Sezóna LETO 2016


Začiatok letnej sezóny v Závažnej Porube

 V nedeľu 15.mája 2016 sa v Závažnej Porube uskutočnil oblastný pretek v letnom biatlone. Náš klub reprezentovali bratia Belicajový a sestry Smarkoňové. V kategórii mladších žiakov si Sebastián Belicaj vybojoval pekné 3.miesto. Jeho brat Benjamín v kategórii stredných žiakov minul na strelnici až 6 terčov (bežal teda až šesť tr.okruhov), čo ho stálo víťazstvo, keďže skončil druhý s iba 10 sek. stratou na S.Ilavského (3 tr.okruhy). V stredných žiačkách si Eliška Smarkoňová vybojovala 5.miesto a v najstarších žiačkách skončila jej sestra Anežka na 4.mieste. Výsledky (stiahni tu)

Foto: Benjamín Belicaj 2.miesto

 Súrodenci Belicajový dňa 8.mája 2016 absolvovali cestný beh v Starej Bystrici. V najmladších žiakoch si Sebastián po veľmi dobrom výkone vybojoval víťazstvo. Benjamín skončil vo svojej kategórii na 9.mieste.

Hornooravský cross-duatlon

 Dňa 21.mája 2016 sa v našej obci uskutočnil pretek v crossduatlone.Súťaže sa zúčastnilo 30 pretekárov. Samotný pretek pozostával z 3 km behu, následného 13 km cyklokrosu a na záver zase 3 km behu - tí čo sa prihlásili na dlhú variantu absolvovali prvé dve trate 2-krát (6-26-3km). Bežecká trať sa nachádzala v blízkosti futbalového štadióna v Breze a mala prevýšenie cca 40 m. Cyklotrasa prechádzala až tromi chotármi - (obce Breza, Lokca, Vasiľov) a jazdilo sa po poľných a lesných cestách. Nájťažším úsekom bolo stúpanie od Lokčianskeho Klinca až ku Vasiľovskej kaplnke s dĺžkou 4 km a prevýšením 250 m. Na dlhej variante si v kat. mužov najlepšie počínal Miroslav Kovalík pred Martinom Rusinom a Martinom Bucom. V kat. veteránov dosiahol najlepší čas Igor Otepka (nad 50 rokov) pred Ivanom Bielikom (40-49 r.) a Petrom Sitárikom (40-49 r.). V kategórii žien zvíťazila Andrea Snopková pred Monikou Chovanovou. Na krátkej variante si v kat. mužov prišiel po víťazstvo Jaroslav Genšor pred Marekom Florekom. Medzi ženami triumfovala naša Michaela Maxová a medzi juniorkami sa najviac darilo Márii Remeňovej ktorá zdolala sestru Zuzanu. V kat. juniorov zvíťazil Dominik Belicaj zo Zákamenného. Vďaka sponzorom: Obec Breza, Janckulík Igor, Colorspol Novoť, Kršák Ján, Píla Vasiľov, Oravatrans s.r.o. Robo Hodál, Bar Podhájom - Helena Hládeková boli najlepší odmenení peknými vecnými cenami. Foto: štart pretekov (autor Milan Čierny)

Na záver chceme v mene KB Breza poďakovať hlavnému organizátorovi Petrovi Sitárikovi a všetkým dobrovoľníkom, ktorí pomáhali pri organizácii preteku. Aj napriek "drobným organizačným nedostatkom" za ktoré sa osprevedlňujeme pevne veríme, že o rok sa všetci zase spolu stretneme a budeme môcť v krásnej prírode Hornej Oravy privítať ešte viac pretekárov.  Výsledky (stiahni tu). Fotoalbum M.Čierneho (pozri tu).

20. ročník Behu na Zniev

 Dňa 5.júna 2016 sa v Kláštore pod Znievom uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v behu do vrchu pre juniorov a dospelých. Na štart 5600 metrov dlhej trate s prevýšením 476 m. sa postavilo 178 pretekárov. Víťazom v hl.kategórii mužov sa stal Jozef Urban z Košíc a medzi ženami dominovala Silvia Schwaiger z Dubnice nad Váhom. V kategórii mužov nad 40 rokov si dobre počínal aj oravský rodák Martin Bajčičák, ktorý na veľmi náročnej trati skončil na peknom 2.mieste (celkovo 9.miesto). Na skrátených tratiach súťažili aj žiacke kategórie. Náš klub opäť reprezentovali súrodenci Belicajový. Benjamín na trati 1000 m dobehol na výbornom 2.mieste a mladší Sebastián skončil na nepopulárnom 4.mieste. Obaja si však z preteku odnášajú zážitok zo stretnutia s Martinom Bajčičákom. Výsledky (stiahni tu).
 Foto: Benjamín a Sebastián Belicajový s Martinom Bajčičákom (autor: R.Belicaj).

