Sezóna ZIMA 2019


I.kolo Viessmann pohára v biatlone

 V dňoch 29.-30.decembra 2018 sa na tratiach NBC v Osrblií konalo úvodné kolo Slovenského pohára v biatlone. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. Náš klub reprezentoval iba mladší dorastenec Benjamín Belicaj, ktorý vo svojich prvých pretekoch s malorážkou obsadil v kategórii 16 ročných dorastencov 7.miesto. Z našich odchovnakýň vo farbách ŽP Šport Podbrezová sa najviac darilo sestrám Remeňovým, keď Mária skončila druhá a Zuzana tretia. V rovnakej kategórii obsadila Anežka Smarkoňová 6.miesto. Eliška Smarkoňová v kategórii 16 roč. dorasteniek vybojovala pekné 3.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Sestry Remeňové z prava Mária 3.miesto a Zuzana 1.miesto - (autor Peter Sukeník)

V nedeľu sa súťažilo v rýchlostných pretekoch so štafetovou streľbou. Náš Benjamín Belicaj opäť skončil na 7.mieste. Z "Našich" dievčat sa najviac darilo Zuzane Remeňovej, ktorá po veľmi dobrom výkone zvíťazila - jej sestra Mária obsadila 3.miesto a Anežka Smarkoňová 9.miesto. V ml.dorastenkách obsadila Eliška Smarkoňová rovnako ako včera 3.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

I.kolo SP v behu na lyžiach

Dňa 29.decembra 2018 TJ Tatran Gerlachov usporiadal úvodné kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach. Náš klub reprezentoval junior Mário Košút a veterán Slavomír Praj. Obaja absolvovali trať 10 km voľnou technikou kde Mário skončil celkovo na 10.mieste, ale spomedzi juniorov bol štvrtý a Slavo skončil celkovo na 11.mieste. Výsledky (stiahni tu).

II.kolo SP v behu na lyžiach

Dňa 5.januára 2019 sa v Levoči konalo ďalšie kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach. Náš klub reprezentoval iba Sebastián Belicaj, ktorý na trati 2,5 km voľnou technikou obsadil konečné 5.miesto. Veľmi pekné výsledky dosiahli aj Mário Košút a Slavo Praj. Mário v kategórii juniorov obsadil 3.miesto a Slavo v kategórii Veteránov 40-49 ročných vybojoval 2.miesto so startou iba 2 sekúnd na víťaza Jána Holigu. Výsledky (stiahni tu).

II. kolo Viessmann pohára v Osrblí

 V dňoch 12. - 13.januára 2019 sa v NBC Osrblie uskutoční druhé kolo Viessmann pohára v biatlone pre kategórie dorastu a dospelých a prvé kolo pre žiacke kategórie. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky kde sa najviac z našich darilo Sebastiánovi Belicajovi (12-13 roč. žiaci), ktorý aj napriek dvom chybám na strelnici nedal svojim súperom žiadnu šancu a s prehľadom zvíťazil. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 13. mieste. Benjamín Belicaj (16 roč. dorastenci) spravil na strelnici až 6 chýb a napokon skončil na 5.mieste. Z "našich odchovankýň" vo farbách ŠK Železiarne Podbrezová sa z víťazstva v kategórii 17-19 roč. dorasteniek tešila Mária Remeňová, ďalšie naše - 8. Anežka Smarkoňová, 11. Zuzana Remeňová. V kat. 16 roč. dorasteniek skončila Eliška Smarkioňová na 4.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Sebastián Belicaj - víťaz kategórie 12-13 roč. žiakov (autor Róbert Belicaj)

 V nedeľu súťažili žiacke kategórie v rýchlostných pretekoch s 5 sek. intervalovým štartom. Skvelú formu na úvod sezóny potvrdil Sebastián Belicaj, ktorý po čistej streľbe vybojoval ďalšie víťazstvo a druhému v poradí nadelil skoro dve minúty. Jakub Ferenčík opäť sklamal na strelnici a obsadil 12. miesto. Veľmi dobrý výkon podal v kategórii 16 roč. dorastencov Benjamín Belicaj, ktorý aj napriek piatim netrafeným terčom (0,1,3,1) vybojoval pekné 3.miesto. Svoje prvé veľké preteky absolvovala Eliška Ferenčíková (10-11 roč. žiačky), ktorá napokon obsadila 8.miesto. Oravské dorastenky vo farbách ŠK Podbrezová dosiahli nasledovné umiestnenia: 4. Eliška Smarkoňová, 5.Zuzana Remeňová, 10. Anežka Smarkoňová, Mária Remeňová nštartovala. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Benjamín Belicaj - 3.miesto v pretekoch s hromadným štartom (autor Róbert Belicaj).

