Sezóna LETO 2017


 V nedeľu 9.4. 2017 sa uskutočnili preteky - Beh oslobodenia Likavky. Náš klub reprezentovali 4 pretekári - celkovo sa do behu zapojilo viac ako 300 nadšencov behu. V žiackych kategóriách nám opäť spravili radosť súrodenci Belicajový. Ďalšie víťazstvo si na svoje konto pripísal v kat. najml.žiakov Sebastián. Jeho brat Benjamín štartoval v kat. dorastencov, kde aj s prehľadom zvíťazil, ale po chybnom zápise usporiadateľov pri prezentácii do kat. juniorov ho diskvalifikovali. V kategórii žien nás reprezentovala Michaela Maxová, ktorá v behu na 5000 m obsadila napokon 7.miesto. V kategórii veteránov 50-59 rokov na trati 10 000m Juraj Maxa st. skončil na 14.mieste. Výsledky (stiahni tu). Viac foto z jarných behov nájdete vo fotoalbume.

Foto: z ľava - Bartolomej Belicaj, Benjamín Belicaj, Michaela Maxová, Sebastián Belicaj v Likavke (autor R.Belicaj)

 

 

 

Kalendár súťaží v letnom biatlone 2017

SZB dňa 15.apríla 2017 zverejnil kalendár súťaží v letnom biatlone 2017. Prvé preteky pre žiacke kategórii sa uskutočnia v dňoch 27.-28.mája 2017 v Rajeckých Tepliciach. Prvé kolo dorastu a dospelých je na programe 17.-18.júna 2017. Kalendár (stiahni tu).

Jarné behy - Turany, Likavka

 V priebehu mesiaca Apríl 2017 sa naši bežci zúčastňovali jarných bežeckých pretekov. Dňa 8..4 štartovali na 45. ročníku behu oslaobodenia mesta Turany. Na štart pretekov sa postavilo 150 súťažiacich. V kategórii najmladších žiakov na trati 400 m sa z víťazstva tešil Sebastián Belicaj. Jeho brat Benjamín si v kat. st.žiakov na trati 800 m vybojoval 2.miesto. Výsledky (stiahni tu).

Foto: Benjamín Belicaj na pretekoch v Turanoch (autor: R.Belicaj)

 

 

 

 

Vyhlásenie Kráľa biatlonovej stopy

 Dňa 4.mája 2017 sa v hoteli Sitno vo Vyhniach uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie minuloročnej sezóny - Kráľ biatlonovej stopy. Náš klub mal po dlhšej odmlke opäť zastúpenie medzi najlepšími. V kategórii 10-11 ročných žiakov si cenu za svoje výkony prebral Sebastián Belicaj, ktorý v zimnej sezóne vyhral všetky preteky. Keďže sa v uplynulej sezóne darilo aj našim odchovankyniam vo farbách ŽP Šport Podbrezová, tak sa vyhlasovania zúčastnila aj najlepšia 16-17 ročná dorastenka Zuzana Remeňová a najúspešnejšia strelkyňa v súťaži Hamé strelecký pohár pre kat. 16-17 roč. dorasteniek Anežka Smarkoňová. Celkovým víťazom a ocenenie Kráľ biatlonovej stopy si po druhý krát vybojovala Paulína Filiaková z VŠC Dukla B.Bystrica. 

Foto: z ľava - Anežka Smarkoňová, Zuzana Remeňová, Sebastián Belicaj (autor: R.Belicaj)

 

I.kolo Viessmann pohára v letnom biatlone

 V dňoch 27.-28.5.2017 sa v Rajeckých Tepliciach uskutočnilo I.kolo Viessmann pohára v letnom biatlone pre žiacke kategórie. Foto: v strede Sebastián Belicaj - víťaz oboch víkendových pretekov (autor R.Belicaj)

V sobotných rýchlostných pretekoch sa spomedzi našich štyroch žiakov najviac darilo Sebastiánovi Belicajovi, ktorý po jednej chybe na strelnici predviedol výborný beh a s náskokom 23 sekúnd zvíťazil pred A.Ottingerom z Revúcej. V rovnakej kategórii obsadil Jakub Ferenčík po penalizácii až 13.miesto. V kategórii 14-15 roč. obsadil Benjamín Belicaj po streľbe (3,3) 11.miesto a Eliška Smarkoňová so streľbou (3,5) skončila na 14.mieste. Výsledky (stiahni tu). 

