Sezóna ZIMA 2016


Prechod Brezanským chotárom

 Dňa 30.decembra usporiadala Obec Breza - komisia športu a mládeže pod vedením Petra Sitárika ďalší ročník tradičného prechodu Brezanským chotárom. Skoro 80 účastníkov si prešlo trasu o dĺžke cca. 14 km a s prevýšením skoro 400m (od obecného úradu cez Podzáruby - Jarovisko - Podbrabírku - Brabírku - Jasenické potoky - Nižnú Poperačku - obecné Poľany - Kýčerku - Košár a späť ku obecnému úradu). V strede pochodu pod obecnými Poľanami si všetci účastníci trochu oddýchli, kde si mohli opiecť slaninku alebo klobásku a doplniť príjem tekutín :). Po príchode do sály kultúrneho domu čakala na všetkých chutná kapustnica a posedenie pri dobrom vínku. O výbornú atmosféru počas celého pochodu a následne aj pri posedení v sále kultúrneho domu sa starali hlavne súrodenci Dudášikový so svojimi rodinami. Viac foto z celej akcie nájdete vo fotogalérii.

I. kolo Viessmann pohára v biatlone - skvelý debut sestier Remeňových

 V dňoch 9.-10.januára 2016 sa v NBC Osrblie konal úvodný pretek v zimnom biatlone. Náš klub reprezentovalo 13 pretekárov. V sobotu bol na programe rýchlostný pretek do ktorého odštartovalo spolu 190 súťažiacich. V doobedňajšom preteku dorastu sa našim moc nedarilo strelecky aj bežecky - Miška Maxová skončila na 7.mieste a Júlia Baláková na 10.mieste. Veľkú radosť nám však spravili naše odchovankyne sestry Mária a Zuzana Remeňové z Hruštína (aktuálne reprezentujú ŽP Šport Podbrezová), ktoré sa vo svojich prvých pretekoch medzi 16-17 roč. dorastenkami dokázali prebojovať na "bedňu". Po slušne zvládnutej streľbe Mária (1,2), Zuzana (1,3) predviedli skvelý bežecký výkon, ktorým Mária vybojovala skvelé 1.miesto a Zuzana 3.miesto. V poobedňajších pretekov žiakov sa najlepším výkonom prezentovala naša mladšia žiačka Nina Kubasová (10-11 roč.), ktorá vo svojich prvých pretekoch na lyžiach obsadila výborné 2.miesto. Druhý naj výsledok pridala Eliška Smarkoňová (12-13 roč.), ktorá skončila na peknom 5.mieste. Ostatní naši pretekári podali priemerné výkony čo im stačilo na umiestnenie v druhej desiatke výsledkových listín. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Mária a Zuzana Remeňové -1. a 3.miesto (autor M.Forster)

 V nedeľnom preteku s hromadným štartom si Miška Maxová vybojovala 6.miesto, Opäť nás "potešili" sestry Remeňové, ktoré aj napriek slabej streľbe (Zuzana 7 netrafených, Mária 9 netrafených terčov) ale hlavne vďaka výborným bežeckým výkonom sa im podarilo znovu prebojovať na stupne víťazov - Zuzana skončila druhá a Mária tretia. Žiaci mali na programe vytrvalostný pretek v ktorom sa o najlepší výsledok postarali naši mladší žiaci - Nina Kubasová, ktorá skončila na 3.mieste a Sebastián Belicaj si vybojoval vo svojej prvej sezóne pekné 8.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Foto: Nina Kubasová 3.miesto (autor M.Forster)

 

II. kolo Viessmann pohára v biatlone - 3x striebro a 1x bronz pre M.Maxovú a N.Kubasovú

V dňoch 23.-24.januára 2016 sa v NBC Osrblie uskutočnilo II. kolo Viessmann pohára v biatlone pre všetky kategórie. V sobotu bol na programe rýchlostný pretek. Výsledky našich pre kat. 10-11 roč.: Nina Kubasová 3.miesto, Sebastián Belicaj 8.miesto. V poobedňajších pretekoch dorastu sa o najlepší výsledok postarala Michaela Maxová, ktorá skončila na 2.mieste, sestry Mária a Zuzana Remeňové skončili na 4. a 5.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu).

 V nedeľu boli na programe preteky s hromadným štartom (žiaci) a stíhacie preteky (dorast+dospelí). Medzi žiakmi dosialhla najlepší výsledok Nina Kubasová (10-11 roč.), ktorá skončila na 2.mieste, 10., Sebastián Belicaj. Po obede boli na programe vytrvalostné preteky pre kat. dorastu a dospelých, kde sa o najlepší výsledok postarala druhá Michaela Maxová (18-19 roč.), sestry Zuzana a Mária Remeňové (16-17 roč.) skončili na 4. a 5.mieste. Výsledky nedeľa - (stiahni tu).

