Sezóna ZIMA 2018


I.kolo Viessmann pohára D+D v Osrblí

V dňoch 28. a 29.decembra 2017 sa uskutočnilo I.kolo Viessmann pohára v biatlone pre kategórie dorastu a dospelých. Na tratiach v NBC Osrblie sa vo štvrtok súťažilo v rýchlostných pretekoch. Náš klub reprezentovala iba juniorka Michaela Maxová, ktoá po pokazenej druhej streľbe obsadila 6.miesto. V piatok boli na programe rýchlostné preteky so štafetovou streľbou v ktorých Miška skončila opäť na 6.mieste. Znovu nás potešili naše odchovankyne sestry Remeňové z Hruštína. V kategórii 18-19 roč. dorasteniek vo štvrtok aj napriek dvom chybám na strelnici dokázala Mária zvíťaziť. Zuzana obsadila 7.miesto a Júlia Baláková 8.miesto. V piatok bola zase lepšia Zuzana ktorá skončila na 2.mieste a Mária vybojovala 4.miesto, Júlia skončila na 10.mieste. V mladších dorastenkách (16-17r.) si vybojovala Anežka Smarkoňová 5. a 6.miesto. Výsledky (stiahni tu).

Prechod Brezianskym chotárom

 Dňa 29.decembra 2017 sa uskutočnil ďalší ročník tradičného "Silvestrovského" prechodu našim chotárom. Viac ako 70 nadšencov na obvyklej viac ako 13 km trase obdivovalo krásu našej prírody. Približne v polovici pochodu si všetci dopriali krátku prestávku na nabratie energie pri dobre opečenej klobáske alebo slaninke a postarali sa o doplnenie tekutín :). Po príchode bola v sále kultúrneho domu pre účastníkov prichystaná výborná kapustnica a vínko. Spestrením posedenia bolo aj premietanie fotiek projektorom z predošlých prechodov. Za organizáciu patrí poďakovanie Dávidovi Sitárikovi, za varenie zase Jane Nodžákovej a Viere Bakošovej . Sponzorsky na celú akciu prispeli: Píla Vasiľov, Kotly Lokca a Obec Breza.

I. kolo a Majstrovstvá SR a ČR v zimnom triatlone v Oravskej Polhore sú ZRUŠENÉ !!!

 OZNÁMENIE - Aj napriek veľkej snahe organizátorov musíme žiaľ skonštatovať, že počasie je stále proti všetkým milovníkom zimných športov. Posledné dva dni bolo aj na Orave +7°C čo spôsobilo úplné zmiznutie snehu na trati, ktorá mala byť situovaná v nadmorskej výške 900 m. Vzhľadom k týmto skutočnostiam sme nútený preteky v zimnom triatlone ZRUŠIŤ.  Náhradný termín pre I. kolo Slovenského pohára je zatiaľ stanovený na začiatok februára. Termín spoločných Majstrovstie SR a ČR ešte nieje stanovený. - Foto trate kde bolo ešte v nedeľu 7.1. cca 30cm snehu.

Slovenský pohár v behu na lyžiach

 Dňa 6.januára 2018 sa na Králikoch v rámci Slovenského pohára v behu na  lyžiach konal Memoriál J.Michalecha a G.Schlanka. Náš klub reprezentovali  junior Mário Košút a veterán Slavomír Praj. Súťažilo sa v behu klasickou technikou a našim sa konečne podarilo aj dobre navoskovať lyže. Obaja si v ťažkých podmienkach počínali veľmi dobre - Mário v kategórii juniorov obsadil 3.miesto a Slavo v kategórii veteránov 40-49 r. skončil na výbornom 2.mieste. Výsledky (stiahni tu). 

Mário Košút absolvoval I.kolo SP v behu na lyžiach už 17.decembra 2017 na Štrbskom Plese. Na trati 10 km voľným štýlom skončil v kategórii juniorov na peknom 4.mieste. Výsledky (stiahni tu). Foto: Vľavo Mário Košút a vpravo Slavomír Praj

 