V nedeľu sa súťažilo vo vytrvalostných pretekoch. Svoju výbornú formu potvrdil v kategórii 10-11 roč. žiakov Sebastián Belicaj, ktorý aj po jednej chybe na strelnici a 30 sekundovej prirážke dokázal poraziť druhého M.Sklenárika s čistou streľbou o jednu desatinu sekundy. Naši dvaja starší žiaci Benjamín Belicaj a Eliška Smarkoňová skončili po slabších výkonoch zhodne na 14.pozícii. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

II. kolo Viessmann pohára - ďalšie dve víťazstvá Sebastiána Belicaja

 V dňoch 10.-11.júna 2017 sa uskutočnilo II. kolo Viessmann pohára v letnom biatlone pre žiacke kategórie. Súťažilo sa na Sigorde pri Prešove.

V sobotných rýchlostných pretekoch si ďalšie tohtosezónne víťazstvo v kategórii 10-11 r. žiakov vybojoval Sebastián Belicaj, ktorý aj napriek dvom chybám na strelnici zdolal druhého A.Ottingera z Revúcej o 4 sekundy. V kategórii 14-15r. žiakov skončil Benjamín Belicaj so streľbou (3,3) na 12.mieste. Výsledky (stiahni tu).

V nedeľných pretekoch s hromadným štartom sa opäť darilo Sebastiánovi Belicajovi. Tentokrát pri streľbe minul iba jeden terč a zvíťazil s 35 sek. náskokom pred M.Sklenárikom z Revúcej. Benjamín Belicaj v kat. 14.-15.r. žiakov po pokazenej streľbe (5,4) skončil na 15.mieste. Výsledky (stiahni tu).

Foto: Sebastián Belicaj s dvoma diplomami za víťazstvo

 

II.kolo Českého pohára v letnom biatlone

 V dňoch 24. a 25.júna 2017 sa v Bystřici pod Hostýnem konalo II.kolo Českého pohára v letnom biatlone. Pretekov sa zúčastnilo 280 súťažiacich v žiackych kategóriách. Náš klub reprezentovali súrodenci Belicajový. V sobotu boli na programe preteky s hromadným štartom. V kategórii 11-12 ročných žiakov po streľbe (2,1) obsadil Sebastián Belicaj napokon 16.miesto spomedzi 50 štartujúcich. V kategórii 13-14 roč. chlapcov skončil Benjamín Belicaj po slabšej streľbe (4,3) na 45.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu).

V nedeľu sa súťažilo v šprinte so štafetovou streľbou (možnosť dobíjania 3 nábojov). Sebastián síce netrafil na strelnici len jeden terč v druhej položke, ale to mu v silnej konkurencii aj tak stačilo len na 21.miesto.. Benjamína tentokrát zradila pokazená puška, keď "vďaka" poruche netrafil ani jeden terč a obsadil 53.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Prvé preteky Dorastu a Dospelých v letnom biatlone.

 V dňoch 1.-2.júla 2017 sa uskutočnili prvé tohtoročné preteky v letnom biatlone pre kategórie dorastu a dospelých. Súťažilo sa na tratiach NBC v Osrblí. Náš klub reprezentovali súrodenci Michaela a Juraj Maxový.

V sobotných rýchlostných pretekoch sa podarilo  Miške Maxovej aj napriek zraneniu nohy z tréningu vybojovať v kategórii junioriek pekné 2.miesto. Juraj skončil v kategórii 18-19r. dorastencov po slabej streľbe na 7.mieste. Z našich odchovankýň vo farbách ŽP Šport Podbrezová v kategórii 16-17roč. dorasteniek obsadila Zuzana Remeňová 3.miesto, Anežka Smarkoňová 4.miesto a Mária Remeňová po 2 min. penalizácii za neodbehnuté trestné kolo skončila na 5.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Michaela Maxová na strelnici (autor: J.Maxa)