 

Zimný Stupavský maratón MTB & RUN


 V dňoch 19.-20.januára 2019 sa v Stupave uskutočnil ďalší ročník tradičného Stupavského zimného maratónu. Náš klub mal zastúpenie v kategórii Veteránov nad 50 rokov štartoval Peter Sitárik a v junioroch do 18 rokov zase Samuel Florek. Peter v sobotu absolvoval 25 km maratón na bicykli, kde po veľmi dobrom výkone obsadil 2.miesto. Samuel aj napriek tomu, že súťažil s o 4 roky staršími pretekármi obsadil 6.miesto. V nedeľu boli na programe bežecké preteky na 10 km, ktoré sa započítavali do kombinácie. Peter svojim výkonom nadviazal na sobotňajší úspech a s náskokom ôsmych minút zvíťazil. Samuel na 10 km trati vybojoval 2.miesto. V kombinácii (všetky kategórie mužov dohromady) obsadil Peter konečné 5.miesto, keď ho predstihli iba výrazne mladší pretekári. Samko aj napriek mladému veku obsadil v kombinácii 18.miesto spomedzi 29 pretekárov. Súťaže v 25 km MTB maratóne sa zúčastnila aj Mária Sitáriková ktorá obsadila v kategórii žien nad 40 rokov 5.miesto. Výsledky (stiahni tu). Foto - Peter Sitárik víťaz  bežeckej časti - autor M.Sitáriková

 

 

Slovenský pohár v behu na lyžiach

Dňa 19.januára 2019 sa na Štrbskom Plese konalo ďalšie kolo SP v behu na lyžiach. Náš klub reprezentovali iba súrodenci Belicajový. V kategórii starších žiakov r.n. 2006 sa Sebastián Belicaj umiestnil na peknom 4.mieste. Jeho brat Benjamín štartoval v kategórii mladších dorastencov a na trati 6 km obsadil konečné 13.miesto. V kategórii Veteránov B si veľmi dobre počínal aj Slavomír Praj ktorý obsadil 4.miesto. Výsledky (stiahni tu).

Biela stopa SNP

 V dňoch 26.-27.januára 2019 sa uskutočnil už 46.ročník Bielej stopy SNP. Náš klub nemal na štarte tento-krát žiadneho pretekára, ale viacero Oravských bežcov dosiahlo veľmi pekné výsledky. V sobotu boli na programe preteky voľnou technikou. Na trati 25 km sa predstavil Marek Voška z Vasiľova, ktorý v kat. 36-45 r. obsadil pekné 8.miesto. Výsledky 25 km (stiahni tu). Na maratónskej trati (50 km) si viacerí Oravský bežci počínali veľmi dobre. Najviac sa darilo Jozefovi Madleňákovi z Oravskej Jasenice, ktorý zvíťazil v kategórii 46-55 roč. - celkovo skončil na 7.mieste. Slavomír Praj z Vavrečky v kategórii 36-45 roč. obsadil výborné 2.miesto - celkovo skončil na 6.mieste. Mário Košút z Vavrečky v hlavnej kategórii mužov (17-35 r.) obsadil krásne 5.miesto - celkovo 9.miesto. Výsledky 50 km voľne (stiahni tu).

V nedeľu sa súťažilo klasickou technikou. Na trati 30 km si opäť veľmi dobre počínal Slavo Praj z Vavrečky, keď vo svojej kategórii 36-45 roč. obsadil výborné 2.miesto a celkovo spomedzi všetkých mužov finišoval na peknom 10.mieste. V kategórii 46-55 roč. skončil Martin Buc z Vavrečky na 13.mieste. Výsledky 30 km klasicky (stiahni tu).