Majstrovstvá Slovenska v behu na lyžiach

 V rovnaké dni sa konala aj I.časť Majstrovstiev Slovenska v behu na lyžiach. Na Skalke pri Kremnici sa v sobotu 13.1. súťažilo v šprintoch, kde náš klub ale nemal žiadne zastúpenie. V nedeľu 14.1. boli na programe dištančné preteky v ktorých sa predstavila štvorica našich pretekárov. V starších žiakoch absolvoval svoju súťažnú premiéru Juraj Košút, ktorý napokon obsadil 11.miesto. V kategórii juniorov sa jeho brat Mário predstavil na trati 15 km voľnou technikou a počínal si veľmi dobre, keď skončil na peknom 4.mieste. Najlepší výsledok vybojoval Slavomír Praj v kategórii 40-49 ročných veteránov, ktorý na trati 10 km voľne skončil celkovo na treťom mieste ale spomedzi Slovákov to stačilo na výborné 2.miesto. V kategórii 50-59 ročných veteránov obsadil Peter Sitárik vo svojich prvých pretekoch sezóny 7.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Slavo Praj 2.miesto (autor M.Košút)

 

I. a II.kolo Viessmann pohára Ž+D+D v Osrblí

 V dňoch 13. a 14.januára 2018 sa konalo I.kolo Viessmann pohára v biatlone pre kategórie žiactva a II. kolo pre kategórie dorastu a dospelých. V sobotu sa súťažilo v rýchlostných pretekoch. Náš klub mal tentokrát zastúpenie iba v žiackych kategóriách. Najviac sa darilo dvojici Sebastián Belicaj (12-13r.) a Eliška Smarkoňová (14-15r.), ktorí obsadili zhodne 5.miesta. Benjamín Belicaj skončil na 9.mieste. Z našich odchovankýň sa po dobrých výkonoch prebojovali na stupne víťazov Anežka Smarkoňová (16-17r.) a Mária Remeňová (18-19r.), ktoré obsadili 3.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: (zľava - E.Smarkoňová, B.Belicaj, S.Belicaj - autor Monika Belicajová)

 V nedeľných pretekoch s hromadným štartom sa z našich žiakov opäť najviac darilo Sebastiánovi Belicajovi, ktorý s jednou chybou na strelnici obsadil napokon konečné 4.miesto. Eliška Smarkoňová minula dva terče a skončila na peknom 6.mieste. Benjamín Belicaj netrafil až 6 terčov a skončil rovnako ako včera na 9.mieste. Z "našich" dorasteniek si najlepší výsledok vybojovala Zuzana Remeňová, ktorá skončila na 2.mieste. Jej sestra Mária po pokazenej streľbe obsadila 5.miesto. Rovnako 5.miesto si vybojovala aj Anežka Smarkoňová. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Biela stopa SNP

 V dňoch 27.-28.januára sa konal 45. ročník Bielej stopy SNP. V sobotných pretekoch voľným štýlom sa na štart postavilo niekoľko pretekárov z Horonooravského regiónu. Súťažilo sa na trati 50 a 25 km. Najlepší výsledok na 50 km trati dosiahol Jozef Madleňák z Or.Jasenice, ktorý skončil celkovo na 7.mieste, ale vo svojej kategórii 36-45r. obsadil výborné 3.miesto. V rovnakej kategórii skončil Slavomír Praj z Vavrečky na peknom 6.mieste (celkovo na 10.mieste). V kat. 46-55r. skončil Rasťo Trabalík z Or. Jasenice na 27.mieste a Miro Kasan z Vavrečky na 29.mieste. Na 25 km trati v kat. 46-55r. obsadil Jaro Genšor z Námestova 9.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu).

V nedeľných pretekoch klasickou technikou sa Oravským bežcom opäť podarilo získať medailu. Na trati 30 km si skvele počínal Slavomír Praj z Vavrečky, keď vo svojej kategórii 36-45r. skončil na 2.mieste (celkovo na 10.mieste). V rovnakej kategórii skončil Martin Buc z Vavrečky na 19.mieste. V kategórii 56-65r. obsadil Kamil Slušňák z D.Kubína 19.miesto. Obdivuhodný výkon podal už čoskoro 83 ročný Leonard Fúra z Oravského Podzámku, ktorý v kategórii starších ako 66r.absolvoval celú 30 km trať. Veľkou škvrnou, ktorá ide na vrub organizátorov je, že na takom "veľkom preteku" nie sú schopný trojici ocenených dať ako cenu diplomy, ktoré im budú pripomínať úspešnú účasť na pretekoch. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: vľavo 2.miesto pre Slava Praja z Vavrečky

 

Majstrovstvá sveta v Zimnom triatlone - striebro pre Petra Sitárika !!!