V nedeľných vytrvalostných pretekoch našich pretekárov zradila streľba a to sa odzrkadlilo na konečných výsledkoch - Miška skončila na 3.mieste a Juraj na 7.mieste. V kat. 16-17 roč. dorasteniek zvíťazila po veľmi dobrom výkone "naša" Zuzana Remeňová, jej sestra Mária skončila na 5.mieste a Anežka Smarkoňová na 6.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Regionálne preteky Českého pohára v letnom biatlone

 Dňa 19.augusta 2017 sa v Rožnove pod Radhoštěm uskutočnili regionálne preteky ČP v letnom biatlone. Súťažilo celkovo 108 pretekárov a náš klub reprezentovali súrodenci Belicajový. V rýchlostnom preteku sa tento-krát viac darilo Benjamínovi, ktorý ku dobrej streľbe (1,1) pridal aj veľmi dobrý bežecký výkon čo stačilo na konečné 4.miesto s iba 6 sekundovou stratou na bronzovú medailu. Sebastián mal horší strelecký deň, keď netrafil až 6 terčov a to mu stačilo na celkové 8.miesto - s čistou streľbou zvíťazil Slovák Martin Maťko z Martina. Výsledky (stiahni tu). Foto: Benjamín Belicaj 4.miesto (tretí z prava) autor: R.Belicaj

 

Majstrovstvá Slovenska v letnom biatlone na kolieskových lyžiach

V dňoch 22. a 23.júla 2017 sa v Osrblí uskutočnili M-SR v letnom biatlone na kolieskových lyžiach pre juniorské a seniorské kategórie. Súťaže sa zúčastnilo "až" 16 pretekárov z celého Slovenska. Náš klub reprezentovala iba Michaela Maxová v kategórii 20-21 roč. junioriek, ktorá v rýchlostných pretekoch a pretekoch s hromadným štartom obsadila zhodne 3.miesto. Výsledky (stiahni tu).

III.kolo Viessmann pohára a tri medaily z M-SR v Predajnej

 V dňoch 2.-3.septembra 2017 sa v Predajnej uskutočnilo III.kolo Viessmann pohára a I.časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. V doobedňajších pretekoch dorastu a dospelých sa na pódium prebojovala Michaela Maxová, ktorá v kategórii junioriek obsadila 3.miesto. Juraj Maxa (18-19r. dorast) skončil na 4.mieste. Výborný výsledok dosiahla naša odchovankyňa Anežka Smarkoňová, ktorá po čistej streľbe zvíťazila v kat. 16-17 ročných dorasteniek - v rovnakej kategórii obsadila Júlia Baláková 7.miesto. V poobedňajších pretekoch žiakov si už svoje piate tohtosezónne víťazstvo vybojoval Sebastián Belicaj (10-11 roč.), ktorý minul iba jeden terč na strelnici - v rovnakej kategórii po slabšej streľbe obsadil Jakub Ferenčík 10.miesto. V kat. 14-15 roč. žiakov netrafil Benjamín Belicaj 6 terčov a to ho odsunulo na 16.miesto. Rovnakú streľbu predviedla aj Eliška Smarkoňová, ktorá napokon skončila na 10.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Anežka Smarkoňová 1.miesto v rýchlostnom preteku (autor R.Belicaj)

 V nedeľu bola na programe I.časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. Súťažilo sa v pretekoch s hromadným štartom. Veľkú radosť nám svojím výkonom urobila Michaela Maxová (juniorky 20-21 r.), ktorá síce mala slabšiu streľbu (3,3,1,3), ale vďaka dobrému bežeckému výkonu napokon vybojovala 1.miesto. Ďalšiu prekvapivú medailu sme získali zásluhou Juraja Maxu ml. (18-19 r.), ktorý po veľmi dobrom výkone obsadil 3.miesto. V kategórii 16-17 r. dorasteniek sa z našich odchovankýň opäť viac darilo Anežke Smarkoňovej, ktorá napokon obsadila 3.miesto a Júlia Baláková obsadila 8.miesto. V žiackych kategóriách si ďalší titul Majstra SR vybojoval Sebastián Belicaj, ktorý aj napriek dvom trestným okruhom dokázal zvíťaziť s náskokom 7 sek. na druhého a 16 sek. na tretieho v poradí aj keď obaja mali čistú streľbu - v rovnakej kategórii obsadil Jakub Ferenčík po pokazenej streľbe 13.miesto. V starších žiakoch Benjamín Belicaj podal dobrý výkon čo mu stačilo na 10.miesto. Rovnako 10.miesto vybojovala aj staršia žiačka Eliška Smarkoňová. Výsledky nedeľa (stiahni tu).  Foto: Sebastián Belicaj - Majster Slovenska v letnom biatlone v pretekoch s hromadným štartom (autor: R.Belicaj)