Fofo: Slavomír Praj a Mário Košút - autor A.Prajová

 

Juniorské Majstrovstvá sveta v biatlone

 Od 26.januára sa v Osrblí konali majstrovstvá sveta juniorov a kadetov v biatlone. Účasť v kvalifikačných pretekoch si vybojovali aj naše odchovankyne Mária a Zuzana Remeňové z Hruštína. Prvý štart absolvovali v nedeľu 27.1. a jednalo sa o vytrvalostné preteky na 10 km. Dievčatá aj napriek slušným bežeckým výkonom zlyhali na strelnici keď obe netrafili po šesť terčov a nakoniec obsadili Majka 51.miesto a Zuzka 63.miesto. V utorok 29.1. štartovali spoločne s Barborkou Horniakovou v štafete a po dobrom výkone obsadili spomedzi 25 tímov pekné 10.miesto. V piatok 1.2. nastúpili obe na štart obľúbeného šprintu na 6 km. Skvelý výsledok dosiahla tentokrát Zuzana, ktorá na oboch streleckých položkách neminula ani jeden terč a po veľmi dobrom bežeckom výkone obsadila konečné 10.miesto. Mária chybovala na strelnici až 5-krát a to ju odsunulo až na 60.miesto. Obe si však vybojovali účasť v stíhacích pretekoch. Tie prišli na rad v nedeľu 3.februára. Dievčatá štartovali až na záver celodenného programu (o 15:30 hod.). Aj napriek tomu, že teplé počasie prispelo k náročným podmienkam na trati sa obom podarila streľba, kde minuli iba po tri terče z dvadsiatich a keď k tomu pridali aj dobrý bežecký výkon tak Zuzka skončila na 17.mieste a Mária sa polepšila až o 22 miest čo ju vynieslo na konečné 38.miesto. Obe dievčatá si svojím výkonom predbežne vybojovali aj nomináciu na marcové Majstrovstvá Európy v Nórsku. Viac informácií a komentáre dievčat po pretekoch nájdete na stránke https://www.biatlon-info.sk/

Slovenský pohár v zimnom triatlone

 V dňoch 2.-3.februára 2019 Náš klub usporiadal úvodné dve kolá SP v zimnom triatlone. Súťažilo sa na tratiach v okolí Penziónu Pohoda v Krušetnici. V sobotu sa na štart postavilo 39 pretekárov. V hlavnej kategórii mužov sa z víťazstva tešil Tomáš Jurkovič z KPŠ Nereus Žilina pred Máriom Košútom z TT Vavrečka a Tomášom Kubekom z Triax Bratislava. V ženskej kategórii zvíťazila Lýdia Drahovská z 3NITY team Bratislava. V kategórii Veteránov 1 zvíťazil Slavomír Praj z TT Vavrečka a v kategórii Veteránov 2 zvíťazil náš Peter Sitárik. Vo Veteránoch 3 vyhral Zdeněk Žarlok z Českej reubliky. V juniorských kategóriách dominovali Matúš Jakub Koreň z 3NITY team Bratislava a Margaréta Bičanová z KPŠ Nereus Žilina. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto - štart pretekov - autor Milan Čierny

V nedeľu sa na štart postavilo 27 pretekárov. Organizátori sa kvôli ťažkým podmienkam rozhodli oproti včerajšku znížiť počet okruhov na 2-3-3 pre dospelých a na 1-2-2 pre juniorské a open kategórie. Z víťazstva v kategórii mužov sa tentokrát tešil Mário Košút z TT Vavrečka pred Lukášom Cintulom a Martinom Hikaníkom. V ženskej kategórii vyhrala Pavlína Jordánová z Českej republiky. V kategórii Veteránov 1 si všetci traja Oravci zopakovali včerajšie umiestnenie 1.Slavo Praj, 2. Marek Voška, 3. Martin Buc. V kategórii Veteránov 2 zopakoval včerajšie 1.miesto náš Peter Sitárik pred Jánom Štestkom. V juniorských kategóriách sa z víťazstva radovali Juraj Košút z TT Vavrečka a Zuzana Michaličková z KPŠ Nereus Žilina. V Open kategórii mužov zvíťazil Juraj Hurák z Lokce. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Fotografie si môžete pozrieť v týchto albumoch:

Fotoalbum od Aleny Beloritovej pozri tu.       Fotoalbum Milana Čierneho - pozri tu.

Na záver sa v mene Klubu biatlonu Breza chceme poďakovať všetkým športovcom za účasť a bezproblémový priebeh súťaže, Veľké Ďakujem za organizáciu celého podujatia patrí aj učiteľskému zboru ZŠ Breza, dobrovoľníkom a hlavnému organizátorovi Petrovi Sitárikovy. Za veľmi dobre pripravené trate aj napriek zlému počasiu ďakujeme Miroslavovi Florekovi z Penziónu Pohoda v Krušetnici. Sponzormi celej akcie boli: Slovenská triatlonová únia, Dopstav Breza - Stanislav Papajík, Obec Breza, Slavomír Praj, Penzión Pohoda Krušetnica, Marek Voška.

