Sezóna LETO 2015


Výberový pretek talentov Hornej Oravy 2015

 Vo štvrtok 7. mája 2015 sme usporiadali Výberový pretek pre ročníky narodenia 2004, 2005 a 2006. Na futbalovom štadióne v Breze sa súťažilo v behu na 1100 m a doplnkových disciplínach - ľah-sed a 10x skok. Deti si po absolvovaní všetkých disciplín vyskúšali aj streľbu zo vzduchovej zbrane. Na záver boli vyhlásení najlepší súťažiaci, ktorí boli odmenený diplomom a čokoládou. Všetci ostatní taktiež odchádzali so sladkou odmenou vo vrecku :).

 

 

 

I. kolo Viessmann pohára v letnom biatlone

 V dňoch 6.-7.júna 2015 sa na Sigorde pri Prešove začala letná sezóna v biatlone. Prvé kolo pre žiacke kategórii organizoval KB Prešov. Náš klub reprezentuje 8 pretekáriek. V sobotnom rýchlostnom preteku sa najviac darilo Zuzane Firicovej, ktorá skončila na peknom 4.mieste. Ďalšie naše skončili nasledovne (neoficiálne): 5. Z.Remeňová, 9.M.Remeňová, 11.J.Baláková, 13.A.Durčáková, 16.A.Smarkoňová, 17.E.Smarkoňová, 18.D.Matysová. Výsledky sobota (stiahni tu).

V nedeľu bol na programe vytrvalostný pretek. Najlepší výkon podala Zuzana Remeňová, ktorá po dobrej streľbe (0,2) skončila na peknom 3.mieste. V rovnakej kategórii po streľbe (1,1) obsadila 6.miesto Júlia Baláková. Ďalšie naše skončili nasledovne: 10. M. Remeňová, 11. E. Smarkoňová, 13. A. Durčáková, 14. A. Smarkoňová, 15. Z. Firicová, 17. D. Matysová. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

V nedeľu sa v Tvrdošíne konal už 13. ročník mestského behu. Náš klub reprezentovali súrodenci Maxový. Obaja v dorasteneckých kategóriách podali na trati 6 km veľmi dobré výkony a napokon si vybojovali: Juraj 1.miesto a Miška 2.miesto

 

I. kolo Viessmann pohára v letnom biatlone D+D

 V dňoch 13.-14.júna 2015 sa v Osrblí konalo úvodné kolo Viessmann pohára v letnom biatlone pre kategórie dorastu a dospelých. Náš klub reprezentovali iba súrodenci Michaela a Juraj Maxový. V prvých sobotňajších rýchlostných pretekoch so štafetovou streľbou skončila Michaela na 7.mieste a Juraj na 6.mieste - výsledky (stiahni tu). Po krátkej prestávke nasledoval štart vyraďovacieho šprintu v ktorom opäť väčšina pretekárov skončila na strelnici si pekné 2.miesto vybojovala Michaela - výsledky šprint (stiahni tu). Foto: Michaela Maxová a Laura Chovanová

V nedeľných stíhacích pretekoch s pevným štartovým intervalom sa po dobrej streľbe podarilo Miškevybojovať pódium, keď skončila tretia. Juraj po nepresvedčivej streľbe skončil na 7.mieste. Výsledky (stiahni tu).