Foto: Ninka Kubasová 2.miesto z preteku s hromadným štartom (autor M.Forster)

 

III. kolo Viessmann pohára a I.časť M-SR v biatlone

V dňoch 20.-21.februára 2016 sa v NBC Osrblie uskutočnilo záverečné kolo Viessmann pohára a I.časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone. Za medzinárodnej účasti pretekárov z Českej republiky, Poľska, Maďarska a Slovenska bol v sobotu na programe rýchlostný pretek v ktorom štartovalo 121 pretekárov v kategóriách dorastu a dospelých a 102 pretekárov v žiackych katregóriách. V doobedňajších pretekoch dorastu veľmi dobrý výkon podala Michaela Maxová (18-19r.), ktorá skončila celkovo na 7.mieste ale spomedzi Sloveniek skončila na 3.mieste. Veľmi dobre si opäť počínali naše odchovankyne Mária a Zuzana Remeňové (16-17r.), ktorým síce nevyšla streľba (obe mali po 5 netrafených terčov), ale vďaka dobrému bežeckému výkonu si Mária vybojovala medzi Slovenkami 2.miesto a Zuzana 4.miesto - celkovo skončili na 7. a 10.mieste. V kategórii 18-19r. dorastencov skončil Juraj Maxa na 10 mieste ale medzi Slovákmi bol štvrtý.

V poobedňajšom preteku žiakov sa najlepší výsledok podaril Sebastiánovi Belicajovi, ktorý skončil na 6.mieste a Eliške Smarkoňovej, ktorá skončila na 8.mieste.Výsledky sobota - (stiahni tu).

  V nedeľu bola na programe I.časť Majstrovstiev Slovenska v zimnom biatlone. Súťažilo sa vo vytrvalostnom preteku. V dorastencoch našich sklamala streľba, ktorá ich pripravila o lepšie umiestnenie - Michaela Maxová minula 8 z 20 terčov a Juraj Maxa až 12 terčov. Spomedzi Slovákov tak Juraj skončil štvrtý a Miška piata. Sestry Remeňové taktiež pohoreli na strelnici, keď Mária netrafila 11 terčov a Zuzana 10 terčov. Aj napriek zlej streľbe nakoniec Mária medzi Slovenkami obsadila 3.miesto a Zuzana 5.miesto.

V žiackych kategóriách sa najlepšie umiestnila Nina Kubasová, keď skončila na 6.mieste, 7.miesto obsadil Sebastián Belicaj a 8.miesto jeho brat Benjamín, 8.miesto rovnako vybojovala aj Eliška Smarkoňová. Výsledky nedeľa D+D+Ž (stiahni tu). Na záver len musíme smutne skonštatovať, že ak sa na Majstrovstvách Slovenska nenájde "pár drobných" na diplomi pre deti tak ťažko môžeme u "budúcich reprezentantov" budovať nejaký pozitívny vzťah k tomuto krásnemu športu a zväzu, ktorý bi to mal zabezpečiť. 

Foto: Mária Remeňová (vpravo) 3.miesto z Majstrovstiev SR (autor: F.Remeň).

 

II. časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone

V dňoch 5.-6.marca 2016 sa na tratiach NBC Osrblie konajú záverečné preteky Majstrovstiev Slovenska v biatlone. V sobotu bol na programe rýchlostný pretek - najlepší výsledok z našich žiakov dosiahol Sebastián Belicaj zo Zákamenného, ktorý skončil na 4.mieste. Nina Kubasová obsadila 6.miesto a ostatní sklamali na strelnici a skončili v druhej desiatke. Z dorastencov sa naj výsledok podaril Michaele Maxovej, keď vybojovala 7.miesto, Júlia Baláková skončila na 9.mieste. Sestry Remeňové atakovali "bedňu" no napokon vďaka slabšej streľbe skončili nasledovne: Zuzana štvrtá a Mária piata - výsledky sobota (stiahni tu).

 V nedeľných pretekoch s hromadným štartom sa najviac v žiackych kategóriách darilo Nine Kubasovej ktorá skončila siedma, Sebastián Belicaj a Benjamín Belicaj skončili vo svojich kategóriách zhodne ôsmy. V dorastencoch skončila M.Maxová šiesta, J. Maxa deviaty, J.Baláková trinásta. Najlepším výsledkom sa však prezentovali sestry Remeňové, keď aj napriek slabej streľbe (10 z 20) vybojovala Mária bronzovú medailu. Zuzana skončila na šiestom mieste. Výsledky nedeľa - (stiahni tu).

