväz biatlonu zverejnil konečné rebríčky po zimnej sezóne 2012/2013. Náš klub si oproti minulej sezóne opäť polepšil, keď sa z 22. slovenských klubov umiestnil na výbornom 4. mieste za víťazným Osrblím, druhou B. Bystricou a tretími KB Vyhne. V žiackych kategóriách sme obsadili prekvapujúco 2. miesto za Klubom Valaská-Osrblie. V jednotlivcoch si najlepšie počínal Tomáš Kubas, ktorý v najpočetnejšej kategórii 14-15 roč. chlapcov kde bodovalo až 27 pretekárov skončil na peknom 3. mieste. V rovnakej kategórii skončil Juraj Maxa na 14. mieste. V stredných žiačkách 12-13 roč. sme mali až šesť-členné zastúpenie. Najvyššie sa umiestnila Mária Remeňová na 7. mieste a hneď za ňou skončila ôsma Júlia Baláková. V kategórii 10-11 roč. sa zhodne na 5. mieste umiestnili Michal Sitárik a Diana Matysová. Veľkým prekvapením boli výkony Elišky Smarkoňovej, ktorá si vo svojej prvej sezóne vybojovala I. výkonnostnú triedu a celkovo skončila na 8. mieste. V tejto sezóne sme mali po prvý-krát stabilné zastúpenie aj v dorasteneckej kategórii, kde Michaela Maxová skončila na 9.mieste a Patrik Kormaňák na 11. mieste. Výsledky (stiahni tu).

Ďalší titul Majstra Slovenska pre Tomáša Kubasa

 V sobotu 23.marca 2013 sa na tratiach v okolí Štrbského Plesa konajú posledné preteky sezóny v behu na lyžiach. V úvodný deň boli na programe preteky s hromadným štartom v ktorých sa opäť darilo Tomášovi Kubasovi. Ten hneď od štartu udával tempo celej skupiny a postupne si počas 5 kilometrovej trate vybudoval slušný náskok a napokon s prehľadom zvíťazil pred Dominikom Čížom a Vilom Kostelníkom. Bol to už jeho druhý tohtoročný titul Majstra Slovenska v behu na lyžiach. V mladších žiakoch si pekné 5.miesto vybojoval Michal Sitárik. V kategórii starších žiačok r. 2000 skončilo naše trio nasledovne: 8. Júlia Baláková, 9. Mária Remeňová, 12. Zuzana Remeňová. Výsledky (stiahni tu). Na foto: neoficiálny Majstri SR v šprinte dvojíc - Dominik Číž a Tomáš Kubas

V nedeľu pokračovala súťaž šprintami dvojíc kde nás reprezentovali J.Baláková - M. Remeňová a "zmiešaní" T. Kubas - D. Číž. Samotný pretek šprintu dvojíc prebiehal podľa scenára "tímu Kubas-Číž", keď si hneď na prvom úseku vypracoval Tomáš náskok a postupne ho spolu s Dominikom na jednotlivých úsekoch navyšovali a napokon s prehľadom zvíťazili. Aj napriek tomu sa oficiálnymi Majstrami Slovenska stali druhý v poradí - reprezentanti klubu CC Levoča Gernáth-Kostelník, lebo zmiešané družstvá nemôžu byť oficiálne hodnotené. Naše dievčatá skončili na peknom 6.mieste. Výsledky (stiahni tu).

Konečné rebríčky SLA po sezóne ZIMA 2013

Slovenská lyžiarska asociácia zverejnila oficiálne rebríčky Slovenského pohára po sezóne ZIMA 2013. Z našich žiakov sa najväčššieho počtu pretekov zúčastnil Tomáš Kubas, ktorý absolvoval len sedem z desiatich pretekov a získal v nich 580 bodov. Napokon obsadil konečné 3.miesto, keď sa pred neho dostala len dvojica "Levočanov" Vilo Kostelník a Ľubo Gernáth, ktorí sa zúčastnili všetkých desiatich pretekov a získali v nich zhodne po 600 bodov. Vo výkonnostnom rebríčku, kde sa započítavalo 5 najlepších výsledkov v sezóne však Tomáš oboch svojich najväčších súperov predstihol. Ostatní naši vzhľadom na nízku účasť na pretekoch v behu na lyžiach sa neprebojovali medzi najlepších. Výsledky (stiahni tu).