II. kolo Viessmann pohára v Revúcej

 Posledný júnový víkend 27.-28.6 sa v Revúcej konalo II. kolo Viessmann pohára v letnom biatlone. Náš klub reprezentovalo 11 pretekárov. V sobotnom rýchlostnom preteku dorastencov skončila Michaela Maxová na 4.mieste a Juraj Maxa na 7.mieste. V žiackych kategóriách nás potešila svojím výkonom Mária Remeňová, ktorá po streľbe (2,1) a skvelom behu triumfovala v kategórii 14-15 roč. žiačok. Jej sestra Zuzana po streľbe (2,0) skončila na peknom 4.mieste. V stredných žiačkách skončila Eliška Smarkoňová rovnako na 4.mieste. Ostatní vďaka slabšej streľbe obsadili miesta v druhej desiatke výsledkovej listiny. Svoje prvé preteky absolvoval Benjamín Belicaj zo Zákamenného v kategórii 12-13 roč. žiakov aj keď výsledkovo neuspel nazbieral veľa nových skúseností. Výsledky sobota (stiahni tu). Po skončení oficiálnych pretekov boli na programe súťaže prípravkárov kde Sebastián Belicaj zo Zákamenného nedal svojím súperom šancu a zvíťazil. Na foto: Mária Remeňová - víťazka rýchlost. preteku (autor: B.Horniaková)

 V nedeľnom vytrvalostnom preteku si v súťažiach dorastencov pripísala Michaela Maxová druhé tohtoročné pódiové umiestnenie keď skončila na 3.mieste. Juraj Maxa si oproti včerajšku pohoršil o jednu priečku a skončil na ôsmom mieste. V poobedňajších pretekoch žiakov nám do zbierky pribudli ďalšie dve bronzové medaile o ktoré sa vo svojich kategóriách po veľmi dobrých výkonoch postarali Zuzana Remeňová a Eliška Smarkoňová. V prvej desiatke ešte skončila Júlia Baláková ktorá obsadila 9.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Tím KB Breza

 

Peter Sitárik v lete úspešne reprezentoval náš klub

 Člen nášho klubu Peter Sitárik počas letnej sezóny absolvoval niekoľko súťaží v duatlone (cyklistika + beh) a horskej cyklistike. V júni absolvoval duatlon v D. Kubíne a následne horský cyklo-maratón v Súľove. Následne v júli absolvoval ďalšie preteky v D. Kubíne potom sa zúčastnil podujatia Škoda Stupava Trophy 2015. V auguste sa postavil na štart duatlonu v Malinom Brde a v Trstenej.

Foto: Peter Sitárik

 

 

3x bronz z III. kola Viessmann pohára + striebro pre Michaelu Maxovú z Majstrovstiev Slovenska.

 V dňoch 22.-23.augusta 2015 sa na tratiach vo Vyhniach uskutočnilo III. kolo Viessmann pohára a I. časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. Náš klub reprezentovalo 12 pretekárov. V sobotnom rýchlostnom preteku sme zásluhou staršej dorastenky Michaely Maxovej vybojovali bronzovú medailu. V poobedňajších pretekoch žiackych kategórií sme vďaka výborným výkonom Márie Remeňovaj a Zuzany Firicovej pridali do našej zbierky ďalšie dve bronzové medaily. Po slušnej streľbe sa na pekné 5.miesto prebojovala Zuzana Remeňová. Ďalší po nepresvedčivých výkonoch skončili v druhej desiatke výsledkových listín. Výsledky sobota (stiahni tu). Po skončení oficiálnej časti boli na programe preteky prípravkárov. Víťazstvo si vybojovali naše "nádeje" Ninka Kubasová a Simonka Antalcová. Druhé miesto vybojoval Sebastián Belicaj.

 V nedeľu bola na programe I. časť M-SR. Súťažilo sa vo vytrvalostnom preteku. Skvelý výkon na strelnici predviedla Michaela Maxová kde minula v štyroch položkách iba tri terče (0,2,1,0) a napokon finišovala na výbornom 2.mieste - pridala tak ďalšiu medailu z majstrovstiev Slovenska do svojej zbierky. V žiackych kategóriách sme opäť siahali na medailu, ale tentoraz to Márii Remeňovej a Zuzane Firicovej stačilo len na tú povestnú "zemiakovú medailu" za 4.miesto. V prvej desiatke sa ešte umiestnili: 8.Zuzana Remeňová, 9. Adela Durčáková, 10. Eliška Smarkoňová. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Veľké poďakovanie patrí organizátorom z KB Vyhne za skvele pripravené trate, strelnicu a za príjemnú atmosféru pre celú "biatlonovú rodinu".