 

 

 

 

 

I. kolo Viessmann pohára v letnom biatlone na Sigorde

 V dňoch 11.-12. júna 2016 sa na Sigorde pri Prešove po roku opäť otvárala nová sezóna v letnom biatlone pre žiacke kategórie. Náš klub reprezentovali tentokrát iba štyria pretekári - bratia Sebastián a Benjamín Belicajový a sestry Eliška a Anežka Smarkoňové. V sobotu bol na programe rýchlostný pretek v ktorom sa ani jednému z našich nepodarila streľba. Najlepšie umiestnenie tak vďaka dobrému behu dosiahol Sebastián Belicaj, ktorý skončil na 5.mieste. Benjamín pri streľbe (4,4) obsadil 11.miesto, Anežka Smarkoňová so streľbou (1,5) skončila tiež na 11.mieste a jej sestra Eliška so streľbou (4,4) skončila na 15.mieste. Výsledky (stiahni tu). Foto: Eliška Smarkoňová, Sebastián Belicaj, Benjamín Belicaj, Anežka Smarkoňová (autor R.Belicaj)

 V nedeľu boli na programe preteky s hromadným štartom. Najviac sa opäť darilo nášmu najmladšiemu pretekárovi Sebastiánovi Belicajovi, ktorý aj napriek trom streleckým chybám dokázal vybojovať výborné 3.miesto.Dobrá streľba (2,1) pomohla Anežke Smarkoňovej skončiť na peknom 8.mieste, jej sestra Eliška so streľbou (3,3) skončila napokon na 10.mieste. Benjamín Belicaj skončil so streľbou (3,4) na 11.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Sebastián Belicaj 3.miesto (autor M.Forster)

 

 

I. a II.kolo Viessmann pohára v Revúcej

 V dňoch 25.-26.júna 2016 sa v Revúcej koná ďalšie kolo Viesmann pohára v letnom biatlone. V sobotu svoj prvý pretek v sezóne absolvovali kategórie dorastu a dospelých. Náš klub mal zastúpenie iba v súrodencoch Maxových. Po veľmi dobrom výkone si Michaela vybojovala výborné 2.miesto a jej brat Juraj po slabšej streľbe skončil napokon na 5.mieste. Veľkú radosť nám aj naďalej robia naše odchovankyne - sestry Remeňové z Hruštína, ktoré pretekajú vo farbách ŽP Šport Podbrezová - keď po výborných výkonoch obsadili prvé dve miesta: 1. Mária a 2. Zuzana.Svoje prvé preteky za ŽP Šport Podbrezová absolvovala aj Júlia Baláková, ktorá napokon obsadila po dodatočnej penalizácii 11.miesto. V poobedňajšom rýchlostnom preteku žiakov si po troch chybách na strelnici vybojoval Sebastián Belicaj 7.miesto a Benjamín s deviatimi chybami obsadil 12.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu).

 V nedeľnom preteku dorastencov sa opäť podarilo Miške Maxovej vybojovať 2.miesto, Juraj skončil napokon na 6.mieste. Sestry Remeňové opäť dominovali a oproti včerajšku si len prehodili poradie - 1. Zuzana a 2. Mária. Júlia Baláková skončila na 8.mieste. V pobedňajšom preteku žiakov sa Sebastiánovi Belicajovi nedarilo na strelnici, kde minul až 4 terče a skončil napokon na 8.mieste. Benjamín Belicaj netrafil až šesť terčov a skončil na 9.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: M.Maxová, Z. Remeňová a M.Remeňová (autor: M.Maxová)

 

 

II. kolo Viessmann pohára a M-SR v biatlone na kol.korčuliach v Osrblí

 V dňoch 23.-24.júla 2016 sa v NBC Osrblie konalo II. kolo Viessamnn pohára v letnom biatlone pre kategórie dorastu a Majstrovstvá Slovenska v biatlone na kolieskových korčuliach pre juniorov a dospelých. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. Náš klub mal zastúpenie aj v juniorskej kategórii, keď sa svojho prvého preteku na kolieskových korčuliach zúčastnila "ostaršená" Michaela Maxová. Miška po streľbe (3,0) napokon získala striebornú medailu z Majstrovstiev Slovenska za prvou Ankou Netíkovou z Brezna. V poobedných pretekoch dorastu sa o skvelý výsledok opäť pričinili naše odchovankyne Zuzana a Mária Remeňové - víťazstvo si po streľbe (1,2) vybojovala Zuzana pred H.Horvátovou (0,0) a svojou sestrou Máriou (1,2). Mária aj napriek trom trestným okruhom a bolestivom zranení nohy skončila iba 6 sekúnd za druhým miestom. V rovnakej kategórii skončila Júlia Balákova na 7.mieste. Juraj Maxa ml. skončil na 5.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu).