 

I. kolo Viessmann pohára dorastu a dospelých

 V dňoch 16.-17. septembra 2017 sa v Osrblí uskutočnilo I.kolo Viessmann pohára v letnom biatlone pre kategórie dorastu a dospelých. Jednalo sa o preložené preteky z júna tohto roku.

V sobotu boli na programe rýchlostné preteky so štafetovou streľbou. Náš klub reprezentovali opäť iba súrodenci Michaela a Juraj Maxový z Rabče. V kategórii 20-21 r. junioriek sa Michaele po dobrom výkone podarilo obsadiť pekné 2.miesto. Juraj v kategórii 18-19 r. dorastencov po jednom trestnom okruhu obsadil konečné 4.miesto. Absolútnu dominanciu v kategórii 16-17 ročných dorasteniek potvrdili naše odchovankyne vo farbách ŠK Železiarne Podbrezová. Zvíťazila Zuzana Remeňová pred Anežkou Smarkoňovou a Máriou Remeňovou. Výsledky (stiahni tu). Foto: zľava - Michaela Maxová 2.miesto (autor: J.Maxa)

 V nedeľu sa súťažilo vo vytrvalostných pretekoch. V juniorkách sa našej Michaele Maxovej podarilo rovnako ako včera vybojovať 2.miesto za víťazkou Veronikou Machyniakovou. Juraj Maxa si aj vďaka horšej streľbe oproti včerajšku pohoršil o jedno miesto a skončil piaty. V 16-17 r. dorastenkách si opäť trojica "našich" rozdelila pódium - 1. Z.Remeňová, 2. M.Remeňová, 3. A.Smarkoňová. Výsledky (stiahni tu). Foto: zľava - M.Remeňová, Z.Remeňová, A.Smarkoňová (autor: J.Maxa)

 

 

 

II. časť Majstrovstiev Slovenska v Revúcej - ďalšie 4 medaily pre náš klub

V dňoch 23.-24.septembra 2017 sa uskutočnila záverečná časť Majstrovstiev SR v letnom biatlone. Na tratiach v Revúcej boli na programe rýchlostné a vytrvalostné preteky.

 V sobotných rýchlostných pretekoch sa v kategórii 20-21 r. junioriek podarilo našej Michaele Maxovej po streľbe (1,3) vybojovať krásne 2.miesto so stratou 58 sek. na Veroniku Machyniakovú (0,1). Juraj Maxa po slabšom výkone skončil v kategórii 18-19 r. dorastencov na 10.mieste. Ďalšie medaily do svojej zbierky pridali sestry Remeňové (16-17 r. dorastenky), ktoré po skvelých bežeckých výkonoch obsadili prvé dve miesta - 1. Zuzana a 2. Mária. V rovnakej kategórii skončila Anežka Smarkoňová na 5.mieste a Júlia Baláková na 10.mieste (všetky ŠK Železiarne Podbrezová). V poobedňajších pretekoch žiakov potvrdil svoju tohtoročnú dominanciu Sebastián Belicaj (10-11 r.), ktorý po čistej streľbe nedal svojim súperom žiadnu šancu a získal ďalší titul Majstra Slovenska pred domácimi pretekármi 2.M.Sklenárikom a 3. A.Ottingerom. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 12.mieste. V starších žiakoch obsadil Benjamín Belicaj 13.miesto a v starších žiačkách Eliška Smarkoňová 15.miesto. Výsledky (stiahni tu). Foto: Michaela Maxová a Veronika Machyniaková (autor J.Maxa)