 V rovnaký víkend sa v Rumunskom Cheile Gradistei konajú majstrovstvá sveta v zimnom triatlone. Hornooravský región mal až dvoch reprezentantov - nášho Petra Sitárika a Mária Košúta z TT Vavrečka. V sobotu štartoval junior Mário Košút. Ten bol veľmi blízko medaile z majstrovstiev sveta, ale po smolnom páde a následných problémoch s reťazou bicykla sa musel uspokojiť s nepopulárnym 4.miestom. V nedeľu sa v kat. 50-54r. veteránov postavil na štart aj náš Peter Sitárik. Peter v behu stratil na najlepšieho pretekára 1:10 minúty, rovnakú stratu nabral aj po bicykli na a keď v záverečnom behu na lyžiachh zabehol najlepší čas tak ho to vynieslo na skvelé 2.miesto. Peter tak pretavil svoje celoživotné športové úsilie do "VEĽKEJ" medaily z Majstrovstiev sveta. V mene klubu, ktorému robí svojimi výkonmi skvelé meno mu srdečne gratulujeme !!!  Výsledky pozri tu. Foto: Peter Sitárik na bedni - vľavo (autor Vojtech Kubek)

 

II.kolo Viessmann pohára pre žiacke kategórie

 V dňoch 27.-28.januára 2018 sa v Banskej Bystrici koná II.kolo Viessmann pohára v biatlone pre žiacke kategórie. V sobotu sú na programe rýchlostné preteky. Výsledky sobota: 6.Sebastián Belicaj, 22. Jakub Ferenčík, 14. Benjamín Belicaj, 10. Eliška Smarkoňová (stiahni tu). V nedeľu naši pretekári mali slabšiu streľbu a to sa odrazilo na ich výsledkoch - 7. Eliška Smarkoňová, 12. Sebastián Belicaj, 20. Jakub Ferenčík. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: S.Belicaj a J.Ferenčík (autor R.Belicaj)

 

 

 

 

 

I.časť majstrovstiev Slovenska v biatlone

 V dňoch 10.-11.februára 2018 sa v NBC Osrblie konala I.časť majstrovstiev Slovenska v biatlone. Náš klub mal zastúpenie iba v žiackych kategóriách. V sobotných rýchlostných pretekoch si najlepšie počínal v kategórii 11-12r. žiakov Sebastián Belicaj, ktorý skončil na 6.mieste, Benjamín Belicaj (14-15r.) obsadil 10.miesto, Eliška Smarkoňová (14-15r.) 13.miesto, Jakub Ferenčík (11-12r.) 23.miesto. Z našich odchovankýň štartovala iba dorastenka Anežka Smarkoňová, ktorá v kat. (16-17r.) napokon skončila na 4.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu).  Foto - tím KB Breza

V nedeľných vytrvalostných pretekoch podal opäť najlepší výkon Sebastián Belicaj, ktorý po čistej streľbe bežecky nestačil iba na o rok starších súperov a skončil napokon na 5.mieste. V rovnakej kategórii obsadil Jakub Ferenčík 17.miesto. V kat. starších žiakov skončil Benjamín Belicaj na 11.mieste a v žiačkách obsadila Eliška Smarkoňová konečné 13.miesto. V kategórii 18-19r. dorasteniek sa na štart postavili už aj sestry Remeňové, ktoré sa vďaka Machyniaciám s nomináciou na majstrovstvá sveta museli narýchlo vrátiť z medzinárodných pretekov vo Francúzsku. Napokon Zuzana obsadila 4.miesto a Mária 6.miesto a obe si tak vybojovali účasť na Majstrovstvách Sveta juniorov a kadetov v Estónsku. Anežka Smarkoňová v mladších dorastenkách obsadila 6.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Slovenský pohár v behu na lyžiach

 V dňoch 10.-11.februára 2018 sa v obci Úloža časť Krúžok konalo ďalšie kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach. Náš klub reprezentoval iba Slavomír Praj. Ten súťažil v kategórii 40-49r. veteránov na trati 10km klasickou technikou, kde podal veľmi dobrý výkon a napokon skončil na peknom 3.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto:vpravo 3.miesto Slavomír Praj

 

 

 

 