Foto: Úspešné medailistky - zľava J.Baláková, Z.Remeňová, M.Maxová, M.Remeňová

V nedeľných stíhacích pretekoch si po dobrom výkone na svoje konto pripísala Michaela Maxová opäť striebornú medailu. V mladších dorastenkách si svoje včerajšie umiestnenie rovnako zopakovali aj prvá Zuzana Remeňová, tretia Mária Remeňová a siedma Júlia Baláková (všetky tri zo ŽP Šport Podbrezová). Juraj Maxa ml. v starších dorastencoch obsadil rovnako ako včera 5.miesto.Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Letná príprava

 Dňa 20.augusta 2016 sa súrodenci Belicajový zúčastnili oblastného preteku v letnom biatlone v Českom Rožňove pod Radhoštěm. Najlepšie si počína Sebastián keď aj napriek 4 netrafeným terčom obsadil pekné 2.miesto. Benjamín na 3 km trati skončil na 7.mieste.

 

 

 

 

 

 Dňa 14.augusta 2016 členovia nášho klubu absolvovali cyklotúru na trati Trstená-Nowy Targ-Ždiar a späť.

 

 

 

 

 

III.kolo Viessmann pohára a I.časť M-SR v letnom biatlone v Predajnej

V dňoch 3.-4. septembra 2016 sa na sterlnici Šimáň v Predajnej uskutočnilo III.kolo Viessman pohára a I.časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. Náš klub reprezentovalo 9 pretekárov. V sobotnom rýchlostnom preteku sa v doraste umiestnila Michaela Maxová na 4.mieste a Juraj Maxa na 6.mieste. Skvelým výkonom sa opäť prezentovali sestry Remeňové (ŽP Šport Podbrezová), keď obsadili prvé dve miesta - 1.Zuzana a 2. Mária. - v rovnakej kategórii obsadila Júlia Baláková 8.miesto. V poobedňajší hodinách sme v žiackych kategóriách dosiahli zásluhou skvelého výkonu Sebastiána Belicaja na víťazstvo. Na štarte sme mali aj troch nováčikov - ktorí skončili nasledovne: Jakub Ferenčík (Tvrdošín) 21.miesto, Tatiana Tisoňová (Rabča) 16.miesto, Alexandra Kvasničáková (Rabča) nedokončila. V starších žiačkách po dobrom výkone skončila Anežka Smarkoňová na 6.mieste. V stredných žiakoch obsadil Benjamín Belicaj 8.miesto a v rovnakej kategórii žiačok skončila Eliška Smarkoňová na 14.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu).

 V nedeľu bola na programe I.časť Majstrovstiev Slovenska, kde sa súťažilo v preteku s hromadným štartom. O prvú medailu sa nám postarala svojim výkonom Michaela Maxová v kat. 18-19r. dorasteniek, keď skončila aj napriek 9 netrafeným terčom na 3.mieste. Juraj Maxa v kat. 18-19r. dosrastencov obsadil 6.miesto. Opä nás potešili naše odchovankyne vo farbách Podbrezovej (kat. 16-17r.), keď majstrovský titul a svoju prvú medailu z M-SR vybojovala Zuzana Remeňová a bronz pridala jej sestra Mária. Aj 2.miesto putuje na Oravu a to zásluhou Sáry Machajovej z D.Kubína, Júlia Baláková v rovnakej kat. skončila na 8.mieste. Foto: sestry Zuzana a Mária Remeňové a Sára Machajová (autor. ŽP Šport Podbrezová)

 V poobedňajších pretekoch 10-11r. žiakov nás svojím skvelým výkonom potešil Sebastián Belicaj, ktorý ku jednej chybe na strelnici pridal výborný beh a získal tak svoju "prvú veľkú medailu" so zlatým leskom. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 18.mieste. V kat. 12-13r. skončil Benjamín Belicaj na 10.mieste a v rovnakej kat. žiačok skončila Eliška Smarkoňová na 13.mieste, Alexandra Kvasničáková na 15.mieste a Tatiana Tisoňová na 16.mieste. V najstarších žiačkách dobehla Anežka Smarkoňová na 11.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Foto: Sebastián Belicaj - Majster Slovenska v preteku s hromadným štartom v kategórii 10-11 ročných.