 V nedeľných vytrvalostných pretekoch priadala ďalšiu medailu do svojej zbierky juniorka Michaela Maxová, ktorá aj napriek deviatim chybám na strelnici dokázala vybojovať 2.miesto. Juraj Maxa v dorastencoch obsadil 8.miesto. Ďalšie Oravské medaily pridali v kategórii 16-17 ročných dorasteniek dievčatá vo farbách ŠK Podbrezová - 1. Mária Remeňová, 2. Anežka Smarkoňová, 4. Zuzana Remeňová, 7. Júlia Baláková. V žiackych kategóriách opäť nenašiel premožiteľa medzi Slovákmi v kategórii 10-11 ročných žiakov Sebastián Belicaj, ktorý aj napriek dvom chybám na strelnici dokázal získať majstrovský titul s náskokom 3 sekúnd pred domácim M.Sklenárikom - Jakub Ferenčík obsadil konečné 13.miesto. Celkovým víťazom sa stal český reprezentant Jindřich Koutný zo Starého Města.  V 14-15 ročných žiakoch obsadil Benjamín Belicaj konečné 13.miesto. V rovnakej kategórii žiačok obsadila Eliška Smarkoňová 18.miesto. Výsledky (stiahni tu). Foto: Sebastián Belicaj - Majster Slovenska (autor R. Belicaj)

2. ročník Hornooravského cross duatlonu v Breze

 OŠK Breza a ECHO Breza v spolupráci s našim klubom usporiadali dňa 15.10.2017 v Breze 2.ročník Hornooravského cross duatlonu. Súťažilo sa na veľmi pekných tratiach, ktoré prechádzali chotárom obcí Breza, Lokca a Vasiľov. Na dlhej trati 3-26-3 km podal najlepší výkon Mário Košút z TT Vavrečka. Na krátkej trati 3-13-3 km sa zase najviac darilo Petrovi Števánkovi z ŠK Oravaman.Veľké poďakovanie patrí organizátorom na čele s Petrom Sitárikom a všetkým dobrovoľníkom. Výsledky (stiahni tu).

Foto: účastníci pretekov (autor Milan Čierny)

 

 Konečné rebríčky SZB po sezóne - LETO 2017

Slovenský zväz biatlonu dňa 30.októbra 2017 zverejnil konečné rebríčky po sezóne LETO 2017. Počas troch kôl Viessnamm pohára a troch pretekov Majstrovstiev Slovenska náš klub reprezentovalo dohromady 6 pretekárov. Celkovo sme skončili s počtom bodov 2395 na 13.mieste spomedzi 27 klubov na Slovensku. Z jednotlivcov si počas sezóny najlepšie počínal Sebastián Belicaj, ktorý nenašiel premožiteľa ani v jedných pretekoch a ovládol tak kategóriu 10-11 ročných žiakov. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 12.mieste. V kategórii 20-21 ročných junioriek vybojovala výborné 2.miesto Michaela Maxová. V kategórii 18-19 ročných dorastencov obsadil Juraj Maxa 6.miesto. V kategórii 14-15 ročných žiakov skončil Benjamín Belicaj na 13.mieste a Eliška Smarkoňová medzi žiačkami obsadila 15.miesto. Konečné rebríčky (stiahni tu).

Tri Gala večer - vyhodnotenie Slovenského pohára za rok 2017

 Dňa 4. novembra 2017 sa v Leviciach konalo slávnostné vyhodnotenie Slovenského pohára STÚ v týchto odvetviach: akvatlone, duatlone, dlhom triatlone, zimnom triatlone a kros triatlone. Naši pretekári boli hodnotený za preteky v zimnom triatlone. Náš klub skončil na peknom 2.mieste za ďalším Oravským klubom TT Vavrečka. V jednotlivcoch sa najviac darilo Petrovi Sitárikovi (1968) v kategórii 40-49 ročných veteránov keď obsadil 2.miesto za Slavomírom Prajom (1974) z TT Vavrečka. V kategórii mužov 18-39 rokov skončil náš Marek Voška na 3.mieste. V juniorskej kategórii si víťazstvo vybojoval Mário Košút z TT Vavrečka. Ďalšie pódiové umiestnenia pre Oravský región si vybojovali Peter Števánka, Petra Ferenčíková, Igor Otepka, Zuzana Páleníková, Katarína Mikulová a MPK Dolný Kubín (akvatlon, triatlon, duatlon). Foto: Oravskí medailisti - autor Petra Ferenčíková