Dve medaily pre Oravských triatlonistov z Majstrovstiev sveta

 V dňoch 9.-10.februára 2019 sa v Talianskom stredisku Asiago konali majstrovstvá sveta v zimnom triatlone. Oravský región reprezentovala trojica pretekárov. V kategórii do 23 rokov obsadil Mário Košút z Vavrečky 9.miesto. V nedeľu boli na programe kategórie veteránov. Naše nádeje a očakávania po minuloročných úspechoch opäť nesklamal Peter Sitárik (kat. 50-54 roč.), ktorý po veľmi dobrom výkone obsadil výborné 3.miesto. V kategórii 45-49 roč. sa predstavil aj Slavomír Praj z Vavrečky, ktorý po veľmi dobrom výkone obsadil skvelé 2.miesto. Výsledky (pozri tu)

Foto: Slavomír Praj a Peter Sitárik - autor M.Košút

.

 

 

 

II.kolo Viessmann pohára v biatlone

 V dňoch 9.-10.februára 2019 sa v Osrblí konalo II.kolo Viessmann pohára v biatlone pre žiacke kategórie. Náš klub reprezentovala trojica pretekárov. V sobotných rýchlostných pretekoch predviedol Sebastián Belicaj čistú streľbu, ale tentokrát mu to dobre "nebehalo" a napokon obsadil so stratou 9 sekúnd 2.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Jakub Ferenčík, Benjamín Belicaj, Sebastián Belicaj - (autor R.Belicaj)

V nedeľu boli na programe preteky obratnosti v ktorých už Sebastián nadviazal na výborné výkony z úvodného kola a opať vybojoval 1.miesto s náskokom iba 0,2 sekundy pred včerajším premožiteľom Michalom Adamovom z Predajnej. Jakub Ferenčík v rovnakej kategórii obsadil 12.miesto. Viac sa darilo jeho sestre Eliške Ferenčíkovej, ktorá vo svojich druhých veľkých pretekoch skončila na 7.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

 

 

 

SP v behu na lyžiach - dve medaily pre Sebastiána

 V dňoch 16.-17.februára 2019 ŠKP Levoča a Levoča XC ski team usporiadali ďalšie kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach. V sobotu boli na programe šprinty voľnou technikou. Náš klub reprezentovali súrodenci Belicajový. V kategórii st.žiakov r.n. 2006 sa do finálovej štvorky dostal aj Sebastián, ktorý po dobrom výkone napokon obsadil 2.miesto. Benjamín v kategórii ml.dorastencov skončil v semifinále a obsadil tak konečné 8.miesto. V kategórii dorasteniek štartovali aj naše odchovankyne sestry Smarkoňové - Anežka obsadil 4.miesto a Eliška 6.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: 2.miesto Sebastián Belicaj - autor R.Belicaj

V nedeľu sa súťažilo v pretekoch s hromadným štartom. Dobrým výkonom sa opäť prezentoval Sebastián Belicaj, ktorý napokon finišoval na 3.mieste. Benjamín na trati 5 km voľnou technikou obsadil 11.miesto. V kategórii veteránov si ďalšie víťazstvo v tejto sezóne na svoje konto pripísal Slavomír Praj z Vavrečky. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

 

 

 

 

Majstrovstvá Európy v zimnom triatlone

 V rovnaký víkend 23.-24.2.2019 sa v Rumunskom Cheile Gradistei konali aj Majstrovstvá Európy v zimnom triatlone. Po úspechu na majstrovstvách sveta sme od Oravských pretekárov očakávali ďalšie úspešné vystúpenie. A naši zástupcovia nesklamali, keď po výborných výkonoch Peter Sitárik (50-54 r.) a Slavomír Praj (45-49 r.) dokázali triumfovať a získať tak tituly Majstrov Európy. Výsledky pozri na oficiálnej stránke medzinárodnej triatlonovej únie.

Foto: Majstri Európy v zimnom triatlone - Peter Sitárik z Brezy a Slavomír Praj z Vavrečky - (autor M.Košút).