 

II. časť Majstrovstiev Slovenska v LB vo Vyhniach

V dňoch 24.-25.septembra 2016 sa uskutočnila II.časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. V sobotu bol na programe rýchlostný pretek. Na štart sa postavilo aj 7 pretekárov nášho klubu. V dorasteneckých kategóriách obsadila Miška Maxová (1,3) 5.miesto a jej brat Juraj (2,0) skončil na 7.mieste. Skvelú formu potvrdili naše odchovankyne (vo farbách ŽP Šport Podbrezová) v kat. 16-17 roč. dievčat keď si ďalšie víťazstvo na svoje konto pripísala Zuzana Remeňová (streľba 2,1) hneď za ňou skončila jej sestra Mária Remeňová (1,3) a 8.miesto po zaváhaní na strelnici obsadila Júlia Baláková (3,2). V žiackych kategóriách si ďalšiu medailu z Majstrovstiev Slovenska vybojoval Sebastián Belicaj, ktorý so stratou 2 sekúnd obsadil 2.miesto. Ďalší naši obsadili nasledovné pozície :  8. Anežka Smarkoňová, 12. Eliška Smarkoňová, 17. Tatiana Tisoňová. Výsledky sobota (stiahni tu).

 V nedeľu boli na programe vytrvalostné preteky. V dorasteneckých kategóriách sa našej Miške Maxovej podarilo vybojovať 5.miesto a jej brat Juraj skončil na 7.mieste. Svoju dominanciu opäť potvrdili sestry Remeňové, keď ďalší majstrovský titul získala Zuzana a len 5 sekúnd za ňou skončila Mária. V rovnakej kategórii obsadila Júlia Baláková 8.miesto. V žiackych kategóriách dosiahla najlepší výsledok Anežka Smarkoňová, ktorá po dobrej streľbe (1,1) získala 5.miesto. V kat. 12-13 roč. dievčat skončila Eliška Smarkoňová na 12.mieste a Tatiana Tisoňová na 18.mieste. Až štyri netrafené terče odsunli Sebastiána Belicaja na 7.miesto. Jeho brat Benjamín po problémoch na strelnici skončil na 17.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: (zľava) - 2.miesto Mária Remeňová, 1.miesto Zuzana Remeňová, 3.miesto Zuzana Longauerová (autor: ŽP Šport Podbrezová)

 

Cyklistické preteky v Breze

 Dňa 9.októbra 2016 Obec Breza usporiadala 2.ročník cyklistických pretekov pre mládež do 18 rokov. Preteku sa zúčastnilo 52 súťažiaci nielen z Brezy. Najmladší pretekári boli Bubniak Leo a Šimjak Jakub, ktorí sa narodili v roku 2015. Veľká vďaka za príjemne strávené popoludnie patrí organizátorom - Echo Breza, Komisia športu obce Breza pod vedením Petra Sitárika a všetkým dobrovoľníkom, ktorí napomohli hladkému priebehu celej súťaže. Sponzori: Obec Breza, X-sport bike Peter Vasek. Výsledky (stiahni tu).

Konečné rebríčky SZB po sezóne LETO 2016

Slovenský zväz biatlonu zverejnil konečné rebríčky po sezóne LETO 2016. Náš klub obsadil v žiackych kategóriách 11.miesto a celkovo skončil na 15.mieste. Za poklesom oproti minulým sezónam je malý počet pretekárov, keď sa všetkých troch kvalifikačných kôl zúčastnili len B.Belicaj, S.Belicaj, a jedno kolo vynechali A.Smarkoňová, E.Smarkoňová. V dorasteneckých kategóriách sme vďaka súrodencom Maxovým obsadili 8.miesto. Z jednotlivcov sa najviac darilo Sebastiánovi Belicajovi, ktorý aj vďaka dvom medailám (zlatá a strieborná) z M-SR skončil v rebríčku na 3.mieste. Rovnakú pozíciu si v kategórii 18-19 roč. dorasteniek vybojovala ja Michaela Maxová. Ďalší naši obsadili nasledovné umiestnenie: 6.Juraj Maxa, 8. Anežka Smarkoňová, 10. Benjamín Belicaj. Veľkú radosť nám robia naše odchovankyne sestry Remeňové z Hruštína, ktoré reprezentujú ŽP Šport Podbrezová - keď rebríček 16-17 roč. dorasteniek suveréne ovládla Zuzana pred Máriou. Rebríčky (stiahni tu).