Sezóna LETO 2010


 V I. kvalifikačnom kole na I. M-SR v letnom biatlone  2010 na Králiky  sa v dňoch 29. - 30. mája kvalifikovali: Tomáš Kubas (I.VT), Nikola Kormaňáková (II. VT), Júlia Baláková(II.VT), Laura Joštiaková (III.VT), Juraj Maxa (III.VT), Rastislav Urbaník (III.VT), Michaela Maxová (I.VT) a Klaudia Joštiaková (III.VT). Najlepšie výsledky dosiahli: Tomáš Kubas v rýchlostnom preteku obsadil 1. a vo vytrvalostnom preteku 3. miesto, Michaela Maxová obsadila druhé miesto a Klaudia Joštiaková 5. miesto, Nikola Kormaňáková 6. miesto a Júlia Baláková 9.  

  Foto: Účastníci I. kola kvalifikácie na M-SR  

 

  V  II. kole kvalifikácie na M-SR v letnom biatlone 19. - 20. júna 2010 v Vyhniach nás milo prekvapila Klaudia Joštiaková, keď sme sa opäť aj u dievčat dočkali víťazstva. Klaudia, strieborná medailistka z minulého roku, vynikajúcu streľbu (8 terčov z 10.) podporila skvelým behom a vybojovala si svoje prvé víťazstvo, 2. miestom prekvapil Tomáš Kubas, 5. miestom a I. VT Nikolka Kormaňáková a Patrik Kormaňák, ktorý si vybojoval postup na I. M-SR a I. VT.  si ako ďalší z našich pretekárov vybojoval účasť na M-SR, keď skončil na peknom 9. mieste a získal I. výkonnostnú triedu.  

 

 

 Ďalšie tri medaile z III. kvalifikačného kola sme získali 3. júla v Predajnej zásluhou Michaely Maxovej, ktorá po výbornom behu pre náš klub vybojovala striebornú medailu, Nikolka Kormaňáková k nej pridala po výbornej streľbe bronzovú a  Tomáš Kubas aj druhú striebornú medailu.   

Foto: Spoločná fotografia s „Majsterkou sveta 2010“: - zľava - Tomáš Kubas, Michaela Maxová, Rasťo Urbaník, Laura Joštiaková, Klaudia Joštiaková, Juraj Maxa, Júlia Baláková, Patrik Kormaňák, Anton Volček, Anastazia Kuzminová, Nikola Kormaňáková,  Mgr. Anton Matejčík.   

 Starosta obce Breza Ing. Ladislav Matejčík odovzdal  mladým reprezentantom Oravy a Brezy teplákové súpravy a vetrovky. 

Foto: -zadný rad: Patrik Kormaňák, Mgr. Ľubica Kubasová, Mgr. Adriána Kormaňáková, Anton Volček, Mgr. Anton Matejčík, vpredu: Michal Sitárik, Rasťo Urbaník, Tomáš Kubas, Klaudia Joštiaková, Júlia Baláková, Laura Joštiaková, Dianka Matysová.

 

 

 

Príprava na M-SR v letnom biatlone 2010 vrcholí. Naši pretekári sa zúčastňujú biatlonových pretekov Memoriálu hrdinov SNP v Predajnej, odkiaľ si zásluhou  Nikolky Kormaňákovej a Tomáša Kubasa, odnášame dve bronzové medaile.  

I. letného sústredenia v dňoch 16. až 21. augusta  vo Vyhniach sa zúčastnilo osem pretekárov, ktorí sa kvalifikovali na Majstrovstvá Slovenska v letnom biatlone a osem začiatočníkov a prípravkárov. Sústredenie bolo zamerané na prípravu na M-SR v letnom biatlone 2010 v Revúcej. 

 

Foto: - zľava Michal Sitárik, Dianka Matysová, Julinka Baláková, Rasťo Urbaník, Laura Joštiaková, Nikolka Kormaňáková a Patrik Kormaňák.