 

 

I.časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone

V dňoch 23.-24.februára 2019 sa v Osrblí konala I.časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone. Náš klub reprezentovali štyria pretekári. V sobotných rýchlostných pretekoch sa opäť najviac darilo Sebastiánovi Belicajovi (12-13 roč.), ktorý s jednou chybou na strelnici nedal svojim súperom šancu a pripísal si ďalšie tohtosezónne víťazstvo. V rovnakej kategórii Jakub Ferenčík netrafil až 7 terčov a skončil na 11.mieste. V kategórii ml. dorastencov netrafil Benjamín Belicaj až 6 terčov a obsadil nakoniec 4.miesto. Veľkú smolu mala naša najmladšia pretekárka Eliška Ferenčíková, ktorá absolvovala svoje prvé preteky klasickou technikou. Aj napriek tomu, že bežala celkom dobre tak sa vďaka jednému "vernému fanúšikovy" dopustila chyby a vybočila z trate za čo bola diskvalifikovaná. Z našich odchovankýň aktuálne vo farbách ŠK Podbrezová obsadila Eliška Smarkoňová (16 roč. dorast.) 4.miesto. Mária Remeňová štartovala v kategórii 20-22 roč. junioriek kde podala na trati skvelý bežecký výkon, ale až 5 netrafených terčov ju odsunulo na konečné 4.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Sebastián Belicaj - majster Slovenska v rýchlostných pretekoch - (autor Róbert Belicaj)

 V nedeľných vytrvalostných pretekoch sa našim pretekárom opäť podarilo vybojovať pódiové umiestnenia. V kategóri 12-13 roč. žiakov sme po včerajšom tesnom súboji Sebastiána Belicaja a Michala Adamova očakávali ako to medzi nimi dnes dopadne. O víťazstve rozhodla streľba, kým Michala neminul ani raz, náš Sebastián spravil jednu chybu a obsadil tak konečné 2.miesto. V rovnakej kategórii obsadil Jakub Ferenčík 11.miesto. Eliška Ferenčíková v kategórii 10-11 ročných žiačok skončila na 3 kilometrovej trati deviata. V kategórii 16 roč. dorastencov nás príjemne prekvapil Benjamín Belicaj, ktorý aj napriek 8 netrafeným terčom napokon vybojoval 3.miesto. Medailu z Majstrovstiev Slovenska si odnáša aj "naša" Eliška Smarkoňová ktorá po veľmi dobrom výkone obsadila v kat. 16 roč. dorasteniek 2.miesto. Sestrám Remeňovým to dnes "nestrieľalo" a obsadili tak Zuzana (17-19 roč.) 5.miesto a Mária (20-22 roč. juniorky) rovnako 5.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto - Benjamín Belicaj 3.miesto vo vytrvalostných pretekoch - (autor R.Belicaj)

 

Majstrovstvá Slovenska v zimnom triatlone

 Dňa 2.marca 2019 sa na vrchu Praděd v Českej republike konali spoločné majstrovstvá SR a ČR v zimnom triatlone. Na Jesenickom zimnom triatlone náš klub reprezentovala trojica pretekárov. Z majstrovského titulu sa tešili Róbert Judiak v kategórii juniorov a Peter Sitárik v kategórii 50-59 ročných veteránov. Marek Voška v kategórii 40-49 ročných veteránov obsadil 3.miesto. Ďalší titul pre Hornú Oravu získal Mário Košút z TT Vavrečka v kat. muži 20-39 rokov. Slavomír Praj z TT Vavrečka v kategórii 40-49 ročných veteránov vybojoval pekné 2.miesto. Výsledky podľa kategórií nájdete na oficiálnej stránke ČTÚ. alebo si celkové výsledky stiahnite tu.

Foto: Naši pretekári - Marek Voška, Róbert Judiak a Peter Sitárik

 

 

 

 

 

 

Záverečné biatlonové preteky v Osrblí

 V dňoch 2.-3.marca 2019 sa v NBC Osrblie konala záverečná časť zimnej biatlonovej sezóny. V sobotu sa súťažilo v rámci III.kola Viessmann pohára v rýchlostných pretekoch. Z našich pretekárov sa najviac darilo opäť Sebastiánovi Belicajovi, ktorý po dvoch chybách na streľbe nestačil iba na svojho najväčšieho konkurenta Michala Adamova a so stratou 44 sekúnd skončil druhý. O víťazovi Slovenského pohára v kat. 12-13 roč. žiakov sa tak rozhodne v posledných pretekoch medzi Michalom a Sebastiánom. Najlepší výsledok tejto sezóny sa podaril aj Eliške Ferenčíkovej, ktorá po dobrom výkone obsadila 5.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Tím KB Breza - účastníci Majstrovstiev Slovenska