Slovenský pohár v zimnom triatlone

 V rovnaký víkend sa na Králikoch konali úvodné dve kolá Sloveského pohára v zimnom triatlone. Hornooravský región reprezentovalo až 11 pretekárov z KB Breza a TT Vavrečka. Za náš klub si najlepšie počínal v kat. "veteránov 2" Peter Sitárik, ktorý po oba dni vo svojej kategórii nenašiel premožiteľa a zvíťazil. V sobotu sa v kategórii "veteránaov 1" podarilo podať veľmi dobrý výkon aj Marekovi Voškovi, ktorý napokon skončil na 2.mieste. Z klubu TT Vavrečka sa najviac darilo Máriovi Košútovi, ktorý aj napriek juniorskému veku štartoval v elitnej kategórii. V sobotu obsadil 2.miesto a v nedeľu vybojoval po výbornom výkone svoje prvé víťazstvo medzi mužmi. Výsledky (stiahni tu). Foto: triatlonisti z Brezy a Vavrečky (autor A.Prajová)

 

III. kolo Viessmann pohára v biatlone

 V dňoch 17.-18.februára 2018 v NBC Osrblie pokračovali biatlonové súťaže ďalším kolom. Tentokrát súťažili iba žiacke kategórie. Z našej trojice dosiahol najlepší výsledok Sebastián Belicaj (11-12r.), ktorí po čistej streľbe napokon obsadil 5.miesto. Eliška Smarkoňová (14-15r.) po dvoch chybách na strelnici skončila na 6.mieste. Sebastián Belicaj (14-15r.) obsadil 9.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: S.Belicaj na štarte rýchlostných pretekov (autor: R.Belicaj)

V nedeľu boli na programe nové preteky zamerané na obratnosť detí. Na súťažiacich čakali na trati rôzne prekážky (podlezenie prekážky, preskok prekážky, slalom, otočky...) a pre kategórie B a C aj jedna streľba v ľahu. Najmladší žiaci absolvovali namiesto streľby hod loptičkou na cieľ. Za každú nesplnenú úlohu dostávali 10 sekundovú penalizáciu. Z našich si najlepšie počínal Benjamín Belicaj, ktorý obsadil pekné 4.miesto. Eliška Smarkoňová skončila na 6.mieste a Sebastián Belicaj napokon vybojoval 8.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v zimnom triatlone

 Klub biatlonu Breza v spolupráci s OŠK Breza a obcou Breza usporiadal dňa 24.februára 2018 spoločné majstrovstvá SR a ČR v zimnom triatlone. Pre neustále nevhodné snehové podmienky na Orave sme boli nútení preteky presunúť do Areálu bežeckého lyžovania na Štrbskom Plese. Pretekov sa zúčastnilo 35 slovenských a 7 českých súťaziacich. Dospelí a veteráni súťažili sa na tratiach: 3,3 km beh na nohách, 8,2 km na biku a 8,2 km v behu na lyžiach. V celkovom poradí mužov si najlepšie počínal Tomáš Jurkovič z KPŠ Nerus Žilina, ktorí zvíťazil pred Matúšom Jurečkom z T.A.T. Martin a Máriom Košútom z TT Vavrečka. Medzi veteránmi bol najrýchlejší Slavomír Praj z TT Vavrečka pred Zdenkom Koledom z Maratón klubu Rajec a našim Petrom Sitárikom.

 

 V kategórii juniorov sa na trati (1,6 km beh - 3,3 km bike - 5 km beh na lyžiach) z víťazstva tešil Matúš Jakub Koreň z 3nity Triatlon teamu Bratislava pred našim Róbertom Judiakom. V Juniorkách zvíťazila Zuzana Michaličková z KPŠ Nerus Žilina pred Lýdiou Drahovskou z ŠBR Piešťany. V kategórii žien zvíťazila Dominika Vanáková z Maraton klub Rajec a v kat. veteránok si titul vybojovala Alena Drahošová zo športového triatlonového klubu Pezinok. V mene klubu chceme poďakovať všetkým pretekárom za účasť. Touto cestou chceme poďakovať hlavne organizátorovi Petrovi Sitárikovi a tímu dobrovoľníkov z našej obce, ktorí napomohli bezproblémovému priebehu celej súťaže. Celú akciu sponzorsky podporili: Obec Breza, Slavomír Praj, Actros s.r.o. Žilina, Dopstav - Stanislav Papajík, Dachstav SK s.r.o. - Miroslav Matejčík, Oravabau s.r.o. - Vladimír Hlinka. Kompletné výsledky vrátane jednotlivých disciplín (stiahni tu) - alebo pozri na www.vysledkovyservis.sk