Foto: Mária Remeňová (vpravo) 3.miesto z preteku s hromadným štartom (autor F.Remeň)

 

Titul Majsteriek Slovenska pre sestry Remeňové

 V sobotu 12.marca 2016 sa na Štrbskom Plese uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v behu na lyžiach. Náš klub síce nemal na preteku zastúpenie, ale veľkú radosť nám spravili naše odchovankyne Mária a Zuzana Remeňové z Hruštína, ktoré teraz reprezentujú klub ŽP šport Podbrezová. V šprinte dvojíc voľnou technikou v kategórii ml. dorasteniek r. 2000 nedali totiž šancu ani špecialistkám na beh na lyžiach a so 16 sek. náskokom zvíťazili. Výsledky sobota (stiahni tu).

Foto: Mária a Zuzana Remeňové - Majsterky Slovenska (autor: Martin Smolka)

 

Švošovská pätnástka - dve medaily pre bratov Belicajových

 V sobotu 19.marca 2016 sa bratia Belicajový zo Zákamenného zúčastnili 35.ročníka Švošovskej pätnástky. Na štart cezpoľného behu sa postavilo 170 pretekárov z celého Slovenska. V kategórii najmladších žiakov si na kilometrovej trati vybojoval Sebastián 3.miesto. V kategórii mladších žiakov na trati 1,5 km si Benjamín počínal veľmi dobre, keď dobehol na 2.mieste so stratou 8 sekúnd za víťazom. 

Foto: Sebastián a Benjamín Belicajový

 

 

 

 

 

Behy oslobodenia v Likavke a Turanoch

 V dňoch 2. a 3. apríla 2016 sa konali behy oslobodenia v Turanoch a Likavke. Náš klub reprezentovali opäť súrodenci Belicajový zo Zákamenného. V Turanoch si za účasti 199 bežcov po veľmi dobrom výkone vybojoval 1.miesto Sebastián Belicaj. V kat. ml. žiakov skončil Benjamín na 4.mieste.

Na druhý deň v Likavke za účasti 290 bežcov si Sebastián vybojoval v kategórii najmladších žiakov pekné 3.miesto. Benjamín sa najskôr predstavil v kategórii mladších žiakov kde na trati 800 m obsadil 6.miesto ale v rámci tréningu ešte absolvoval trať 3000 m s kategóriou dorastencov, kde napokon obsadil pekné 4.miesto. Výsledky pozri na oficiálnej stránke obce Likavka. Foto: Sebastián Belicaj 3.miesto - (autor R.Belicaj).

 

Súrodenci Belicajový s ďalšími úspechmi na cestných behoch.

 Dňa 16.apríla 2016 sa v Trenčianskych Tepliciach uskutočnil memoriál Ľubomíra Košeckého. V kategórii st. žiakov na trati dlhej 1700m si Benjamín vybojoval výborné 2.miesto a mladší Sebastián na trati 1000 m po dobrom výkone obsadil 3.miesto.

Na druhý deň absolvovali 15. ročník Jarného behu zdravia v Martine. Sebastián v kat. najml.žiakov skončil napokon na 6.mieste spomedzi 20 pretekárov. Benjamím sa najprv predstavil v kat. ml.žiakov kde absolvoval trať dlhú 600m a skončil na 4.mieste. V rámci tréningu absolvoval ešte 3-kilometrovú trať v kat. juniorov. Opäť ukázal že mu viac sedia dlhšie preteky ako "krátke šprinty", keď po veľmi dobrom výkone napokon skončil na 3.mieste. Výsledky nájdete na stránke www.beh.sk. Foto: Sebastián a Benjamín Belicajový na pretekoch v Trenčianskych Tepliciach (autor: R.Belicaj)

 

Konečné rebríčky SZB po zimnej sezóne

SZB zverejnil konečné rebríčky po sezóne Zima 2016. Náš klub obsadil celkove 8.miesto spomedzi 22 klubov. V žiackych kategóriách sme skončili na 5.mieste a v juniorských kategóriách na 8.mieste. Spomedzi jednotlivcov sa najvyššie umiestnila najmladšia žiačka Nina Kubasová, ktorá skončila na 3.mieste. Staršia dorastenka Miška Maxová si vybojovala 4.miesto. Sebastián Belicaj skončil na 7.mieste. Veľkú radosť nám spravili aj sestry Remeňové ktoré reprezentujú ŽP Šport Podbrezová, keď vo svojej prvej dorasteneckej sezóne vybojovali - Mária 3.miesto, Zuzana 4.miesto. Rebríčky (stiahni tu).