Vyhodnotenie po zimnej sezóne 2011


Po úspešnej sezóne sa na zväzoch opäť bilancovali a vyhodnocovali výsledky v celoslovenskom meradle.

Konečné rebríčky SZB po sezóne ZIMA 2011. Náš klub vo svojej druhej zimnej sezóne skončil na Slovensku v žiackych kategóriách na výbornom 3. mieste, keď nechal za sebou aj najväčšie bašty biatlonu a to kluby z Vyhní a Osrblia. V celkovom hodnotení (žiacke, juniorské a seniorské kategórie) sme skončili na krásnom 9.mieste z 21 hodnotených klubov Slovenska. V hodnotení jednotlivcov dosiahla v zimnom biatlone najlepšie umiestnenie Júlia Baláková keď skončila na 5. mieste. Tomáš Kubas a Michaela Maxová vo svojich kategóriách obsadili zhodne 6.miesta. Patrik Kormaňák skončil na 9.mieste a Juraj Maxa obsadil 10.miesto. Ďalší naši pretekári skončili nasledovne Nikola Kormaňáková 13. miesto, Klaudia Joštiaková 14. miesto. V kat. 10-11 roč. žiačok skončila Mária Remeňová na 8. mieste, Laura Joštiaková na 10. mieste, Zuzana Remeňová na 12. a Adela Durčáková na 13.mieste. 

Konečné rebríčky v behu na lyžiach po sezóne ZIMA 2010/11. Aj v tomto pretekárskom roku sa víťazom Slovenského pohára v kategórii mladších žiakov r. 1999 sa stal náš Tomáš KUBAS, ktorý vyhral všetky kvalifikačné preteky a stal sa aj dvojnásobným Majstrom Slovenska v behu na lyžiach. Skvelé 4. miesto v rebríčku obsadila Nikola Kormaňáková v kategórii ml. žiačok r. 1999. Pekné 5. miesto obsadila Michaela Maxová (r.1997) z Rabče a 6. miesto Júlia Balákovej (r.2000) z Lokce. Juraj Maxa (r.1998) z Rabče obsadil konečné 8.miesto. Ostatní naši pretekári zbierali v minulej sezóne hlavne skúsenosti a preto skončili za prvou desiatkou. Milo nás prekvapil náš najmladší pretekár Miško Sitárik (r.2002), ktorý skončil na 11. mieste z 22 pretekárov z celého Slovenska, ktorí si postup na M-SR vybojovali. 

 

Foto: Tomáš Kubas v H. Smokovci  na odovzdávaní  pohárov víťazom „Slovenského pohára v behoch na lyžiach 2011“.

Zimnú sezónu sme úspešne zakončili II. výročnou členskou schôdzou, kde boli odmenení najúspešnejší športovci klubu. Predseda klubu odmenil klubovým kalendárom s fotografiami a výsledkami v jednotlivých pretekoch pretekárov, ktorí v tomto pretekárskom roku získali III. až I. VT, ich trénerov a aktívnych členov technického tímu, medzi ktorých patrí Martin Náčin, Anton Volček, Juraj Maxa, Ľubica Kubasová, Andrea Kormaňáková a Anton Náčin. Bronzové medailistky z M-SR, mladé športovkyne Júlia Baláková a Nikola Kormaňáková boli odmenené pretekárskymi bežeckými topánkami značky Fischer, ktoré darovala klubu dlhoročná slovenská reprezentantka z Oravy,  Martina Jašicová (Halinárová). Veríme, že aj tieto pretekárky pôjdu v šlapajách Martiny a budú z nich dobré športovkyne a v budúcnosti možno aj výborné trénerky biatlonu.

Spracovali: Mgr. Anton Matejčík, Martin Náčin 

foto: Mgr. Anton Matejčík