Foto: Trojica najlepších z ľava - M.Jurečka, T.Jurkovič, M.Košút

Viac foto nájdete vo fotoalbume

 

 

Majstrovstvá sveta juniorov a dorastu v biatlone

V dňoch 26.2.-4.3 2018 sa v Estónskom meste Otepää konali majstrovstvá sveta v biatlone pre juniorov a dorastu. Na pretekoch sa zúčastnili aj naše odchovankyne sestry Mária a Zuzana Remeňové. Na úvod mali na programe vytrvalostný pretek na 10 km kde Mária ako najlepšie Slovenska po streľbe (2,1,1,1,) obsadila 53.miesto a Zuzana (3,0,3,3,) skončila na 80.mieste. V stredu 28.februára sa obe predstavili v pretekoch štafiet, kde spomedzi 21 družstiev obsadili 15.miesto. V piatkovom šprinte na 6 km sa najviac spomedzi Sloveniek darilo Henriete Horvátovej, ktorá s čistou streľbou skončila na 13.mieste. Zo sestier Remeňových sa tentokrát viac darilo Zuzane, ktorá po jednej chybe na strelnici obsadila 35.miesto. Mária so 4 chybami obsadila napokon 57.miesto. V záverečných stíhacích pretekoch na 7,5 km sa dokázala Mária posunúť z 57.miesta na konečné  27.miesto a za najlepšou Slovenkou H.Horvátovou zaostala iba o 4 miesta. Zuzna po 8 netrafených terčoch obsadila 59.miesto.

Majstrovstvá Slovenska v biatlone

 V dňoch 3.-4.marca 2018 sa v Osrblí konala II.časť majstrovstiev Slovenska v biatlone a ďalšie kolo Viessmann pohára. V sobotných rýchlostných pretekoch v rámci IV.kola Viessmann pohára žiakov sa z našich najlepšie umiestnil Sebastián Belicaj, ktorý skončil na 8.mieste. Zhodné 9.miesto si vo svojich kategóriách vybojovali Benjamín Belicaj a Eliška Smarkoňová. Z "našich dorasteniek" štartovala iba Anežka Smarkoňová, ktorá obsadila 7.miesto. Sestry Remeňové totiž reprezentovali Slovensko na majstrovstvách sveta juniorov a kadetov v Estónskom Otepää. Výsledky sobota (stiahni tu).

V nedeľu sa súťažilo o majstrovské tituly v pretekoch s hromadným štartom. Z našich opäť podal najlepší výkon Sebastián Belicaj, ktorý po jednej chybe na strelnici obsadil napokon 6.miesto. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 22.mieste. V kategórii starších žiakov Benjamín Belicaj po dvoch netrafených terčoch skončil na 9.mieste. Dorastenka Anežka Smarkoňová skončila na 5.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: tím KB Breza (autor R.Belicaj)

 

Slovenský pohár v behu na lyžiach

 V dňoch 10.-11.marca 2018 sa na Skalke pri Kremnici konalo ďalšie kolo SP v behu na lyžiach. Náš klub reprezentovali 4 pretekári. V sobotu boli na programe vytrvalostné preteky klasickou technikou. V žiackych kategóriách sme mali zastúpenie len v súrodencoch Belicajových - Sebastián napokon obsadil 11.miesto a Benjamín skončil na 17.mieste. V dorasteneckých kategóriách súťažili aj naše odchovankyne sestry Mária a Zuzana Remeňové a Anežka Smarkoňová (všetky vo farbách ŽP Šport Podbrezová) - Mária skončila na 8.mieste, Zuzana na 9.mieste a Anežka na 13.mieste. V kategórii juniorov náš Mário Košút vybojoval na trati 10 km klasicky napokon pekné 5.miesto. Najviac sa však darilo nášmu Slavomírovi Prajovi, ktorý v kategórii Veteráni B (40-49r.) po veľmi dobrom výkone skončil na výbornom 2.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: zľava - Slavomír Praj, Ján Holiga, Eduard Kostelník (autor R.Belicaj).

 

 

 V nedeľných pretekoch voľným štýlom - (cross-country cross), kde súťažiaci zdolávali na trati rôzne prekážky sa v kategórii ml.žiakov (r.n. 2006) podarilo Sebastiánovi Belicajovi vybojovať výborné 2.miesto so stratou 5 sekúnd na víťaza. Benjamín Belicaj (r.n. 2003) obsadil 13.miesto. Z "našich" dorasteniek sa po veľmi dobrých výkonoch podarilo sestrám Remeňovým prebojovať na bedňu - Mária skončila druhá a Zuzana tretia. Anežka Smarkoňová obsadila napokon 8.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Sebastián Belicaj 2.miesto (autor R.Belicaj)

 

 

 

Majstrovstvá Slovenska v behu na lyžiach.