Foto: Miška Maxová a Laura Chovanová

 

Cyklistická súťaž v Breze

V nedeľu 13.septembra usporiadala Obec Breza cyklistickú súťaž pre mládež do 18 rokov. Súťažilo sa v kategóriách od 3 do 18 rokov.

Súťaž sa uskutočnila v okolí futbalového štadiónu v Breze (Pod Hájom).

Beh pre správnu vec mestom Námestovo

 Dňa 30.augusta 2015 sa viacero našich členov zúčastnilo mestského behu ulicami Námestova. Celá akcia mala charitatívny podtext, kde sa všetci účastníci snažili formou daru vyzbierať čo najvyššiu čiastku na podporu dvoch hendikepovaných detí. Aj keď športová časť akcie bola až "druhoradá" tak z našich si najlepšie počínali: sestry Zuzana a Mária Remeňové z Hruštína, súrodenci Michaela a Juraj Maxový z Rabče i Benjamín a Sebastián Belicajový zo Zákamenného.

Foto: sestry Remeňové a súrodenci Maxový (autor Michal Glonek)

 

II. časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone - 2x striebro pre Máriu Remeňovú.

 Na strelnici Šimáň v Predajnej sa v dňoch 12.-13.septembra 2015 uskutočnila záverečná časť M-SR v letnom biatlone. Náš klub reprezentovalo až 14 pretekárov. V úvodný deň boli na programe rýchlostné preteky. Skvelý výkon predviedla Mária Remeňová, ktorá na strelnici minula až poslednú ranu v stojke a keď k tomu pridala super beh tak jej to stačilo na skvelé 2.miesto so stratou iba 12 sek. na víťazku. Z ďalších našich skončili v prvej desiatke ešte: 5. Michaela Maxová, 7. Zuzana Remeňová, 10.Michal Sitárik, 10. Adela Durčáková. Ostatným sa moc nedarilo na strelnici a skončili v druhej desiatke výsledkových listín. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: tím KB Breza 

 

 V nedeľnom preteku s hromadným štartom sa Márii Remeňovejopäť podarilo prebojovať na "bedňu". Aj keď dnes predviedla suvérenne najlepší bežecký výkon tak dve chyby na strelnici a následné dve trestné kolá ju pripravili o jasné prvenstvo. Napokon skončila opäť druhá s 11 sek. stratou na víťazku, ktorá ale mala čistú streľbu. Svoje včerajšie pozície obhájili: 5. M. Maxová a 7.Z.Remeňová. Veľmi pekný výkon predviedla aj Zuzana Antalcová ktorá skončila na 11.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto (z ľava): M.Remeňová, Z. Longauerová, B.Horniaková

Veľké poďakovanie patrí aj organizátorom z KB Predajná za skvele pripravené trate a super atmosféru.

Viac foto z celej akcie vo fotoalbume (Autori: F. Remeň a T.Settey).

Konečné rebríčky SZB po sezóne LETO 2015

Slovenský zväz biatlonu zverejnil konečné rebríčky po letnej sezóne 2015. Náš klub si oproti minulej sezóne polepšil keď v žiackych kategóriách obsadil pekné 3.miesto za klubmi z Osrblia a Predajnej a v celkovom poradí (žiaci+dorast+dospelí) skončil na výbornom 5.mieste spomedzi 28 klubov. V jednotlivcoch si za svoje výkony počas celej sezóny najlepšie umiestnenie vybojovali Michaela Maxová (dor. 17-18r.) a Mária Remeňová (žiač. 14-15r.) keď zhodne obsadili 3.miesto. Druhým naj umiestnením je 6.miesto Zuzany Remeňovej (žiač. 14-15r.). Obe sestry Remeňové nás po úspešnej sezóne opúšťajú keďže prestúpili do Podbrezovej. V mene klubu im Ďakujeme za doterajšiu skvelú reprezentáciu nášho klubu a v novom pôsobisku im prajeme veľa úspechov :). Rebríčky (stiahni tu).