  

 

 

 

 

 

 1.septembera si naši 8. pretekári na Veľkej cene Remesla v letnom biatlone vo Vyhniach vybojovali až 6 medailových umiestnení. V tomto ďalšom prípravnom preteku na M- SR  Michaela Maxová skončila na druhom mieste, jej brat Jurko na peknom 3.mieste a Klaudia Joštiaková na 5. miesto a Nikolka Kormaňáková 7.miesto. Prípravkári Júlia Baláková skončila druhá a svoju prvú medailu si vybojovala aj tretia Dianka Matysová. Ďalšie dve medaile pridali v štafetových behoch dvojice: Tomáš Kubas - Jurko Maxa a Klaudia Joštiaková - Michaela Maxová. Chlapci získali striebro a dievčatá pridali bronz.  

 

Majstrovstvá Slovenska v letnom biatlone 2010 v dňoch 11. -12. septembra v Revúcej dokázali, že náš klub to s prípravou mladých športovcov myslí  smrteľne vážne, keď už v prvý deň Tomáš Kubas vo vytrvalostných  pretekoch  trafil všetkých 5 terčov a získal pre náš klub prvý titul majstra Slovenska v letnom biatlone 2010. Ďalšiu bronzovú prvú veľkú" medailu z Majstrovstiev Slovenska“ tiež  vďaka dobrej streľbe pridala  Nikolka Kormaňáková. V kategórii prípravkárov milo prekvapila dvojica nádejí Dianka Matysová (2002) a Michael Matejčík (2003). Dianka sa po fantastickom výkone v behu aj na strelnici postarala o druhú zlatú medailu pre náš klub a Michael ju doplnil  svojou prvou striebornou medailou.

 

 

 

 

 

 Foto: Tím KB Breza po úspešných M-SR 2010: zľava: Juraj Maxa ml., Michael Matejčík, Juraj Maxa st., Michaela Maxová, Nikola Kormaňáková, Anton Volček, Tomáš Kubas, Anton Matejčík, Rasťo Urbaník, Júlia Baláková, Laura Joštiaková, Ľubica Kubasová 

 

Na druhý deň M-SR v  rýchlostnom preteku sme sa opäť dočkali titulu "Majster Slovenska"  aj od dievčat, keď Michaela Maxová v kategórii 12-13 r. žiačok po výbornej streľbe (7 z 10) a skvelým behom s tesným 4-sekundovým náskokom dobehla do cieľa prvá. Ďalšiu medailu pridal Tomáš Kubas keď s päť sekundovou stratou skončil na striebornom stupienku. Výborné umiestnenie dosiahli aj  pretekárky Nikolka Kormaňáková 4.miesto  a Júlia Baláková obsadila v rovnakej kategórii pekné 7.miesto , Jurko Maxa 8.miesto.

 

Foto: Michaela Maxová - Majsterka Slovenska v letnom biatlone v rýchlostnom preteku

  

Záver: Šesť medailí z Majstrovstiev Slovenska je v konkurencii biatlonových klubov s dlhoročnou tradíciou fantastickým úspechom a odrazom výbornej práce trénerov Mgr. Antona Matejčíka, Antona Volčeka, Mgr. Ľubice Kubasovej, Mgr. Adriány Kormaňákovej a Juraja Maxu st., ich  dobrej spolupráce s rodičmi  a sponzormi  UST, s.r.o Námestovo, Travel Námestovo, Univerzal Slovakia, s.r.o Námestovo, Obecný úrad Breza, OU Rabča, Náčin Martin s rodinou, Volček Anton s rodinou, Mgr. Anton Matejčík s rodinou.  

Konečný rebríček SZB po sezóne leto 2010 hovorí jasnou rečou, že sme prenikli medzi absolútnu slovenskú špičku a v žiackych kategóriách sme skončili na nečakanom piatom  mieste na Slovensku. Z jednotlivcov sa do „Slovenskej biatlonovej TOP 10-tky“  dostal Tomáša Kubas v kat. 10-11 roč. chlapcov keď obsadil 2. miesto a Michaela Maxová v kat. 12-13 roč. dievčat ktorá obsadila 3.miesto. Nikolka Kormaňáková v kat. 10-11 roč. dievčat 5. miesto, Klaudia Joštiaková (14-15 roč. diev.) 5.miesto, Júlia Baláková 9. miesto a Laura Joštiaková 10. miesto.