 V dňoch 24.-25.marca 2018 sa na Štrbskom Plese uskutočnila II.časť majstrovstiev Slovenska v behu na lyžiach. Súťažilo sa v tímových šprintoch dvojíc a v individuálnych pretekoch klasickou technikou.

V sobotných pretekoch team šprintu dvojíc voľnou technikou náš klub síce nemal zastúpenie, ale naše odchovankyne vo farbách ŽP Šport Podbrezová opäť podali výborné výkony. Sestry Mária a Zuzana Remeňové si po minuloročnom sklamaní, kde im boli po pretekoch odobraté zlaté madaily napravili tento rok chuť. Svoju perfektnú formu dokázali pretaviť do víťazstva vo svojej kategórii st.dorasteniek, ale dominovali aj absolútnemu poradiu keď dokázali poraziť aj všetky dvojice v kat. junioriek a žien. V rovnakej kategórii st. dorasteniek štartovala aj Anežka Smarkoňová, ktorá obsadila konečné 6.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Majsterky Slovenska sestry Mária a Zuzana Remeňové z Hruštína (autor ŽP Šport)

 V nedeľu boli na programe individuálne preteky klasickou technikou. Náš klub tentokrát reprezentovala dvojica Mário Košút a Slavo Praj. Mário štartoval na trati 30 km a v kategórii juniorov napokon skončil na 9.mieste. Viac sa darilo "veteránovi" Slavomírovi Prajovi, ktorý v kategórii 40-49 ročných na trati 10 km obsadil celkové 2.miesto za Poliakom B.Graczom, ale spomedzi Slovákov bol najlepší a získal tak svoj prvý titul Majstra Slovenska v behu na lyžiach. V kategórii st. dorasteniek sestry Remeňové aj napriek tomu, že celú sezónu behajú iba voľnou technikou, si vyskúšali aj preteky klasickou technikou. Na 10 km trati Mária napokon obsadila 5.miesto a Zuzana skončila na 7.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Foto: Slavomír Praj - Majster Slovenska v kat. 40-49 ročných mužov. (autor A.Prajová)

 

Konečné rebríčky SZB po sezóne ZIMA 2018

Slovenský zväz biatlonu zverejnil konečné rebríčky po zimnej sezóne, v ktorej sa na štart postavilo viac ako 220 pretekárov. Náš klub reprezentovalo počas sezóny iba 5 pretekárov čo sa odzrkadlilo na získaných bodoch a tak aj na celkovom umiestnení. V žiackych kategóriách sme skončili na 12.mieste a celkovo na 16.mieste spomedzi 24 klasifikovaných klubov. V jednotlivcoch sa najviac darilo Sebastiánovi Belicajovi, ktorý v kategórii 12-13 ročných žiakov obsadil konečné 5.miesto, keď sa pred neho dostali iba o rok starší súperi. Jeho brat Benjamín Belicaj obsadil v kat. 14-15 ročných žiakov 9.miesto. Eliška Smarkoňová v kat. 14-15 ročných žiačok obsadila 7.miesto. Konečné rebríčky (stiahni tu).

Záver sezóny - vyhlásenie Kráľa biatlonovej stopy

 Dňa 10.apríla 2018 sa v Banskej Bystrici konalo slávnostné odovzdávanie cien pre najlepších biatlonistov za sezónu LETO 2017 a ZIMA 2018. Náš klub opäť získal jedno ocenenie, keď si cenu za celkové víťazstvo v letnom biatlone v kategórii 10-11 ročných žiakov prevzal Sebastián Belicaj. Ocenená bola aj naša odchovankyňa Zuzana Remeňová zo ŽP Šport Podbrezová, ktorá si prevzala cenu za celková víťazstvo v letnom biatlone v kategórii 16-17 ročných dorasteniek. Hlavnú cenu "Kráľ(ovná) biatlonu" získala Anastazia Kuzminová, ktorá zvíťazila pre Paulínou Fialkovou a Tomášom Hasilom.

Foto: Zuzana Remeňová a Sebastián Belicaj (autor R.Belicaj)