V nedeľu boli na programe preteky s hromadným štartom. Najviac nás zaujímal súboj v kategórii 12-13 ročných žiakov, kde Sebastián Belicaj bojoval o celkové prvenstvo v Slovenskom pohári. Tentokrát opäť spravil dve chyby na strelnici a keďže jeho najväčší konkurent Michal Adamov neminul ani raz bolo o víťazovi rozhodnuté. Sebastián skončil napokon druhý. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 10.mieste. Eliška Ferenčíková obsadila 9.miesto. V kategórii 17-19 ročných dorasteniek triumfovala Mária Remeňová. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Záver zimnej sezóny - M SR v behu na lyžiach a M ČR v biatlone

 V dňoch 8.-9.marca 2019 sa v Novom Meste na Morave konali Majstrovstvá Českej republiky v biatlone. Náš klub reprezentoval Sebastián Belicaj. V piatok sa najskôr predstavil v štafetovom behu dvojíc kde spolu s Vilémom Hronom obsadili spomedzi 14 dvojíc pekné 5.miesto. V sobotu Sebastián súťažil v pretekoch s hromadným štartom, kde po jednej chybe na strelnici skončil v kategórii 13 roč. na 9.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: vľavo Sebastián Belicaj  - autor (R.Belicaj).

V dňoch 12.-13.marca 2019 sa na Štrbskom Plese uskutočnil 9.ročník Zimnej Kalokagatie. Súrodenci Sebastián a Benjamín Belicajový tentokrát reprezentovali svoju školu ZŠ Zákamenné. V biatlonovom kros šprinte sa viac darilo Sebastiánovi, ktorý v katagórii ml.žiakov obsadil 4.miesto. Benjamín v kat. st.žiakov skončil na 5.mieste. Obaja sa predstavili aj v štafetových pretekoch dvojíc. Sebastián spolu s Martinom Maťkom z Martina obsadil 2.miesto a Benajmín spolu s Róbertom Bížom z Revúcej skončili na 4.mieste. Výsledky (stiahni tu).

V dňoch 16.-17.marca 2019 sa na Štrbskom Plese konala záverečná časť Majstrovstiev Slovenska v behu na lyžiach. Náš klub opäť reprezentovali iba súrodenci Belicajový. V sobotu sa pretekalo voľnou technikou a Sebastián na trati 5 km predviedol slušný výkon a skončil na 7.mieste. Benjamín absolvoval v kategórii ml. dorastencov trať dlhú 10 km, kde obsadil konečné 25.miesto.

 

 Z ďalších Oravských bežcov sa najviac darilo Márii Remeňovej z Hruštína, ktorá v ženskej kategórii na trati 15 km obsadila celkovo druhé miesto za Slovenskou reprezentantkou Alenou Procházkovou, ale získala titul Majsterky SR v kategórii junioriek. Sestry Samrkoňové skončili nasledovne - Eliška 15.miesto, Anežka 11.miesto. V kategórii juniorov na trati 30 km predviedol výborný výkon Mário Košút z Vavrečky, ktorý spomedzi všetkých mužov obsadil piate miesto, ale vo svojej kategórii skončil na 3.mieste. Rovnakú trať absolvoval aj "veterán" Slavomír Praj z Vavrečky, ktorý napokon skončil spomedzi všetkých mužov na 9.mieste. Výsledky (stiahni tu). Foto: Mária Remeňová - Majsterka Slovenska v behu na 15 km voľnou technikou (autor ŽP Šport Podbrezová). V nedeľu boli na programe štafetové šprinty dvojíc do ktorých sa zapojili aj sestry Mária a Zuzana Remeňové. V spoločnej kategórii žien a junioriek podali na trati výborný výkon a nedali svojím súperkám žiadnu šancu. Po skončení pretekov však boli diskvalifikované pre zlú odovzdávku na prvom úseku.

SZB zverejnil konečné rebríčky po sezóne ZIMA 2019

Dňa 7.apríla 2019 boli zverejnené konečné rebríčky po zimnej biatlonovej sezóne 2019. Náš klub reprezentovali počas sezóny iba štyria pretekári a preto sme obsadili celkové 17.miesto spomedzi 25 klubov na Slovensku. Z jednotlivcov sa najviac darilo Sebastiánovi Belicajovi, ktorý v kategórii 12-13 ročných žiakov skončil na 2.mieste so stratou iba 1,30 bodu na víťazného M.Adamova. V rovnakej kategórii obsadil Jakub Ferenčík 14.miesto. Eliška Ferenčíková v kategórii 10-11 ročných žiačok skončila na 8.mieste spomedzi 19 pretekárok. V kategórii 16 ročných dorastencov obsadil Benjamín Belicaj 7.miesto. Konečné rebríčky ZIMA 2019 (stiahni tu).